Nagelknipper hond nodig? Bekijk de Top 15 van 2022 [Korting]

honden nagelknipper

Je hebt een honden nagelknipper nodig, omdat de nagels van jouw hond af en toe geknipt moeten worden. Hoe vaak dit moet gebeuren, hangt af van meerdere factoren, dit zullen wij verderop in dit artikel bespreken.

Lijstje met 10x de beste Nagelknipper hond bij Bol.com

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde honden nagelknipper van 2022 bij Bol.com te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste nagelknipper voor jouw hond kunt kopen.

5x de Beste honden nagelknipper bij Amazon.nl

We hebben ons product onderzoek ook bij Amazon.nl gedaan. Hierbij hebben we ook gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onze top 5 keuzes voor de beste Nagelknipper hond

Waarschijnlijk ben je al geslaagd voor een honden nagelknipper na het zien van de bovenstaande lijstjes. Is dit nog niet het geval, bekijk dan onze top 5 beste honden nagelknippers van 2022. Onderstaande lijst hebben wij samen gesteld uit een selectie van de best beoordeelde nagelknipper bij Amazon.nl en bij Bol.com.

1. Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond en Kat 

De professionele nagelknipper hond van Mister Mill knipt de nagels van jouw hond in vloeiende beweging kort. De snijvlakken van de nagelknipper zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal.

Tevens is deze nagelknipper voorzien van een veiligheidsstop. Het handvat is ergonomisch ontworpen en heeft anti slip handvaten.

5 sterren review van Bol.com: "Zeer fijn. Wat een fijne nagelknipper. Mijn Sharpei is ontzettend bang om zijn nagels te laten knippen. Hiermee ging het snel en simpel. Hij was ook verrast."

2. Aleenfoon Nagelschaar met led-licht, honden katten nagelknipper

Verlicht de nagelbloedlijn met de Aleenfoon honden nagelknipper. Deze nagelknipper maakt het knippen van de nagels een stuk makkelijk en relaxter.

De snijvlakken zijn gemaakt van hoogwaardig, scherp roestvrij staal. De nagelknipper heeft een ergonomische handgreep en bevat een verborgen nagelvijl.

5 sterren review van Amazon: "Uitstekend en veilig apparaat. Dit is een fantastisch product, het LED-lampje werkt buitengewoon goed en verlicht de bloedlijn in elke klauw, zodat de klauw veilig onder een hoek kan worden geknipt.
Ik zou dit product ten zeerste aanbevelen."

3. Woodoro Nagelknipper Nagelvijl Nagelschaar voor Hond en Kat – Incl. Veiligheidsstop

Met de honden nagelknipper en nagelvijl van Woodoro, knip je gemakkelijk en snel de nagels van jouw hond. De nagelknipper heeft ergonomisch ontworpen antislip handvatten.

De professionele Woodoro nagelknipper komt met een handige nagelvijl en wordt aanbevolen dor hondentrimmers. Dankzij de veiligheidsstop wordt het risico om in het leven te knippen, aanzienlijk verminderd.

5 sterren review van Bol.com: "Prima product. Zeker geen prul. Degelijk en goed hanteerbaar. Ligt fijn in de hand. Je kunt er voor kiezen om de beveiliging te gebruiken of niet. (Handig als de nagels iets langer zijn.) De klus was gauw geklaard, een hele opluchting voor onze hond. Knipt in 1 keer de nagel er fijn af. Vijl niet gebruikt maar fijn dat deze ook in de nagelschaar verwerkt is."

4. Trixie 2368 klauwschaar – nagelknipper hond – Goedkoopste Keuze

€5,99
€10,99
5 new from €5,99
as of augustus 16, 2022 4:37 pm
Amazon.nl
Last updated on augustus 16, 2022 4:37 pm

De Trixie honden nagelknipper is de goedkoopste keuze, maar dit maakt hem zeker niet minder goed. De snijvlakken zijn van roestvrij staal en de nagelknipper is voorzien van een veiligheidsstop.

De kunststof handvaten hebben een anti-slip rubberen inzetstuk, dus de nagelknipper ligt lekker in de hand.

5 sterren review van Amazon: "Voor kleine en middelmaat honden. Werkt goed bij mijn hondjes, een Chihuahua en een Kooikerhondje"

5. TwinQ Professionele Nagelknipper Hond/Kat

De TwinQ is een professionele nagelknipper hond, gemaakt van roestvrij staal. De nagelknipper heeft een ergonomische handgreep met de antislipgrip en is voorzien van een veiligheidsstop.

Deze veiligheidstop voorkomt dat je de nagels te kort afknipt.

De Twinq wordt geleverd met een losse nagelvijl, wanneer je de nagels van jouw hond nog even glad wilt vijlen.

