Puppy naam, Tips om de beste Puppy naam te kiezen.

puppy naam

Geschatte leestijd: 6 minuten

Allereerst gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding. Er komt een puppy in jullie gezin, super leuk, maar hoe kies je nou een leuke naam voor jouw puppy?

puppy naam kiezen

Het kiezen van de beste en prefecte puppy naam is altijd een persoonlijke keuze, maar het is wel handig om met een aantal dingen rekening te houden als je een naam uit kiest voor jouw puppy.

Kies een naam die binnen de familie past

Heb je kinderen en heet jullie dochter bijvoorbeeld Lara, dan is het niet handig als je jullie puppy Yara gaat noemen, want dit schept verwarring bij het roepen van één van de twee.

De namen lijken gewoon te veel op elkaar en jullie zullen de naam van jullie dochter regelmatig gebruiken om haar te roepen.

Voor een puppy naam voor een reutje geldt hetzelfde, heb je een zoon die Roy heet, geef jouw pup dan niet de naam Boy.

Kies een Puppy naam met 1 of 2 lettergrepen

Een naam voor een hond is het beste als deze kort en duidelijk is. Om een puppy zijn naam te leren en er voor te zorgen dat hij gaat leren dat als je zijn naam roept dat hij bij je komt, werken kortere namen vaak beter.

Wij mensen kunnen beter iets hogere tonen produceren bij kortere namen dan bij hele lange namen (intoneren). Pups reageren ook veel beter op wat hogere tonen dan op lagere tonen.

Probeer maar eens te roepen: Ya-Ra of Pup-puc-cino.

Over de lange naam struikel je bijna en ook al lijkt hij schattig (is hij ook wel) maar als je hem 10 keer moet roepen weet ik zeker dat je liever een andere naam had gekozen.

Oefen met de namen

Voordat jouw puppy er is kan je vast oefenen met de namen waaruit je wilt kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Voel je je comfortabel bij het roepen van jouw hond met deze naam? Misschien vindt je “poepie” wel heel lief en schattig omdat dat het ook betekend, maar heb je dat zelfde gevoel als je jouw hond buiten moet roepen? of voel je je dan ongemakkelijk. Kies geen naam waarvoor je je eigenlijk een beetje schaamt als je hem moet roepen, want geloof me je zal de naam van jouw hond vaker roepen dan je denkt.
 • Denk ook naam bij de keuze van de puppy naam dat je ook met jouw pup naar de dierenarts moet, ook hier zal de naam van jouw pup omgeroepen worden. Voel je je dan nog zo gelukkig met de naam keuze of wordt je zo rood als een zontomaatje bij de gedachte.

Hoe heten de honden van de buren?

Doe een onderzoekje naar de namen van de honden in de buurt.

Het is denk ik leuker om net een andere naam te zoeken dan de naam van de hond van de buren. Want als iedereen zijn hond dezelfde naam geeft, zoals de nog altijd populaire naam “Max” dan komt er niet 1 puppy op je afgerend maar komen er meerdere.

Populaire hondennamen zijn leuk, maar ze zijn niet voor niks populair, ze worden heel veel gekozen door hondeneigenaren.

puppy naam kiezen

Hoe vind je een leuke puppy naam?

Er zijn heel veel leuke en creatieve manieren om een puppy naam voor een reutje of een teefje te vinden. Het internet staat er vol mee.

Probeer niet een hele populaire naam te kiezen, want dan weet je dat er zeker dat er al veel honden met die naam bij jouw in de buurt rond lopen.

Enkele tips voor het kiezen van de puppy naam

 • Ga eens door de lijst met filmhonden namen heen, lees hiervoor: 27 Film honden namen
 • Series zijn ook een goede inspiratiebron voor namen voor jouw puppy. Onze eerste hond hadden wij Nikita genoemd (te lang dus, 3 lettergrepen, maar nikita was doof geboren dus we hadden mazzel 😉 ) Deze naam hadden we gekozen naar aanleiding van de gelijknamige serie “Nikita” die toen op tv was (2003 ongeveer). Nikita was een stoere blonde vrouw en dat vonden wij de perfecte naam voor onze lieve schattige Maltezer.
 • Misschien houd je van klassieke muziek en kan je daar inspiratie op doen voor een leuke puppy naam. Denk aan namen zoals: Figaro of Mozart
 • Luxe, favoriete of dure automerken kunnen ook leuke namen zijn voor jouw pup, denk aan: Ferrari, Rover, Kia, Porsche, Juke
 • Misschien ben je een wijnliefhebber en wil je jouw pup een naam geven die klinkt als wij, zoals: Merlot, Pinot, Shiraz of Syrah.
 • Disney films kunnen ook een leuke inspiratiebron zijn voor de perfecte naam voor jouw puppy
 • Engelse woorden zijn ook leuk als puppynaam, bijvoorbeeld: muffin, happy, doodle, dozer enz.
 • Namen van beroemdheden kunnen ook leuk zijn als puppy naam, denk aan:
  • Elvis, JLo (Jennifer Lopez),
  • Ben (Affleck),
  • Matt (Damon),
  • Sly (Sylvester Stallone),
  • Kiera (Knigtley)
  • Britney (Spears)
  • enz.

De keuze voor een puppy naam is verder echt persoonlijk. Wij vonden het leuk om voor onze kleine hondjes een wat stoerdere naam te kiezen. Onze pomeriaan/Yorkie mix hebben we Rocky genoemd, naar de gelijknamige films van Sylvester Stallone.

De naam Rocky betekent “rust” en deze naam past bij onze Rocky, want als puppy was hij heel druk, maar nu is hij heel rustig, vrolijk, blij en heel aanhankelijk.

Onze Maltezer haar stamboomnaam is Nohmy, maar wij hebben haar Yara genoemd, kort krachtig, vrouwelijk en best stoer. De betekenis van de naam Yara hebben we pas later opgezocht, de betekenis is dus weer heel schattig “Klein Vlindertje”.

Klein vlindertje past wel goed bij onze kleine schattige Yara.

Hou hier ook nog rekening mee bij het kiezen van een puppy naam

 • Zorg dat de gekozen naam niet teveel lijkt op die van eventuele andere huisdieren of op de namen van je kinderen, dit schept alleen maar verwarring als je één van je honden wilt roepen.
 • Kies je voor een langere naam, houdt dan rekening met de mogelijke afkortingen en zijn deze dan wel net zo leuk als de origineel gekozen naam. De naam van onze eerste hond, Nikita, werd eigenlijk altijd “Nikiet”

We zijn aan het einde van deze blog. Veel succes met het vinden van een leuke naam voor jouw puppy. Wees creatief en je zult zeker een prachtige lieve of stoere naam vinden voor jouw hondje.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.