De 15 Beste Vlooienbanden voor honden van 2022 [Met Korting]

vlooienband hond

Een vlooienband voor jouw hond is noodzakelijk om die kleine vervelende beestjes die veel jeuk en irritatie veroorzaken weg te houden

De Top 15 Beste Vlooienbanden van 2022

Hieronder een lijst met 15x het beste vlooienband hond, wat we konden vinden. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de ervaringen van gebruikers die de vlooienband gekocht hebben.

Mijn Top 5 Beste Vlooienbanden voor Honden

Hieronder mijn 5 topkeuzes voor de beste vlooienband voor jouw hond.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat altijd uit naar een100% natuurlijke manier van bestrijden, maar soms is jouw hond zo gevoelig voor vlooien dat je het niet onder controle krijgt met een 100% natuurlijke vlooienband.

1.) Seresto Vlooienbanden voor honden – Onze #1

Seresto staat al jaren bekend als een goed werkende vlooienband en heeft ook gegarandeerde werking van 7 tot 8 maanden. De Seresto vlooienbanden zijn er voor kleine hondjes tot hele grote honden.

Je koopt de banden op het gewicht van jouw hond.

Bekijk hier alle Seresto vlooienbanden voor kleine tot grote honden

De Seresto vlooienband is geurloos en waterbestendig.

De band geeft gedurende 7-8 maanden continu en lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid (een systemisch insecticide) en flumethrine (een pyrethroïde insecticide) vrij.

Let wel op, het kan zijn dat jouw hond overgevoelig is voor de de werkzame bestanddelen, maar dit geldt voor bijna alle vlooien middelen die er bestaan.

5 sterren review van Bol.com: "Voor een blije hond. Gebruiken wij al jaren en nog nooit een vlo of teek gezien bij de hond"

2.) Anti-tekenband – vlooienband – voor hond – EM kralen grijs – Maat M – Nekomvang 30-40 cm – kleur neon roze met roze/zwart Onze Favoriet!

De hond van de buren droeg een soort gelijke band en toen ik zei: “wat een mooie halsband heeft jouw hond om”.

Zij vertelde mij dat het een halsband is met EM kralen die er voor zorgen dat je hond geen teken en vlooien meer krijgt.

Hoe werkt de band:

– Eén keer per 2 weken afspoelen onder de kraan met koud water
– 30 minuten laten drogen in de zon of onder een UV lamp

De band mag niet gewassen worden met zeep, shampoo of andere reinigingsmiddelen

Mijn honden dragen de band nu een maand of 10 en niet alleen staat hij geweldig, maar ze hebben ook geen vlo of teek meer gehad.

Het voordeel van deze halsband met de EM kralen is dat er geen insecticide bij komt kijken, dus gezonder voor je hond.

De ene hond is wel gevoeliger voor vlooien en andere beestjes dan de andere, dus controleer je hond altijd wel op vlooien.

De halsband is in ieder geval super mooi en staat geweldig bij elke hond, want hij is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

Ik vind dit de beste natuurlijke vlooienband die er is en de mooiste!

5 sterren review van Bol.com: "Super gaaf! Ik heb de anti tekenband super goed ontvangen en de band past perfect en is super gaaf ben er super blij mee"

3.) 100% natuurlijke vlooienband voor honden – ROOD – beschermt langdurig tegen teken en vlooien – zonder schadelijke pesticiden

Sharon B komt met een 100% natuurlijke vlooienband zonder giftige chemicaliën, maar wel met een sterke citroengeur, dus daar moet je wel tegen kunnen.

Deze vlooienband is in verschillende kleuren te verkrijgen en dus echt veilig voor jouw hond. De band heeft een werking van 8 maanden en is waterproof.

Sommige honden zijn overgevoelig voor de chemische middelen die in andere vlooienbanden of vlooiendruppels zitten. Wanneer jouw hond overgevoelig is voor deze stoffen, dan is deze band van Sharon B echt een hele goede oplossing.

Zo heeft jouw hond geen last van die vervelende, ziekte overdragende beestjes meer, jouw huis blijft vlo vrij en het ruikt naar een frisse citroen geur.

Toch vlooien = geld terug

5 sterren review van Bol.com: "Natuurlijke vlooienband die 8 maanden werkt. Werkt acht maanden zoals aangegeven. En zonder al die gevaarlijke stoffen."

4.) Floremo – Vlooienband Hond – Vlooien – Vlooienspray – Vlooienband – Vlooien hond – Diervriendelijk

Een 100% natuurlijke vlooienband van Floremo. De band biedt 8 maanden effectieve afgifte: vlooien, teken, muggen, luizen, mijten en de larven zoeken liever een andere gastheer!

