Hondenriem kopen? 15x de beste van 2024 [Extra Korting]

hondenriem

Hondenriem gezocht? Wanneer je lekker wilt gaan wandelen met jouw hond heb je een goede riem voor het nodig om zo jouw hond veilig mee te kunnen nemen.
Over het algemeen moet jouw hond aangelijnd zijn tenzij je naar een losloop gebied gaat.

15x de Beste Hondenriem van 2023

Wij hebben onderstaande lijst samengesteld uit de best beoordeelde hondenriemen die wij konden vinden bij Bol.com. Voor de beste hondenriem voor jouw hond hebben wij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren. Onderstaande hondenriemen zijn vaak in verschillende kleuren en lengtes te verkrijgen.

5x de beste hondenriem van 2023

Heb je na het zien van de bovenstaande lijst nog geen keuze kunnen maken voor de beste hondenriem voor jouw hond, dan laten we hieronder onze 5 Top keuzes zien. Hopelijk helpt dit jou om de beste keuze te kunnen maken voor een geschikte riem voor jouw hond.

1. Flexi Rollijn New Comfort – Blauw – L – 5 m – hondenriem

Flexi komt met een rollijn hondenriem van 5 meter. De meeste mensen gebruiken een rollijn wanneer ze hun hond uit laten. Het is gemakkelijk, de lijn wordt door de hond uitgetrokken, jij bepaalt tot hoever en wanneer je hond bij je moet komen, dan laat je de lijn weer korter worden.

De Flexi new comfort heeft een unieke dubbele remtechniek, dit zorgt ervoor dat de riem lang mee gaat.

De Flexi New Comfort Rollijn is geschikt voor honden tot 50kg. De honden riem is verkrijgbaar in meerdere kleuren en naast de lengte van 5 meter kun je de rollijn ook in een lengte van 8 meter kopen.

Uit de 51 beoordelingen die op dit moment geplaats zijn bij Bol.com krijgt de Flexi new Comfort gemiddeld 4.7 van de 5 sterren.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Flexi rollijn voor grote honden. Het apparaat is van een uitstekende kwaliteit. De lengte van de rollijn is lang genoeg om de hond voldoende vrijheid te geven. De rollijn is uitermate geschikt voor grote honden. Het is een echte aanrader."

2. Dog’s Companion® Verstelbare leren hondenriem (politielijn, 220 cm)

Dog’s Companion® verstelbare leren hondenriem in een mooie bruine kleur. Deze riem heeft een lengte van 220cm en is in 3 breedtes te verkrijgen. De reden waarom dit ook een politielijn genoemd wordt is omdat de riem op 3 punten verstelbaar is, waardoor lengte kan variëren van 220 cm tot 110 cm.

De honden riem is gemaakt van heerlijk zacht, soepel maar sterk nappa leer en ligt lekker in de hand.

De riem is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren.

Hondeneigenaren zijn zeer tevreden over deze prachtige lederen riem. De service is perfect net zoals de kwaliteit van de riem. Dit blijkt zeker uit de beoordelingen, op dit moment hebben 14 mensen de riem beoordeeld en geven de Dog’s Companion gemiddeld 4,7 van 5 sterren bij Bol.com.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Top spullen voor je hond. Als je bij hen koopt is het altijd kwaliteit. Misschien niet het goedkoopste maar super deals"

3. Hunter Hondenriem – Neopreen – 200 cm – Zwart/Grijs

De Hunter hondenriem is gemaakt van zacht Neopreen. Neopreen is een soort rubber wat ook gebruikt wordt voor wetsuits. Neopreen is waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en droogt snel.

Deze Hunter honden riem heeft een lengte van 2 meter en is in lengte verstelbaar.

Hondeneigenaren zijn goed te spreken over deze Neopreen riem van Hunter. Het neopreen materiaal wordt als prettig en zeer sterk ervaren. Op dit moment hebben 5 mensen een beoordeling achtergelaten bij bol.com en ze geven gemiddeld 4,8 van de 5 sterren.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Fijne hondenriem. Zeer fijn , glijdt niet uit je hand. En is ijzersterk."

4. Wigzi Dual Doggie Gel Leash – Small – Black

De Wigzi Dual Doggie Gel hondenriem kun je heel gemakkelijk 2 honden tegelijk uitlaten. Het handvat van de honden riem is van gel, wat zich helemaal naar jouw hand vormt.

