Puppy Benodigdheden, bekijk onze uitgebreide Puppy Checklist

puppy benodigdheden

Spannend hé, je eerste puppy, super leuk maar ook spannend, tenminste dat vonden wij toen wij in 2003 onze Nikita haalde. Voor ons was alles toen ook nieuw, wat heb je allemaal nodig, waar moet je aan denken, daarom voor jullie deze handige lijst met alle puppy benodigdheden op een rijtje.

Je puppy moet in ieder geval minimaal 8 weken oud zijn als je hem ophaalt bij de Fokker. Zij heeft dan haar eerste inenting gehad. Pas na de 2 inenting mogen ze buiten kennismaken met andere honden. Als je buiten loopt met je puppy, let dan wel op bij plekken waar andere honden net hun behoeften hebben gedaan. Daar kun je je puppy beter nog even niet bij in de buurt laten.

In dit artikel gaan we kijken naar alle puppy benodigdheden die jij in huis moet hebben.

Lijst met alle puppy benodigdheden

Onderstaand een lijst met alle puppy benodigdheden die je in huis moet hebben voordat jouw puppy komt.

puppy checklist

Een reisbench voor het ophalen van jouw puppy – puppy benodigdheden

Wanneer jij jouw puppy eindelijk op mag halen bij de fokker is het handig om een reisbench mee te nemen, zodat jouw puppy veilig mee terug kan.

Normaal gesproken krijg je van de fokker altijd een speeltje of een stukje van het kleed mee waar de geur van de moeder aanzit zodat je puppy zich niet zo alleen voelt in het begin, maar krijg je dat niet gebruik dan de handdoek en wrijf deze even goed over de moeder hond, dan heb je ook de vertrouwde moeder geur voor je puppy.

Zorg dat je tissues en een extra handdoek in de auto hebt, soms zijn pups wagenziek en dan heb je tenminste iets om het even snel op te ruimen. Nikita van ons was ook wagenziek als puppy, Yara had weer nergens last van.

Een reisbench is één van de puppy benodigdheden die niet alleen super handig is voor het veilig vervoeren van jouw puppy wanneer je hem gaat halen, maar ook handig wanneer je naar de dierenarts moet of een keer met het openbaarvervoer wil reizen ofzo.

Je kan ook een reisbench meenemen of er eentje kopen, een reis bench is wel altijd handig om te hebben, ook als je naar de dierenarts ofzo moet.

Puppyvoer – Puppy benodigdheden

Wanneer jij jou puppy krijgt heb je ook puppy voer nodig, dit is één van de basis puppy benodigdheden, meestal krijg je ook een beetje voer van de fokker mee. Koop het merk puppyvoer wat jouw pup ook bij de fokker krijgt, wil je overstappen op ander voer doe dit dan geleidelijk aan. Meng het voer van de fokker met het nieuwe voer en bouw dit in een aantal dagen op.

Er zijn veel soorten puppyvoer, kies de beste voor jouw pup.

€26,45
Riverwoodpetfood.com

Voer- en waterbak voor jouw puppy – puppy benodigdheden

Een puppy moet kunnen eten en drinken en dit gaat het makkelijkst uit een voer- en drinkbakje, daarom staan deze ook in de lijst met puppy benodigdheden.

Puppy trainingspads – puppy benodigdheden

Zoals je weet is een puppy nog niet zindelijk wanneer je hem mee naar huis mag nemen. Sommige pups kunnen er wel tot ongeveer 5 maanden over doen voordat ze volledig zindelijk zijn. Ongelukjes gaan dus hoe dan ook gebeuren, daarom staat de puppy training pad ook echt vermeld in onze lijst met puppy benodigdheden.

Voor meer informatie over puppy training pads, lees ook mijn blog: Puppy training pads, vind hier de 12 beste voor jouw puppy

Een puppy mandje of puppy kussen – puppy benodigdheden

Puppy slapen veel en hebben dit ook nodig voor hun ontwikkeling. Een lekker comfortabel puppy mandje behoort daarom ook zeker tot onze lijst met puppy benodigdheden.

Een bench voor jouw pup – puppy benodigdheden

Een bench is ook een product wat je echt moet af kunnen strepen op jouw lijstje met puppy benodigdheden, want je kan in de puppy tijd echt niet zonder.

Voor meer honden benches lees ook mijn blog: Honden bench kopen, bekijk hier de Top 15 van 2022 [Met Korting]

Puppy tuigje of halsband en riem – puppy benodigdheden

Gezellig samen wandelen en jouw puppy leren wandelen aan de riem en leren om buiten zijn behoefte te doen. Daarom behoren het tuigje en de hondenriem ook tet de puppy benodigdheden.

