Hond bang voor vuurwerk: Mijn hond is bang voor Vuurwerk!

Hond is bang voor vuurwerk
Vuurwerkangst bij hond

Hond bang voor vuurwerk. December, voor velen een of misschien wel de gezelligste maand van het jaar. Voor dieren en in dit geval honden is het denk ik de slechtste tijd van het jaar. Veel honden zijn bang voor vuurwerk.

Het harde geknal, wat ook nog eens elk jaar harder lijkt te worden, begint al in het begin van december. Voor veel honden roept een hard geluid een natuurlijke angstreactie op, vaak betekent een hard geluid toch gevaar.

En als je je hond nou uit kon leggen dat hij er niet bang voor hoeft te zijn zou dat heel makkelijk zijn en dat de geur van al het vuurwerk ook niets is om voor bang voor te zijn, maar zo werkt het helaas niet.

Onze Nikita was doof geboren, die vond vuurwerk niet eng, Yara heeft er beduidend meer moeite mee, helemaal als het echt van die onwijs harde knallen zijn. Wat ik me dan ook heel goed voor kan stellen, want zelfs ik schrik ervan.

Wat kunnen we doen aan de vuurwerkangst bij onze honden? – hond bang voor vuurwerk

Hond is bang voor vuurwerk
  • Probeer je hond niet alleen te laten met oud en nieuw. Zorg dat hij in een vertrouwde omgeving is.
  • Als je op visite gaat neem dan, als je hond erg bang is een bench mee waaraan hij gewend is, zodat hij een veilig plekje heeft.
  • Als je echt niet thuis kan zijn, vraag of je hond bij familie of vrienden mag die hij kent.
  • Sommige honden liggen tijdens oud en nieuw graag in de douch of wc/toilet, ik zou dit dan gewoon lekker toelaten, als je hond zich daar op dat moment het prettigst voelt
  • Als je je hond uitlaat, laat hem dan in deze periode altijd aangelijnd uit, zodat hij nooit zo erg kan schrikken dat hij wegrent.

Geluidstraining voor honden die bang zijn voor vuurwerk – hond bang voor vuurwerk

Wat ik hier mee bedoel is, laat je hond wennen aan geluiden van vuurwerk en onweer, door vanaf nu elke dag als je hond rustig is bijvoorbeeld een youtube videootje af te spelen met harde vuurwerk en of onweer geluiden. Begin met het geluid niet al te hard, blijft je hond rustig zet het geluid dan iets harder. Bouw dit rustig op, kijk goed naar je hond hoe hij er mee omgaat.

Hieronder een voorbeeld van een vuurwerk geluiden video voor bange honden.

Belangrijk hier bij is dus dat je hond wel rustig blijft, schrikt hij meteen bij het eerste geluid, of rent hij de kamer uit, dan staat het geluid te hard en dan kan je beter wachten totdat je hond weer helemaal rustig is. Wat je kan doen als je hond echt zo angstig is, is even leuk met hem spelen en wat lekkere snepjes er bij pakken zodat hij het helemaal is afgeleid en dan probeer je de video tussen het spelen door weer te starten, Zo krijgt jouw hond een betere associatie met deze vervelende herrie. Dit proces elke dag herhalen zodat hij zich er hopelijk vertrouwd mee gaat voelen.

Kalmerende middelen voor honden die bang zijn voor vuurwerk.

Is jouw hond echt extreem bang voor vuurwerk dan werkt dit gewoon het beste, een kalmerend middel.

ik geef mijn hond ook liever iets kalmerends dan dat hij de hele avond zwaar gestrest is , wat zeker niet goed voor zijn hartje is.

Er zijn hiervoor meerdere middelen te kopen. Hieronder zie je Sanal Dog/cat relax kalmeringstabletten, deze zijn te koop via bol.com. Het is een 100% natuurlijk middel wat je hond of kat helpt te kalmeren.

Door hieronder op de afbeelding te klikken zie je alle informatie over het product en kan je het ook meteen aanschaffen zodat je het nog op tijd in huis hebt.

Sanal Dog Relax Kalmeringstablet Large > 20 kg 15 Tabletten

★★★★★
13,43
Bol.com
as of juli 8, 2024 6:46 am

Online cursus vuurwerkangst – hond bang voor vuurwerk

vuurwerkangst hond

In deze online cursus leer jij vuurwerkangst bij jouw hond te verminderen of voorkomen.

De volgende onderdelen worden behandeld in de cursus

  • Angst leren begrijpen
  • Alle hulpmiddelen op een rijtje
  • Vuurwerktraining
Ja, ik wil de Online Cursus Vuurwerkangst nu van € 67,- voor
€57,-

Als laatste tip: praat met of tegen je hond, hoe je het maar wilt zien, jouw hond voelt jouw energie, dus als jij hem met kalme energie duidelijk maakt dat hij niet bang hoeft te zijn en dat jij bij hem bent en blijft helpt ook dat jouw hond enorm.

lees ook mijn blog: Help mijn hond is gestrest!

Mocht je nog vragen hebben, of heb je hulp nodig met jouw hond, laat een berichtje achter onder deze blogpost en ik help je graag.

Groetjes Simone & nikita

Shop producten voor honden

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.