Oorreiniger hond Kopen. 20x de Beste van 2023 [Extra Voordeel]

oorreiniger hond

Oorreinger hond gezocht! Stel je voor: een wereld vol vrolijke staartkwispels en blije likjes, waarin je trouwe viervoeter zich comfortabel en zorgeloos voelt. Welkom bij onze diepe duik in de betoverende wereld van oorreinigers voor honden! In deze informatieve reis ontdekken we niet alleen de geheimen achter schone en gezonde hondenoren, maar laten we je ook kennismaken met de ultieme verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat het kwispelen nooit stopt.

Of je nu een nieuwe hondenouder bent of een doorgewinterde verzorger, het is tijd om die oren te laten stralen en je harige vriend te laten genieten van een wereld vol comfort en genegenheid. Dus, maak je klaar om te ontdekken hoe je die lieve oren in topvorm houdt en samen met je hond kunt genieten van een leven vol vreugde en knuffels!

De oren van de hond schoon houden is een essentieel onderdeel van de hondenverzorging en honden hygiëne.

20x De beste Oorreiniger hond van 2023

We hebben onderzoek gedaan naar de beste oorreiniger voor honden van 2023. Dit onderzoek hebben wij gedaan op de websites van Amazon.nl en Bol.com.

Bij ons onderzoek hebben wij gelet op de prijs, de kwaliteit, het materiaal en de beoordelingen van andere hondeneigenaren. Hieruit is de onderstaande lijst ontstaan.

€6,99
3 new from €6,99
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€12,99
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€17,99
4 new from €13,95
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€23,15
€28,84
5 new from €23,15
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€24,22
3 new from €21,47
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€41,98
4 new from €41,97
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
Klik hier voor de Beste Honden Oorreinigers bij Amazon.nl ⭐⭐⭐

5x de Beste Oorreiniger voor jouw hond – Onze Favorieten

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor een oorreiniger na het zien van de lijst hierboven. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Hieronder laten wij jou onze Top 5 best beoordeelde keuzes zien voor een oorreiniger voor jouw hond.

1. Otoclean Oorreiniger Hond – Kat 18 x 5 mlpipet

Otoclean Oorreiniger Hond – Kat is uitermate geschikt voor de hygiëne en verzorging van de uitwendige gehoorgang van jouw hond of kat.

Otoclean bevat keratolytische (= hoornlaagverwekend), oorsmeer oplossende, verzachtende, hygiënische en hydraterende bestanddelen welke de gehoorgang vrij houden van vuil en oorsmeer.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Goed werkend, makkelijk doseerbaar. Werkt prima, 1 x per maand 1 pipet voor beide oren is voor onze hond perfect."

2. ICF Otodine antibacteriële en schimmelwerende oorreiniger voor honden – oordruppels – oorreiniger hond

ICF Otodine is een oorreinger voor jouw hond die de gehoorgang van jouw hond reinigen met een antibacteriële en schimmelwerende werking. Deze oorreiniger dringt diep in de gehoorgang van jouw hond en verwijdert zo vuil en onaangename geurtjes.

De druppels van ICF Otodine helpen ook om jeukende en rode oren te verlichten en te verzachten.

Deze druppels worden aanbevolen door dierenartsen en zijn volledig veilig voor jouw hond of kat.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon.nl: “Absoluut het geld waard! Ik heb dit gekocht op aanbeveling van mijn dierenarts nadat mijn doodle een infectie had opgelopen door gistoren. Het heeft een enorm verschil gemaakt, geen jeuk of trillen meer, geen vieze of stinkende oren meer. Blije hond, blije hondenmoeder.
(We hebben dit gebruikt na een antibioticakuur om oren en gisten gezond te houden, niet om de infectie te behandelen)

3. OxyFresh Pets oorreiniger honden – oorreiniger hond

Oxyfresh pet oordruppels voorkomen en verhelpen oorinfecties bij honden. De honden oorreiniger verwijdert oorsmeer, oormijt en viezigheid snel en effectief.

