Koelmat hond: Met deze 20 houd je je hond Echt Koel [Update]

koelmat hond

Zoek jij een koelmat voor jouw hond? In deze blog nemen we je mee naar de 15 beste koelmatten voor honden. Warme zomers vragen om een verkoelende mat voor jouw hond.

10x de Beste koelmat voor jouw hond bij Bol.com

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde koelmatten voor jouw hond van 2023 bij Bol.com te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste koelmat voor jouw hond kunt kopen.

10x de Beste koelmat hond bij Amazon.nl

We hebben ons product onderzoek naar de beste koelmat hond van 2023 ook gedaan op de website van Amazon.nl. Onderstaande lijst is samengesteld door te letten op de kwaliteit, de prijs en de ervaringen van andere hondeneigenaren.

€38,37
€46,08
3 new from €35,43
as of juli 15, 2024 6:50 am
Amazon.nl
€17,76
€22,26
5 new from €17,76
1 used from €14,52
as of juli 15, 2024 6:50 am
Amazon.nl
€20,99
as of juli 15, 2024 6:50 am
Amazon.nl

Onze top 5 keuze voor de beste Koelmat hond

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde koelmatten voor jouw hond van 2023 te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste koelmat voor jouw hond kunt kopen.

1. Coolpets – Koelmat hond 24/7 – 90×60 cm – L – Blauw

Deze koelmat van Coolpets werkt met verkoelende gel. Wanneer jouw hond op de koelmat gaat liggen wordt de gel geactiveerd en krijgt hij zijn verkoelende werking.

De mat koelt ongeveer 10 tot 15 graden koeler dan de omgevingstemperatuur.

Op dit moment is dit de meest verkochte koelmat bij bol.com. De Coolpets koelmat wordt beoordeeld met gemiddeld maar liefst 4,7 van 5 sterren.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Prima Koelmat. Hond is er blij mee"

2. Niet-giftige gel-zelfkoelende mat voor honden en katten – koelmat hond

Deze koelmat voor honden is van een chinees merk. De kwaliteit is erg goed. Ook deze mat werkt met de verkoelende gel. Wanneer jouw hond op de mat gaat liggen wordt de verkoelende werking geactiveerd.

De koelmat is gemaakt van sterk, niet giftig materiaal en gemakkelijk schoon te maken met een natte doek.

Hondeneigenaren zijn zeer tevreden over de werking en de kwaliteit van de koelmat en belonen deze met gemiddeld 4,4 van de 5 sterren bij Amazon.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "perfect om koel te blijven of om blessures te herstellen. Ik koos dit voor de hond van mijn dochter als koelmat in de zomer, maar het is ook handig voor hem om op te liggen terwijl hij herstellende is van een zeer vervelende aanval van een andere hond.
Hij heeft veel hechtingen en is erg ongemakkelijk, en hij kiest ervoor om op de mat te liggen, hechtingen met de zijkant naar beneden en ik denk dat het helpt om de jeuk te stoppen.
De mat heeft een goede maat en is goed gemaakt en gemakkelijk schoon te maken

Aanbevolen

3. Starlyf Hondenmand | Buiten Mand | Koelmat Hond| Waterproof

Deze honden koelmat van Starlyf werkt verkoelend door hem nat te maken. Gewoon even natsproeien en jouw hond heeft een heerlijke koele hondenmand.

De Starlyf is waterdicht en gemakkelijk schoon te maken (hij kan gewoon in de wasmachine gewassen worden) en werkt ook isolerend tegen de kou, dus ook perfect voor de winter.

Hondeneigenaren zijn zeer enthousiast over deze koelmand van Starlyf en geven hem dan ook een gemiddelde beoordeling van 5 van de 4 sterren bij Bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Super fijne mand. Super fijne mand in gebruik! Ook super fijn dat hij lekker koelt voor de hond."

4. Nosli Koelmat voor honden en katten, ideale bescherming bij hitte

Last updated on juli 15, 2024 6:50 am

De Nosli koelmat hond is gevuld met CMC gel. Deze gel wordt door druk en hitte geactiveerd, dus wanneer jouw hond er op gaat liggen, gaat de mat koelen.

De koelmat is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek, of je spoelt hem af met water.

De koelmat is verkrijgbaar in 2 kleuren en in 4 maten, S, M, L en XL.

Hondeneigenaren zijn super tevreden over de Nosli koelmat en beoordelen deze met gemiddeld 4,3 van de 5 sterren bij Amazon.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Geweldig product. Ik heb deze deken gekocht voor onze hond om af te koelen op warme dagen.
Het werd snel geleverd en ik moest het meteen testen... en was blij!! Zonder water of elektriciteit maar met druk van je eigen lichaam, „activeert” de gel en koelt af! Geweldig product!!"

