Puppy training pads, vind hier de 12 beste voor jouw puppy

puppy trainings pads

P|uppy trainings pads zijn een echt must have bij het zindelijk maken van jouw puppy. Lees ook mijn blog: Zindelijkheidstraining voor een pup, hoe doe je dat?

Wanneer je net een puppy in huis hebt, moet hij alles nog leren, ook zindelijk zijn. Een puppy blaasje is maar klein en na elk beetje opwinding, spelen, slapen, moet een puppy meestal wel even plassen.

Puppy zijn best slim en zodra ze doorhebben dat een vloerkleed lekker absorbeert en ze geen natte pootjes krijgen, zullen ze daar de voorkeur aangeven in plaats van het makkelijk schoon te maken laminaat.

Aangezien het je meestal niet lukt om helemaal in het begin ieder keer naar buiten te gaan met jouw puppy, zijn er puppy training pads uitgevonden.

puppy op training pas

Wat is een puppy training pad?

Puppy training pads zijn zijn vierkante of rechthoekige lagen absorberend materiaal  met een plastic rand er om heen die je op de vloer vast kunt plakken. Ze worden ook wel plas kleden of zindelijkheidsmatjes genoemd, deze gooi je na gebruik weg

Er zijn ook zindelijkheidsmatjes die je kunt wassen.

Puppy training pads zijn een must have voor nieuwe puppy eigenaren, want als je jouw pup aanleert om op de training pad te plassen, scheelt dat je echt een hoop schoonmaak werk in huis.

De Top 12 Beste puppy training pads.

1. Posh Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – 60 St. – 60 x 60 cm 2. Easypets Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – Hondentoilet – 58 x 58 cm – 105 stuks 3. Jooba Puppy training pads – Wasbare puppy pads 2 Stuks – Hondentoilet – 70x50cm – Puppy 4. Happy Home Trainingsmat Lavendel – Zindelijkstraining – 60 stuks – 60X60 cm 5. Simple solution wasbare puppy training pads 2 st 76×81 cm 6. Happy Home Trainingsmat – Zindelijkstraining – 30 stuks – 60X60 cm 7. Savic Savic Puppy Trainer Starterkit Medium – Hondentoilet – 450 mm x 300 mm 8. Nobleza 48UOV – Wasbare puppy training Pads – 2 stuks – Herbruikbare Hondentoilet – 81 x 72 cm 9. Savic Puppy Trainer Navulpads – 50 St – Hondentoilet 10. Duurzaam Hondentoilet – Waterdichte Zindelijkheid Trainingsmat – Grijs – 70 x 90cm 11. Easypets Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – Hondentoilet – 60 x 60 cm – 250 stuks – INCL. PADHOUDER 12. Nobleza 48LXB – Puppy Training Pads – 60 x 90 cm – Zindelijkheidstraining – 100 stuks

Welke training pad is geschikt voor jouw pup?

Zoals je kunt zien is er veel keuze in puppy training pads. Ze zijn gewoon super handig helemaal als je in een flat woont en eerst de trap af moet of de lift moet nemen om jouw hondje uit te kunnen laten.

Jouw hond aanleren om zijn behoefte te doen op een trainingsmat kan ook voor later handig zijn. Wanneer jouw hond ouder wordt en misschien wel vaker moet plassen of incontinent wordt, ook dan kan een indoor honden toilet of zindelijkheidsmat een uitkomst zijn.

In deze blog gaan we eens kijken naar de beste opties die we kunnen vinden en waarom wij het een Top keuze vinden.

Onze Top 5 keuzes voor Puppy training pads.

1. Posh Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – 60 St. – 60 x 60 cm

De Posh Deluxe training pads hebben een super absorberende werking en hun formaat van 60 x 60cm is ook praktisch. Koop je meer pakken tegelijk dan krijg je ook meer korting.

Deze pads worden door veel gebruikers als top kwaliteit beschreven en ze doen echt wat ze moeten doen.

2. Jooba Puppy training pads – Wasbare puppy pads 2 Stuks – Hondentoilet – 70x50cm

Jooba heeft een hoog absorberende trainingsmat voor jouw hond, die handig machine wasbaar is. Je koopt er meteen 2 dus dat is wel handig omdat je deze dus wel moet wassen na gebruik.

Het zijn hierdoor wel milieuvriendelijke plasmatten en ook zeer hygiënisch in gebruik.