Verder heeft Oxyfresh een desinfecterende, jeukstillende en ontstekingsremmende werking en ook nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

OxyFresh Pets Ear Cleaner werkt op basis van het diervriendelijke Oxygene (= actief zuurstof)

Ik gebruik zelf Oxyfresh oorreiniger voor mijn Maltezer en ik vind het erg prettig in gebruik. Je druppelt het in het oor, je masseert het oor en dan gaat het schuimen, vervolgens maak je het oor schoon met een schoonmaakwatje of een doekje.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "de beste so far zonder naar dierenarts te hoeven. Doet wat het moet doen. Maakt goed schoon, en hond heeft er geen pijn van.
Ik heb een bassethound met altijd vieze oren. Deze is bijna net zo goed als die van de dierenarts...

4. Pets Purest Oorreiniger voor honden – 100% natuurlijk – oorreiniger hond

Pets Purest oorreiniger voor honden is 100% natuurlijk en bevat een anti virale en anti schimmelmijt afstotende formule. Deze honden oorreiniger wordt aanbevolen door Britse Dierenartsen.

De formule is niet irriterend en ph neutraal. Het verwijdert oorsmeer en vuil en laat de oren weer fris ruiken.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Pets Purest 100% natuurlijke oorreiniger. Het product doet eigenlijk wat het moet doen! Het reinigt de oren van mijn Shihtzu heel goed! Vuil uit het binnenoor kan eenvoudig worden verwijderd met de oplossing en door uw hoofd te „schudden”. De geur van de vloeistof is aangenaam mild... en droogt de huid in en rond het oor niet uit. Persoonlijk vind ik dat geweldig, want de meeste oorreinigers bevatten altijd bepaalde stoffen die de gevoelige huid van het oor uitdrogen... dat gebeurt niet met Pet Purest. Ik ben erg blij en het werkt natuurlijk ook heel goed, want na het tweede gebruik was mijn hond gestopt met trillen en krabben... Toch raad ik elke hondenbezitter ook aan om altijd eerst een dierenarts te raadplegen als jeuk en krabben aanhouden! Geweldig product!"

5. Sharon B100% natuurlijke oorreiniger hond – voor honden 

Deze honden oorreiniger van Sharon B is 100% natuurlijk. Het verwijdert geurtjes, oorsmeer en viezigheid, bestrijdt oormijt en verhelpt een oorontsteking.

Deze oorreiniger wordt in Nederland gemaakt en bevat geen pesticiden of chemicaliën. De fles is ook lekker groot, namelijk 237ml.

De Sharon B natuurlijk oorreiniger wordt aanbevolen door dierenartsen in Nederland en België.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Oorproblemen opgelost. Ik heb het maar 3x hoeven te gebruiken en mijn grote hond is gelijk van zijn irritatie en oorsmeer af.
Echt goed spul én Zèèr diervriendelijk."

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste oorreiniger hond te kopen?

Op een speurtocht naar de crème de la crème van oorreinigers voor honden, hebben we ons verdiept in een wonderlijke wereld van topklasse items. We hebben ons door honderden beoordelingen geworsteld, een duik genomen in de zee van zowel pawsitive als kritische feedback. Hierbij hebben we onze neus op scherp gezet voor:

 • De prijs van het product, omdat de portemonnee ook zijn zegje wil doen
 • Het aantal kopersreviews, omdat hoe meer meningen, hoe beter
 • De hoogte van de waarderingen, omdat sterren niet alleen voor de nachtelijke hemel zijn
 • Kwaliteitsbeoordelingen, want wie houdt er niet van een sterk staaltje eerlijke feedback?
 • Fonkelende kenmerken en verbluffende mogelijkheden, want een oorreiniger hond moet wat in zijn mars hebben

Door deze benadering te omarmen, hebben we een schitterende lijst van toppers weten samen te stellen. Dit betekent dat jij de ideale oorreiniger hond voor jouw viervoeter kunt vinden zonder al te veel kopzorgen.

Maar wacht, een oorreiniger hond kiezen kan een enigma zijn, een raadsel waarin soorten, werkzame stoffen en inhoud samensmelten tot een verwarrende mix. Daarom is grondig onderzoek een ‘pootje’ in de goede richting. Met dit artikel willen we je als een trouwe vriend op weg helpen naar de juiste keuze.

Waarom überhaupt investeren in een oorreiniger hond en welke heerlijke voordelen galopperen daarmee je leven binnen? Die vraag laten we niet onbeantwoord. Scroll snel verder voor een bevredigend antwoord!

