Ben jij een vervelende honden eigenaar?

Ben jij een vervelende hondeneigenaar?Ben jij een  vervelende eigenwijze honden eigenaar of een echte hondenliefhebber? 

Honden hebben van nature een hart van goud. Ongewenst gedrag is eigenlijk altijd aangeleerd gedrag.

Lees onderstaand artikel en zorg dat jij geen vervelende hondeneigenaar wordt

Laat je hond niet zomaar op alles en iedereen afstormen 

Ben jij zo iemand die zijn hond altijd los laat lopen zodat hij op iedereen afstormt en jij dan gaat staan roepen dat hij niks doet hoor? Hij wil alleen even gedag zeggen 

Rot op, misschien heb ik wel een hond die niet vriendelijk is, of misschien is mijn hond wel bang voor andere honden en ben ik haar aan het trainen met mijn hond om dat er uit te krijgen. 

Misschien vindt jouw hond mijn hond net niet aardig, dat kan ook, net zoals wij mensen vinden honden elkaar ook niet allemaal aardig. 

Als je dit toch laat gebeuren kan het gebeuren dat jouw hond de dupe wordt van jouw gebrek aan opvoeding! In dit laatste geval is de hondeneigenaar echt de enige die hier fout in is, misschien zou je dan geen hond moeten hebben want de veiligheid van jouw hond hoort voor jou het belangrijkste te zijn. 

Honden horen aangelijnd te lopen, behalve in losloop gebieden. Moet jouw hond dan toch zo nodig los lopen omdat je het gewoon niet gezellig vindt om met jouw hond te lopen, zorg dan dat hij luistert en alleen met toestemming op andere mensen en/of honden afloopt. 

Gooi die flexiriem de deur uit 

Moet ik hier nog meer over zeggen? Als je niet weet hoe je een flexriem moet gebruiken, gebruik hem dan niet, er zit een stop op de riem hè, laat jouw hond niet overal heen rennen omdat hij die 5 meter of meer heeft. 

Neem poepzakjes mee! 90 Hondenpoep zakjes / Eco Friendly / Opruimzakjes / 100% biologisch afbreekbaar

Ja echt, jij vindt het zelf toch ook niet prettig om in de stront van een andere hond te staan. Die zakjes zijn ervoor ruim het gewoon netjes op. 

Leer de basis commando’s die elke hond moet kennen. 

Dit geldt ook voor kleine hondjes, ook kleine hondjes mogen niet zomaar uitvallen, grommen of tegen andere honden opspringen omdat ze gedag willen zeggen.

Waarom zou dat wel goed zijn als het een grote hond was geweest zou je meteen kwaad worden en zeggen dat de hond gevaarlijk is.

Met andere woorden elke hond, groot of klein hoor te luisteren en de basis commando’s te kennen. Iedere hond is als het goed is voor de eigenaar zijn beste vriend, zijn schatje, zijn alles enz. 

Gebruik een riem! 

Als jouw hond niet gezellig mee kan lopen aan de riem, leer het hem dan of schakel een hondentrainer in, dan hoef je je ook niet meer te schamen als jouw hond je het halve park door sleurt aan de lijn. Dan kan je gewoon genieten van een gezellig wandeling samen. 

 

Laat je hond niet aan alles en iedereen likken 

Ik geef toe, Yara doet dit ook vaak, maar leer dit jouw hond af door middel van hondentraining. Jouw hond likt ook aan zijn kont, geslachtsdelen en aan de urine van andere honden, dus echt fris is het niet. 

Voor mensen met kinderen 

Vraag of jouw kind de hond mag aaien, niet elke hond vindt het prettig om zomaar geaaid te worden door iemand die hij niet kent. Niet elke hond kan er tegen om zomaar aangeraakt te worden dus om vervelende incidenten te voorkomen, eerst vragen, hoe lief de hond er ook uit ziet! Leer je kind al vanaf dag 1 om goed met dieren om te gaan. 

Samengevat:

  • Laat je hond aangelijnd uit. Wil je hem toch los laten lopen ga dan naar een honden losloop gebied
  • Zorg dat je hond goed getraind en gesocialiseerd is
  • Ruim de poep netjes je op, helemaal als het midden op de stoep gebeurd
  • Wees een echte hondenliefhebber

Wat ik met dit laatste punt bedoel “wees een echte hondenliefhebber” bedoel is, hou van alle honden ongeacht ras en respecteer deze dan ook.

Soms lees ik berichten op Facebook over honden die iemand hebben aangevallen of een andere hond en de commentaren eronder zijn soms echt verschrikkelijk. Ik hoop dan maar dat die mensen zelf geen honden hebben, want als ik sommige uitspraken lees, dan denk ik ik echt jij brengt jouw hond opzettelijk in gevaar en je lijkt het nog leuk te vinden ook.

Ik zou mijn hond echt nooit in gevaar brengen. Ik weet dat Yara soms angstig is en dat zeg ik dan ook, ik zou het mezelf nooit vergeven als iemand haar zou schoppen of slaan want dan faal ik echt als hondeneigenaar.

Mensen met grote honden, mensen met kleine honden, iedereen houdt van zijn hond, dus discrimineer niet. Ga dan ook goed met elkaar om en al loopt jouw hond los, vraag dan of het goed is als hij gedag komt zeggen. Al vindt men het niet goed, zorg dan dat jouw hond luistert.

Een hond is een happy hond als hij weet dat hij zijn “baasje” kan vertrouwen en als hij goed getraind groot is gebracht. Het is echt niet veel anders dan de opvoeding van kinderen.

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.