Beste Hondenboek, mijn Top 20 van 2022 [Best Beoordeeld]

Beste-Hondenboeken

Hondenboeken, er zijn er zoveel te koop, maar wat is het beste hondenboek?

Wanneer je een puppy krijgt, wil je graag zoveel mogelijk leren over het gedrag van jouw hond. Hiervoor kun je heel veel leuke en goede hondenboeken kopen.

Lijst met 20x het Beste Hondenboek

Onderstaand een lijst met de 10 beste Hondenboeken van 2022 bij Bol.com. We letten hierbij op de prijs, de inhoud, ervaringen van andere gebruikers en, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor een goed hondenboek.

€22,50
Bol.com
€19,95
Bol.com
€24,50
Bol.com
€12,90
Bol.com
€12,99
Bol.com
€16,95
Bol.com

Mijn Top 10 Beste Hondenboeken

In deze Blog gaan we kijken naar de beste hondenboeken die er zijn. We bekijken waarom ze goed zijn en ook wat anderen van het boek vinden.

1. T. Rugaas – Hondenboek – Kalmerende signalen

Turid Rugaas is een Noorse hondentrainer sinds 1969. Ze leidt hondentrainers op en geeft veel seminars. Ik heb zelf een opleiding hondentrainer gevolgd volgens haar trainingsmethodes.

Echt een favoriet boekje van mij. Wanneer je jouw hond beter wilt leren begrijpen, dan zal je je moeten verdiepen in de hondentaal. Lees ook mijn blog: Kalmerende Signalen, leer de taal van jouw hond! deze blog gaat over dit boekje. Het is echt een aanrader om te kopen.

Turid Rugaas legt heel duidelijk uit wat de signalen die honden afgeven betekenen en hoe je ze kunt leren lezen. Ik vind echt een hondenboek wat elke hondeneigenaar moet hebben.

5 sterren review van Bol.com: "Klein maar fijn. Het boekje is een klein boekje, maar wel heel waardevol. De informatie helpt je om je hond (en andere honden!) te begrijpen en dat scheelt veel gedoe op je losloopwandelingen."

2. Jos Oosting – Hondenboek – Door de ogen van de hond

Jos Oosting is gedragstherapeut, hondentrainer en mensencoach, dit alles vindt je ook echt terug in dit prachtige boek.

Een super uitgebreid hondenboek, wat zo’n beetje alle veel voorkomende gedragsproblemen behandeld. Je leer hoe honden communiceren, maar ook welke signalen je zelf afgeeft. Het boek is in een duidelijke taal geschreven en verrijkt met vele mooie foto’s die de tekst nog meer verduidelijken.

Dit boek is echt onmisbaar voor elke hondenbezitter. Heb je een keer een probleempje met jouw hond, dan pak je dit boek erbij, volgt de stappen in het boek en het probleempje verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Jouw hond zal je dankbaar zijn als je dit boek koopt en doorleest, omdat je hem een heel stuk beter gaat begrijpen.

5 sterren review van Bol.com: "Door de ogen van de Hond. Prachtig boek met veel info en tips. Zelfs voor mensen die al jaren een hond hebben of denken het allemaal al te weten."

3.  Hondenboek van Martine Burgers – Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 – Elke pup een goede start.

Osteopaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner hebben 4 boeken geschreven in deze serie en ze zijn stuk voor stuk aanraders om te lezen.

Elke pup een goede start legt duidelijk uit wat de ontwikkelingsfases zijn van een pup van geboorte tot de leeftijd van 6 maanden oud. Je leert hoe de pup groeit en zich ontwikkeld, maar ook hoe jij jouw pup kan begeleiden bij zijn ontwikkeling.

Het hondenboek is heel makkelijk en zeer duidelijk om te lezen. Je ontvangt per week dat je jouw puppy in huis hebt een trainings- en socialisatie schema. Deze schema’s worden uitgebreider naarmate jouw puppy groeit.

Zindelijkheidstraining wordt goed behandeld en het boek heeft veel mooie foto’s en illustraties.

Wil je goed beginnen met jouw puppy, koop dan dit boek en lees het van het begin tot het einde en nog een keer.

5 sterren review van Bol.com: "PuppyBoek. Duidelijk omschreven, theorie gaat uit van positief belonen, bijna alle onderwerpen worden wel besproken."

4. Cesar Millan – Hondenboek – Praktische gids voor een gelukkige hond

Cesar Millan, bekend van the Dog Wishperer op National Geographic Channel, wie kent hem niet. Ik mocht altijd graag naar zijn programma kijken en heb daarom ook zijn hondenboeken gekocht.

De praktische gids voor een gelukkige hond is een helder en duidelijk geschreven hondenboek, wat gemakkelijk weg leest. Dit boek bevat veel handige tips en het leert je echt om een veel betere band te krijgen met jouw hond.

Wil je echt meer weten over hoe jouw hond denkt, wat zijn echte instincten zijn, meer inzicht in zijn gedrag, dan zeg ik koop dit boek, je zult er echt veel baar bij hebben.

