15x de Leukste Snuffelmat voor jouw hond

snuffelmat

Een snuffelmat is super leuk voor honden, het geeft een goede mentale uitdaging. Ze moeten hun neus gebruiken en het lekkers uit de mat zien te krijgen.

Snuffelmat kopen, bekijk de Top 15

Onderstaand een overzicht van 15 keer de leukste snuffelmat voor jouw hond. We hebben de onderstaande lijst samengesteld door te kijken naar de prijs, de kwaliteit van de mat en de reviews van gebruikers.

1. VEDIC® – XXL Snuffelmat voor Honden en Katten – Antischrok – 75 x 50 CM – Blauw/Rood/Wit 2. Snuffelmat Hond 70x70cm Inclusief Rubberen Massage Bal voor het Gebit 3. Pawzle Snuffelmat Hond – Likmat – Anti Schrokbak – Honden Speelgoed Intelligentie – Puppy – Inclusief Speelbal – 50x50cm – Blauw 4. Snuffelmat voor hond en kat – Zonnebloem – Trainingsmat – Anti schrok – 38 centimeter 5. Snuffelmat 28cm x 32cm – Snuffelmat Hond – Honden Speelgoed – Dieren Speelgoed – Honden – Honden Snoepjes – Honden Snacks 6. Snuffies – Snuffelmat – Honden Speelgoed – Honden Speelgoed Intelligentie 7. Snuffelmat – Honden Speelgoed – Kattenspeelgoed -Intelligentiespeelgoed voor Hond en Kat – Puppy Speelgoed – Hondenspeeltjes – Makkelijk opvouwbaar- Gebruikt door Honden en Katten Trainers 8. VEDIC® – XL Snuffelmat Groen/Bruin – Hondenspeelgoed- Antischrok – 45 CM 9. Rapads® Hondenspeelgoed – Snuffelmat – Stress Relief – Hondensnoepjes – Met Geur – Dierenpuzzel – 30 CM – Burrito Wrap Vorm – Leuk Voor Uw Hond – Zacht Stof 10. Snuffelmat Hond Kat Honden Speelgoed Puppy Speelgoed 11. Snuffelmat Hond – Likmat Hond – Honden Speelgoed Intelligentie – Anti Schrokbak Hond – Honden Speeltjes – 100cmx60cm 12. Snack mat deluxe Meerkleurig 75x50x6cm 13.Snuffelmat – Voor Hond – Honden Speelgoed Intelligentie – Incl Gratis Puppy Speeltje – Trainingsmat – Slow Feeder – Anti Schrok – Voermat 14. Dogs&Co Snuffelmat Kerstmis 47x47cm 15. Snuffelbord – Snuffelmat Hond – Honden speelgoed – Voerbak Hond – Anti Schrokbak Hond – Denkspelletjes voor Honden – Hondenspeelgoed – Puppy speelgoed

De Top 10 leukste Snuffelmatten voor honden

We gaan eens kijken welke snuffelmatten het leukst bevonden worden en dus het beste beoordeeld zijn.

1. Snuffelmat Hond 70x70cm Inclusief Rubberen Massage Bal voor het Gebit

Honden snuffelmat
 • Materiaal = fleece
 • Anti-slip onderkant
 • Machine wasbaar

Deze leuk gekleurde snuffelmat van Pet Patrol wordt geleverd met een gratis rubberen massage bal. De rubberen bal kan ook gevuld worden met hondenbrokken en door de structuur en het materiaal masseert deze bal ook gelijk het tandvlees van jouw hond.

2. Sunshine smile Hondensnuffeltapijt – snuffelmat

sunshine snuffelmat
 • Materiaal = vilt (fleece)
 • Anti-slip onderkant
 • Machine wasbaar

Dit snuffeltapijt is meer geschikt voor de kleinere hondenrassen. Voor honden is dit snuffeltapijt super leuk om als binnen activiteit te doen. Het bevredigd de nieuwsgierigheid en stimuleert ze om hun neus te gebruiken.

