Ontwormen hond: Echt geen wormen met deze 10 Beste.

ontwormen honden

Ontwormen hond. Ontwormen is het proces waarbij wormen uit het lichaam van een hond worden verwijderd. Dit kan zowel als preventieve maatregel worden gedaan, om te voorkomen dat de hond wormen krijgt, als wanneer de hond al besmet is met wormen.

10x het beste honden ontwormingsmiddel

We hebben product onderzoek gedaan bij Bol.com naar de beste hondenvoer voor honden met diabetes van 2023. Bij ons onderzoek hebben we gelet op de prijs, de kwaliteit maar ook op de beoordelingen van andere hondeneigenaren. Hieruit hebben wij onderstaande lijst samengesteld om jouw te helpen bij het maken van de beste keuze.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog.

Onze 3 Favorieten producten voor ontwormen

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor het beste middel om jouw hond te ontwormen na het zien van de lijst hierboven. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Hieronder laten wij jou onze Top3 best beoordeelde keuzes zien voor ontwormen hond.

1. Milbemax grote hond 2×2 tabletten – ontwormen hond

Milbemax is een ontwormingsmiddel dat speciaal ontworpen is voor grote honden. Het middel wordt geleverd in tabletvorm en bevat de werkzame stoffen Milbemycine oxime en praziquantel. Deze stoffen zorgen ervoor dat hartworminfecties worden voorkomen en dat zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden behandeld en gecontroleerd kunnen worden.

Ontworming is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van je hond. Honden kunnen besmet raken met verschillende soorten wormen, waarvan sommige zelfs besmettelijk zijn voor mensen. Daarom is het van belang om je hond regelmatig te ontwormen. Milbemax biedt hierbij een effectieve oplossing.

De tabletten zijn geschikt voor honden met een gewicht van 5 tot 75 kilogram en worden geleverd in verpakkingen van 2×2 stuks. De dosering is afhankelijk van het gewicht van de hond en dient altijd nauwkeurig te worden opgevolgd. Het is aan te raden om je hond minimaal vier keer per jaar te ontwormen, maar dit kan afhankelijk van de situatie ook vaker nodig zijn.

Kortom, Milbemax is een effectief ontwormingsmiddel dat geschikt is voor grote honden. Het middel is ter preventie van hartworminfecties en ter behandeling en controle van verschillende soorten wormen bij honden. Door je hond regelmatig te ontwormen, draag je bij aan de gezondheid van je hond en voorkom je mogelijke besmettingen bij zowel jezelf als anderen.

⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Goed ontwormen is belangrijk. Ik gebruik deze ontwormpillen voor mijn hond al een paar jaar. 1 x per kwartaal ontworm haar met Milbemax. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over dit merk. Daarbij komt dat ze niet overdreven duur zijn, zoals sommige andere merken. 2x per jaar schaf ik zo'n doosje met 4 pillen aan. Mijn hond heeft dan ook nooit last van wormen. Zij is gelukkig en haar baasje ook. Win-win situatie."


2. Beaphar All In One Ontwormingsmiddel – ontwormen hond

Het is belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen. Hierbij kan het Beaphar All-in-one Ontwormingsmiddel een goede keuze zijn. Deze tabletten zijn geschikt voor honden tussen de 2,5 en 40 kg en hebben een rundvleessmaak, waardoor ze door veel honden goed worden geaccepteerd.

Het ontwormingsmiddel is effectief tegen verschillende soorten wormen, namelijk spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Dit maakt het een breedwerkend ontwormingsmiddel dat gemengde infecties kan behandelen. De specifieke soorten wormen die worden aangepakt zijn onder andere Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Taenia spp en Dipylidium caninum.

Het Beaphar All-in-one Ontwormingsmiddel is geschikt voor honden vanaf een leeftijd van 5 maanden. Het is belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen, omdat wormen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je hond. Door gebruik te maken van het Beaphar All-in-one Ontwormingsmiddel, kun je ervoor zorgen dat je hond gezond blijft en geen last heeft van wormen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Perfect product, doet wat het moet doen. Het product is geweldig goed. Doet wat het moet doen . De beschrijving is heel duidelijk.

3. Exil No Worm Pasta – Hond en Kat – Ontworming hond – 25 ml

Een belangrijk onderdeel van de gezondheid van uw hond is ontworming. Wormen kunnen namelijk voor verschillende klachten zorgen, zoals diarree, vermagering en een doffe vacht. Gelukkig zijn er verschillende middelen op de markt om uw hond te ontwormen. Een van deze middelen is Exil No Worm Pasta.

