fbpx

Online puppy cursus

Als jij een Hond mocht zijn, welk Ras zou je dan willen zijn?

Welke hond zou jij zijn?

 

Welke honden ras wil jij zijn?Als jij een Hond mocht zijn, welk Ras zou je dan willen zijn?

Best grappig om daar eens over na te denken hè, welke ras zou jij als honden baasje willen zijn. Of wil je eerst kiezen tussen groot, of klein. Wil je liever een schoothondje zijn zoals een maltezer of een chihuahua, of ben je liever een werker zoals een herder of ben je gewoon liever grappig, sociaal en relaxt zoals een labrador.

Persoonlijkheidskenmerken van de populaire rassen, wie ben jij?

 

Labrador Retriever -> Robuust, aanhankelijk, opmerkzaam, alert, vindingrijk en gehoorzaam labrador retriever
De labrador is ontstaan in Newfoundland voor de kust van Groenland. Het was een manusje van alles. Het is een echte waterhond, dus hij houdt van zwemmen en kan heel goed apporteren en vind dit ook erg leuk om te doen. Hij staat ook zeer hoog aangeschreven als blinde geleidehond of als snuffelhond voor drugs en explosieven.

 

duitse herderDe duitse Herdershond -> Trouw, moedig, gehoorzaam en intelligent,
De duitse herder is al jaren favoriet, het is een ras wat wel een krachtige en consequente leider nodig heeft. Dit ras wordt ook al jaren succesvol ingezet als politiehond, beveiligingshond, speurhond en snuffelhond, omdat het een hond is die erg snel leert.

 

 

Chihuahuchihuahuaa – > Alert, vrolijk, sierlijk, klein, intelligenten energiek.
Dit kleine hondje is vernoemd naar een mexicaanse staat en stad. Chihuahua’s zijn er in langharig en kortharig. Van oorsprong waren ze groter maar selectieve fokkerij heeft hem verkleind tot de kleinste hond ter wereld. Dit vrolijke kleine hondje laat zijn stem graag horen bij de komst van onbekenden.

 

 

Staffordshire Bull Terrier -> lief, aanhankelijk, ontstuimig, hardnekkig en intelligent. Staffordshire Bull Terrier
Dit ras heeft niet altijd een goede naam omdat hij van oorsprong gefokt is om met beren en stieren te vechten. Deze “staff” is één bonk spieren en heeft daarom ook een baas nodig die hem weet in te tomen als hij het voorzien heeft op andere honden. Ben jij een goede baas en socialiseer je je hond goed en voedt je de hond op maar niet het ras, dan heb je hier een geweldige huishond aan.

 

franse bulldogFranse Bulldog -> vrolijk, spontaan, energiek, eigenwijs en enorm aanhankelijk.
Waar komt het ras vandaan, de Fransen zeggen dat het een oud Frans ras is, de Britten zeggen dat hij gefokt is uit de Engelse Bulldog. Deze Franse Bulldog is een vrolijk en aanhankelijk hondje, het is een echte charmeur, hij is dol op spelletjes doen en daarbij is hij moedig en alert.

 

 

Siberische Husky -> Vriendelijk, alert,een echte kameraad en een harde werker husky
Hij is afkomstig uit Noordoost Siberië oorspronkelijk was hij werkhond bij de Chukchi. Wij kennen de Husky denk ik voornamelijk als sleehond. En een leuk weetje is dat de siberische Husky kan huilen als wolven als hij met soortgenoten is.

 

Maltezer, hondenrassen die niet verharenMaltezer -> Zacht karakter, intelligent, alert grappig en speels
Volgens de legende brachten Fenicische handelaren hem meer dan 2000 jaar geleden naar Malta. Ik heb zelf een maltezer, dit is dan ook Yara die je ziet op de foto links. Het mooie van maltezers is dat ze relaxt zijn maar toch een pittig karakter hebben. Ze verharen niet, dus bijna niemand is allergisch voor dit leuke ras, maar je moet ze wel echt veel borstelen omdat de vacht anders gaat vilten.

 

 

Golden retriever -> Gemoedelijk, vriendelijk, meegaand, intelligent, actief en krachtig Golden retriever
Leuk weetje in 1920 kreeg ze de rasnaam Golden Retriever vanwege hun “gele”kleur vacht. Deze vrolijke hond zijn heel goed te trainen en zijn daarom ook uitermate geschikt voor allerlei werk, zoals het geleiden van blinden, het opsporen van drug of explosieven, speurwerk en gehoorzaamheid trainingen.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer rassen en als jullie willen kan ik er nog meer beschrijven, laat het me dan weet door een berichtje onder deze blog post achter te laten.

Wil je zelf meer lezen over alle hondenrassen of een specifiek ras, dan kan ik je dit boek aanraden het kost €35,35 en is te koop bij bol.com. Door op de afbeelding te klikken kan je het boek meteen bestellen. Dit boek is een geweldig naslagwerk voor iedere honden liefhebber

Honden boek €24,95 bol.com

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.