Wat is een oorreiniger voor honden?

Eigenlijk is het precies dat wat het zegt. Het zijn druppels, doekjes, of poeder, waarmee je het oor van jouw hond kunt reinigen.

Een oorreiniger hond is een speciaal ontworpen product dat wordt gebruikt om de oren van honden schoon en gezond te houden. Honden kunnen vatbaar zijn voor oorproblemen zoals overtollig oorsmeer, vuilophoping, infecties en ontstekingen. Een oorreiniger hond is samengesteld om deze problemen te helpen voorkomen en behandelen.

De meeste oorreinigers voor honden bevatten ingrediënten die helpen bij het oplossen van oorsmeer en vuil, het verminderen van bacteriële en schimmelinfecties, en het kalmeren van irritaties en ontstekingen. Ze zijn vaak mild en veilig voor regelmatig gebruik, maar het is belangrijk om de aanwijzingen van de fabrikant te volgen en geen oorreiniger te gebruiken als je hond al een oorinfectie heeft, tenzij dit wordt aanbevolen door een dierenarts.

Het reinigen van de oren van je hond met een geschikte oorreiniger kan helpen om eventuele problemen vroegtijdig te detecteren, de algemene oo rgezondheid te bevorderen en ervoor te zorgen dat je harige vriend comfortabel en gelukkig blijft. Het is echter altijd raadzaam om met een dierenarts te overleggen voordat je een nieuw verzorgingsproduct voor je hond gaat gebruiken.

Waarom moet je een goede oorreiniger voor jouw hond kopen?

Wanneer je de kans wilt verkleinen dat jouw hond een oorontsteking oploopt, is het verstandig om zijn oren regelmatig schoon te maken met een goede oorreiniger.

Schone oren zijn voor ons belangrijk, maar voor onze honden nog belangrijker. De oren van onze honden hebben diepe gehoorgangen en hoekjes en gaatjes, deze vormen een perfecte bron voor beestjes en bacteriën om zich in te nestelen.

honden oorreiniger

Waar let je op bij het kopen van een oorreiniger voor een hond?

Wanneer je een hondenreiniger gaat kopen is het verstandig om de onderstaande punten eerst even goed door te nemen:

De ingrediënten van de oorreiniger hond

Veel oorreinigers helpen om het oorsmeer te verwijderen, wat echter ook belangrijk is om ooronstekingen te voorkomen is dat de oorreiniger stoffen bevat die een antibacteriële werking hebben.

Heeft jouw hond al last van oormijt, zoek dan naar een oorreiniger die oormijt bestrijd.

Het soort honden oorreiniger hond

Honden oorreinigers zijn er in verschillende soorten, zo heb je:

 • Druppels – deze druppel je in het oor en dringen het diepste door in de gehoorgang.
 • Doekjes – doekjes gebruik je als jouw hond verder geen oorproblemen heeft maar je wilt wel zijn oren schoon houden. Met een doekje kom je niet zo ver in de gehoorgang als met druppels, maar je houdt wel de oorschelp en de binnenkant van het oor goed schoon. Oordoekjes kun je goed gebruiken naast de oordruppels.
 • Poeder – accepteert jouw hond echt geen druppels in zijn oor, dan kan je er over nadenken om poeder te gebruiken. Van oor poeder wordt het oor niet nat en het reinigt de oren ook.

De prijs van de honden oorreiniger

Zoals je in de bovenstaande lijst kunt zien varieert de prijs van een oorreiniger voor jouw hond van nog geen 7 euro tot bijna 40 euro. Bekijk goed naar de verschillen in werking en ingrediënten van de oorreiniger en wat jij zoekt in een oorreiniger. Let vervolgens op de prijs en kies de oorreiniger die het beste aansluit bij behoeften van de oren jouw hond

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Het is altijd verstandig om de beoordelingen even goed door te lezen. Ze kunnen je echt helpen bij de keuze voor de beste honden oorreiniger. Tevreden hondeneigenaren laten vaak een uitgebreide beoordeling achter en gaan in detail in op wat ze geweldig vinden aan de oorreiniger. Wanneer ze echt niet tevreden zijn laten ze dit ook achter in hun beoordeling. Zo krijg jij een goed beeld van de voor- en nadelen van het product.