Werking
Exil No Worm Pasta is geschikt voor zowel honden als katten en werkt tegen spoel-, lint-, haak- en zweepwormen. De benodigde hoeveelheid pasta wordt achter op de tong gespoten of door het voer gemengd. De dosering is 1 ml pasta per 2 kg lichaamsgewicht en hoeft maar 1 dag gegeven te worden.

Gebruik
Het is belangrijk om de dosering goed te bepalen volgens het gewicht van uw hond. Voorbeeld: een hond van 6 kilo geeft u 3 ml ( 6:2=3) pasta. Let op dat u de pasta niet gebruikt bij drachtige dieren. De rest van de Totaalkuur pasta kan voor een volgende keer gebruikt worden.

Conclusie
Exil No Worm Pasta is een effectief middel tegen verschillende soorten wormen bij honden en katten. Door de juiste dosering te gebruiken en het middel op de juiste manier toe te dienen, kunt u uw huisdier beschermen tegen de vervelende gevolgen van een worminfectie.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Werkt altijd goed. Het werkt altijd perfect, ik gebruikt het voor de hond al meer dan 20 jaar."

Voorkomen is beter dan genezen: ontworming hond

Ontwormen is het proces waarbij wormen uit het lichaam van een hond worden verwijderd. Dit kan zowel als preventieve maatregel worden gedaan, om te voorkomen dat de hond wormen krijgt, als wanneer de hond al besmet is met wormen.

Er zijn verschillende soorten wormen waar honden last van kunnen hebben, zoals

 • spoelwormen,
 • lintwormen en
 • hartwormen.

De frequentie van ontworming hangt af van verschillende factoren, zoals het ras, de leeftijd en de levensstijl van de hond.

Ontwormingsmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten, pasta’s en druppels.

Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en het ontwormingsmiddel op de juiste manier toe te dienen. Er zijn ook risico’s en bijwerkingen verbonden aan ontwormen, zoals misselijkheid, braken en diarree.

Het is daarom belangrijk om altijd de instructies van de dierenarts op te volgen en de gezondheid van de hond nauwlettend in de gaten te houden na ontworming.

Wat zijn de symptomen van een worminfectie bij een hond?

Een worminfectie bij een hond kan verschillende symptomen veroorzaken. Het is belangrijk om deze symptomen te herkennen, zodat de hond tijdig behandeld kan worden. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende symptomen:

 • Diarree
  De ontlasting van de hond kan dun en waterig zijn, soms met slijm en bloed erbij.
 • Braken
  Ook braken kan voorkomen bij een worminfectie. De hond kan hierdoor uitdrogen en verzwakken.
 • Gewichtsverlies
  Een ander symptoom van een worminfectie is gewichtsverlies. De hond kan ondanks een normale of zelfs verhoogde eetlust toch afvallen.

Raadpleeg een dierenarts
Het is dus belangrijk om alert te zijn op deze symptomen en bij twijfel een dierenarts te raadplegen. Door regelmatig te ontwormen kan een worminfectie voorkomen worden en kan de gezondheid van de hond beschermd worden.

ontwormen hond

Soorten wormen die bij honden voorkomen

Er zijn verschillende soorten wormen die bij honden kunnen voorkomen. Hieronder worden de meest voorkomende soorten beschreven.

 • Spoelwormen
  Spoelwormen komen het meest voor bij jonge honden en kunnen overgedragen worden via de moedermelk of ontlasting van andere dieren.
 • Lintwormen
  Lintwormen worden vaak overgedragen door vlooien en kunnen leiden tot gewichtsverlies en een doffe vacht.
 • Haakwormen
  Haakwormen leven in de darmen van de hond en kunnen bloedarmoede veroorzaken.
 • Zweepwormen
  Zweepwormen kunnen dunne ontlasting en gewichtsverlies veroorzaken.
 • Longwormen
  Longwormen zijn zeldzamer, maar kunnen leiden tot hoesten en ademhalingsproblemen.
 • Hartwormen
  Hartwormen worden overgedragen door muggen en kunnen ernstige hartproblemen veroorzaken.

Het belang van ontwormen

Het is belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen om te voorkomen dat hij last krijgt van deze parasieten. Door regelmatig je hond te ontwormen, voorkom je dat hij last krijgt van deze vervelende parasieten en houd je hem gezond en gelukkig.

