15x de Beste GPS Tracker Hond – Best Getest [Update 2023]

GPS tracker voor honden

De ergste nachtmerrie van elke hondeneigenaar is dat hij zijn hond kwijt raakt. Met een GPS tracker voor honden vind jij jouw hond altijd weer terug.

Wanneer je soms de berichtjes op facebook leest, van honden die vermist zijn, daar moet je toch niet aan denken. Met een goede gps tracker hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

15x de beste Gps tracker hond van 2023

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde gps trackers voor jouw hond van 2023 te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste gps tracker hond kunt kopen.

5x de beste Gps tracker hond – onze favorieten

Waarschijnlijk heb je na het zien van de bovenstaande lijstjes al een keuze gemaakt voor een gps tracker voor jouw hond, mocht dit nog niet het geval zijn, dan laten we hieronder onze Top keuzes zien. hopelijk helpt dit jou om de beste keuze te kunnen maken.

1. Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden

Weenect is de kleinste GPS tracker hond ter wereld. De GPS tracker wordt geleverd met een ingebouwde simkaart welke in heel Europa werkt.

Weenect werkt met een app en een abonnement. De prijzen variëren van €3.75 tot €9.99 per maand en zijn afhankelijk van de tijdsduur waarvoor je het abonnement afsluit.

Voordelen van de Weenect Dogs GPS tracker zijn:

 • Geen afstandslimiet en realtime volgen, je kunt jouw hond dus altijd lokaliseren.
 • Levensduur batterij = 72 uur
 • De GPS tracker is waterdicht – handig voor als jouw hond een lekker duik wil nemen, maar ook bij hevige regen blijft de GPS tracker werken.
 • Je kunt veilige zones instellen – Wanneer jouw hond het veilige gebied verlaat krijg je een melding.
 • Bel- en trilfunctie – met deze functie kun je jouw hond trainen om terug te komen wanneer jij dat wilt.
 • De app geeft de geschiedenis weer van waar jouw hond geweest is.

Instructie video van de Weenect app

Super handige video die je goed uitlegt hoe de app werkt en wat je allemaal kunt instellen en volgen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Aanrader voor fijne prijs. Erg tevreden over deze tracker, heb er 2 tegelijk gekocht voor mijn teckels, wel met een tuigje op hun rug bevestigen anders pikt hij het signaal niet altijd op omdat ze laag bij de grond zijn, batterijduur goed, makkelijk opladen, makkelijk aan en uitzetten en perfecte app die vrij snel te begrijpen is en goed werkt voor een navigatie achtige app, ik loop rustiger met mijn teckels nu ik weet waar ze zijn mochten ze eens achter een ‘prooi’ aangaan"

2. Kippy – Kippy EVO – De nieuwe GPS-tracker Halsband en Activiteitentracker voor Honden

Kippy EVO is een waterdichte GPS tracker voor honden. De Kippy Evo heeft een ingebouwde simkaart die op Zwitserland na verder in heel Europa werkt.

Bij de Kippy Evo zit een service pakket, dit pakket kost €3.33 per maand en dit pakket heb je nodig om de sim en dus de tracking te activeren. Dit pakket is inclusief data kosten.

Voordelen van de Kippy Evo zijn:

 • Batterijduur van 7 dagen
 • Veilige zone instellen – je kunt ook met deze tracker een zone instellen, waar jouw hond binnen moet blijven, doet hij dit niet, dan krijg je een melding.
 • Activiteit meting – Je kan stappen, wandel minuten, rennen, speeltijd, slaap & verbruikte calorieën van uw huisdier meten en gegevens vergelijken met officiële parameters van de diergeneeskundige uni.
 • Realtime tracking/lokaliseren in heel Europa (behalve Zwitserland)
 • Waterdicht
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Top product. Een super GPS, goed vast te maken aan halsband of tuigje.
Erg nauwkeurig en met een fijne makkelijke app. Batterij is ook makkelijk op te laden.
Wel met een abonnement helaas, maar dit is het geld meer dan waard.
We gebruiken hem voor onze hond, en het geeft een echt veilig gevoel voor het geval hij er van door gaat."