Het voordeel van de Wigzi Dual Doggie Gel honden riem is dat de lijnen meedraaien met de bewegingen van de honden raken ze nooit in de knoop. Het uitlaten van twee honden tegelijkertijd wordt een stuk makkelijk en leuker met Wigzi Dual Doggie Gel Leash. Aan de veiligheid is ook gedacht want de riem is reflecterend.

Het enige wat een beetje als een minpuntje wordt ervaren is dat de lijnen maar 137 cm lang zijn. Volgens veel hondengebruikers hadden de lijnen wel iets langer mogen zijn.

Voor de rest zijn de beoordeling allemaal positief.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Blij Baasje. Met twee kleine hondjes (Chihuahua’s), is dit de perfecte riem voor mij. Geen wirwar meer van riemen door elkaar, één hand lekker vrij en met een superzacht handvat, maakt het echt prettiger uitlaten zo"

5. Flexi Giant Tape – Hondenriem – Zwart/Geel – L – 10 m – (<50 kg)

Flexi Giant Tape hondenriem komt met een rollijn voor zeer grote honden (tot 50kg). Deze rollijn is super sterk en maar liefst 10 meter lang als je hem volledig uitrolt.

De Flexi Giant rollijn weegt 860 gram, dat is best zwaar, maar wel echt ideaal voor grote, sterke en actieve honden. De rollijn loopt soepel in en uit doordat hij is voorzien van een geoptimaliseerde “uitgang”, hierdoor kan de lijn niet vast blijven zitten of verdraaien.

Ook aan de veiligheid is gedacht, deze hondenriem is reflecterend en heeft een goed en comfortabel remsysteem.

Hondeneigenaren zijn enthousiast, dit blijkt uit de 44 beoordelingen met een gemiddelde van 4,8 van de 5 sterren bij Bol.com.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van bol.com: "Looplijn. Een goede sterke lijn, we hebben een sterke hond dus hadden we een sterke lijn nodig. Zelfs als die uitgerekt is raakt hij niet in de knoop."

Veel gestelde vragen over de hondenriem

We begrijpen het dat er toch nog wel een aantal vragen zijn over het selecteren van de beste hondenriem.

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Wat is een hondenriem?

Een hondenriem is letterlijk wat het woord zegt. Een riem voor je hond, welke ja aan zijn halsband, hondentuigje of anti-trektuig vast kunt maken, zodat jullie samen kunnen gaan wandelen.

Waarom heb je een hondenriem nodig?

Wanneer je gaat wandelen met jouw hond, moet jouw hond bijna altijd aangelijnd zijn, vandaar dat een hondenriem een echt must have is. Je kunt zelfs een boete krijgen als je jouw hond niet aan de riem hebt en ook geen riem voor jouw hond bij je hebt, tenzij je in een losloopgebied loopt natuurlijk.

Soms denken mensen dat hun hond het alleen maar leuk heeft als hij vrij los kan lopen, maar dat is niet waar. Jouw hond vindt het ook echt gezellig om samen met jouw te lopen, aan de riem. Loop dan alleen niet de hele tijd op je mobiel te kijken maar geniet echt samen van de wandeling.

Daarnaast biedt een riem veiligheid, wanneer jouw hond aangelijnd is kan je hem niet kwijtraken. Ook bij drukke wegen is het het veiliger om jouw hond aan de riem te hebben.

beste-hondenriem

Waar let je op bij het kopen van een hondenriem?

Wanneer je op zoek gaat naar een hondenriem zijn er een aantal dingen waar je even op moet letten.

De lengte en de dikte van de hondenriem

Wanneer je een puppy hebt, ben je opzoek naar een smalle riem met een kleine karabijn haak waarmee je de riem aan het puppy tuigje kunt bevestigen. Zoek jij een riem voor jouw volwassen labrador, dan is een bredere riem beter. De breedte bepaalt namelijk ook de sterkte van de riem.

Vaak staat er bij hondenriemen vermeld voor welke hond deze geschikt is, dit gaat dan op gewicht van de hond en soms staan er hondenrassen bij vermeld.

