Kauwspeelgoed hond Kopen: de Top 25 van 2023 [Met Korting]

kauwspeeltjes hond

Kauwspeelgoed hond, investeren in kauwspeeltjes kan je een hoop ellende besparen. Geen kapotte schoenen, geen gaten in banken enz. Lekker kauwen maakt honden rustig en ontspannen.

15x het Beste kauwspeelgoed voor jouw hond bij Bol.com

Onderstaand een lijst met 15x het beste kauwspeelgoed voor jouw hond van 2023 bij Bol.com. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor een goed kauwspeeltje voor jouw hond.

De Top 10 beste kauwspeelgoed hond bij Amazon.nl

Onderstaande lijst is een Top 10 van het beste kauwspeelgoed hond van 2023 bij Amazon.nl. De lijst is samengesteld door te kijken naar de prijs, de kwaliteit en de beoordelingen door hondeneigenaren.

€14,49
€15,48
14 new from €10,99
as of maart 23, 2023 8:19 am
Amazon.nl
€21,95
17 new from €16,56
1 used from €18,05
as of maart 23, 2023 8:19 am
Amazon.nl
€17,73
as of maart 23, 2023 8:19 am
Amazon.nl
Last updated on maart 23, 2023 8:19 am

5x het Beste kauwspeelgoed voor jouw hond van 2023

In deze blog gaan we kijken naar het beste kauwspeelgoed voor honden, welke de beste reviews hebben en welke van de beste kwaliteit zijn. Je zult zien dat er veel verschillende soorten super leuk kauwspeelgoed zijn.

1. Honden speelgoed geschikt voor puppy’s t/m middelgrote honden – 12 stuks – kauwspeelgoed hond

Dit kauwspeeltjes pakket is ideaal voor puppies. Er zitten 12 verschillende speeltjes in en deze zijn ook nog weer verschillend van materiaal, lekker uitdagend dus.

Inhoud van deze 12-delige kauwspeelgoed set voor honden is:

 • Bijtring en Flostouw : Voor gezonde tanden én meubels
 • Speelbal en Frisbee : Uren samen spelen en conditie trainen (ook die van de baas)
 • Speelkip : Voor de zelfstandige speelsessies
 • 2 Trektouwen : Voor wie spieren wil kweken
 • 5 verschillende werp- en stoeitouwen : Een touw voor iedere vriend op ieder moment
 • Handige opbergzak
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Top Speelgoed. Yuki is helemaal gek op zijn speeltjes!"

2. Honden speelgoed – Honden touw – Kauwspeelgoed hond – Puppy speelgoed – Honden snack – Intelligentie

Een leuke set kauwspeeltjes voor de doorsnee kauwers. De pluche speeltjes zijn heerlijk om op te nibbelen of lekker mee te spelen, ze hebben een uitdagende pieper en geen vulling. Het touw houdt de tandjes lekker schoon en is ideaal om samen lekker een potje touwtrekken mee te doen. Plezier en training voor baasje en hond.

Een super setje kauwspeelgoed voor jouw hond.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Heel leuk. Heel leuk speelgoed voor ons viervoetertje. De knuffels maken een zacht piep geluid. De knuffels zijn minder geschikt voor pubers die de boel stuk bijten maar daar is het touw met balletje super leuk voor. Voor ons hondje is het fantastisch speelgoed."

3. Kong Puppy Binkie S Groen – Kauwspeelgoed hond – 19 cm x 10 cm x 6.35 cm – Groen/Wit

Een kauwspeeltje van Kong speciaal voor puppy’s en zeg nou eerlijk, het ziet er toch ook super schattig uit. Je zult zien dat jouw puppy hier gek op is. Kong gebruikt voor het kauwspeelgoed voor de puppy lijn gebruik van iets zachter, maar toch extreem veilig, rubber, wat uitermate geschikt is voor de kleine puppy tandjes.

Om het helemaal leuk te maken voor jouw puppy kun je dit kauwspeeltje ook nog vullen met de Kong puppy pasta, dit maakt de Binkie echt top kauwspeelgoed voor honden

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Echt doen voor wisselende puppy's,ideaal! Ideaal voor puppy's om even lekker bezig te zijn, en nu onze aan het wisselen is bijt er erg veel op het speentje maar lijkt niet stuk te krijgen en wij hebben een bulldog."