De werkzame stoffen in deze band zijn: Kaneel-olie, Castor-olie, Pepermunt-olie, Citroengras-olie, Kruidnagel-olie, Thijm-olie, Linaloe.

Deze vlooienband is vrij van chemische stoffen en pesticiden, dus ook veilig voor jouw en de kinderen.

De vlooienband is waterafstotend. Floremo garandeert dat de vlooienband 100% effectief is!

5.) LifeProducts4You Teken en Vlooienband Kat en Hond – Diervriendelijk – Natuurlijk Product – 8 Maanden Bescherming – Goedkoopste optie

Deze vlooienband van LifeProducts4You biedt 7 tot 8 maanden bescherming voor jouw hond. De werkzame stoffen zijn imidacloprid en flumethrine.

De oliën die zijn toegevoegd zijn Limoen-Eucalyptus(60%), Lavendel olie(5%), Linaloe olie(25%), Citronella olie(10%).

De band houdt Teken, Vlooien, Larven, Luizen weg en is waterbestendig.

Deze vlooienband wordt goed beoordeeld en is met zijn prijs van €9,49 de voordeligste optie voor een goede bescherming voor jouw hond.

5 sterren review van Bol.com: "de Oplossing. Veel geprobeerd om vlooien te bestrijden. Maar dit lijkt, voor nu, de oplossing."

Wat is een Vlooienband voor honden?

Een vlooienband is een band die je om de nek van de hond vastmaakt. De band bevat een soort insecticide, een stofje, wat langzaam wordt afgegeven, gedurende een periode van enkele maanden. Het werkzame stofje verspreidt zich via de natuurlijk oliën op de huid en de vacht van jouw hond.

De insecticide doden de (bijtende) vlooien, teken, luizen en vlooienlarven. Een vlooienband werkt meestal volledig na 2 dagen.

vlooienband voor honden
Bron foto: Bol.com

Veel gestelde vragen over Vlooienbanden.

Na het zien van de bovenstaande lijst met verschillende honden vlooienbanden zijn er misschien nog wel een aantal vragen. De meest gestelde vragen proberen wij hieronder te beantwoorden.

Hoe werkt een vlooienband?

Een vlooienband bevat vlooien- en tekenafstotende chemicaliën die continu uit de vlooienband worden afgegeven, vervolgens worden ze via de natuurlijke oliën van het haar, de vacht en de huid over jouw hond verspreid. De chemicaliën hechten zich aan het haar en beschermen jouw hond zo continu tegen vlooien en teken.

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die je hond huid irritaties en jeuk bezorgen, maar ze kunnen naaste de ziekte van Lyme ook bloedarmoede of lintwormen veroorzaken. Ze zijn super vervelend en leggen heel veel eitjes. Ze geven de voorkeuren aan dierlijke gastheren en gastvrouwen, maar voordat je er erg in hebt zit je hele huis onder de vlooien.

Mag mijn hond zwemmen met een vlooienband om?

Dat is niet aan te raden, bijna alle vlooienbanden zijn waterbestendig maar niet 100% waterdicht. Ook wanneer je jouw hond in bad doet, kan je de band beter even af doen.

Mag elke hond een vlooienband om?

Veel vlooien- en tekenhalsbanden zijn niet geschikt voor oudere, drachtige, zogende teven of zeer jonge puppy’s. Lees dus altijd de beschrijving of vraag het desnoods bij jouw dierenarts of in de dierenspeciaalzaak.

Zijn de werkzame chemicaliën gevaarlijk voor mensen?

Het is wel zo dat als je de band aanraakt, de werkzame stoffen dan aan jouw handen kunnen komen te zitten, eigenlijk aan alles wat jouw hond aanraakt met de band. Het is van belang dat je daarna je handen goed wast en helemaal de handen van kleine kinderen die de band hebben vastgepakt. Wanneer je kleine kinderen hebt, die veel bij de hond zijn, is het verstandiger om voor een vlooienpipet of tablet te kiezen.

Wat is het verschil tussen een vlooienband en een vlooienpipet of tablet?

  • de vlooienband verspreid de werkzame stoffen continue gedurende meerdere maanden over de huid en vacht van de hond.
  • een vlooienpipet heeft een kortere werking, maar verspreid dezelfde werkzame stoffen via de vloeistof uit de pipet over de huid en vacht. Wanneer dit ingetrokken is heb je er geen last meer van als je jouw hond aait.
  • een tablet tegen vlooien werkt van binnenuit omdat het door de hond ingenomen wordt.

We zijn aan het einde van deze blog. We hopen dat we jullie hebben kunnen helpen met het vinden van de beste vlooienband voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze Blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.