3. TKMARS Huisdier GPS tracker hond

Deze GPS tracker hond van TKMARS is een GPS tracker en halsband ineen. Je hoeft alleen een 2G GSM-kaart in de tracker te stoppen en jouw hondje kan lekker gaan lopen en rennen. De blauwe mee geleverde simkaart kun je beter niet gebruiken.

Hoe werkt het?
Elke keer dat je de tracker wilt vinden, hoef je alleen maar het SIM-telefoonnummer te bellen of een sms-bericht te sturen. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, stuurt het apparaat je een sms-bericht met een Google Maps-link.

Voor online tracking moet je GPRS activeren en APN in te stellen en vervolgens in te loggen op APP / Web Platform.

Voordelen van de TKMARS GPS tracker zijn:

 • Waterdicht
 • Realtime volgen via een gratis app
 • De GPS tracker is maar 30 gram, dus licht van gewicht
 • Batterijduur 7-10 dagen
 • Geo fence – stel een veilige zone in waar jouw hond binnen moet blijven. Gaat jouw hond hier buiten krijg je een melding.
 • Sleep by shock modus – bij 5 minuten geen activiteit gaat de tracker in de standby modus.
 • Geen abonnement.
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Prima Aankoop. Het was even een gepuzzel om alles in te stellen, maar uiteindelijk is alles gelukt.
De gegevens voor apn vervangen door, in mijn geval, lebara.nl. En moet zeggen dat het perfect werkt. Geen abonnement maar alleen kosten bij gebruik."

4. Pawfit 2 GPS Tracker hond & Activiteitenmonitor

De Pawfit 2 GPS tracker hond is een waterdichte tracker met een ingebouwde sim. Je hebt voor de Pawfit 2 wel een abonnement nodig, maar er zijn verschillende abonnementen die je af kunt sluiten. Het abonnement met de laagste prijs sluit je af voor 2 jaar en kost €3.39 per maand.

Voordelen van de Pawfit 2 GPS tracker zijn:

 • Waterdicht
 • Real time GPS lokatie tracking
 • Activiteiten meter – in de app kun je het aantal stappen, verbrande calorieën, actieve en rusturen van je hond zien.
 • Veilige zone / Geo Fence – je kunt een onzichtbare omheining in stellen, wanneer jouw hond deze omgeving verlaat krijg jij een melding.
 • Je kunt spreken door de Pawfit 2 – wanneer jouw hond verder weg is kun je een commando aan je hond geven via de Pawfit 2
 • De Pawfit 2 is makkelijk te bevestigen maar moeilijker van de halsband of het tuigje te verwijderen.
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: " Een van de beste tracker voor honden. Eenvoudig in te stellen. De tracker-eenheid is waterdicht en het is de ideale maat voor een kleine tot grote hond - Een kleine investering om uw trouwe viervoeter veilig en gezond te houden. De GPS-tracker werkt de positie elke 5 sec bij. Blij met de aankoop."

5. Tractive GPS DOG 4 – Hondentracker en ActiviteitenmonitorGPS tracker hond

Wil jij altijd weten waar jouw hond is en wat hij doet? Dat kan met de Tractive GPS tracker hond 4. Je hebt voor de Tractive GPS Dog 4 wel een abonnement nodig voor €4,00 per maand. De simkaart zit al ingebouwd in de GPS tracker.

Voordelen van de Tractive GPS Dog 4:

 • Tot 7 dagen batterijlevensduur en volledig opgeladen in 2 uur
 • Waterdicht en schokbestendig
 • Live tracking – de live modus update de locatie van jouw hond elke 2-3 seconden
 • Activiteiten monitor – hou alles bij wat jouw hond doet, aan activiteit, maar ook hoeveel hij slaapt.
 • Virtuele omheining / Geo Fence – stel een veilige zone in en krijg een melding wanneer jouw hond deze zone verlaat.
 • Past op bijna elke halsband of hondentuig – gemakkelijk te bevestigen
 • Geschikt voor alle honden zwaarder dan 4 kilo