Ervaar je iets van probleemgedrag bij jouw hond, dan is dit boek ook een super naslag werk.

5 sterren review van Bol.com: "Must-read. Er ging een wereld voor me open!! Heb me nooit gerealiseerd dat ik, met de beste bedoelingen, vaak onevenwichtig gedrag heb vertoond tegenover honden. Ik kan niet wachten tot we binnenkort onze nieuwe adoptie hond kunnen ophalen en kijk er naar uit om een leven lang van elkaar te leren en mezelf te ontwikkelen met deze tips!! Voor iedere (toekomstige) honden eigenaar: een must-read!!"

5. Joke Monteny – Hondenboek – Welkom puppy

Na haar studies bio-ingenieur en doctoraat verdiepte Joke Monteny zich in de wetenschap over het gedrag, de opvoeding en de training van honden. Haar wetenschappelijke inzichten toetst ze aan de praktijk en omgekeerd onderbouwt ze haar opvoedingshandvaten met wetenschappelijke studies. 

Krijg jij een puppy of heb je net een puppy in huis. Dan is dit boek een echt must have. Het boek bevat echt alle informatie die je nodig hebt om jouw puppy op een goede en leuke manier op te voeden.

Dit hondenboek leest lekker weg en de vele tips die gegeven worden zijn heel gemakkelijk toe te passen.

5 sterren review van bol.com: "een boek dat je met plezier leest. Duidelijk beschreven hoe je een puppy het beste opvoedt. Praktische tips en bruikbare informatie waar elk nieuw baasje wat aan heeft!"

6. Steve Mann – Hondenboek – Easy Peasy Puppy Opvoeding

Steve Mann is oprichter van ‘The Institute of Modern Dog Trainers’. Hij presenteert wereldwijd seminars over hondentraining en gedrag. Hij werkte onder meer mee aan BBC’s ‘The Underdog Show’, ‘Who Let The Dogs Out’ en ITV’s ‘Animal Rescue’.

Wil je op een leuke manier, vol humor leren hoe jij het beste met jouw puppy kunt omgaan, dan moet je dit boek lezen. Het bevat hele goede trainings- en opvoedingstips die allemaal op een humoristische manier uitgelegd worden.

Alles wordt behandeld, van zindelijkheidstraining tot opspringen afleren en socialisatie en nog veel meer. Voor de plaatjes moet je dit boek niet kopen, want die staan er niet heel veel in, maar voor de informatie die het boek bevat en de leuke schrijfstijl, kan ik alleen maar zeggen dat dit hondenboek een echt aanwinst is in jouw boekenkast.

5 sterren review van Bol.com: "Fantastisch boek! Geweldig nuttig boek over de opvoeding van een puppy.
Met veel humor geschreven, echt een aanrader!!"

7. Martin Gaus – Hondenboek – Hondentaal is lichaamstaal

Martin Gaus begon zijn carrière als honkballer. In 1974 startte hij zijn eigen dierenhotel in Lelystad en maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Ook startte hij een hondenschool. Het hotel en de dierenschool zijn nu verkocht aan de dierenvoedselfabrikant Prins.

Hij is bekend geworden op tv door de natten neuzen show en het programma dierenmanieren.

Martin Gaus heeft vele hondenboeken geschreven, ook samen met zijn dochter. Het hondenboek Hondentaal is lichaamstaal is een zeer verhelderend boek. De vele foto’s in het boek laten goed zien wat een hond wil zeggen middels zijn lichaamstaal.

Ben je geïnteresseerd in de hondentaal? Dan is dit boek een echt aanrader.

5 sterren review van Bol.com: "Begrijp je hond . dan kan je een goede relatie opbouwen met hem. Ik vind het een goed boek ,waar je duidelijk informatie uit kan halen om je hond beter te begrijpen."

8. Jan Fennell Hondenboek De vrouw die naar honden luistert

Jan Fennell is een Engelse hondentrainer. Haar trainingsmethode is geïnspireerd door Monty Roberts, een Amerikaanse paardentrainer. De inzichten die zij opdeed bij het zien van zijn trainingsmethodes heeft zij toegepast op honden en beschreven in de geweldige hondenboek.

De trainingsmethode van Jan Fennel gaat uit van de theorie dat onze honden van de wolven afstammen. Hiermee wordt bedoelt het duidelijke roedel model van 1 leider en daaronder volgens een geordende hiërarchie.

Het hondenboek leest makkelijk weg, bevat niet veel plaatjes. Dit hondenboek is geen gehoorzaamheidstraining boek, maar het leert je om beter om te gaan met jouw hond.

Voor elke hondenliefhebber is dit het hondenboek wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast.

5 sterren review van Bol.com: "Geweldig boek. Heb het boek in 3 dagen uit gelezen en heel veel ding op mijn hond kunnen toe passen .mijn hond was te dominant en beschermend over mij ,nu kan ik weer verzoenlijk over straat met haar zonder dat ze trekt en blaft tegen mensen die te dicht bij mij komen"

9. Marleen van Baal – Hondenboek – Lieve hond, wat doe je met me

Marleen van Baal werkt ruim dertig jaar met honden. Ze begon eind jaren 80 als dierverzorger in een dierenasiel, inmiddels is ze bekend als coach en ondernemer in hondenland.

