Oeps mijn hond heeft vlooien! 7x het beste product tegen vlooien

mijn hond heeft vlooien

Mijn hond heeft vlooien. Bij de gedachten aan vlooien alleen krijg ik zelf al meteen jeuk, herkenbaar toch. We gaan het in deze blog hebben over:

 • Mijn hond heeft vlooien – en hoe je er van af komt
 • De beste vlooienshampoo voor honden
 • Het beste vlooienmiddel voor honden
 • Weg met de vlooien in huis
mijn hond heeft vlooien

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn ectoparasieten. Het zijn kleine bruine of bruin-zwarte vleugeloze bloedzuigende insecten. Ze zijn maar 1,5 mm tot 4 mm groot, maar deze kleine ellendelingen kunnen met het bloed zuigen heftige jeuk veroorzaken.

Er bestaan wel 2000 vlooien soorten maar er zijn er slechts 3 die zich tot honden en katten aangetrokken voelen.

 • de kattenvlo
 • de hondenvlo
 • de mensenvlo

Heeft jouw hond veel jeuk en krabt hij veel, zie je zwart-bruine korreltjes in zijn vacht. Deze korreltjes lijken net zand, dan is de kans groot dat jouw hond vlooien heeft.

Preventie en behandeling van vlooien bij honden

We gaan nu zorgen dat de hond zo snel mogelijk van zijn vlooien af is. En we moeten af van de vlooien in huis, want die zijn er dan helaas ook.

Wat ik zelf meestal eerst doe als mijn honden toch vlooien hebben is ze wassen met een vlooienshampoo.

Top 3 Beste vlooienshampoos voor honden

Er zijn veel hondenshampoos te verkrijgen om jouw hond weer vlo vrij te krijgen. Hieronder een top 3 van mijn topkeuzes.

Vlooienshampoos zijn geen vervanging voor vlooien- en tekenmiddelen. Ze zorgen alleen dat de aanwezige vlooien en larven verwijderd worden maar bieden geen bescherming tegen vlooien. Althans alleen voor een korte periode.

1.) Jeanpeau vloweg shampoo anti-vlo

Het grote voordeel van deze shampoo is dat het een natuurlijke shampoo met etherische oliën is. Deze vlooienshampoo is onschadelijk voor de vacht en heeft een unieke terug vettende werking. Dit laatste is helemaal belangrijk omdat te vaak wassen de vetlaag van de vacht aantast.

De shampoo kan al gebruikt worden bij pups van 5 weken oud.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze vlooienshampoo erg goed werkt, lekker ruikt en je hond is weer heerlijk vrij van vlooien.

Jean Peau Vlooienshampoo

2.) Animology Vlooien & Teken Shampoo

Een goed werkende hondenshampoo die ook lekker ruikt. Animology is een product dat ontwikkeld wordt in het Verenigd koninkrijk.

De shampoo bevat Tea Tree olie, wat er voor zorgt dat vlooien en teken zich niet meer vast kunnen houden in de vacht. Daarnaast is de vlooienshampoo verrijkt met provitamine B5 en conditioner wat de geïrriteerde huid helpt verzachten.

De shampoo mag gebruikt worden op pups vanaf de leeftijd van 6 weken.

Vlooienshampoo Animology

3.) Tropiclean Natural Flea & Tick Shampoo Maximum Strength – Anti tekenmiddel –

Een natuurlijke maar ook krachtige honden vlooienshampoo.

De shampoo bevat 5 EPA-goedgekeurde natuurlijke etherische oliën – kruidnagelolie, citroengrasolie, cederhoutolie, kaneelolie en sesamzaadolie – dit zorgt voor de frisse citrus geur.

De etherische olien in deze shampoo geven maximaal 7 dagen bescherming tegen vlooien, teken, larven, eitjes en muggen.

De vlooienshampoo mag gebruikt worden op puppies vanaf 12 weken oud.

Tropiclean Vlooienshampoo voor honden

Nu hebben we de eerste vlooien bij onze hond verwijderd, nu gaan we verder met de rest van de behandeling.

Top 4 Beste Vlooienmiddelen voor honden

De welbekende Spot-on producten – de vloeistof die je in de nek op de huid van de hond druppelt. Door het huidvet wat de hond heeft verspreid de vloeistof zich over de huid en vlooien en teken die in aanraking met de vloeistof komen gaan weg en gaan dood.

Er bestaan ook werkzame pillen tegen vlooien en teken. Deze gebruik ik zelf nooit. Je geeft je hond een pil, de werkzame stof verspreid zich via de bloedbaan. Het nadeel hiervan is dat een vlo of teek eerst moet bijten om in aanraking te komen met de stof. Deze beet kan een allergische reactie veroorzaken bij jouw hond.

