10x Praktische Praatknop Hond – Ontdek Communicatie! [Actie]

praatknoppen Hond bol.com

Praatknop hond, praatknoppen ook wel dog buttons genoemd. Stel je voor dat je eindelijk kunt begrijpen wat er omgaat in het hoofd van je trouwe viervoeter. Met de innovatieve praatknop voor honden wordt deze droom werkelijkheid. Deze verbazingwekkende technologie stelt je harige metgezel in staat om met je te communiceren door eenvoudigweg op knoppen te drukken. Of het nu gaat om honger, spelen, naar buiten gaan of gewoon knuffelen, je hond kan nu zijn gedachten en behoeften rechtstreeks met je delen.

Duik in een diepere en meer betekenisvolle band met je pluizige vriend terwijl jullie samen een nieuwe vorm van interactie ontdekken. Lees verder om te ontdekken hoe de praatknop hond de manier waarop je met je hond omgaat, voor altijd zal veranderen.

10x de Beste praatknop voor jouw hond

We hebben onderzoek gedaan naar de beste praatknoppen voor honden van 2023. Dit onderzoek hebben wij gedaan op de websites van Amazon.nl en Bol.com.

Bij ons onderzoek hebben wij gelet op de prijs, de kwaliteit, het materiaal en de beoordelingen van andere hondeneigenaren. Hieruit is de onderstaande lijst ontstaan.

4x De beste praatknoppen voor honden – best beoordeeld

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor een praatknop voor jouw hond, na het zien van de bovenstaande lijst. Is dit nog niet het geval, geen probleem. Hieronder nog onze Top 5 best beoordeelde dog buttons.

1. Vulpes Pets® PRO Praatknop voor Honden met Speelmat – Dog buttons 

Vulpes Pets is een set van 4 praatknoppen voor honden in 4 verschillende kleuren. Deze set wordt geleverd met 8 verschillende stickers die je op de knoppen kunt plakken en je krijgt er een handige speelmat bij, waarop de dog buttons geplaats kunnen worden.

Daarnaast ontvang je ook een handig e-book in jouw e-mail, zodat je jouw hond gemakkelijk en snel woorden kunt leren met de dog buttons van Vulpes Pets.

Je hebt 30 seconden inspreek tijd op deze dog buttons. Het afspeelvolume is luid en duidelijk en deze buttons zijn ook gemakkelijk in te drukken door kleine honden.

Elke praatknop heeft 2 AAA-batterijen nodig (batterijen niet inbegrepen).

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Hele mooie praatknoppen voor honden, doen het prima! zeer tevreden! Positief, makkelijk in gebruik, leuk verpakt handig om te bewaren ,met duidelijke uitleg, wat zeer makkelijk gaat."

2. Dog Talk: Praatknoppen voor honden – dog buttons

Dog Talk 4 praatknoppen voor honden in 4 verschillende kleuren. Onderaan zit een schakelaar die je omdraait om gemakkelijk het woord op te nemen wat je wilt gebruiken. De Dog Talk dog buttons zijn duidelijk hoorbaar en gemakkelijk in te drukken.

Elke praatknop heeft 2 AAA-batterijen nodig (batterijen niet inbegrepen).

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: “Gewoon leuk en makkelijk te gebruiken. Zelfs zonder handleiding spreken de zoemers voor zich.
Onderaan kun je een schakelaar omdraaien, opnemen of afspelen.
Als u wilt opnemen en vervolgens op de zoemer drukt, houdt u de zoemer ingedrukt zolang u praat en laat dan los.
Perfect, de opname is klaar.
Schakel nu over op spelen en je bent klaar om te gaan. Elke keer dat u op de zoemer drukt, klinkt de opname nu.
Onze Australian Shepherd van 1,5 jaar oud gebruikt ook de zoemer.
We hebben er 3 in gebruik.
Ga wandelen, spelen en vrolijk zijn 😅😅
Hij gebruikt het doelbewust.