Lees ook mijn blogs: Puppy tuigje gezocht? Bekijk hier de 20 beste puppy tuigjes van 2022 en Puppy Halsbandje. De 15 beste halsbandjes van 2022 voor jouw Puppy.

Puppy speelgoed – puppy benodigdheden

Puppy speeltjes zijn ook nodig, ze zijn goed voor de ontwikkeling van jouw puppy en ze gaan verveling en eventueel sloopgedrag tegen. Lees ook mijn blog: Puppy Speelgoed. 28x de beste voor jouw Puppy [Korting⭐]

Samen spelen met jouw puppy is ook super goed voor de onderlinge band, daarom mogen ze ook niet ontbreken in onze lijst met puppy benodigdheden.

Puppysnacks, snoepjes, koekjes – puppy benodigdheden

Aangezien je veel aan het trainen bent met jouw puppy, verdient hij ook regelmatig iets lekkers, daarom hebben we de puppy snacks en koekjes en snoepjes ook toegevoegd aan onze puppy benodigdheden.

Lees ook nog even de blog: Puppysnacks, de Top 15 Beste Snacks voor Puppy’s [Beste Prijs]

Kauwbotjes voor jouw puppy – puppy benodigdheden

Goede kauwbotjes zijn een echte must voor jouw puppy, tenzij je het risico wilt lopen dat je schoenen of meubels er aan gaan. Pups moeten hun tandjes nog wisselen, dus hun hele bekkie jeukt en deze jeuk kunnen ze stillen door heerlijk op een botje te liggen kauwen. Kauwen maakt puppies rustig, ontspannen en moe, een must have in puppy benodigdheden denk ik zo.

Blijf er wel altijd bij als je jouw puppy een kauwbotje geeft.

Puppy benodigdheden voor de verzorging en gezondheid

Je hebt ook een aantal benodigdheden voor jouw puppy nodig voor zijn verzorging en om hem zo gezond mogelijk te houden.

Een borstel voor de wekelijkse borstel beurt

Een puppy moet wekelijk geborsteld worden en wanneer hij lang haar heeft is 2 keer per week misschien wel noodzakelijk. Dit is goed voor de doorbloeding en houd zijn vacht mooi glanzend en klitvrij. Wanneer jouw pup naar een hondentrimmer moet is het aan te raden om hem al vroeg te laten wennen aan het borstelen, dit maat het voor de hondentrimmer weer makkelijk om jouw puppy te trimmen.

Puppy shampoo

Ook pups moeten wel eens in bad, het beste is om ze dan te wassen met een puppy shampoo. Was je pup niet te vaak, probeer 1 keer per 6 tot 8 weken aan te houden. Een langere tijd tussen de wasbeurten is nog beter. Het ligt ook aan het hondenras wat je hebt. Maar puppy shampoo mag niet ontbreken in onze lijst met puppy benodigdheden.

Vlooienmiddel voor puppy’s – puppy benodigdheden

Vlooien, we hebben ze het liefst niet, daarom hebben we puppy benodigdheden nodig voor het ontvlooien. Je kunt kiezen voor vlooiendruppels, anti-vlooientabletten of een anti-vlooienshampoo, een anti vlooiespray of anti-vlooienhalsbanden om snel van vlooien af te zijn of ze preventief te bestrijden. Lees ook de blog: Oeps mijn hond heeft vlooien! Met deze producten ben je ze snel kwijt

Een tekentang

Teken zijn vervelende bloedzuigende parasieten en ondanks dat je goede middelen tegen vlooien en teken gebruikt, kan je bijna niet voorkomen dat jouw hond toch een keer een teek heeft.

Een tekentang is een must have voor elke hondenbezitter, want hoe sneller de teek verwijderd wordt, hoe kleiner de kans op een overgedragen ziekte.

Ontwormingsmiddel voor puppy’s

Ontwormen is belangrijk voor de gezondheid van jouw puppy. Wanneer je jouw puppy ophaalt bij de fokker dan heeft deze jouw puppy al meerdere keren ontwormd, namelijk toen hij 2, 4, 6 en 8 weken oud was. Is jouw puppy 8 weken als je hem ophaalt dan moet je hem waarschijnlijk zelf meteen nog weer ontwormen.

Vervolgstap lijst Puppy benodigdheden inschrijven bij een Online Puppy Cursus

De lijst met puppy benodigdheden, de puppy checklist is nu gemaakt. Nu is het verstandig om naar een puppy cursus te gaan kijken.