Risico’s van een worminfectie bij honden – ontwormen

Een worminfectie bij honden kan verschillende risico’s met zich meebrengen, zoals:

 • Gewichtsverlies
 • Verminderde eetlust
 • Diarree
 • Bloedarmoede
 • Hoesten
 • Vermoeidheid

Het is daarom belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen. Door middel van ontworming worden de wormen uit het lichaam van de hond verwijderd en kunnen bovengenoemde symptomen worden voorkomen. Het is aan te raden om je hond minstens vier keer per jaar te ontwormen, maar in sommige gevallen kan vaker ontwormen nodig zijn. Raadpleeg hiervoor altijd een dierenarts.

Behandelingsopties voor worminfecties bij honden – ontwormen

Er zijn verschillende soorten ontwormingsmiddelen beschikbaar voor honden.

Zo zijn er tabletten, poeders en pasta’s die de wormen doden of uit het lichaam van de hond drijven.

De keuze voor een bepaald middel hangt af van de soort worminfectie en de grootte en leeftijd van de hond. Het is belangrijk om de frequentie van toediening en de dosering van het ontwormingsmiddel goed in de gaten te houden. Dit verschilt per middel en kan variëren van maandelijks tot jaarlijks.

Ook zijn er preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om worminfecties te voorkomen, zoals regelmatig de ontlasting opruimen en contact met andere dieren met wormen vermijden.

Wanneer de hond toch een worminfectie oploopt, is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen. Deze kan bepalen welk middel het meest geschikt is en de juiste dosering voorschrijven. Het is belangrijk om te weten dat ontwormingsmiddelen bijwerkingen kunnen hebben, zoals braken, diarree en vermoeidheid.

Het is daarom verstandig om de hond na toediening goed in de gaten te houden.

Bescherm de gezondheid van je hond met deze preventieve maatregelen tegen wormen

Preventieve maatregelen voor het ontwormen van je hond

 • Regelmatig opruimen van ontlasting
  Het voorkomen van wormbesmetting begint bij het regelmatig opruimen van ontlasting. Hierdoor wordt de kans op herbesmetting van de hond en andere dieren in de buurt verminderd.
 • Voorkom dat de hond uitwerpselen van andere dieren eet
  Het is belangrijk om te voorkomen dat de hond uitwerpselen van andere dieren eet, aangezien deze besmet kunnen zijn met wormen.
 • Hygiënische omgang met voeding en drinkwater
  Hygiënische omgang met voeding en drinkwater is van groot belang om niet alleen besmetting met wormen, maar ook andere ziekten te voorkomen.
 • Vermijd prooidieren
  Het is aan te raden om te voorkomen dat de hond prooidieren vangt en opeet, aangezien deze vaak besmet zijn met wormen.
 • Vermijd contact met besmette dieren
  Het vermijden van contact met besmette dieren is belangrijk, aangezien dit een bron van infectie kan zijn.
 • Volg het ontwormingsschema van de dierenarts op
  Tot slot is het van belang om het ontwormingsschema van de dierenarts op te volgen, zodat de hond regelmatig preventief ontwormd wordt en eventuele wormbesmetting tijdig wordt behandeld.

Door deze preventieve maatregelen te nemen, kan de gezondheid van je hond worden beschermd en kunnen mogelijke gezondheidsproblemen worden voorkomen.

Veel gestelde vragen over ontwormen van honden

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel deze dan gerust in de reacties onderaan dit artikel.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Ontwormen is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg voor honden. Er zijn verschillende soorten wormen die kunnen voorkomen bij honden, zoals spoelwormen, lintwormen en haakwormen. Deze wormen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je hond en zelfs overgedragen worden op mensen. Daarom is het belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen. Maar hoe vaak moet je dat doen?

Het is aan te raden om je hond minstens vier keer per jaar te ontwormen. Pups moeten vaker ontwormd worden, omdat zij een groter risico lopen op een worminfectie. Het is daarom verstandig om een ontwormingsschema te volgen dat is afgestemd op de leeftijd van je hond.

Het is niet altijd even makkelijk om te zien of je hond wormen heeft. Soms zijn er geen duidelijke symptomen zichtbaar.