4. Nylabone Big Chew kauwbot – kipsmaak – Hond Zwaarder dan 23 kg Metaal Wit – 75-85X76 CM – kauwspeelgoed hond

Het Nylabone Big Chew kauwbot is geschikt voor de power kauwers, want het kan echt een stevige bijtkracht doorstaan. Het bot is gemaakt van duurzaam hoogwaardig nylon en heeft een heerlijke kipsmaak. Leg hem even in kokend water en hij is weer schoon en als nieuw

Nylabones worden aanbevolen door dierenartsen over de hele wereld!

Is jouw hond een stevige kauwer? dan is de Nylabone het kauwspeelgoed voor jouw hond.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: " Big nylabone. super kluif voor onze pittbul terrier,afwisselend met de kong en dan weer op de kluif,ze is er een hele tijd mee bezig."

5. Kong Scrunch Knots Eekhoorn – kauwspeelgoed hond – Assorti – M – 10,2 cm

De Kong Scrunch knots Eekhoorn is voor elke kauwer geschikt. De eekhoorn is van super stevige kwaliteit en heeft een uitdagende pieper. De sabbelaar vindt dit speeltje heerlijk, maar ook de doorsnee en de power kauwer beleven veel plezier aan dit leuke en duurzame kauwspeelgoed van Kong.

Wanneer ze moe gespeelt en uitgekauwd zijn blijkt de Scrunch Knots ook als een heerlijk kussentje voor jouw hond nog zijn dienst te doen. De Kong Scrunch is het favoriete kauwspeelgoed voor menig honden.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: " Leuk, Stevig en toch zacht. Super stevig zelfs voor de sterkste hond en tevens knuffelig en je kan er kennelijk ook heerlijk op slapen."


Veel gestelde vragen over kauwspeeltjes voor honden

Zoals jullie hebben kunnen zien zijn er heel veel verschillende soorten kauwspeelgoed voor honden. We begrijpen dat er dan nog best een paar vragen over zijn. Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Wat voor soort kauwspeelgoed is geschikt voor jouw hond.

Voor het maken van de juiste keuze kauwspeelgoed moet je eigenlijk weten wat voor soort kauwer jouw hond is. Elke hond is verschillend, de ene hond ligt relaxt te knabbelen op een speeltje, de andere is alleen maar bezig om de vulling er uit te krijgen als hij een pluche speeltje heeft.

We kunnen het onderscheid maken in:

 • Zachte kauwers – deze honden zijn blij met alles en slopen echt niks. Ze sabbelen vaak meer dan dat ze echt kauwen, hun voorkeur gaat dan ook meer uit naar hondenknuffels en andere pluche speelgoed.
 • De doorsnee kauwer – dat zijn de meeste honden, die vinden al het speelgoed wel leuk en er gaat ook weleens wat kapot. Wat stuk gemaakt wordt is dan vaak het stoffen of pluche speelgoed.
 • Power kauwers – dit zijn de echte doorbijtertjes, hier heb je echt sterk kauwspeelgoed voor nodig, want als deze honden kauwen, kauwen ze serieus. Duurzaam rubberen speelgoed, denk aan het speelgoed van Kong, en intelligentie speelgoed is vaak goed voor deze power kauwers.

Wat is kauwspeelgoed voor honden?

Kauwspeelgoed voor honden is speciaal voor het lekker kauwen gemaakt. Honden hebben graag iets te doen en kauwen dan graag op iets. Bij pups is die behoefte nog groter omdat de tandjes dan nog moeten wisselen en hun hele bekkie jeukt, lekker kauwen stilt die jeuk.

Kauwspeelgoed helpt onder andere bij:

 • het helpt tandplak te verwijderen
 • lekker kauwen op kauwspeeltjes masseert het tandvlees, dus betere doorbloeding van het tandvlees
 • kauwen maakt een hond rustig en moe
 • kauwspeelgoed verzacht de pijn van doorkomende tandjes bij puppies
 • het vermindert angst en stress bij jouw hond
 • Kauwspeelgoed voorkomt dat jouw hond op andere spullen gaat kauwen, zoals meubels, schoenen, tassen, kussens en dergelijke.
Wat is stevig kauwspeelgoed voor een hond?

Rubber speelgoed is erg stevig voor honden. Rubber is duurzaam en sterk en gemakkelijk schoon te maken. Speeltjes gemaakt van touw zijn ook duurzaam en sterk voor stevige kauwers. Bijkomend voordeel van kauwspeeltjes is dat ze het tandvlees masseren en de tanden schoner houden.

Wat is het beste kauwspeelgoed voor puppy’s?