Het snuffeltapijt is 24.2 x 23.3 x 11.2 cm.

3. Snuffies snuffelmat hond

snuffies snuffelmat hond
 • Materiaal = fleece
 • Anti-slip onderkant
 • Machine wasbaar

Is het tijd om het denkvermogen van jouw hond wat te stimuleren en hem wat meer mentale uitdaging te geven. Dan biedt deze snuffelmat uitkomst, De mat heeft vele opbergmogelijkheden, zodat jouw hond actief opzoek moet naar het lekkers.

Van de kleuren wordt niet alleen jouw hond vrolijk. Geef jouw hond het snuffelplezier wat hij verdient.

Maat snuffelmat: 75×50 cm

4. Vehipa Snuffle Mat

Vehipa Snuffle Mat
 • Materiaal = fleece
 • Anti-slip onderkant
 • Machine wasbaar

Boots de jacht na voedsel na, zoals dat in de natuur zou gaan. Zet de hersenen van jouw hond aan het werk. Een snuffelmat helpt jouw hond bij langzamer eten, plezier te hebben door zijn voedsel te moeten zoeken, maar helpt jouw hond ook om rustig te worden als hij angstig is, of alleen thuis.

Maat snuffelmat = 50cm bij 75cm

5. UMBRANDED Trainingsmatten Voor Huisdieren

 Snuffelmat hond XL - Speelmat - Trainingsmat
 • Materiaal = fleece
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen: betere kwaliteit en langere levensduur.
 • Machine wasbaar

Wist je dat 10 minuten snuffelen gelijk staat aan een uur wandelen! Niet dat je nu de dagelijkse wandelingen over mag gaan slaan, want standaard heeft jouw hond wel minimaal 3 keer per dag recht op een lekkere wandeling buiten om hem gelukkig en gezond te houden.

Deze XL Snuffelmat zorgt er wel voor dat jouw hond dat beetje extra energie die hij overheeft even kwijt kan raken. Deze trainingsmat heeft extra functies zodat hij ook als trainingsmat gebruikt kan worden.

XL snuffelplezier voor jouw hond.

Maat snuffelmat XL = 90 cm bij 90 cm

6. Beeztees PUPPY SNUFFELM DOEKA 

Beeztees PUPPY SNUFFELM DOEKA
 • Materiaal = polyester
 • Machine wasbaar

Een geweldige uitdaging voor jouw puppy. Deze snuffelmat heeft verschillende verstopplekken voor brokjes of snoepjes, dus jouw puppy wordt geod gestimuleerd om zijn koppie te gebruiken.

De prijs is niet zo heel duur, dat is ook een voordeel, want puppies ontdekken de wereld graag met hun puppy tandjes. Wat alleen jammer is is dat er geen anti slip onder zit, dus dat moet je zelf dan even doen, of de mat niet op een gladde ondervloer leggen.

De maat van de Beeztees Doeka voor puppies = 50 cm bij 45 cm

7. Anti schrok snuffelmat en speelmat 

Anti schrok snuffel en speelmat
 • Materiaal = stof
 • Anti-slip onderkant
 • Machine wasbaar

Train de intelligentie van jouw hond op een vrolijke manier, met deze leuke zonnige snuffelmat in zonnebloem design. Kan jouw hond wel wat uitdaging gebruiken dan is dit de ideale anti-schrok, snuffel- en speelmat.

Naast de anti slip onderkant heeft deze snuffelmat er ook nog een handig touwtje aan bevestigt zitten, zodat je de mat aan de stoel vast kunt leggen.

De maat is 38 cm rond.

8. ALL FOR PAWS Huisdier SnuffelMat

ALL FOR PAWS Huisdier Snuffle Mat
 • Materiaal = polyester
 • Anti-slip onderkant
 • Machine wasbaar

Uniek design deze leuke ronde snuffelmat met leuke variatie in de verstopplekjes. Je krijgt er ook een speeltje bij, kan je eerst even een apporteer spelletje met jouw hond doen. Vervolgens laat je hem weer lekker rustig worden door naar zijn brokjes te snuffelen.

