Poep eten: Waarom eet mijn hond gras en Ewwww poep?

poep

Poep eten, help mijn hond eet poep. Als je op het web zoekt naar antwoorden kom je vele varianten tegen van het hoe en waarom, sommige zeggen dat het aan de voeding ligt andere zeggen dat het een bacterie kan zijn. Er zijn zelfs websites die zeggen dat het komt omdat je hond zich verveeld, eenzaam is of teveel te eten krijgt. Maar wat is nou de echte reden van dat gras eten en het toch wel erg vieze eten van poep?

Yara at ook weleens poep toen ze nog geen half jaar oud was, bah. Ik blijf dat toch smerig vinden, misschien omdat je er gewoon een beeld van jezelf bij hebt, dat toch weer wat vermenselijken denk ik, terwijl wij mensen ook weer niet aan iemands kont snuffelen om iemand te leren kennen.

Waarom eet mijn hond gras?

Gras bevat van nature veel omega 3. Een hond die stress ervaart raakt al zijn omega 3 uit het bloed kwijt en probeert dit door het eten van gras weer aan te vullen

Dus Het antwoord op de vraag waarom eet mijn hond gras en/of poep is eigenlijk vrij simpel

Jouw hond is op zoek naar noodzakelijk voedingstoffen waar zijn lichaam naar hunkert!

Honden die poep eten en blijven eten, want pups doen dit wel vaker maar dit stopt gelukkig vrij snel, kunnen lijden aan Coprofagie, dit is de wetenschappelijke naam voor het eten van ontlasting. Dit komt voor of kan voorkomen bij honden die het zogenaamde supermarkt voer eten en honden die alleen maar brokken eten. Het beste is om je hond ook een paar keer per week vlees te geven, of zelfs rauw vlees, maar ik zelf ben een voorstander van Barf,(Barfmenu’s worden gemaakt van uitsluitend vers rauw vlees, verse organen, verse vleesbotten van superieure kwaliteit) of Renske (renske’s ingrediënten zijn 100% natuurlijk. er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige ingrediënten die geschikt zijn voor menselijke consumptie)

Waarom ben ik een voorstander van deze voeding? omdat ze vrij zijn van chemische conserveringsmiddelen, antioxidanten, kleur-, geur- en smaakstoffen!

Wat je ook weleens hoort over het eten van poep door honden is omdat de poep nog onverteerde etensresten bevat, dus voor ons ziet het er smerig uit, maar je hond denkt gewoon dat het een lekker hoopje vers vlees is. Poep eten is voor jouw hond gewoon een lekker hapje.

Het kan stress zijn en een tekort aan omega 3 en het kan roedelgedrag zijn, dit houdt in dat je hond hoger in rang wil komen te staan en dit wil bereiken door het eten van de poep van een hogergeplaatste hond, zodat hij daar een beetje naar gaat ruiken.

Poep eten, Is het een schreeuw om hulp voor de gezondheid van je hond?

Onze honden passen tegenwoordig heel goed in onze moderne lifestyle, maar hun eten loopt nog erg achter op dat alles. Jouw hond zijn spijsverteringsstelsel is afhankelijk van een specifieke mix van enzymen, namelijk koolhydraten, eiwitten en vetten. Veel commercieel hondenvoer voldoet hier gewoonweg niet aan en dit doet het immuunsysteem van jouw hond echt tekort, hier door gaat jouw hond poep eten.

Eigenlijk kan je het vergelijken met de kwaliteit van ons eten tegenwoordig, het wordt nu allemaal snel snel gemaakt, besproeit om sneller te groeien enz enz. Proef maar eens eten wat nog echt bij een boer vandaan komt, vers van het land, dat smaakt echt zoveel beter dan eten uit de supermarkt. Voor honden is dat net zo, je moet voor je hond net zo goed lezen wat er op het etiket staat en of het echt de benodigde voedingstoffen bevat. Van zowel Barf en Renske weet ik dat dit echt zo is.

Het lichaam van jouw hond hunkert werkelijk een vitale mix van essentiële orgaanvlees zoals hart, longen, nieren en zelfs lever – net als moeder natuur het bedoeld heeft.

Vergeleken met met regulier vlees voor je hond is orgaanvlees een nutritional power house voor je hond!

Orgaanvlees bevat enkele van de hoogste concentraties van natuurlijk voorkomende vitamine D van elke bron van voedsel. Dit is zeer belangrijk voor het welzijn van je hond. Orgaanvlees zit verwerkt in het vlees van Barf. Vitamine D is zeer belangrijk voor heel functies van jouw hond zijn lichaam, een tekort hieraan kan lijden tot:

 • spierzwakte,
 • fracturen,
 • verschillende vormen van kanker,
 • auto-imuun ziekten en
 • infectieziekten bij honden.

De voordelen van het toevoegen van orgaanvlees zijn:

 • het gewicht van je hond blijft onder controle
 • een gezond spijsverteringssysteem
 • een gezonde dikke vacht
 • sterke spieren en botten
 • gezond tandvlees en witte tanden
 • Een lang gezond actief leven

Dus als jij een hond hebt die gras of poep eet, voeg dan eens wat vaker vers voer aan zijn eten toe, zoals Barf of Renske en je hond zal je dankbaar zijn.

puppy zijn brokken aan het eten


Heb je na het lezen van deze post nog vragen of opmerking over het poep eten. Ik hoor ze graag, dus aarzel niet en laat ze achter in de comments onder deze post.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.