Puppybrokken 🐾 De Top 20 van 2022 [Best Beoordeeld]

Beste puppybrokken

De beste puppybrokken kopen is best lastig als je net een puppy hebt. Vaak krijg je puppy brokken mee van de Fokker. Deze brokken kun je blijven kopen of je gaat op zoek naar andere brokken voor jouw puppy.

In dit artikel nemen we je mee naar de best geteste puppybrokken van dit moment, zodat jij makkelijk een goede keuze kunt maken voor het puppyvoer dat je jouw hondje totdat hij ongeveer een jaar oud is geeft.

18x de Beste puppybrokken van 2022 bij Bol.com

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best geteste brokken voor jouw puppy van 2022 bij Bol.com te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste puppybrokken voor jouw hondje kunt kopen.

Onderstaande puppybrokjes zijn vaak in verschillende smaken en voor specifieke hondenrassen te kopen. Ook de inhoud van de verpakking is er in verschillende groottes. Wanneer je klikt op het product van jouw keuze, zie je meteen de verschillende varianten.

Riverwood Puppybrokken

Laatst hebben wij een artikel geschreven over Riverwood hondenvoer. Wij zijn zeer enthousiast over het hondenvoer van Riverwood en wij zijn daar zeker niet de enige in. Daarom hebben wij de onderstaande 2 opties voor de beste puppybrokken van Riverwood ook meegenomen in dit artikel.

De 5 Beste Puppybrokken van 2022 – Onze favorieten

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde puppybrokken voor jouw hondje te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste puppy brokken voor jouw hondje kunt kopen.

1. Kalkoen & Eend met Fazant – Puppybrokken Riverwood Petfood

De puppybrokken Kalkoen & Eend met Fazant zijn optimaal voor puppy’s. Ze bevatten al de bouwstoffen die puppy’s nodig hebben om uit te groeien tot een gezonde volwassen hond. Ze dragen bij aan de ontwikkeling van een sterk immuunsysteem bij jouw puppy.

De Riverwood puppy brokken zijn:

✔ Graan- en Glutenvrij - minder kans op een allergische reactie 
✔ Hypoallergeen - Bevat meer dan 50% vlees van unieke eiwitbronnen 
✔ Makkelijk te verteren 
✔ Geschikt voor puppy's van 1 tot 12 maanden 
✔ Krokant (geëxtrudeerd). 
✔ Geschikt voor honden met een volwassen gewicht tot 25 kilo
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Riverwoodpetfood.com: "Door Jose: Goede kwaliteit brok, gemiddeld zwaarder dan de andere puppy brokken, goed voedzaam en onze pup is er snel door verzadigd terwijl hij er minder van hoeft te eten om aan zijn energie te komen en beter verteerbaar. Dit merk je ook aan de hoeveelheid ontlasting die nu beter van consistentie is dan voorheen met de andere merken"

2. Royal Canin Mini Puppy – Hondenvoer – 4 kg puppybrokken

Royal Canin heeft verschillende puppy brokken, zo hebben ze de varianten:

  • Mini Puppy – brokken voor kleine hondenrassen met een volwassen gewicht van 1 tot 10kg – je geef deze brokken tot jouw puppy 10 maanden oud is.
  • Medium Puppy – brokken voor middelgrote hondenrassen met een volwassen gewicht van 10 tot 25kg – je geef deze brokken tot jouw puppy 12 maanden oud is.
  • Maxi Puppy – brokken voor grote hondenrassen met een volwassen gewicht van 25 tot 45kg – je geef deze brokken tot jouw puppy 15 maanden oud is.

De puppy brokken van Royal Canin bevatten onder andere:

✔ Antioxidanten (vitamine E, vitamine C, luteïne, taurine) en Manno-Oligo-Sacchariden versterken de natuurlijke afweer
✔ Een gebalanceerd energie- en eiwitgehalte stimuleert een gezonde groei
✔ Prebiotica: bietenpulp, Fructo-Oligo-Sacchariden, Manno-Oligo-Sacchariden en psyllium dragen bij aan een gezonde spijsvertering
✔ Geschikt voor puppy's van 1 tot 12 maanden 

Royal Canin let goed op de samenstelling van hun brokken, specifiek voor het hondenras dat je hebt, ook wordt het calciumgehalte zorgvuldig in de gaten gehouden worden, aangezien een teveel even schadelijk voor de pup kan zijn als te weinig.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: " Voedzame krokante brokjes
. Mijn hond vindt ze lekker en de vacht van mijn hond glanst
"

3. Cavom Compleet Puppy/Junior – puppy brokken- 20 kg

Cavom Puppy brokken bevatten alle voedingstoffen die jouw puppy nodig heeft om zich te ontwikkelen tot een grote sterke en gezonde hond. Puppy’s groeien super snel en goed, gezonde voeding is daarom super belangrijk.