Een vlooienband deze draagt jouw hond om zijn nek en heeft een langdurige werking. Ideaal voor honden die slecht op spot on producten reageren

Wacht 2 dagen nadat je jouw hond gewassen hebt met het toedienen van een vlooienpipet, de vetlaag van de vacht is aangetast door het wassen en hierdoor werkt de spot on anders niet goed.

1.) Vectra 3 D Spot On voor honden

Vectra 3D vlooienmiddel

Vectra 3 D is naar mijn mening het beste Spot On vlooienmiddel voor honden en katten op die moment.

Let er bij de aankoop op dat de pipetten op gewicht gaan, dus weet goed hoe zwaar jouw hond weegt en kies de juiste dosering. De prijs verschilt per gewicht.

De pipetten werken 1 maand tegen vlooien, teken, muggen en zand- en stalvliegen. De ontwikkeling van eitjes wordt voor een periode van 3 maanden voorkomen.

Dit vlooienmiddel mag veilig geworden bij honden vanaf de leeftijd van 7 weken en ze moeten minimaal 1,5 kilo wegen.

2.) Seresto Vlooien- en tekenband Hond

Seresto vlooienband

De Seresto vlooien- en tekenband heeft een langdurige bescherming van wel 8 maanden. De band is ook waterbestendig, dat is ook handig.

Heeft jouw hond al vlooien dan wel eerst jouw hond wassen met een vlooienshampoo en zorgen dat de vlooien weg zijn voordat je de band omdoet.

De werkzame stoffen van de Seresto vlooien- en tekenband worden over de huid verspreid. De band is er in 2 maten en is gemakkelijk aanpasbaar voor de nek van uw hond.

 • Een vlooienband voor honden tot 8 kg (band is 38 cm lang)
 • Een vlooienband voor honden vanaf 8 kg (band is 70cm lang).

De band mag gebruikt worden voor pups vanaf 7 weken oud.

3.) Advantix Spot On Hond

Advantix vlooienmiddel

Advantix wordt toegediend via een pipet in de nek. Advantix doodt vlooien, teken, zandvliegen, muggen en stalvliegen voordat ze kunnen bijten.

De pipet werkt gedurende 1 maand

Let er bij de aankoop op dat de pipetten op gewicht gaan, dus weet goed hoe zwaar jouw hond weegt en kies de juiste dosering. De prijs verschilt per gewicht.

4.) Advantage Spot on Hond – hond heeft vlooien

advantage vloiwn spot on voor honden

Advantage is hetzelfde als Advantix. Het werkt goed en snel tegen vlooien, vlooienlarven en luizen, maar helaas niet tegen teken.

Advantage vlooienmiddel is een spot on, dus je dient het toe in de nek en het werkt effectief gedurende 1 maand.

Let er bij de aankoop op dat de pipetten op gewicht gaan, dus weet goed hoe zwaar jouw hond weegt en kies de juiste dosering. De prijs verschilt per gewicht.

Vlooien in huis bestrijden

Onze hond is nu volledig vrij van vlooien en beschermd tegen vlooien. Nu komt het echte werk nog voor ons. We zullen alles in huis aan moeten gaan pakken, want meestal ligt onze hond niet alleen in een mandje. Dus hoe gaan we te werk:

 • Alle hondenmanden en hondenkleden moeten gewassen worden
 • Het hele huis goed en regelmatig stofzuigen, dus ook de bank en alle stoelen, liever niet dweilen want vlooien houden van een vochtige omgeving. Wil je toch dweilen, dweil dan met een scheutje schoonmaakazijn in je water, het ruikt niet super lekker maar dat vinden vlooien en andere kruipende insecten ook niet.
 • Alle ruimtes in huis waar je hond komt en ligt behandelen met een goede omgevingsspray. Indoor-X is een spray die ik wil aanbevelen. Deze spray heeft snelle werking en een langdurige nawerking. Indoor-X dood alle vlooien en andere kruipende insecten.
 • Was ook al het pluche speelgoed van jouw hond, better safe then sorry
 • Rijd je hond mee in de auto, dan ook je auto goed stofzuigen en met een omgevingsspray behandelen.
 • Blijf je hond gedurende 3 maanden preventief behandelen met een vlooienmiddel of gebruik een vlooienband om een nieuwe vlooienplaag in huis en op jouw hond te voorkomen.

Nu hebben we ook de vlooien in huis aangepakt, dus als het goed is is alles en iedereen nu weer vlo vrij.

Blijf je hond preventief behandelen met een vlooienmiddel naar keuze.

groetjes simone en nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.