We hebben natuurlijk al grappige dingen gezegd en aan hem gepresenteerd 😂”

3. Dogbuttons® – PETIFY PREMIUM Praatknoppen voor honden – 4stuks

Gezellig praten met je hond met de Praatknoppen van Dogbuttons. Je krijgt 4 knoppen in 4 verschillende kleuren met symbolen erop.

Er wordt een handleiding bij geleverd en per knop heb je 10 seconden de tijd om het woord op te nemen. Heb je het niet goed ingesproken, geen probleem, je kan de knoppen makkelijk resetten.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "ZO LEUK! Ik heb altijd al willen communiceren met mijn Borderterriër, zo leuk dat dit met jullie product mogelijk is. Ik was ontzettend verbaasd hoe snel Otto het begreep! Ik zit te denken om nog een setje te kopen zodat ik nog meer met Otto kan praten!"

4. My Dog Talks -12 opneembare compacte honden praatknoppen – Dog Buttons

My Dog talks is een set met 12 verschillenden praatknoppen voor jouw hond, inclusief 3 trainingsmatten en 24 woorden stickers. Makkelijker een goed gesprek met jouw hond beginnen kan haast niet.

De geluidskwaliteit van deze honden praatknoppen is geweldig.

Deze dog Buttons werken op 36 LR44 batterij(en), welke inbegrepen zijn bij de set.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "OK... waar moet ik beginnen? Je knoppen worden mooi verpakt geleverd, met duidelijke en eenvoudige instructies en stickers om aan je knoppen toe te voegen.
De matten zijn allemaal slipvrij - geweldig met mijn houten vloer, en de knopen zitten er mooi en strak in.

Ik was het meest verrast door de verbluffende kwaliteit van de opname, de geluidskwaliteit is absoluut verbluffend (zorg ervoor dat je in een stille kamer bent en dicht genoeg bij de microfoon spreekt)!

Ze zijn ook erg stevig, maar toch gemakkelijk in te drukken - zelfs voor de kleinste honden!

Al met al een geweldig product dat mijn verwachtingen overtrof.

Ik ga nog wat oefenen met mijn hond:)"

Wat is een honden praatknop (Dog Buttons)?

Een praatknop is een hersenspel voor honden. De knoppen hebben verschillende kleuren en je kunt per praatknop je stem opnemen. Je kan dan woordjes in spreken, bij de roze knop, spreek je bijvoorbeeld “wandelen|” in en bij de blauwe knop spreek je “Snoepje” in.

Wanneer je de knoppen hebt in gesproken, ga je oefenen met je hond, zodat hij de woorden aan de knoppen verbind. Verderop in dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet.

Je kunt de ingesproken worden altijd weer aanpassen, wanneer je het woord niet goed vindt, kun je het ingesproken woord wissen en een nieuw woord inspreken.

Bekijk onderstaande video hoe leuk praatknoppen zijn als jouw hond het door heeft.

Hoe werkt de praatknop voor honden?

De praatknop wordt geactiveerd door de hond met zijn neus of poot op de knop te drukken. Dit is een belangrijk aspect van de werking van de praatknop omdat het de manier is waarop de hond communiceert met zijn eigenaar.

De knop is verbonden met een speaker of apparaat dat de boodschap van de hond vertaalt. Dit betekent dat wanneer de hond op de knop drukt, er een geluid of stemgeluid uitkomt dat de boodschap van de hond overbrengt naar de eigenaar.

De hond kan getraind worden om specifieke woorden of zinnen te associëren met de knop. Dit betekent dat de hond kan leren welke knop hij moet indrukken om een bepaalde boodschap over te brengen.

Sommige praatknoppen hebben meerdere knoppen met verschillende kleuren om verschillende boodschappen te kunnen overbrengen. Dit biedt de hond meer mogelijkheden om zichzelf uit te drukken en de eigenaar meer informatie over de behoeften van de hond te geven.

Het gebruik van een praatknop kan de communicatie tussen hond en eigenaar verbeteren en stress verminderen voor honden die moeite hebben om zich verbaal uit te drukken. Dit is een belangrijk voordeel van de praatknop, omdat het de relatie tussen de hond en eigenaar kan verbeteren en de hond kan helpen om zijn behoeften op een effectieve manier te communiceren.