Product video van de Tractive GPS DOGS 4

Een korte, duidelijk video die precies laat zien wat je allemaal in de app kunt volgen als jouw hond zijn Tractive GPS tracker om heeft.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Tractive is een prima hondentracker! We zochten een goede manier om de locatie van onze hond te zien als ze in losloopgebieden lekker aan het struinen is. De Tractive hondentracker doet dit en meer! Je krijgt niet alleen inzicht in waar ze zich bevindt, maar ook gezondheidsgegevens zoals het aantal minuten lichaamsbeweging en slaapactiviteit. De tracker moet om de paar dagen opgeladen worden maar daar hebben we geen probleem mee. En uiteraard werkt deze tracker alleen met een abonnement, maar ook dat is niet duur als je ziet hoe goed het werkt!"

Veel gestelde vragen over de gps tracker hond

Na het zien van de verschillende soorten gps trackers voor jouw hond, zullen we hieronder proberen om de meest gestelde vragen over de honden tracker te beantwoorden.

Wat is een gps tracker hond?

GPS staat voor: Global Positioning Satellite.

Een GPS tracker voor honden is een apparaat dat aan de halsband van de hond wordt bevestigd om de locatie van de hond te volgen. Het kan nuttig zijn voor eigenaren die hun hond in de gaten willen houden of hun hond regelmatig kwijtraken. Er zijn verschillende soorten GPS trackers beschikbaar voor honden, waaronder halsbanden met ingebouwde GPS en losse trackers die aan de halsband kunnen worden bevestigd.

De GPS tracker werkt door middel van satelliettechnologie, waardoor de locatie van de hond kan worden gevolgd via een mobiele app of website. Sommige trackers hebben ook extra functies, zoals het bijhouden van de gezondheid van de hond en het instellen van veiligheidszones.

Een van de voordelen van een GPS tracker voor honden is dat het eigenaren gemoedsrust kan geven wanneer hun hond buiten het zicht is. Het kan ook helpen bij het terugvinden van een verloren of gestolen hond. Echter, er zijn ook nadelen, zoals de kosten van het apparaat en de maandelijkse abonnementskosten.

Bij het kiezen van een GPS tracker voor je hond is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de hond, de levensduur van de batterij, de nauwkeurigheid van de locatie en de kosten. Het is ook belangrijk om te controleren of de tracker compatibel is met jouw mobiele apparaat en of er een goede klantenservice beschikbaar is in geval van problemen.

Hoe werkt een gps tracker voor een hond precies?

De gps tracker hond maakt net zoals jouw mobiele telefoon, gebruik van het mobiele netwerk. De gps tracker van jouw hond stuurt signalen naar satellieten en de satellieten “antwoorden” door de coördinaten van waar jouw hond zich exact bevindt in de app door te geven.

Gps trackers werken meestal met een app en een gratis of betaald maandabonnement.

Waarom zou een gps tracker voor jouw hond kopen?

Je moet er toch niet aan denken dat je je hond kwijt raakt tijdens bijvoorbeeld een gezellige wandeling in het bos. Ik denk dat dat de ergste nachtmerrie is van elke hondeneigenaar. Wij zijn onze Maltezer, ook één keer kwijt geraakt omdat ze ergens erg van schrok.

Een gps tracker voor jouw hond is goed voor de veiligheid van jouw hond en voor jouw gemoedsrust.

Gelukkig vonden wij haar snel weer terug, want ze was terug naar de auto gerend.

Redenen om een gps tracker voor jouw hond te kopen kunnen zijn:

Jouw hond loopt nog weleens weg

Sommige honden gaan graag zelf op pad en dit bezorgt hun baasjes enorm veel stress. Is jouw hond er ook eentje die graag in zijn eentje een rondje gaat lopen? Dan zou ik hem een gps tracker om doen, dat scheelt jouw een hoop stress.

Het handige van een gps tracker is dat je jouw hond altijd en overal kunt volgen.