Hoe herken je een oorontsteking bij een hond

Onderstaande symptomen komen meestal voor bij een hond die last heeft van een ooronsteking.

 • Veel krabben aan het oor
 • Schudden met de kop en de oren
 • Last hebben van een pijnlijk oor. (als baasje mag je dan liever niet aan het oor komen)
 • Een vieze of rode oorschelp – wanneer je in het oor kijkt zie je ook, meestal bruine, viezigheid zitten
 • Een dik oor ook wel bloedoor genoemd – dit ontstaat door het veel klapperen met de oren, door het schudden met de kop. Er is dan een bloedvaatje beschadigd in de oorschelp en deze loopt dan onderhuids vol bloed.
 • Het oor stinkt wanneer je er aan ruikt.

Onbehandelde oorontstekingen kunnen in het ergste geval leiden tot doofheid bij jouw hond.

Wat zijn de oorzaken van een oorontsteking bij honden?

Een hond kan om verschillende redenen een oorontsteking oplopen. De ene hond is ook vatbaarder voor oorontstekingen van de andere hond. Een goede oorreiniger voor jouw hond kan wel helpen om oorontstekingen tegen te gaan, mits je de oorreiniger regelmatig gebruikt.

Hieronder een aantal oorzaken waardoor jouw hond een oorontsteking op kan lopen:

 • Water in de oren – wanneer jouw hond graag een duik neemt in de sloot of het meertje in de buurt kan jouw hond een oorontsteking oplopen. Droog de oren daarom altijd goed af, wanneer jouw hond heeft gezwommen. Een vochtige oor is een ideale plek voor bacteriën om te groeien.
 • Oormijt – oormijten zie je vaak bij puppy’s en ze zijn heel besmettelijk. Het zijn kleine parasieten die ervoor zorgen dat het oor van jouw hond onwijs gaat jeuken en ontstoken raakt. Vermoed je dat jouw hond last van oormijt heeft, ga dan naar de Dierenarts.
 • Allergieën – voedsel- en omgeving allergieën (stof en pollen) kunnen terugkerende oorontstekingen veroorzaken. Mocht je denken dat dit de oorzaak is van de oorontsteking bij jouw hond, ga dan ook even langs de Dierenarts.
 • Een tumor in het oor – in het ergste geval kan jouw hond een tumor in zijn oor hebben. Laat dit onderzoeken door de Dierenarts. Een tumor kan ook goedaardig zijn en gewoon weggehaald worden, waardoor jouw hond van zijn oorontsteking af is.

Veel gestelde vragen over een oorreiniger voor honden

We begrijpen het dat er nog wel een aantal vragen zijn over de beste oorreiniger hond. Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Hoe maak je een oor van een hond schoon?

Dierenarenkliniek Hoogveld laat in onderstaande video goed zien hoe je een oor van jouw hond met een oorreiniger schoonmaakt.

Wat is de Beste Oorreiniger hond?

Als het gaat om het schoonmaken van de oren van uw hond, is het belangrijk om een oorreiniger te kiezen die veilig is voor uw huisdier. Gelukkig zijn er verschillende ingrediënten die veilig zijn voor honden en effectief zijn in het reinigen van oorsmeer en vuil.
Het is belangrijk om een oorreiniger te kiezen die geschikt is voor verschillende hondenrassen en geen irritatie of bijwerkingen veroorzaakt. Een goede oorreiniger hond moet ook makkelijk in gebruik zijn en aanbevolen worden door dierenartsen.
Door te zoeken naar de juiste oorreiniger hond, kun je ervoor zorgen dat hun oren gezond en vrij van infecties blijven.
De beste oorreiniger voor een hond bevat antibacteriële en/of schimmelwerende ingrediënten.

Wat is beter oorreiniger druppels of oorreiniger doekjes voor honden?

Het voordeel van oorreiniger druppels voor honden is dat ze dieper de gehoorgang binnendringen, waardoor het dieper zittende vuil goed opgeruimd kan worden.
Met oorreiniger doekjes voor honden kom je niet zo ver in het oor, Maar doekjes zijn wel ideaal om de oorschelpen en het begin van de gehoorgang goed schoon te houden.