De puppy brokken van Cavom bevatten onder andere:

✔ Hypoallergeen doordat granen zoals maïs, tarwe en rijst bijna geheel zijn weggelaten
✔ Hoge calorische waarde door de toeveoging van plantaardig eiwit, olie, rundvet en schaap- en rundvlees, dit stimuleert de gezonde groei
✔ Geschikt voor puppy's van 1 tot 6 a 9  maanden 
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Aanrader. Lekker en supergezond. Onze dieren NOOIT ZIEK!"

4. Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Brok – Puppybrokken

Edgar & Cooper gebruikt alleen verse ingrediënten in hun hondenvoer, hierdoor zijn de puppybrokken super lekker en super gezond.

De puppy brokken zijn 100% natuurlijk en er worden geen dierlijke bijproducten en vleesmeel in gebruikt.

✔ Hypoallergeen 
✔ Graanvrij - helemaal oké voor pups met gevoelige maagjes.
✔ Eend helpt voor spieropbouw
 en versterkt het immuunsysteem.
✔ Geschikt voor puppy's van 1 tot 12 maanden 
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Top Brokken. De duurste merken van a-z voor onze hond geprobeerd. Of hij vond ze niet lekker of zijn darmen reageerden er niet goed op. Tot we Edgard & Cooper ontdekten. Perfect! Hij eet deze brokken graag en ze zijn geschikt voor zijn gevoelige darmen"

5. Carocroc Puppybrokken 15 KG

Carocroc puppy brokjes zijn zeer smakelijk en licht verteerbaar. De puppybrokjes van Carocroc zijn zo samengesteld dat ze een stevige basis leggen voor een gezond en vitaal hondenleven. 

Carocroc heeft verschillende puppy brokken, zo hebben ze de varianten:

  • Puppy – brokken voor kleine tot middelgrote hondenrassen – je geef deze brokken tot jouw puppy 9 maanden oud is.
  • Puppy Large – brokken voor  middelgrote- en grote hondenrassen. – je geef deze brokken tot jouw puppy 15 maanden oud is.
✔ De puppybrokken bevatten een optimaal energie -en calciumgehalte voor een gelijkmatige groei en goede ontwikkeling.
✔ De vetten en eiwitten in de brokken zijn zo afgestemd dat jouw pup precies voldoende energie krijgt om zich volop te ontwikkelen en geleidelijke groei mogelijk te maken.
✔gezonde huid- en vachtconditie door de optimale verhouding omega-3 en -6 vetzuren
gist en vitamine E 
✔ Gist en vitamine E ondersteunen de weerstand van jouw pup
✔ deze puppy brokjes zijn rijk aan Kip
✔ Geschikt voor puppy's van 1 tot 9-15 maanden 
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Puppy voer. Goed product goede kwaliteit en niet te duur"

Veel gestelde vragen over puppybrokken

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn er veel verschillende merken puppybrokken. Wij begrijpen het dat je toch nog wel een paar vragen hebt om de beste puppy brokken voor jouw hondje te kiezen.

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Carocroc-puppy-brokken

Wat zijn puppybrokken?

Puppybrokken zijn hondenbrokken die speciaal zijn samengesteld voor de voedingsbehoefte van een pup. Puppy’s hebben meer eiwitten nodig dan volwassen honden. Eiwitten zijn essentieel voor de groei van jouw puppy. Daarnaast bevat puppyvoer meer vetten dan volwassen hondenbrokken, deze vetten geef jouw puppy meer energie voor de groei.

De mineralen calcium en fosfor dragen bij aan een goede opbouw van sterke botten. Je begrijpt dat de dosering hiervan hoger is in puppy brokken dan in de brokken voor volwassenhonden.

Puppybrokken zijn ook kleiner dan de volwassen hondenbrokken, hierdoor kunnen pups ze gemakkelijker kauwen en doorslikken.

Waar let je op bij het kopen van de beste puppybrokken?

Wanneer je een puppy hebt en de beste puppybrokken voor hem wilt kopen is het verstandig om onderstaande punten even goed door te nemen.

Hoe groot wordt jouw puppy?

Behoort jouw puppy tot de kleine-, de middelgrote-, of de grote hondenrassen. Puppybrokken zijn er namelijk ook vaak specifiek voor de grootte van jouw hond. Let hier dus op wanneer je puppybrokjes gaat kopen.

De smaak van de puppy brokken

Dit is in het begin misschien even testen, want je weet nog niet wat jouw hondje echt lekker vindt. Mijn ervaring is wel dat de meeste pups een kip smaak wel waarderen. Puppyvoer is verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Wil je testen, koop dan kleine verpakkingen.