5. All For Paws Chill Out Koelmat hond Blauw – Xlarge – Hondenverkoeling

Biedt jouw hond de verkoeling die hij nodig heeft op warme dagen met de All For Paws Chill Out koelmat hond. De koelmat is gevuld met een speciale gel die er voor zorgt dat de mat gedurende 3 a 4 uur gemiddeld 15 graden koeler is dan de omgevingstemperatuur.

De koelmat is verkrijgbaar in de maten L – 90x60cm en XL – 110x70cm.

De All For Paws Chill Out koelmat wordt beoordeeld met 5 van de 5 sterren bij bol.com, dus het is duidelijk dat hondeneigenaren enthousiast zijn over deze koelmat.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Zeer duurzaam en gemakkelijk te reinigen... Dit is de enige coole mat die ik kan gebruiken met mijn pelsbaby. Elk ander merk dat hij heeft opgegraven en gescheurd. Dit is mijn derde aankoop van deze specifieke mat in de afgelopen 10 jaar. Zo goed.
"

Eenvoudig en snel een koelmat voor je hond bestellen

Als baasje van een hond wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter, vooral tijdens warme zomerdagen. Een koelmat voor je hond kan dan uitkomst bieden. Gelukkig is er tegenwoordig een ruim assortiment aan koelmatten beschikbaar, zoals je kunt zien in de bovenstaande lijstjes, die je eenvoudig online kunt bestellen.

Een bijkomend voordeel van het online bestellen van een koelmat voor je hond is dat je gemakkelijk de juiste maat kunt selecteren. Er zijn namelijk verschillende maten beschikbaar, zodat er voor elke hond wel een geschikte koelmat te vinden is. Zo kun je ervoor zorgen dat je hond optimaal kan genieten van de verkoeling die de koelmat biedt.

Het bestellen van een koelmat voor je hond is dus eenvoudig en biedt vele voordelen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit en kunt vanuit je eigen huis een keuze maken uit het ruime assortiment. Zo kun je jouw hond op warme dagen de verkoeling bieden die hij verdient en kunnen jullie samen genieten van de zomerse dagen.

Veel gestelde vragen over de Koelmat voor honden

We begrijpen dat er nog best wel wat vragen zijn over de koelmat voor een hond. Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Wat is een koelmat hond?

Een koelmat hond is een mat, meestal gevuld met een gel, die een verkoelende werking heeft wanneer de hond er op gaat liggen. De koelmat is niet ijskoud, dat zou ook niet goed zijn, maar hij wordt koud genoeg om jouw hond een heerlijk afkoeling te geven op warme tropische dagen.

Je hebt ook koelmatten die je nat moet maken voor het verkoelende effect en andere moet je eerst even in de vriezer leggen.

Het voordeel van honden koelmatten is dat je ze overal kunt gebruiken. Je kunt ze alleen beter niet in de felle zon laten liggen.

Waarom wil je een koelmat voor je hond kopen?

Honden kunnen niet zweten zoals wij dat doen. Door te hijgen koelen ze zichzelf wat af. Honden hangen dan hun tong naar buiten om de warme lichaamswarmte er uit te laten en de koele lucht in de ademen. Je begrijpt dat wanneer het erg warm is buiten dit niet gaat werken.

Een cooling mat helpt jouw hond dan om wel weer snel op een normale lichaamstemperatuur te komen.

Verder kunnen honden alleen wat zweten door hun voetzooltjes, maar dat is met tropische temperaturen ook niet voldoende. Een honden koelmat biedt jouw hond dan echt uitkomst.

Daarnaast ligt een koelmat ook lekker, want het is zachter dan de vloer. En voor jezelf is het ook een prettig gevoel dat wanneer het erg warm is, jij jouw hond de mogelijkheid biedt om een lekker koel plekje op te zoeken. Zo hoef je je minder zorgen te maken over oververhitting bij jouw hond.

Naast honden koelmaten zijn er ook andere producten beschikbaar zoals een koel bandana een verkoelend zwemvest en een hondenzwembad.

Voor meer tips om jouw hond koel te houden tijdens een hittegolf lees mijn blog: Tips om je hond af te koelen tijdens warm weer

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelmat voor jouw hond?

Er zijn best veel verschillende koelmatten voor honden te koop, dus het is handig om de onderstaande punten even goed door te nemen. Zo weet je zeker dat jij straks de beste koelmat voor jouw hond koopt.

De maat / grootte van de koelmat

Honden koelmatten zijn er in verschillende maten, selecteer de juiste maat voor jouw hond, Het beste is als jouw hond volledig kan liggen op de mat. Een te grote cooling mat voor een kleine hond is niet zo erg, maar een te kleine mat voor een grote hond, is minder prettig voor jouw hond.

Duurzaamheid van de koelmat

We zoeken een koelmat die wel lang mee gaat. Nou is het wel zo dat er geen enkele koelmat bestand is tegen hondentanden. Dus heb jij een hond die overal zijn tanden in zet en alles kapot kauwt, dan mag je jouw hond nooit alleen laten met de cooling mat, of een andere manier van verkoeling zoeken voor jouw hond.