3. Easypets Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – Hondentoilet – 58 x 58 cm – 105 stuks

De Easypets pads zijn comfortabel voor de hond en super absorberend, door de unieke vier lagen technologie zijn de pads stevig en lekken ze niet door. Zo blijft jouw huis gegarandeerd schoon en fris.

Deze trainingsmatjes hebben ook een lekkere geur, die aantrekkelijk is voor jouw hond, dit maakt de zindelijkheidstraining nog makkelijker.

De afmeting van deze pads is 58 x 58 cm, dit maakt ze geschikt voor de meeste hondenrassen.

De reviews zijn lovend, gebruikers zijn blij met deze training pads, ze doen echt wat ze moeten doen en worden als zeer goed ervaren.

Easypets geeft ook stapel korting als je meer verpakkingen koopt!

4. Savic Savic Puppy Trainer Starterkit Medium – Hondentoilet – 450 mm x 300 mm

Super handig deze starterkit. Het toilet werkt als houder voor de pads, met een speciaal klem-frame dat de puppy-mat stevig op zijn plek houdt. Ook als deze volledig doorweekt is, blijft de pad dus netjes uitgespreid liggen.

De pads van Savic zijn super absorberend en ook in handige en voordelige navul verpakking te kopen. Jouw pup went op deze manier snel aan zijn eigen toilet in huis.

Deze medium starterkit is geschikt voor kleine en middelgrote honden. Deze kit is er ook in een large en XL variant verkrijgbaar.

5. Happy Home Trainingsmat Lavendel – Zindelijkstraining – 60 stuks – 60X60 cm

Happy home heeft zindelijkheidsmatjes met een lavendel geur. In deze trainingsmatjes zit een super absorberende gel, die de urine snel opneemt. De matjes hebben plakstrips aan de onderzijde hierdoor blijft de mat goed op zijn plaats liggen.

Reviews zijn zeer positief, de trainingsmatten worden als zeer goed absorberend ervaren en de lavendel geur is erg aangenaam.

Happy home heeft ook stapel korting, bij 2 verpakkingen krijg je 18% korting, bij 3 verpakkingen 19% korting en bij 4 verpakkingen 20% korting.

Veel gestelde vragen over Puppy training pads

Waarom moet ik puppy training pads kopen?

Puppies kunnen hun plas nog niet zolang ophouden. De vuistregel is de leeftijd in maanden plus een uur. Dus is jouw puppy 3 maanden dan kan hij 4 uur zijn plas ophouden, maar niet als hij net gespeeld heeft, of gegeten of gedronken. Pups hebben die controle over de blaas nog niet en gaan dan als ze moeten gewoon zitten, omdat je het in de praktijk niet altijd redt om snel genoeg naar buiten te gaan, zijn de trainingsmatjes echt een uitkomst. Mijn ervaring is dat het, ondanks dat je weet dat het een puppy is, het je toch een hoop irritatie scheelt.

Wanneer is een puppy zindelijk?

Pups zijn meestal wel zindelijk als ze 16 weken oud zijn. Het verschilt ook wel per ras, maar als een hond 5 maanden oud is moet hij echt volledige controle over zijn blaas hebben.

Leert mijn puppy wel buiten plassen als ik hem aanleer om binnen op training pads te plassen?

Ja, hoe vaker je met jouw puppy ook naar buiten gaat, hoe meer hij ook gaat ruiken dat andere hondjes allemaal buitenplassen. Honden communiceren ook met neus en hun urine, plasjes laten andere honden weten wie er gelopen heeft en nog veel meer. Jouw puppy zal dit natuurlijke gedrag ook oppakken en uiteindelijk alleen nog buiten willen plassen, alleen moet hij dit nog even leren. Net zoals baby’s moet jouw puppy ook leren communiceren, maar dan in de hondentaal.

Mijn oudere hond is incontinent, kan ik dan ook puppy training pads gebruiken?

Ja zeker, het worden vaak puppy training pads genoemd, maar het zijn gewoon vocht absorberende matjes, die hierdoor ook zeer geschikt zijn voor incontinente honden, of honden die een operatie hebben gehad en hierdoor minder mobiel zijn. Honden hebben niet graag natte pootjes als ze plassen, dus als ze doorhebben dat het matje absorbeert en hun pootjes droog blijven zullen ze daar hun plas op gaan doen.

Engelstalige video: Hoe je jouw puppy zindelijk kunt maken met training pads.

We zijn aan het einde van deze blog. Succes met het vinden van de juiste training pads voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.