Tekentang hond. Verwijder teken snel. Bekijk de Top 15 [Korting]

trix tekentang hond

Teken zijn bloedzuigende parasieten die vooral actief zijn in het voorjaar, de zomer en het najaar. Je vindt ze niet alleen in de bossen maar ook in struiken en hoog gras. Een goede tekentang voor jouw hond is dan ook echt een must have.

In dit artikel gaan we kijken naar de beste tekentangen voor honden die we kunnen vinden.

15x de beste tekentang hond van 2022

We hebben onderzoek gedaan naar de beste tekentangen voor honden, hier zijn onze top keuzes. Voor de beste tekentang voor jouw hond hebben wij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog.

€3,70
5 new from €3,70
as of oktober 3, 2022 10:27 am
Amazon.nl

5x de Beste Tekentang hond – onze favorieten

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor een hondenslaapzak na het zien van de lijstjes hierboven. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Hieronder laten wij jou onze Top 5 best beoordeelde keuzes zien voor een goede tekentang voor jouw hond.

1. Nobleza teken verwijder set Tekentang hond

De Nobleza tekentang hond of kat set bevat 3 verschillende soort tekentangen en wordt geleverd in een handig plastic doosje. Op deze manier kan je de tekentangen altijd meenemen.

De set bevat:

 • Tekenpincet met inkeping
 • 3 × inkeping (koevoets) haakjes
 • tekentang.
5 sterren review van Bol.com: "Heel erg goed en uit gebreid. Heel mooi setje heel erg uitgebreid.
Kwam ook eerder als gezegd.
Super blij mee"

2. Geo-versand Tekentang hond

Geo-Versand komt met de originele 3ix tekenlus. Deze tekentang hond wordt aanbevolen door dierenartsen.

De tekenlus werkt als volgt, druk de knop achterop de tang in en de lus verschijnt aan de voorkant. Gooi de lus over de teek, en leg hem neer op de huis, laat de knop los en de lus wordt automatisch aangetrokken. Zo kan je de teek gemakkelijk en snel verwijderen.

De instructie voor het verwijderen en de werking van de tekenlus worden meegeleverd.

5 sterren review van Amazon: "Werkt feilloos. Dit is de beste tekenpincet (sling) die ik ooit heb gehad!
Werkt en is gemakkelijk te gebruiken zonder de teek te knijpen of af te scheuren.
Ik kan het alleen maar aanraden!"

3. Tick Key Teken verwijderaar – Tekentang hond

De Tick Key is een tekentang hond in sleutelhanger formaat. Erg handig en makkelijk om dus altijd bij je te hebben.

Met de Tick Key verwijder je een teek volledig met een eenvoudige voorwaartse schuifbeweging , dus met kop en al, snel en veilig! De Tick Key is verkrijgbaar in 3 kleuren.

5 sterren review van Bol.com: "Zeker een aanrader. Dit is de fijnste die ik ooit gehad heb! Ik heb hem aan mijn sleutelbos lekker handig!
Met deze verwijder je heel makkelijk een teek van je huisdier met alle pootjes eraan."

Instructie video van de Tick key

4. NatureAqua Tekentang hond – Set voor Hond & Kat

Een mooie en complete tekentang hond of kat set van NatureAqua. De set wordt geleverd in een mooi ijzeren doosje en bevat:

 • 1 roestvrijstalen tekentang hond, koevoet model
 • 1 roestvrijstalen speciaal gevormde pincet met super fijne punt
5 sterren review van Amazon: "Briljant. Dit is een uitstekende tool. Ik heb het bij verschillende honden moeten gebruiken. Het fijne pincet is bijzonder briljant omdat ze de tekenkop nauwkeurig kunnen lokaliseren. Eén snelle beweging en hij is uitgeschakeld."

5. Fengzio Tekentang hond of kat

Fengzio komt met een complete set om teken te verwijderen bij jouw hond of kat. De set wordt geleverd in een handig doosje. De set bevat:

 • 3 verschillende maten tekentangen, koevoet model
 • 1 tekentang hond of kat van kunststof
 • een tekenpincet
 • 1 tekentang hond van roestvrijstaal
5 sterren review van Amazon: "Assortiment tekentangen. De verschillende tekentangen worden geleverd in een goede opbergdoos zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. De kwaliteit van de verschillende tangen is erg goed en de prijs is moeilijk te verslaan. De bediening is erg goed, het teekje kan zonder problemen worden verwijderd."

Veel gestelde vragen over de tekentang hond en teken.

Na het zien van de bovenstaande verschillende tekentangen begrijpen wij het dat er nog een aantal vragen zijn. Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen over zowel de tekentang als de teek zelf de beantwoorden.

Wat is een tekentang hond?

Een tekentang voor honden is een soort van pincet of een soort klein koevoetje wat je onder de teek, op de huid van de hond schuift.

Het is een product wat speciaal ontwikkeld is voor het veilig verwijderen van teken. Er bestaan verschillende soorten tekentangen. Verderop in dit artikel lees je meer over de verschillende soorten tekentangen en hoe ze werken.