Je loopt graag in losloopgebieden met jouw hond

Super leuk natuurlijk, jouw hond heerlijk vrij laten rennen en spelen in een losloopgebied, naar mijn mening wordt het lopen nog leuker als jouw hond een gps tracker om heeft. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Jouw hond kan ook ergens van schrikken en de pootjes nemen. Met een gps tracker om, heb je hem zo weer gevonden.

Jullie maken graag lange strandwandelingen

Ook hier loopt jouw hond waarschijnlijk lekker los, met zijn gps tracker om kan jouw hond aan jouw oog ontsnappen, maar niet aan de tracker informatie op jouw mobiel. Het is gewoon een veilig gevoel, dat jouw hond lekker kan ravotten en wanneer hij een keer te hard achter een andere leuke hond aan rent en uit het zicht is, jij hem via de app gewoon kunt vinden.

Je hebt een groot stuk land

Wanneer je een groot stuk land hebt waarop jouw hond vrij rond kan lopen, is het ook handig om een gps tracker te kopen. Op een groot stuk land kan je jouw hond niet altijd goed in de gaten houden. Zo weet je altijd waar jouw hond is, helemaal als hij eens een keer verder op onderzoek uit wil gaan.

Jouw hond is een geboren jager

Heb jij een jachthond, bijvoorbeeld een Retriever, of een Ierse setter of een andere jachthond. Voor dit soort honden is het een hele geruststelling voor jouw als ze een GPS tracker om hebben, dit maakt een een heerlijke wandeling in het bos toch een stuk relaxter voor jouw. Wanneer deze honden een mogelijk prooi in het oog hebben, zijn ze nniet meer te stoppen. Met een honden tracker weet jij precies waar jouw hond is.

Waar let je op bij het kopen van gps tracker hond?

Niet alle gps trackers zijn hetzelfde, daarom is het belangrijk om de onderstaande punten even goed door te nemen, zodat je de beste tracker voor jouw hond koopt, die past bij jouw behoeften.

De levensduur van de batterij

Een gps tracker werkt op batterijen. Het is wel belangrijk dat deze batterijen een lange levensduur hebben, want wanneer je jouw hond kwijt bent heb je misschien wel tijd nodig om hem te kunnen vinden. Je wilt niet dat je je hond kwijt bent en jouw gps tracker niet meer werkt doordat de batterijen leeg zijn.

De grootte en het gewicht van de GPS tracker

Een gps tracker moet niet te groot zijn voor jouw hond. Let dus ook op het gewicht van de honden tracker en het formaat, want de tracker moet wel comfortabel zitten. Een GPS tracker die licht is van gewicht is vaak de beste optie.

Met of zonder abonnement

Sommige GPS trackers vereisen een abonnement. Houdt hier rekening mee bij jouw keuze, dat je weet dat deze honden tracker maandelijkse kosten met zich mee brengt.

Waterdicht

Waterdichte GPS trackers zijn wel echt aan te raden, want wanneer jouw hond besluit te ontsnappen in een fikse regenbui, wil je wel graag dat je hem nog kunt lokaliseren. En je zult altijd zien dat wanneer het gebeurt, dat jouw hond een keertje ontsnapt, het is tijdens een regenbui.

Geo fence / veiligheids zone

Een Geo fence optie is een soort onzichtbare omheining. Wanneer deze functie op de GPS tracker zit, kun je een zone instellen tot waar jouw hond vrij mag lopen. Gaat hij hier voorbij dan krijg jij een melding, zodat jij snel actie kunt ondernemen.

Activiteiten meten

Veel GPS trackers kunnen ook de activiteiten meten van jouw hond. Sommige zijn daar heel uitgebreid in, andere laten een geschiedenis zien van waar jouw hond allemaal geweest is. Het kan leuk zijn om te zien waar jouw hond allemaal heen gaat, zo kan je hem ook beter leren begrijpen.

Realtime tracking

Deze optie is naar mijn mening een must have en de meeste GPS trackers hebben ook een live modus, dit houdt in dat je hond echt live kunt volgen, zonder vertraging. Geen vertragingen op de tracking kan van levensbelang zijn wanneer jouw hond is weggelopen. Met live tracking kun je jouw hond echt veilig en snel weer thuis hebben.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen zijn altijd goed om even door te lezen. Wanneer een hondeneigenaar tevreden is over de GPS tracker dan laat hij dit meestal weten in zijn beoordeling en vaak ook met de pluspunten erbij. Is een hondeneigenaar niet tevreden over het product, dan wordt dit ook altijd duidelijk vermeld in zijn of haar beoordeling evenals de minpunten die er zijn aan de GPS tracker.