De werking van de praatknop kan per merk of type verschillen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een praatknop koopt, zodat je de beste optie voor jouw hond kunt vinden.

Voordelen van de praatknop voor honden en hun baasjes

Een praatknop voor honden biedt vele voordelen voor zowel de hond als zijn baasje.

 • Allereerst zorgt het voor betere communicatie tussen beiden. De praatknop geeft de hond de mogelijkheid om te laten weten wat hij wil of nodig heeft. Dit vermindert frustratie bij de hond omdat hij zich beter kan uitdrukken.
 • Daarnaast kan de praatknop zorgen voor een betere band tussen hond en baasje. Het baasje krijgt meer inzicht in de behoeftes van de hond en kan hier beter op inspelen.
 • Ook verbetert de veiligheid omdat de hond kan waarschuwen bij gevaar. Als de hond bijvoorbeeld iets verdachts ziet, kan hij op de praatknop drukken om zijn baasje te waarschuwen.
 • Tot slot kan de praatknop helpen bij het trainen van de hond en het aanleren van nieuwe commando’s. Het baasje kan de praatknop gebruiken om te belonen wanneer de hond iets goed doet, of om een nieuw commando aan te leren. Op deze manier wordt de hond gestimuleerd om te leren en wordt het trainingsproces leuker en effectiever.

Kortom, de praatknop voor honden biedt vele voordelen en kan de communicatie tussen hond en baasje verbeteren, de band versterken, de veiligheid vergroten en helpen bij het trainen van de hond.

Hoe leer je een hond om de praatknoppen te gebruiken?

Het is natuurlijk geweldig om op deze manier te kunnen communiceren met jouw hond, maar hoe gaat jouw hond het gebruik van de praatknoppen snappen?

Stappen om jouw hond te leren praten met een praatknop:

 1. Kies woorden die je wilt inspreken op de praatknoppen. Gebruik makkelijke woorden, die je nu ook al gebruikt, zoals bijvoorbeeld: eten, lopen, snoepje, spelen enz.
 2. Zorg dat je voldoende snoepjes bij de hand hebt.
 3. Neem 1 praatknop in je hand en laat jouw hond er een poot op geven. Begin bijvoorbeeld met de “Snoepje” knop. Wanneer jouw hond een poot geeft op de praatknop, hoor hij het woord “snoepje, geef hem nu een snoepje. Herhaal dit vaak en wees geduldig.
 4. Wanneer jouw hond gemakkelijk ene poot geeft op de knop, ga je het commando “Geef Poot” vervangen door het woord “Snoepje”. Geef je hond een snoepje wanneer hij de knop weer in drukt.
 5. Plaats nu de praatknop op de grond en kijk of jouw hond de knop nu ook in wil drukken. Zo ja beloon hem dan meteen. Doet jouw hond dit niet, neem dan de knop weer in jouw hand en oefen nog even op die manier.
 6. Wanneer jouw hond het goed onder zijn pootje heeft, voeg dan pas een tweede knop toe. Bijvoorbeeld de “Lopen” knop. Wanneer jouw hond nu de “Lopen” knop indruk, ga je met hem lopen. Je zult zien hoe snel hij door heeft wat de knoppen betekenen 🙂

Houdt de trainingssessies kort en leuk. De Dog buttons hebben vaak antislip aan de onderkant, maar veel hondeneigenaren plaatsen de dog buttons op een button mat.

Waar let je op bij het kopen van Dog Buttons (praatknop hond)?