De lengte van de riem is ook een keuze, ik loop graag met lange riemen van minimaal 3 meter. Hierdoor hebben mijn hondjes genoeg vrijheid om te snuffelen waar ze willen. Flexi lijnen zijn vaak 5 of 8 meter lang, Wil je nog langer er zijn hondenriemen te koop van wel 10 of zelfs 20 meter lang.

Het materiaal van de hondenriem

Een hondenriem is vaak gemaakt van nylon, leer, neopreen, touw, kunststof of polyester, de keuze van het materiaal is een persoonlijke keuze. Een nylon riem is niet zo duur maar heeft bijvoorbeeld weer niet zo’n prettig handvat als een leren riem.

Ervaringen van andere hondeneigenaren.

Uit de beoordelingen kun je vaak goede informatie halen over de kwaliteit, duurzaamheid en het gebruiksgemak van het product. Tevreden hondeneigenaren zijn vaak enthousiast en schrijven een beoordeling waarin ze de pluspunten duidelijk aangeven. Daarentegen wanneer iemand ontevreden is worden er soms ook duidelijk nadelen aangegeven, dit kan jouw helpen bij het maken van de juiste keuze voor een hondenriem.

Hoe kan je een hondenriem schoonmaken?

Hondenriemen worden vies, helemaal als je de gewone hondenriemen hebt, dus geen flexi riemen. Ik was mijn 3 meter nylon hondenriemen in de wasmachine, ik gooi ze in een kussensloop met rits en vervolgens was ik ze op 40 graden in de wasmachine. Het kussensloop gebruik ik vanwege de karabijn aanlijn haken, om zo mijn wasmachine te beschermen.

Een andere optie is om jouw hondenriem in een emmertje met sop te liggen en met een borstel of doek weer even schoon te maken. Vervolgens met een handdoek drogen of even lekker buiten aan de waslijn hangen.

Welke soorten hondenriemen bestaan er?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende hondenriemen. Hieronder geven we uitleg over de verschillende types.

Standaard hondenriem – deze riemen zijn vaak tussen de 1,20 en 1,50 meter lang. Dit is handig wanneer je in de stad loopt met jouw hond en hij gewoon niet overal kan snuffelen omdat er teveel mensen zijn. Ontspannen is met deze lengte riem lastig voor jouw hond en hij zal ook sneller aan de lijn trekken.

Lange hondenriem – deze riemen zijn 3 meter of langer. 3 meter is de perfecte lengte voor jouw hond om heerlijk ontspannen te kunnen wandelen en lekker overal te kunnen snuffelen. Met een lijn van 3 meter (of langer) zul je merken dat jouw hond veel relaxter loopt en niet meer aan de lijn trekt.

Hardlooplijn – trainingslijnen zijn riemen die ideaal zijn als je met jouw hond gaat hardlopen of een sport beoefent. De riem kan je meestal om je middel bevestigen zodat jij jouw handen vrij hebt.

Flex-lijn – deze rollijn zie je het meest, de meest gangbare lengte is 5 meter. Deze lijn rolt in en uit en is dus handig, maar niet voor onzeker of angstige honden. Op een flex-lijn staat altijd spanning, omdat de lijn oprolbaar is, onzekere of angstige honden kunnen door het gebruik van deze hondenriem dus nog banger worden en je hond zal sneller geneigd zijn om te trekken aan de lijn.

Sliplijn – een sliplijn is een riem en halsband in 1 lijn, Wanneer jouw hond trekt, trekt de riem aan om zijn nek en dit is niet prettig voor jouw hond, waardoor hij zal stoppen met trekken. Uiteraard is dit niet goed voor de nek van jouw hond, beter is om jouw hond het trekken af te leren door hem te trainen. Lees hiervoor ook: Mijn hond trekt aan de lijn! Gebruik een sliplijn nooit voor kleine hondjes!

hond trekt aan de hondenriem

Hoe train je een hond om aan de riem te lopen

Om een hond te trainen om aan de hondenriem te lopen, zijn er een aantal technieken die je kunt gebruiken.

Eén van de belangrijkste technieken is belonen en positieve versterking. Dit betekent dat je de hond beloont wanneer hij goed gedrag vertoont, zoals netjes naast je lopen zonder te trekken aan de riem. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kleine snoepjes gebruiken.