Maat snuffelmat = 68cm x 69cm

9. Seventeenways – Snuffelmat hond

Seventeenways - Snuffelmat hond
 • Materiaal = nylon stof
 • antislip bodem
 • Machine wasbaar

Een unieke snuffelmat voor jouw hond in een rond model van stevig materiaal. Maak je hond gelukkig met dit soort speelgoed, het traint zijn hersenen en zijn reukvermogen. Schrokt jouw hond normaal zijn voer op, dan is dit een heel goed alternatief voor een traditionele voerbak.

Deze snuffelmat is 50cm x 50cm groot, dus jouw hond hoeft zich niet te vervelen. De zuignappen zijn handig, want er zijn honden, die denk ik super slim zijn, of gewoon geen zin hebben om er moeite voor te doen, die draaien een snuffelmat gewoon om. Deze zuignappen maken dat wat lastiger en meer uitdagender.

10. AMONIDA Snuffelmat voor Honden

AMONIDA Snuffelmat voor Honden
 • Materiaal = Polar fleece
 • antislip PVC-bodemmateriaal
 • Machine wasbaar

Een uitgebreide snuffelmat met veel afwisseling in de verstopplekken. Heeft jouw hond teveel energie, of is hij juist heel sloom? Eet jouw hond veel te snel? Dan is deze Snuffelmat de perfecte mat voor jouw hond, om hem mentaal te stimuleren. Zet zijn hersens en neus aan het werk, met deze mooie snuffelmat voor honden.

Maat snuffelmat = 66cm x 100cm


Veel gestelde vragen

Wat is een snuffelmat?

Een snuffelmat is een soort kleed, wat veel verstop mogelijkheden bevat en ze zijn er in veel verschillende variaties. In een snuffelkleed kun je brokjes verstoppen of lekkere snoepjes. De geur alleen beweegt jouw hond er al toe om zijn neus te gebruiken en uit te gaan zoeken waar dat lekkers zich bevindt en hoe hij het eruit kan krijgen.

Het is een geweldige mentale uitdaging voor jouw hond en gewoon ook eens even wat anders dan ander hondenspeelgoed.

Zoeken en moeite doen om eten te vinden is één van de basis instincten van honden.

Snuffelmatten

Voordelen van een Snuffelmat voor honden.

Het is een hersenstimulatie spel voor jouw en het stimuleert om hun neus te gebruiken.
Een snuffelmat helpt verder bij:

 • Het trainen van de intelligentie van jouw hond
 • Mentale uitdaging, het is echt veel leuker voor een hond om wat voor zijn eten te moeten doen, dan dat hij het zo geserveerd krijgt.
 • De neus wordt optimaal gebruikt en de neus is het belangrijkste zintuig van de hond. Lees ook mijn blog: De Neus van de Hond!
 • Het helpt angst en stress te verminderen. Snuffelen maakt een hond rustig
 • Jouw hond leert langzamer eten door het gebruik van een snuffelmat. Schrokt jouw hond zijn eten echt op, lees dan ook: Top 16 Beste Anti Schrokbakken voor jouw hond

Welk hondenvoer stop je in de snuffelmat?

Alleen droogvoer want anders wordt het echt een vieze kledderboel. Je kunt er gewoon de eigen hondenbrokken in verstoppen en ik zelf verstop er altijd nog een Boyby strip in om het nog leuker te maken.

Elke soort hondensnackje of hondensnoepjes kan je er bij in doen, maar je vult hem voor het grootste deel met hondebrokken.

Er zijn, zoals je kunt zien, heel veel verschillende soorten en maten snuffelmatten verkrijgbaar. De kleur is vaak een eigen keuze, wat je zelf leuk vind.