Wanneer je op oek gaat naar van die geweldige praatknoppen voor honden dan is het verstandig om op de onderstaande punten te letten:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Kies een praatknop hond die intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is voor je hond. De knoppen moeten stevig en responsief zijn, zodat je hond ze comfortabel kan indrukken.
 2. Duurzaamheid: Zoek naar een stevig en duurzaam ontwerp dat bestand is tegen het enthousiasme van je hond. Het moet bestand zijn tegen regelmatig gebruik en mogelijk ruwe behandeling.
 3. Aantal knoppen: Overweeg hoeveel knoppen je nodig hebt voor de verschillende commando’s of boodschappen die je hond wil overbrengen. Sommige praatknopsets hebben meerdere knoppen voor verschillende acties.
 4. Aanpasbaarheid: Kijk of de praatknop aanpasbaar is, zodat je commando’s of boodschappen kunt programmeren die relevant zijn voor jou en je hond.
 5. Technologie en connectiviteit: Controleer of de praatknop compatibel is met je apparaten, zoals smartphones of tablets. Sommige modellen bieden ook spraakopname- of vertaalfuncties.
 6. Geluidskwaliteit: Let op de geluidskwaliteit van de knop. Het geluid moet duidelijk genoeg zijn om goed hoorbaar te zijn, zelfs op afstand.
 7. Batterijduur: Controleer hoe lang de batterijen meegaan voordat ze moeten worden vervangen of opgeladen.
 8. Trainingsmogelijkheden: Informeer jezelf over eventuele trainingsrichtlijnen of -bronnen die worden geleverd bij de praatknop, zodat je je hond effectief kunt helpen om te communiceren.
 9. Het Materiaal: De meeste Dog buttons zijn gemaakt van een soort plastic. Dit houd in dat ze makkelijk schoon te maken zijn, maar niet water bestendig, dus ze kunnen alleen binnen gebruikt worden.
 10. Met of zonder speelmat: De meeste hondeneigenaren gebruiken een speelmat, dit is een schuimmat met uitsparingen om de knoppen in te zetten. Zo blijven de dog buttons goed op zijn plaats staan. Vaak zijn deze matten ook los te koop, of je kunt er zelf eentje maken.
 11. Reviews en aanbevelingen: Lees beoordelingen en ervaringen van andere hondenbezitters om inzicht te krijgen in de prestaties en duurzaamheid van de praatknop hond die je overweegt.
 12. Prijs: Overweeg je budget en vergelijk verschillende opties binnen dat bereik om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
praatknop hond

Veel gestelde vragen over praatknoppen voor honden

Hieronder zullen wij proberen de meeste gestelde vragen over de praatknop hond te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem gerust in de reacties hieronder.

Hoe kan je met een hond praten?

Je kunt nu dus praten met jouw hond door hem te leren omgaan met praatknoppen. Naast het lezen van de hondentaal is dit geweldig om samen te doen met jouw hond. Dog buttons vallen onder het intelligentie speelgoed voor honden, dus het is ook nog eens een super goede mentale uitdaging voor jouw hond.

Kan elke hond leren praten met praatknoppen?

Ja ik denk het wel, zolang je maar goed traint met jouw hond, veel geduld hebt en plezier hebt samen. Uiteraard horen er ook lekkere beloningen bij 😊

Vinden honden praatknoppen leuk?

Jazeker, honden vinden het sowieso leuk als je samen met hun bezig bent, dat is goed voor de onderlinge band. Wanneer jouw hond door heeft wat de praatknoppen doen en hoe jij er op reageert, zul je snel zien dat ze het geweldig vinden.

Welke verschillende soorten praatknoppen voor honden zijn er?

Er zijn verschillende soorten praatknoppen voor honden beschikbaar op de markt.
✔ Een van de meest voorkomende typen zijn de opname- en afspeelknoppen. Deze knoppen stellen eigenaren in staat om hun eigen stem op te nemen en af te spelen, waardoor honden kunnen begrijpen wat er van hen wordt gevraagd.
✔ Een ander type praatknop is die met symbolen of afbeeldingen. Deze knoppen zijn ideaal voor honden die visueel ingesteld zijn. Ze kunnen getraind worden om te reageren op specifieke afbeeldingen, zoals een pootje voor “uitlaten” of een snoepje voor “honger”.
Knoppen met woorden zijn ook beschikbaar en kunnen nuttig zijn voor honden die al bekend zijn met bepaalde woorden of commando’s.
✔ Touchscreen praatknoppen zijn nog een andere optie, en deze werken net als de touchscreen van een smartphone.
Draadloze praatknoppen zijn handig omdat ze overal in huis geplaatst kunnen worden.
✔ Tot slot zijn er programmeerbare praatknoppen, die het mogelijk maken om specifieke woorden of zinnen aan te passen of toe te voegen aan de knoppen.