Alle koelmatten horen gemaakt te zijn van niet giftig materiaal, maar het is toch nooit goed als jouw hond het binnenkrijgt.

De duurzaamheid van de koelmat kun je vaak ook uit de beoordeling houden. De meeste koelmatten gaan echt lang mee. Wij hebben er 2 en die zijn na ruim een jaar nog steeds niet stuk.

Werkzaamheid van de koelmat

Je hebt verschillende koelmatten en die werken soms ook op een verschillende manier. De meeste koelmatten bevatten een gel die koelt op het moment dat er druk op uitgeoefend wordt, dus als jouw hond er op gaat liggen.

Andere koelmatten moet je in de vriezer leggen en weer andere moet je onder de kraan houden of nat sproeien voor het verkoelende effect.

Bekijk goed hoe de cooling mat van jouw keuze werkt en of je hier blij van wordt en jouw hond ook natuurlijk.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor de beste koelmat. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van de koelmat hond. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Hoe lang mag een hond op een koelmat liggen?

Dat maakt niet echt uit, zolang jouw hond maar zelf op de koelmat gaat liggen en er ook weer af kan wanneer hij dat wil. De meeste honden liggen geen uren op een mat. Over het algemeen gaan ze er op liggen en wanneer ze weer wat afgekoeld zijn gaan ze er weer vanaf.

Hoe werkt een koelmat voor een hond precies?

De meeste honden koelmatten werken door middel van een verkoelende gel in de mat. Deze gel wordt tot 15 graden koeler dan de omgevingstemperatuur en wordt geactiveerd wanneer jouw hond er op gaat liggen.
De gel absorbeert de lichaamswarmte van de hond en wanneer de hond afgekoeld is gaat hij meestal van de mat af, de mat laat dan de opgenomen lichaamswarmte weer los, zodat hij later weer lekker koel is.

Moet de honden koelmat in de koelkast?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft de koelmat voor honden niet in de koelkast te worden gelegd. De mat koelt namelijk vanzelf wanneer een hond erop gaat liggen. Dit maakt het gebruik van een koelmat erg gemakkelijk en handig.
Het is wel belangrijk om de koelmat niet in direct zonlicht te leggen. Dit kan ervoor zorgen dat de koeling minder effectief wordt. Daarom is het aan te raden om de koelmat op een schaduwrijke plek neer te leggen.
Een koelmat kan gebruikt worden om je hond verkoeling te bieden tijdens warm weer. Dit is vooral belangrijk voor honden die het snel warm hebben en moeite hebben met afkoelen.
Sommige koelmatten zijn ook geschikt voor in de auto. Dit is handig voor honden die vaak mee op reis gaan en het snel warm krijgen in de auto.
Koelmatten zijn beschikbaar in verschillende maten voor verschillende hondenrassen. Hierdoor is er altijd wel een geschikte koelmat te vinden voor jouw hond. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen zodat je hond genoeg ruimte heeft om comfortabel te liggen op de koelmat.

Hoe maak je een honden koelmat schoon?

Een koelmat voor een hond mag vanwege de gel die er in zit niet gewassen worden in de wasmachine. Gelukkig is het schoonmaken wel makkelijk, neem gewoon een natte doek, met of zonder sopje en maak de koelmat schoon. Je kunt hem ook afspoelen onder de kraan, want de koelmatten zijn altijd waterdicht.

Welke maat koelmat moet ik kopen voor mijn hond?

Wanneer jouw hond af wil koelen, dan zal hij met zijn buik op de koelmat gaan liggen. Je kunt de maat van jouw hond opmeten door een meetlint te pakken en het gedeelte van de neus tot de staart aanzet op te meten. Kijk dan welke maat koelmat geschikt is voor jouw hond.

Wanneer je al een hondenkussen of vetbed in huis hebt, dan weet je al welke maat cooling mat je moet kopen.

Mag ik de koelmat voor mijn hond in de zon leggen?

Nee het is niet aan te raden om de honden koelmat in de zon te leggen, want dan wordt de gel al warm door de zon en zal hij niet goed koelen. Leg de cooling mat daarom in de schaduw of lekker binnen, dit is ook beter voor jouw hond om goed af te koelen en oververhitting tegen te gaan.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om honden koelmat te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste koelmat voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste honden koelmat op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van honden koelmatten. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke koelmat het beste bij jouw hond past.


We zijn aan het einde van deze blog. We hopen dat jullie geslaagd zijn in jullie zoektocht naar de beste koelmat voor jullie hond.

Groetjes Simone & nikita
€17,76
€22,26
5 new from €17,76
1 used from €14,52
as of juli 15, 2024 6:50 am
Amazon.nl
€20,99
as of juli 15, 2024 6:50 am
Amazon.nl
€38,37
€46,08
3 new from €35,43
as of juli 15, 2024 6:50 am
Amazon.nl

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.