Mag ik ook een oorreiniger voor mensen gebruiken bij mijn hond?

Nee dit mag niet. Oorreinigers voor mensen bevatten meestal waterstofperoxide, wat goed is voor mensen oren, maar bij honden kan dit juist oorontstekingen en pijn veroorzaken. Honden oorreinigers zijn speciaal ontworpen voor de hondenoren.

Welke honden hebben snel last van oorontstekingen?

Dit zijn de hondenrassen met de hangende oren, zoals de labradoodle, de beagle, de golden retriever. Doordat de oren naar beneden hangen komt er bijna geen lucht in de gehoorgang en dit zorgt sneller voor oorontstekingen.

Hoe vaak moet je de oren van je hond schoonmaken?

Het is belangrijk om de oren van je hond regelmatig schoon te maken, maar hoe vaak is afhankelijk van verschillende factoren.
Zo hebben sommige hondenrassen meer last van oorsmeer dan andere rassen.
Daarnaast kan het klimaat en de levensstijl van je hond ook van invloed zijn op de frequentie van het schoonmaken van de oren.
Overmatig schoonmaken kan echter ook risico’s met zich meebrengen, zoals irritatie of beschadiging van het delicate oor weefsel.
Aan de andere kant kan te weinig schoonmaken leiden tot infecties en ander ongemak voor je hond.
Het advies van dierenartsen is om de oren van je hond minimaal één keer per maand schoon te maken met een speciale oorreiniger voor honden. Het is echter altijd verstandig om bij twijfel of bij specifieke klachten van je hond de dierenarts te raadplegen.

Belangrijke punten bij het controleren van de oren van je hond

Om de oren van je hond goed te inspecteren, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

 • Allereerst is het belangrijk om naar de kleur en textuur van het oor te kijken. Dit kan namelijk een indicatie geven van de gezondheid van het oor.
 • Daarnaast is het belangrijk om aan het oor te ruiken om te controleren op een onaangename geur. Een onaangename geur kan duiden op een infectie of ontsteking.
 • Een ander belangrijk punt is om te checken op roodheid of zwelling. Dit kan ook wijzen op een infectie of ontsteking. Kijk vervolgens of er zich vuil of overtollig haar in het oor bevindt. Het verwijderen van overtollig haar kan helpen voorkomen dat vuil zich ophoopt in het oor.
 • Controleer ook op tekenen van irritatie of jeuk. Dit kan een teken zijn van een allergie of parasieten, zoals oormijt.
 • Let tot slot op of de hond pijnlijk reageert wanneer je zijn oor aanraakt. Als de hond pijnlijk reageert, kan dat duiden op een infectie of ontsteking.

Als je merkt dat het oor van je hond regelmatig vuil wordt, kun je overwegen om een oorreiniger voor honden te gebruiken. Een oorreiniger kan helpen om de oren van je hond schoon te houden en infecties te voorkomen.

Zorg er wel voor dat je een speciale oorreiniger voor honden gebruikt, omdat gewone oorreiniger niet geschikt is voor honden.

Maak de oren van jouw hond Nooit schoon met een wattenstaafje!

Klik hier voor de Beste honden oorreinigers bij Bol.com ⭐⭐⭐

Dus daar heb je het, de geheime sleutel tot die vrolijke oren die flapperen van blijdschap – de oorreiniger hond! Met dit speciale elixer van frisheid en comfort kun je ervoor zorgen dat het gekwispel nooit stopt en dat je harige metgezel zich altijd op zijn best voelt.

Of het nu gaat om een ontspannende verwennerij na een drukke dag spelen of een regelmatige routine om de oorgezondheid te behouden, een goede oor reiniger is jouw ticket naar een wereld vol genegenheid en zorgeloosheid.

Dus ga ervoor, laat die oortjes glanzen en blijf genieten van elk moment dat je deelt met je trouwe viervoeter – oren vol vreugde en liefde, dat is waar het allemaal om draait!

Groetjes Simone & nikita
€6,99
3 new from €6,99
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€12,99
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€17,99
4 new from €13,95
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€23,15
€28,84
5 new from €23,15
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€24,22
3 new from €21,47
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
€41,98
4 new from €41,97
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
as of november 13, 2023 6:28 am
Amazon.nl
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.