Welke praatknop het beste werkt voor jouw hond hangt af van de persoonlijkheid en het trainingsniveau van je trouwe viervoeter.

Kunnen honden woorden begrijpen?

In het algemeen hebben honden een beperkt begrip van taal. Ze begrijpen voornamelijk commando’s die ze hebben geleerd. Dit betekent dat als je je hond wilt laten begrijpen wat je bedoelt, je hem specifieke commando’s moet aanleren.

 • Intonatie en lichaamstaal zijn belangrijker voor honden dan woorden. Honden kunnen door middel van intonatie en lichaamstaal de emoties van hun baasje oppikken. Dit betekent dat als je boos bent of gestrest, je hond dit kan aanvoelen en hierop zal reageren.
 • Ondanks dat honden geen woorden begrijpen, kunnen ze wel verschillende klanken en tonen onderscheiden. Dit betekent dat als je je hond op een bepaalde manier aanspreekt, hij hierop zal reageren. Zo kun je bijvoorbeeld een hogere toon gebruiken als je wilt dat je hond enthousiast wordt.
 • Het is belangrijk om duidelijke, consistente commando’s te geven aan je hond. Hierdoor weet je hond precies wat er van hem wordt verwacht en zal hij minder snel in de war raken. Dit kan helpen om de communicatie tussen hond en baasje te verbeteren.
 • Er zijn tegenwoordig ook praatknoppen voor honden verkrijgbaar. Deze knoppen worden aan de hond geleerd en kunnen worden gebruikt om specifieke boodschappen over te brengen. Dit kan helpen om de communicatie tussen hond en baasje verder te verbeteren en de band tussen beiden te versterken.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste praatknop hond te kopen?

Op een speurtocht naar de crème de la crème van praatknoppen voor honden, hebben we ons verdiept in een wonderlijke wereld van topklasse items. We hebben ons door honderden beoordelingen geworsteld, een duik genomen in de zee van zowel pawsitive als kritische feedback. Hierbij hebben we onze neus op scherp gezet voor:

 • De prijs van het product, omdat de portemonnee ook zijn zegje wil doen
 • Het aantal kopersreviews, omdat hoe meer meningen, hoe beter
 • De hoogte van de waarderingen, omdat sterren niet alleen voor de nachtelijke hemel zijn
 • Kwaliteitsbeoordelingen, want wie houdt er niet van een sterk staaltje eerlijke feedback?
 • Fonkelende kenmerken en verbluffende mogelijkheden, want een praatknop hond moet wat in zijn mars hebben

Door deze benadering te omarmen, hebben we een schitterende lijst van toppers weten samen te stellen. Dit betekent dat jij de ideale praatknop hond voor jouw maatje kunt vinden zonder al te veel kopzorgen.

Maar wacht, een praatknop hond kiezen kan een enigma zijn, een raadsel waarin maten, kleuren en modellen samensmelten tot een verwarrende mix. Daarom is grondig onderzoek een ‘pootje’ in de goede richting. Met dit artikel willen we je als een trouwe vriend op weg helpen naar de juiste keuze.

Waarom überhaupt investeren in een praatknop hond en welke heerlijke voordelen galopperen daarmee je leven binnen? Die vraag laten we niet onbeantwoord. Scroll snel verder voor een bevredigend antwoord!


Kortom, een praatknop hond opent de deur naar een opmerkelijk niveau van interactie en begrip tussen jou en je trouwe metgezel. Door je hond een stem te geven, versterk je jullie band en creëer je een diepere, meer betekenisvolle relatie. Met de juiste praatknop, kunnen jullie samen nieuwe avonturen beleven en communiceren op een manier die eerder ondenkbaar leek. Kies zorgvuldig, investeer in deze vernuftige technologie en sta versteld van de magie die ontstaat wanneer je harige vriend zijn gedachten met je deelt, woord voor woord.

We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vinden en dat jullie geslaagd zijn voor een paar geweldige praatknoppen voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.