Toch zijn er een aantal signalen waar je op kunt letten. Zo kan je hond last hebben van

 • diarree,
 • braken,
 • gewichtsverlies,
 • verminderde eetlust of
 • een doffe vacht.
 • Ook kan het voorkomen dat je hond jeuk heeft rond de anus of dat er wormen in de ontlasting te vinden zijn.

Als je denkt dat je hond wormen heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan. De dierenarts kan vaststellen welke wormen je hond heeft en welke behandeling daarvoor nodig is. Een ontwormingsmiddel kan in veel gevallen uitkomst bieden.

Er zijn verschillende manieren om je hond te ontwormen. Zo zijn er tabletten, pasta’s en druppels verkrijgbaar. Het is belangrijk om het juiste middel te kiezen voor jouw hond en de dosering nauwkeurig te volgen. Ook is het verstandig om je handen goed te wassen na het toedienen van het ontwormingsmiddel.

Kortom, het ontwormen van je hond is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg voor je huisdier. Door regelmatig te ontwormen, voorkom je dat je hond ziek wordt en verminder je het risico op overdracht van wormen naar mensen. Volg daarom altijd het ontwormingsschema dat is afgestemd op de leeftijd van je hond en ga bij twijfel zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Hoe kan een hond wormen krijgen?

Een hond kan op verschillende manieren wormen krijgen.
✔ Een belangrijke oorzaak is een onhygiënische omgeving. Wormeitjes kunnen zich namelijk in de grond bevinden en zo in het lichaam van de hond terechtkomen.
✔ Ook besmette uitwerpselen van andere dieren kunnen wormen overdragen. Daarnaast kunnen vlooien en teken ook wormen overbrengen.
✔ Het eten van besmette prooien of rauw vlees kan eveneens leiden tot een worminfectie.
✔ Bovendien kan contact met besmette honden zorgen voor overdracht van wormen.
✔ Ten slotte kunnen pups al besmet zijn doordat de moederwormen heeft.

Om te voorkomen dat een hond wormen krijgt, is het belangrijk om preventieve maatregelen te treffen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de hond regelmatig te ontwormen. Dit kan door middel van ontwormingsmiddelen die bij de dierenarts verkrijgbaar zijn. Ook is het belangrijk om de hygiëne rondom de hond in acht te nemen en te zorgen voor een schone leefomgeving. Daarnaast kan het helpen om de hond regelmatig te controleren op vlooien en teken en deze tijdig te verwijderen. Door deze maatregelen te nemen, kan een worminfectie bij de hond voorkomen worden.

Hoe kan ik mijn hond ontwormen?

Er zijn verschillende manieren om je hond te ontwormen.
Allereerst zijn er verschillende soorten ontwormingsmiddelen verkrijgbaar, zoals tabletten, pasta’s en druppels.
Het is belangrijk om de juiste dosering en frequentie te hanteren, afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van je hond. Overleg hierover met je dierenarts.
De toedieningswijze kan per middel verschillen. Sommige ontwormingsmiddelen moeten bijvoorbeeld worden toegediend via de bek, terwijl andere middelen op de huid worden aangebracht.
Het is belangrijk om de instructies op de verpakking goed te lezen en op te volgen.

Naast ontwormen is het ook belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de omgeving van je hond en het voorkomen van contact met besmette dieren.
Het belang van ontworming mag niet worden onderschat. Wormen kunnen namelijk zorgen voor gezondheidsproblemen bij je hond, maar kunnen ook overgedragen worden op mensen.
Regelmatig ontwormen is daarom essentieel voor de gezondheid van je hond én voor die van jezelf.
Tot slot is het altijd verstandig om advies in te winnen bij je dierenarts. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste ontwormingsmiddel en de juiste dosering en frequentie bepalen. Zo zorg je ervoor dat je hond op een veilige en effectieve manier wordt ontwormd.


Het ontwormen van jouw hond is belangrijk omdat wormen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van jouw hond en kunnen leiden tot ernstige ziekten. Wormen kunnen ook worden overgedragen op andere dieren of zelfs op mensen, dus het is belangrijk om jouw hond regelmatig te ontwormen om hun gezondheid en die van anderen te beschermen. Door jouw hond te ontwormen, kun je voorkomen dat wormen zich verder verspreiden en hun schadelijke effecten minimaliseren.

We zijn aan het einde van dit artikel, we hopen dat jullie het een leuk artikel vinden en dat het duidelijk is waarom het zo belangrijk is om je hond of kat te ontwormen.

Groetjes Simone & nikita

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.