Een andere belangrijke techniek is het starten met korte wandelingen. Begin met een paar minuten per dag en bouw dit langzaam op. Het is ook belangrijk om geduld te hebben tijdens de training. Het kan even duren voordat de hond gewend is aan het lopen aan de riem.

Het negeren van slecht gedrag is ook een belangrijke techniek. Geef geen aandacht aan de hond wanneer hij trekt aan de riem of ander ongewenst gedrag vertoont. Dit kan juist het gedrag versterken.

Een clickertraining kan ook helpen bij het trainen van de hond. Hierbij gebruik je een clicker om goed gedrag te belonen. De hond zal leren dat het klikken van de clicker betekent dat hij iets goed heeft gedaan.

Tot slot is het belangrijk om consistent te blijven in de training. Train de hond regelmatig en blijf dezelfde technieken gebruiken. Op deze manier zal de hond snel gewend raken aan het lopen aan de hondenriem.

Is lopen met een hondenriem van 3 meter of langer niet gevaarlijk?

Nee, maar et een lange lijn moet je zelf leren lopen, jij als baasje kort de lengte van de riem in wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld als je over moet steken, of wanneer er andere honden aan komen. Pak dan met je andere hond de riem ook vast, zodat jij kunt bepalen tot hoever jouw hond mag gaan.

Wandelen met jouw hond aan een lange losse lijn is veel prettiger en veel meer ontspannen voor jouw en jouw hond. Ja de riem sleept meer over de grond en wordt dan wat viezer, maar je kan hem gewoon wassen. dus dat is geen probleem.

Wanneer gebruik je een hondenriem van 10 meter of langer?

Ik heb een lijn van 10 meter gebruikt om mijn hondje te trainen om niet meer zo bang te zijn voor alles. Door de lengte van de riem biedt je jouw bange hond veel meer de ruimte om dingen zelf te ondervinden, terwijl hij niet losloopt.

Deze lange hondenriemen zijn ook bijzonder handig om jouw hond te leren om los te lopen. Door middel van de lange riem kan je jouw hond heel goed het commando “hier” aan leren en wanneer hij dit goed onder de knie heeft en jij er alle vertrouwen in hebt kun je hem los laten lopen in gebieden waar dit mag.

Mijn hond bijt in zijn hondenriem.

Sommige honden bijten in hun hondenriem. Dit is gedrag wat we niet willen. Hoe we dit af kunnen leren? Hier zijn een aantal tips:

  • een hond kan in zijn riem bijten omdat zijn halsband of hondentuig te strak of oncomfortabel zit, controleer dit eerst even.
  • Maak de hondenriem minder aantrekkelijk door andere materiaal, bij voorkeur een ijzeren ketting te gebruiken, wanneer hij er dan in hapt is dat lang niet meer zo lekker aan zijn tanden.
  • Bijt jouw hond in de riem, dan gaan jullie niet wandelen. Dit kan een lastige zijn, helemaal als jij naar je werk moet, maar het werkt wel. Misschien moet je dan eerder opstaan om deze tip te gebruiken.
  • Smeer de honden riem in met iets wat jouw hond niet lekker vindt, zodat hij er niet meer in wil bijten
  • Wanneer jouw hond in de riem wil bijten, laat jouw hond dan zien wat je wel van hem wilt. Dus redirect naar iets anders, doet jouw hond dit, dan beloon je dit gedrag. Het ongewenste gedrag moet je volledig negeren.

Wat is de beste hondenriem voor een hond die trekt?

Wanneer jouw hond erg aan de lijn trekt, dan kan je hem dit afleren door met hem te trainen en een Hondenriem van 3 meter te gebruiken. Geen flex-lijn, want een flex-lijn staat altijd strak getrokken, dus onder spanning en een hond die aan de lijn trekt heeft al spanning genoeg.

Wat is de beste hondenriem?

De beste hondenriem is een losse riem van ongeveer 3 meter lang. Nylon is prima, maar wil je echt een hele sterke riem dan moet je een leren hondenriem kiezen.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste Hondenriem te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste hondenriem voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste hondenriemen op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van hondenriemen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke riem het beste bij jouw hond past.


We zijn al weer aan het einde van dit artikel. Ik hoop dat jullie nu alles weten over het vinden van de beste hondenriem voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.