Wat is het bereik van een GPS tracker?

Hieronder vind je een lijst met belangrijke punten over het bereik van een GPS tracker bij je hond:
🐾 Het bereik van een GPS tracker verschilt per type tracker. Sommige trackers hebben een bereik van enkele kilometers, terwijl andere slechts enkele honderden meters kunnen bereiken. Een groter bereik is handig als je hond vaak lange wandelingen maakt of wegrent.
🐾 Het bereik kan beïnvloed worden door obstakels zoals gebouwen en bomen, vooral in stedelijke omgevingen. Binnen een gebouw of ondergronds zal de GPS-tracker geen signaal ontvangen.
Het gebruik van een extra antenne kan het bereik vergroten.
🐾 Het is belangrijk om het bereik van de GPS-tracker te kennen voordat je deze gebruikt.
Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je beter inschatten of de tracker geschikt is voor jouw hond en zijn levensstijl.

Hoe werkt een GPS tracker zonder abonnement?

Een GPS tracker voor je hond is een handig apparaatje om je huisdier altijd en overal te kunnen volgen. Er zijn verschillende soorten GPS trackers, waarvan sommige zonder abonnement werken. Dit betekent dat er geen maandelijkse kosten zijn om de tracker te kunnen gebruiken.
Een GPS tracker zonder abonnement maakt gebruik van mobiele data om locatiegegevens door te sturen naar je telefoon of computer. Hiervoor zijn gratis apps beschikbaar die je op je mobiele apparaat kunt downloaden.
Het nadeel van deze gratis apps is dat ze vaak een beperkt aantal functies hebben en minder nauwkeurig zijn dan betaalde apps.
Doordat een GPS tracker zonder abonnement minder nauwkeurig is, kan het voorkomen dat de locatie van je hond niet altijd exact wordt weergegeven. Ook kan het gebeuren dat de GPS tracker geen verbinding kan maken met het mobiele netwerk, waardoor er geen locatiegegevens worden doorgestuurd.
Een groot voordeel van een GPS tracker zonder abonnement is dat er geen maandelijkse kosten zijn. Je betaalt alleen de aanschafkosten van de tracker zelf. Daarnaast is het mogelijk om extra accessoires aan te schaffen, zoals een halsband met ingebouwde tracker of een waterdichte behuizing voor de tracker. Hierdoor kun je de tracker nog beter afstemmen op de behoeften van jouw hond.

Hoe doe je een GPS tracker om bij een hond?

Sommige GPS trackers zitten al aan een halsband, dus de tracker is geïntrigeerd aan de halsband. Andere GPS trackers kun je gemakkelijk zelf aan de halsband of het hondentuig van jouw hond bevestigen.

Lees altijd de bijgeleverde gebruiksaanwijzing even goed door, zodat je zeker weet hoe de tracker werkt en of hij goed bevestigd zit aan het hondentuigje.

Mijn hond is gechipt, heeft hij dan wel een GPS tracker nodig?

Ja want een chip kan wel uitgelezen worden door een dierenarts of iemand van de dierenambulance, of een persoon die in het bezit is van chip lezer, maar de chip vertelt jouw niet waar de hond op dat moment is of waar hijs is geweest.

Jouw hond laten chippen is verplicht en is ook onwijs belangrijk.


Een gps tracker voor honden is een handig en betrouwbaar middel om altijd te weten waar je huisdier zich bevindt. De werking van zo’n tracker is gebaseerd op GPS technologie en een satellietverbinding. Hierdoor kan de tracker in real-time de locatie van je hond bepalen en deze informatie naar je smartphone sturen.

We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vonden en dat het helemaal duidelijk is geworden wat een GPS tracker hond is en waarom je er eentje moet kopen.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.