Tegenwoordig zijn er hele goede puppy cursussen online te volgen

Het voordeel van een online puppy cursus is:

 • je kan direct beginnen, zelfs al voordat jouw puppy er is.
 • Alles gaat via video’s dus je kan het handig en relaxt vanuit je luie stoel bekijken.
 • Je hebt levenslange toegang dus je kunt de puppy cursus zo vaak herhalen als je wilt
 • 100% niet goed geld terug garantie
 • 10 leuke puppy e-books voor de eerste 180 dagen met jouw puppy
 • Je krijgt toegang to 30 uur puppy training. Dit zijn 75 videolessen met veel tips door erkende puppy experts
 • Handige stappenplannen die je uit kunt printen
 • Heb je vragen, je kunt alles mailen, ook video’s van jouw puppy, en je krijgt antwoord van erkende puppy experts.

Veel gestelde vragen over de puppy benodigdheden en puppy’s

Helemaal wanneer het jouw eerste hondje is komt er veel bij kijken, daarom hieronder nog een paar handige tips om je goed voor te bereiden op de komst van jouw puppy.

Hoe maak ik mijn huis veilig voor de komst van mijn puppy?

 • Zorg dat je puppy niet bij schoonmaakmiddelen, bleek, wasmiddelen e.d. kan
 • Heb je breekbare dingen in huis, die je graag heel wilt houden, berg ze dan even op totdat je puppy wat ouder is, want ze gaat het hele huis doorzoeken en ontdekken en is zeker in het begin nog erg onhandig.
 • Heb je nog kabels en snoeren door je huis liggen, dek ze af, of zonder dat gedeelte van je huis af. Je puppy bijt nu nog op alles wat hij ziet en je wilt niet dat ze straks een stroomkabeltje te pakken heeft.
 • Als je kinderen hebt, laat dan in het begin de kinderspeeltjes nog niet op de grond leggen, je puppy bij ook deze stuk als ze denkt dat het haar speeltje is. Als ze straks ouder is weet ze het verschil wel tussen haar speeltjes en de speeltjes van de kinderen, als jij haar meehelpt dat uit te leggen
 • Heb je een zwembad, dek het dan af, je puppy kan verdrinken als je even niet op let
 • Zorg ervoor dat giftige planten buiten bereik van je puppy zijn. Denk aan de taxus en dieffenbachia. Lees ook mijn blog: Welke kamerplanten zijn giftig voor honden?

Moet ik meteen een afspraak maken bij de dierenarts met mijn puppy?

Wanneer jouw puppy bij een goede fokker vandaan komt, krijg je een paspoort mee, hierin staan de inentingen vermeld. Het kan nooit kwaad om daarna even langs jouw eigen (gekozen) dierenarts te gaan om jouw puppy even na te laten kijken, zodat je zeker weet dat alles goed is.

Wat moet ik doen als mijn puppy voor het eerst thuiskomt?

Wanneer je jouw puppy hebt opgehaald en hij voor het eerst bij jouw de deur door wandelt naar binnen, zal hij eerst even gaan snuffelen. Jouw puppy moet even de tijd krijgen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Waarschijnlijk heeft de hele reis jouw puppy ook wel moe gemaakt, dus hij zal al snel een lekker slaapplekje gaan zoeken. Leg in de puppymand, die je gekocht hebt volgens de puppy benodigdheden lijst, het doekje of speeltje wat je van de fokker hebt gehad, zo heeft hij meteen een vertrouwde geur.

Heb je geen geurdoekje of speeltje meegekregen, leg dan een hemd of een t-shirt van jezelf in de mand. Het liefst een shirt wat je 24 uur hebt gedragen zodat jouw geur er goed aan zit. Zo is jouw puppy snel gewend aan jou.

Hoe vind ik een verantwoorde fokker?

Het is altijd het beste om een pup te kopen bij een erkende hondenfokker. Wanneer je een rashond zoekt vindt je deze informatie vaak op de website. Twijfel je toch nog of de fokker echt goed is bezoek dan de website Bazoeki. Deze website is een platform voor i toekomstige hondenbezitters op zoek naar een pup. Elke aanbieder van pups wordt door hun gecheckt op de kwaliteit. Bazoeki zegt niet welke aanbieder slecht is, maar laat jou op zoek gaan tussen fokkers die allemaal gemotiveerd zijn om sociale en gezonde honden te fokken.


Nou ik denk dat je zo klaar bent voor de komst van je nieuwe puppy met deze uitgebreide lijst van puppy benodigdheden. Heel veel plezier samen, maar dat gaat zeker lukken. Mocht je vragen hebben laat dan een berichtje achter in de comments hieronder en ik beantwoord ze graag.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.