Dit is geen hondenboek over hondentraining of over de opvoeding van jouw hond. Lieve hond, wat doe je met me is een prachtig boek, met nog mooiere foto’s wat je laat zien hoe een hond jouw leven kan verrijken als je het toelaat.

Het hondenboek verteld de verhalen van 14 hondeneigenaren en hun honden, hun intieme band samen. Het boek is opgedeeld in 14 thema’s deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bieden stof tot nadenken voor iedereen die met heel zijn hart van honden houdt.

Een prachtig en rijk geïllustreerd boek, een boek wat je raakt. Twijfel je of je een hond wilt nemen, lees dit boek dan ook en lees hoe een hond jouw leven kan veranderen, in de meest positieve zin die er bestaat.

5 sterren review van Bol.com: "Prachtig boek en aanrader voor elke dierenliefhebber. Het boek gaat over mensen (hondenbaasjes) met een hond op zijn simpels gezegd.. Maar het is anders en veel meer namelijk:

Als je er door heen bladert word je geraakt door prachtige foto’s van hond en baas met gevoel en liefde gefotografeerd, dat zie je echt..

Dan ga je lezen en wat zijn al die hondenbaasjes bijzonder en wat hebben ze mooie, ontroerende, lieve, schattige en ook serieuze verhalen verteld aan de schrijfster Marleen van Baal..

Het gevoel spat er af, ik heb m in 1 keer uitgelezen en hij ligt op de “koffietafel” ik kan hem elk moment weer even doorbladeren of toch nog een keer lezen.. Echt heerlijk"

10. Geert de BolsterHondenboek Je hond opvoeden met de connectiemethode

Geert de Bolster is een hondengedragsbegeleider. Hij geeft workshops en professionele opleidingen voor hondentrainers.

Het hondenboek, je hond opvoeden met de connectiemethode, laat je op een hond vriendelijke manier zien hoe je jouw hond kunt leren wat je wilt. Je ontwikkelt een diepere band met jouw hond, zonder ook maar enige vorm van straf te gebruiken.

Het boek doe je versteld staan hoe snel jouw hond doet wat jij wilt, met een kwispelende staart.

5 sterren review van Bol.com: "Respectvolle methode om te verbinden met je hond. Na geweldloze en verbindende communicatie tussen mensen, is de connectiemethode van De Bolster een mooi verlengstuk om hetzelfde toe te passen naar honden. Een relatie gebouwd op wederkerigheid, oog voor behoeften, vertrouwen, mildheid, rust en balans. Vlot geschreven, overzichtelijk, diervriendelijk en bovenal inhoudelijk een aanrader!

Waar let je op bij het kopen van een goed hondenboek?

Wanneer je op zoek bent naar een goed hondenboek, is het belangrijk om onderstaande punten even door te nemen.

De auteur van het hondenboek

Een goed hondenboek over hondentraining of hondengedrag is geschreven door een gecertificeerde hondentrainer, hondengedragsdeskundige of je vindt in de auteurs biografie een andere vorm van expertise. Lees daarom de biografie van de auteur even goed door voor dat je besluit het boek te kopen.

Het onderwerp van het hondenboek

Je kunt veel verschillende hondenboeken kopen, boeken voor hondentraining, het opvoeden van een puppy, maar ook een specifiek onderwerp, zoals het zindelijk krijgen van jouw puppy. Ook zijn er goede hondenboeken te kopen over het jouw hond aan leren van trucjes.

De diversiteit in onderwerpen is groot, dus bekijk goed waar het hondenboek over gaat en of dat echt past bij het onderwerp wat jij zoekt.

Aantal pagina’s dat het hondenboek telt.

Zoek jij een snelle oplossing, bijvoorbeeld dat je wilt dat jouw hond stopt met het trekken aan de lijn, of wil je alles weten over hondengedrag en de hondentaal.

Een boek over één specifiek onderwerp telt minder pagina’s dan een boek over hondengedrag in het algemeen.

Kun je je hond goed trainen door het lezen van een hondenboek?

Ja zeker! er zijn hondenboeken die zo uitgebreid zijn en je ook meteen oefeningen geven om dit te doen. Het werkt heel goed als jij bereid bent om de technieken die in het boek beschreven worden uit te voeren.

Wanneer je het lastig vind en niet consequent genoeg bent om jouw hond met behulp van een hondenboek te trainen kan ik je aanraden om een online puppy cursus te gaan volgen.


We zijn aan het einde van deze blog. Er zijn nog veel meer goede boeken over honden te verkrijgen, maar dit is mijn top 10.

Wil jij het beste voor jouw hond, dan is een goed hondenboek altijd een aanrader! Je kunt nooit teveel leren over het gedrag van honden.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vindt je ook vast leuk om te lezen:

Shop producten voor honden

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.