Verwijder een teek uiterlijk binnen 16 a 24 uur, dan is de kans heel klein dat de teek ziektes over heeft kunnen brengen.

Wat is een teek?

Een teek is een uitwendige parasiet die zich hechten aan de huid van jouw hond om zo bloed op te zuigen. Je hebt een tekentang voor een hond nodig om een teek te verwijderen.

Teken hechten zich niet alleen aan dieren ook aan mensen.

Wat je moet weten over teken.

 • Teken komen niet alleen in het bos voor – je vindt teken ook in hoog gras en planten, hier wachten ze rustig totdat er een nieuwe gastheer voorbij komt, dit kan een hond, kat, maar ook een mens zijn.
 • Deze kleine teken zijn een expert in het vinden van een nieuwe gastheer. Ze pikken super snel de lichaamswarmte van mensen en honden op, maar ze detecteren ook koolstofdioxide, dit wordt uitgeademd door dieren, dus voor je het weet heb je zo’n kleine bloedzuigende parasiet op je lijf zitten of heeft jouw hond er eentje bij zich.
 • Ze kunnen de ziekten overdragen aan mensen en dieren. De ziekte van Lyme is één van de meest voorkomende, door tekenbeten overgedragen ziekte.

Waar let je op bij het kopen van een goede tekentang hond?

Wanneer je op zoek gaat naar een tekentang voor jouw hond is het belangrijk om de onderstaande punten even goed door te nemen:

Welk soort tekentang wil je?

 • Je hebt de tekentang hond, bij deze tang druk je een knop in op de achterkant van de tang, waardoor er een grijper open gaat aan de voorkant. Plaats de grijper die nu geopend is over de teek, het liefst tot op de huid, laat de knop los, waardoor de grijper sluit en trek de teek er met 1 vloeiende beweging uit. (je mag best een beetje naar links of rechts draaien).
 • Tekenpincet: Pak de teek met het puntige gedeelte zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er rustig en er rechtop uit. De pincet heeft ook nog een inkeping schuif hier de teek tussen en maak een draaiende beweging om de teek los te maken van de huid.
 • De koevoet tekentang hond / het tekenhaakje – je schuift de opening van het tekenhaakje op de huid onder de teek, draait een beetje en trekt de teek er in een vloeiende beweging uit.
 • De tekentang met lus – ook hier druk je aan de achterkant van de tekenvang vaak op een knop, hierdoor ontstaat er een lus aan de voorkant van de tang. Deze lus gaat over de teek heen, het liefst leg je de lus op de huid. Laat de knop los, de lus wordt aangetrokken en je kunt de teek verwijderen.
 • The Tick Key – werkt super simpel, je plaatst de grote opening van de tekentang over de teek op de hond en vervolgens trek je de teek eruit.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Het is altijd verstandig om de beoordelingen even goed door te lezen. Ze kunnen je echt helpen bij de keuze voor de beste tekentang hond. Tevreden hondeneigenaren laten vaak een uitgebreide beoordeling achter en gaan in detail in op wat ze geweldig vinden aan de tekentang. Wanneer ze echt niet tevreden zijn laten ze dit ook achter in hun beoordeling. Zo krijg jij een goed beeld van de voor- en nadelen van het product.

Hoe verwijder je een teek bij een hond?

Teken zijn zeker niet leuk voor een hond, want ze kunnen ziektes overbrengen. Je kunt jouw hond nog zo goed behandelen met een anti-tekenmiddel, maar de kans is groot dat jouw hond toch een keer een teek op loopt.

Daarom gaan we hier uitleggen hoe je veilig een teek verwijderd bij jouw hond:

 1. Pak je tekentang hond erbij en eventueel latex handschoenen
 2. Zorg dat de teek goed zichtbaar is op de huid van jouw hond, dus houdt bij langharige honden de haren even goed uitkaar rondom de teek.
 3. Pak de teek met de tekentang zo dicht mogelijk vast bij de huid. Zorg hierbij dat je niet in de teek zelf knijpt.
 4. Heb je de tekentang vast zitten om de teek, trek hem dan voorzichtig uit de huid. Als het kan met één vloeiende beweging, lukt dit niet dan mag je de teek ook eerst draaien.
 5. Spoel de teek nooit door het toilet, maar zorg dat de teek dood is en gooi deze in de container, desnoods ingewikkeld in folie papier.
 6. Was je handen grondig

Probeer nooit andere alternatieven manier die je weleens ergens leest, zoals alcohol op de teek doen of er een lucifer bijhouden om de teek te laten schrikken. Deze methoden werken niet!

Het liefst hebben we nu de hele teek er in 1 keer uit, is dit niet helemaal gelukt, dat is vervelend maar niet heel erg. Er ontstaat dan een verdikking op de huid, die bijna altijd volledig geneest. Twijfel je, ga dan even langs bij jouw dierenarts.

Instructie video over hoe een teek te verwijderen

Kijk je liever een video die jou laat zien hoe je een teek verwijderd, dat kan, bekijk dan de onderstaande video:


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk en leerzaam artikel vonden en dat jullie een goede tekentang voor jullie hond hebben kunnen kopen.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.