Wat ik wel belangrijk vindt is dat het snuffelkleed wasbaar is, maar ook dat is een persoonlijke voorkeur.

Ben je heel erg creatief, dan kan je ook zelf een snuffelmat maken. Het is zeker niet moeilijk maar je moet er even voor gaan zitten.

Waar let je op als je een snuffelmat gaat kopen?

Wanneer jij op zoek bent naar de beste snuffelmat voor jouw hond, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Het materiaal

Veel snuffelmatten zijn gemaakt van fleece, maar je hebt ze ook die gemaakt zijn van polyester of katoen. Welk materiaal heeft jouw voorkeur en misschien ook wel de voorkeur van jouw hond.

Soort snuffelmat

Snuffelmatten zijn er in veel verschillende vormen, maten en opbergmogelijkheden. Je hebt een complete speelmat met verschillende soorten verstopplekje, of de fleece geknoopte waar je brokjes tussen kunt verstoppen. Alle verschillende vakjes maken het iets moeilijker voor jouw hond. Het is eigenlijk kijken en testen wat jouw hond leuk vindt. Mijn ene hond houdt echt van een makkelijk snuffelkleed en mijn andere hond gaat wel graag de uitdaging aan.

Is de snuffelmat wasbaar

Dit is ook belangrijk, want snuffelmatten kunnen wel vies worden en dan is het makkelijk als hem kan wassen. Gelukkig kunnen veel snuffelmatten gewoon in de wasmachine gewassen worden. Ik doe hem dan in een kussensloop met rits, zo blijft de snuffelmat mooi.

Andere snuffelkleden kunnen je met de handwassen, is iets omslachtiger, maar wel goed te doen.

Ervaringen van andere hondeneigenaren

Uit de beoordelingen kan je vaak veel informatie halen over de kwaliteit van het snuffelkleed en hoe leuk honden het vinden. Hondeneigenaren geven vaak duidelijk pluspunten aan wanneer ze super enthousiast zijn. Wanneer ze niet zo te spreken zijn over het product wordt de minpunten ook duidelijk weergegeven. Dit kan jouw helpen met het maken van de juiste keuze voor de beste snuffelmat voor jouw hond.

Zelf een snuffelmat maken

Wat heb je nodig als je zelf een snuffelmat wilt maken?

 • Fleece, je kunt oude fleece gebruiken die je nog thuis hebt van een vest of een kleedje, of je koopt nieuwe fleece kleedjes. Zijn niet echt duur. Je kunt ze bij de action kopen voor een paar euro.
 • Een rubberen deurmat, of een gootsteen mat.
 • een schaar
 • een meetlint

Een video waarin Laura laat zien hoe zij een snuffelmat maakt

Zelf een snuffelmat of speelkleed maken

Hier kun je helemaal op los gaan. Je kunt een speel snuffelkleed zo leuk maken als je zelf wilt.

Wat heb je nodig:

 • Fleece stof – je weet wel die kleedjes die je bij de action of de zeeman kunt kopen
 • Fyberfill – om het kleed multifunctioneel te maken, zodat jouw hond er ook op kan slapen
 • Klittenband
 • een naaimachine
 • Schaar
 • Speeltjes

Wees lekker creatief, maak leuke verstopplekjes, envelopjes of bakjes van fleece stof en bevestig deze met klittenband aan het kleed. Het zelfde doe je met het speelgoed.

Bekijk hier de video van hoe dit mooie speelkleed is gemaakt

Bovenstaande video laat zien hoe je een speelkleed kan maken, maar je kan zelf altijd nog meer verstopplekken toevoegen en de ultieme mentale stimulatie voor jouw hond creëren.

Waarom nog voer geven uit een voerbak, dit is toch veel leuker.

Dit was het einde van deze blog. Ik hoop dat jullie een leuke snuffelmat kunnen vinden voor jouw hond of dat ik jullie heb aangezet tot creativiteit.

Groetjes Simone & nikita

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.