Ook hier geldt dat speeltjes van rubber en touw uitermate geschikt zijn voor die kleine jeukende puppytandjes. Kies wel kauwspeelgoed dat speciaal voor puppy’s is gemaakt.

Waarom heb je kauwspeelgoed nodig voor jouw hond?

Kauwen is een natuurlijk gedrag van honden, ze vinden het heerlijk en ze worden er rustig van. De ene hond is meer een fanatieke kauwer dan de andere, maar elke hond vindt het lekker om de mogelijkheid te hebben om ergens op te kunnen kauwen. Kauwen op een leuk speeltje of een lekkere kauwstaaf helpt tegen angst, verveling of misschien wel frustratie bij jouw hond. Wil jij jouw meubels netjes houden en draag je jouw lievelingsschoenen echt graag? Koop dan goed kauwspeelgoed voor jouw hond.

Waarom kauwt een hond?

Onderstaande Engelstalige video van Nylabone legt duidelijk uit, waarom honden kauwen. Kauwspeelgoed voor een hond is iets wat jouw hond nodig heeft.

Heb ik kauwspeelgoed nodig voor een puppy?

Ja, helemaal voor puppies heb je genoeg kauwspeelgoed nodig, als je tenminste niet wilt dat ze aan je meubels gaan beginnen. Puppies verkennen de wereld, net als baby’s, met hun mond dus ze willen overal hun tandjes in zetten om te verkennen wat het is. Wanneer ze gaan wisselen wordt dit gedrag nog erger omdat hun hele bekkie dan jeukt. Investeren in genoeg veilig puppy kauwspeelgoed is echt geen overbodige luxe.

Wat moet ik doen als mijn hond een kauwspeeltje heeft ingeslikt?

Wanneer je gezien hebt dat jouw hond een speeltje heeft ingeslikt maak dan direct een afspraak bij de Dierenarts. Zie je andere symptomen bij jouw hond na het kauwen op kauwspeelgoed, zoals bijvoorbeeld:
– Braken
– Diarree
– Verlies van eetlust na het kauwen op een kauwspeeltje
– Sloom, geen energie na het kauwen op of spelen met een hondenspeeltje
maak dan ook direct een afspraak bij de dierenarts.

Waar let je op bij de aankoop van kauwspeelgoed voor honden?

Het materiaal waar het van gemaakt is
Je hebt kauwspeelgoed voor honden dat gemaakt is van:

 • Rubber
 • Pluche
 • Eetbaar Kauwspeelgoed
 • Ballen

De hardheid van het materiaal
Een kauwspeelgoed moet niet te hard zijn want dan zouden de tanden van jouw hond kunnen breken. Je kunt dit testen door met je duim het speeltje proberen in te drukken, het moet wel iets meegeven, doet het dat niet, dus deukt het niet in, dan is het echt te hard. Wat je ook kunt doen is het speeltje op je knie slaan, dan voel je zelf meteen hoe hard het is.

De zachtheid van het kauwspeelgoed
Het kauwspeelgoed moet ook weer niet te zacht zijn zodat jouw hond het snel in stukken kan bijten en deze dan kan doorslikken.

De grote van het speeltje
Het kauwspeelgoed moet ook niet te klein zijn, zodat jouw hond het makkelijk in kan slikken.

Duurzaamheid
het is de bedoeling dat kauwspeelgoed voor een hond echt wel voor langere tijd mee gaat en voor langdurig speelplezier zorgt. Kijk daarom naar reviews bij producten en koop merken die bekend staan als kwaliteit producten voor honden zoals Kong, Beeztees, Nylabone enz. Goedkope producten bij sommige winkels zijn kwalitatief toch echt vaak minder en er kunnen dan snel stukjes afgebeten worden door jouw hond, wat echt gevaarlijk kan zijn.

Kun je het makkelijk schoonmaken.
Kauwspeeltjes voor honden moeten wel gewassen of afgenomen kunnen worden om ze te desinfecteren, dus speeltjes die ofwel in de vaatwasser of in de wasmachine kunnen hebben de voorkeur. Uitkoken wat je met de nylabone kun doen is natuurlijk ook goed en zeer hygiënisch.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vindt je vast ook leuk om te lezen:

Website | + berichten

Dierenliefhebber, Certified Natural Dogtrainer, hondenliefhebber, Content Creator

Nikita

Dierenliefhebber, Certified Natural Dogtrainer, hondenliefhebber, Content Creator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.