5 sterren review van Bol.com: "WErkt Super! Zelfs voor de grote nagels van mijn lieve schat (45kg) werkte het erg goed! Snelle levering ook"

Veel gestelde vragen over de nagelknipper hond

Nagels knippen bij je hond is een klusje wat de meeste eigenaren liever niet zelf doen. Aangezien jij deze blog leest ben jij wel een hondeneigenaar die de nagels van zijn hond zelf knipt.

Mocht je toch nog wat vragen hebben over honden nagelknippers, hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Wat is een honden nagelknipper?

Een honden nagelknipper is een nagelknipper speciaal voor hondennagels. Hondennagels zijn een beetje half rond en dus heel anders dan onze nagels. Daarom zie een nagelknipper voor honden er ook heel anders uit.

Waar moet je op letten als je een honden nagelknipper gaat kopen?

Wanneer je zelf de nagels van jouw hond wilt gaan knippen, moet je een goede nagelknipper kopen. Hieronder een aantal punten die dan even belangrijk zijn om op te letten.

De stijl van de nagelknipper

Het is belangrijk dat de hondenknipper voor jouw prettig vast te houden is. De meest gebruikte zijn de proffesionele nagelknippers zoals de Mister Mill Professionele Nagelknipper Hond of de nagelschaar van Mister Mill, deze laatste is meer geschikt voor kleine honden.

Honden nagelknipper met of zonder led lampje

Honden nagelknippers met een led lampje schijnen in de nagel zodat je goed kunt zien tot waar de nagel loopt en wanneer de bloedlijn begint.

Zelf gebruik ik een nagelknipper zonder lampje. Ik knip altijd kleine stukjes en kijk goed in de nagel.

nagelknipper hond

Met of zonder veiligheidsstop

Een veiligheidsstop op een honden nagelknipper zorgt ervoor dat je niet in 1 teveel van de nagel afknipt. Het is een metalen plaatje wat aan de nagelknipper vastzit, deze schuifje naar het midden, met de andere kan knip je de nagel. De nagel kan nu niet verder geknipt worden dan het plaatje.

Met een veiligheidsstop op de nagelknipper kan je nog altijd in het leven van de nagel knippen, dus controleer de nagel wel elke keer als je geknipt hebt.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor de beste honden nagelknipper. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van de nagelknipper hond. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Waarom moet je de nagels van jouw hond knippen?

De nagels in de voet van jouw hond hebben een lichte schok absorberende werking in het nagelbed. Wanneer de nagels echter te lang zijn drukt deze schok aborberende werking door op de botjes in de voet van jouw hond.

Je begrijpt dat dit een vervelend gevoel is voor jouw hond, zo vervelend dat hij er zelfs mank door kan gaan lopen of artrose door kan krijgen.

Wanneer zijn de nagels van een hond te lang?

Een hele simpele manier is om jouw hond te laten staan op zijn vier poten. Pak nu een vel papier en schuif dit onder zijn poten door. De nagels van jouw hond mogen de grond eigenlijk net niet raken, doen ze dit wel, dan moet je er een stukje van af knippen.

Wat zijn symptomen dat een hond te lange nagels heeft?

Er zijn naast de papier methode nog een aantal symptomen waar je op kunt letten:

  • jouw hond loopt mank of hinkt, wanneer hij mank loopt kijk dan altijd even of de nagels niet te lang zijn.
  • Veel likken aan de poten kan ook een teken zijn dat de nagels van jouw hond geknipt moeten worden.
  • Heb je een laminaat, plavuizen of houten vloer en je hoort je hond al van ver af aan komen, dan moet je ook even de honden nagelknipper gebruiken.

Hoe doe ik dat, de nagels van mijn hond knippen?

In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd, hoe je de nagels van jouw hond moet knippen. Wil je nog meer tips en een stappenplan hoe je de nagels van jouw hond moet knippen, lees dan ook mijn blog: Nagels knippen bij hond, Tips en Trucs

De nagels van mijn hond zijn zwart, hoe knip ik die?

Zwarte nagels zijn altijd wat lastiger om te knippen, omdat je niet kan zien waar het leven precies begint, wat je bij een witte nagel wel duidelijk kunt zien.

De beste manier om zwarte honden nagels te knippen is, kleine stukjes per keer. Echt hele kleine stukjes en dan kijk je daarna in de nagel. Wanneer je een ronde cirkel ziet, dan zit je bij het leven, de bloedlijn van de nagel, dus dan moet je stoppen.

Oeps ik heb in het leven geknipt en nu bloed de nagel

Dat is vervelend, maar het gebeurd weleens. Gelukkig kun je het bloeden van de nagel snel stoppen met Ppp nail safe tegen nagelbloeden.

Het is verstandig om een potje Ppp nail safe tegen nagelbloeden in huis te hebben wanneer je zelf de nagels van jouw hond knipt.

Is het gebeurd maar heb je geen Ppp nail safe in huis? Je kunt ook bloem gebruiken om het bloeden van de nagel te stoppen.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat we jullie hebben kunnen helpen met het vinden van de beste honden nagelknipper.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.