De inhoud van de verpakking

Vaak is het wanneer je een grotere verpakking koopt, de puppybrokjes dan goedkoper zijn. Dit is een punt om zeker op te letten, want alles is al duur genoeg.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen altijd enorm goed helpen bij jouw keuze naar de beste puppybrokken voor jouw hondje. Wanneer een hondeneigenaar tevreden is, vermeldt hij dit vaak in zijn beoordeling tezamen met de pluspunten. Is een hondeneigenaar niet zo tevreden over de puppy brokjes, dan wordt er vaak niet geschroomd om aan te geven waarom hij of zij er niet tevreden over is. Deze informatie kan jouw weer goed helpen met de beste keuze te maken.

Hoe lang moet je puppy brokken geven?

Over het algemeen stop je met het geven van puppybrokjes wanneer jouw hond zo ongeveer 12 maanden oud is. Wanneer je puppybrokken koopt staat het ook op de zak vermeld tot welke leeftijd je deze brokjes mag geven. Het verschilt namelijk een beetje per hondenras en de grootte van jouw hond. Kleine hondenrassen eten een kortere periode puppy brokken dan de grote hondenrassen, dit komt omdat een pup van een groot hondenras, ook verder moet doorgroeien om zijn volwassen grootte en gewicht te behalen.

Hoeveel brokken mag een puppy per dag?

De richtlijnen voor de hoeveelheid puppy brokjes die je jouw hondje geeft staan altijd vermeld op de verpakking. Kijk ook goed naar hoe jouw pup zich ontwikkeld, heeft jouw pup bijvoorbeeld heel veel energie en valt hij af, dan kan je hem iets meer geven. Wordt jouw pup dikker dan kan je iets minder geven. Mijn advies is lees de verpakking goed. De afbeelding is een voorbeeld van de voedingsrichtlijnen voor puppy’s van Edgar & Cooper.voedingsrichtlijnen puppy

Wat is verschil tussen puppybrokken en gewone hondenbrokken?

Puppy brokken zijn speciaal ontwikkeld voor puppy’s. De brokjes zijn kleiner, zodat ze makkelijker te kauwen zijn en de puppybrokken bevatten meer eiwitten en energie (meer calorieën). Pups verbruiken veel energie door te spelen maar ook doordat ze heel snel groeien. Wanneer een pup volgroeid is krijgt hij volwassen brokken, want anders zou jouw hond snel te dik worden. Volwassen honden zijn minder energiek dan puppy’s en het lichaam is volgroeid.

Moet ik mijn puppy brokjes geven (droogvoer) of natvoer?

Het maakt niet zo heel veel uit of je jouw puppy brokken wilt geven of voer uit een blikje. Hieronder zullen we de voor- en nadelen benoemen van zowel droogvoer als natvoer.

Voor- en nadelen Puppybrokken

✔ brokjes zijn goedkoper
✔ puppy brokken bevatten vaak ingrediënten met een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren.
✔ brokken zijn lang houdbaar
✔ je hebt minder geknoei met brokjes
✔ brokken houden de tandjes schoner
❌ pups kunnen brokken vaak niet zo goed kauwen
❌veel hondjes vinden natvoer lekkerder dan droogvoer

Voor- en nadelen Natvoer

✔ natvoer bevat meer vocht dan droogvoer
✔ het natvoer is vaak rijker aan eiwitten en vetten dan droogvoer, dat meestal meer koolhydraten bevat.
✔ ongeopende blikjes zijn lang houdbaar
✔ pups vinden het vaak lekkerder smaken
❌ natvoer is een stuk duurder
❌ je kunt natvoer niet langer dan een uur in de bak laten staan.
❌ jouw pup knoeit vaak meer met natvoer, dus je moet meer opruimen

Hoe vaak voer je een puppy per dag?

Onderstaande voedingstabellen zijn goed om aan te houden voor het voeren van jouw pup.

Kleine hondenrassen:
Tot 4 maanden3 maaltijden per dag
4-10 maanden2 maaltijden per dag
10-> (Volwassen)1-2 maaltijden per dag
Middelgrote hondenrassen:
Tot 6 maanden3 maaltijden per dag
6-12 maanden2 maaltijden per dag
12-> (Volwassen)1-2 maaltijden per dag
Grote hondenrassen:
Tot 6 maanden3 maaltijden per dag
6-15 maanden2 maaltijden per dag

Wat is de beste manier om puppybrokken te bewaren?

Wanneer je een zak puppybrokken hebt gekocht en geopend, dan is het het beste om de brokken in de zak te bewaren. De zak waarin de brokken zitten vaak een oliebestendige voering, die is ontworpen om de smaak te behouden.

Je moet de zak wel luchtdicht wegzetten en daarom kan je de aangebroken zak brokken het beste bewaren in een honden voercontainer.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie geslaagd zijn voor de beste Puppybrokken.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.