Beste Hypoallergeen Hondenvoer. Bekijk onze Top 15 van 2022 [Beste Prijzen]

Beste hypoallergeen hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer kan voor sommige honden echt noodzakelijk zijn. De ene hond kan alles eten zonder ooit ergens last van te hebben, terwijl de andere hond een maag heeft die heel snel van slag af lijkt te zijn.

De Top 15 Beste hypoallergeen hondenvoer

Onderstaand een lijst met 15x het beste hypoallergeen hondenvoer van 2022 bij Bol.com. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor het beste hypoallergene hondenvoer voor jouw hond.

1. Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic – hypoallergeen Hondenvoer – 3 x 2 kg 2. Lobo Puppy Complete 15kg 3. Edgard & Cooper Verse Graslam Brok – Voor volwassen honden – hypoallergeen Hondenvoer – 2 x 2.5kg 4. Bonacibo Dog Lam & Rijst – Hypoallergeen Hondenvoer – 15 kg 5. Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice 12 kg – hypoallergeen Hondenvoer 6. Smolke Sensitive 12 kg – Hond 7. Husse Lam en Rijst – hypoallergene hondenbrokken – Hondenvoer – 12,5 kg 8. Brit care Puppy Lam&Rijst Hypo-allergeen – 12kg 9. Prins Procare Hypoallergic Senior – Lam & Rijst – Hondenvoer – 30 kg 10. Fit Active – Hondenvoer – Blikvoer – Natvoer – Adult – Beef & Lamb – 10 x 415g 11. Fit Active Hypoallergenic Lamb – 15kg 12. Wellness Core Grain Free Dog Original Kalkoen & Kip – hypoallergeen Hondenvoer – 10 kg 13. Sam’s Field Light & Senior – Lam & Rijst – Hondenvoer – 13 kg 14. Clinic Hond Cha Hondenvoer – Voedselallergie – 7.5 kg 15. ProCare Huid & Darm Hypoallergeen Hondenvoer – 3 kg

Mijn Top 5 Beste Hypoallergeen Hondenvoer

Hieronder mijn top 5 beste keuzes voor het beste hypoallergeen hondenvoer. Ik let hierbij op de kwaliteit, de ingrediënten, de reviews en de prijs.

1.) Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic – Hondenvoer – 3 x 2 kg -Beste Hypoallergeen hondenvoer volgens dierenartsen

Royal Canin veterinary Diet hypoallergic hondenbrokken zijn zoals de naam al zegt, hypoallergeen hondenvoer en worden geadviseerd door dierenartsen, wanneer jij hond een voedselallergie heeft.

Het hondenvoer bevat 1 eiwitbron, gehydrolyseerde soja-eiwitten die zelden een reactie uitlokken bij je hond en nog meer goed verteerbare voedingsstoffen in die een goede darmflora en spijsvertering bevorderen. Daarnaast zorgen de toegevoegde omega 3-vetzuren ook nog eens voor een gezonde huid en glanzende vacht.

Wanneer je vermoed dat jouw hond overgevoelig reageert op hondenbrokken, of als er door de dierenarts een voedselallergie is vastgesteld, dan zijn deze Royal Canin hondenbrokken de oplossing voor jouw hond.

Deze hondenbrokken kunnen ook gebruikt worden voor:

  • Een elimentatiedieet – hierbij wordt voedsel vermeden wat vaak een allergische reactie veroorzaakt
  • Bij chronische darmklachten
  • Exocrine pancresinsufficiëntie (EPI) – door een slecht ontwikkelde alvleesklier ontstaat een gestoorde spijsvertering, jouw hond moet dan vaak en veel poepen.
  • Atopische hondsdermatitis door allergie – ernstige jeuk en roodheid van de huid

Overleg wel altijd eerst even met je dierenarts over deze hondenbrokken.

Review van Bol.com: “Erg tevreden. Mijn Jack Russell heeft voedselallergie en sinds hij dit voer krijgt is het weer een gezonde en blije hond. Zeer tevreden.”

2.) LOBO Puppy Complete (5 kg)hypoallergeen hondenvoer

Het maagje van puppies is altijd gevoeliger dan van volwassen honden. Pups kunnen ook zetmeel niet zo goed verteren. Daarom dit hypoallergeen hondenvoer super voor onze kleine puppies. Ze bevatten Kip, een gemakkelijk verteerbare eiwit en vetbron. Rijst wordt aanschouwd als een hypoallergeen ingrediënt.

Er is verse zalmolie toegevoegd voor een gezonde huid en glanzende vacht. Inuline voor een perfecte darmflora en Sporenelementen in chelaatvorm zorgen voor een optimale opname van de mineralen door het lichaam en voor een versterking van het immuunsysteem.

Wanneer jouw puppy opgegroeid is tot een gezonde volwassen hond kun je overstappen naar de hondenbrokken voor de volwassen honden.

Review van Bol.com: “Topkwaliteit. Uitstekende voeding voor pups en jonge honden. Wij kregen deze voeding mee van de dierenartse waar we onze jack gekocht hebben. Kleine brokjes, prima voor kleine rassen. Ook geschikt voor zogende moeders. Hebben nu ook 4 pups in huis, die het allemaal graag eten en alle vier kerngezond zijn. Ze eten het sinds ze 4 weken oud zijn en hebben nooit moeite gehad om het te verteren. 1 zak gaat maanden mee. Zou ook graag de kleinere zakken van 5kg kunnen kopen.”

3.)Smolke Sensitive 12 kg – Hondhypoallergeen hondenvoer

Smolke sensitive hondenbrokken bevatten 1 dierlijke eiwitbron, namelijk Brits lam. Dit hypoallergeen hondenvoer is samengesteld op basis van lam, rijst en aardappelzetmeel. De hondenbrokken zijn uitermate geschikt voor honden met huid-, vacht, of verteringsproblemen.

Er zijn omega 3 en 6 vetzuren toegevoegd en een aantal vitamines om er voor te zorgen dat ook de huid en vacht van jouw hond in topconditie blijven.

Review van Bol.com: “Zeer tevreden. Onze hond had altijd last van dunne ontlasting, met deze brokken zijn alle klachten weg. Erg tevreden.”

4.) Prins – ProCare Huid & Darm Hypoallergeen Hondenvoer – 3 kg

Prins Procare Huid & Darm hypoallergeen hondenvoer bevat maar 1 dierlijke eiwitbron en 1 koolhydraatbron en is daardoor echt hypoallergeen hondenvoer. Verder zijn de brokken verrijkt met Omega-3 en -6 vetzuren welke zorgen voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

Review van Bol.com: “Zeer goed. Deze hypoallergene brokken bevatten dezelfde ingredienten als bij de brokken die ik bij de dierenarts kocht maar veel goedkoper.”

5.) Sam’s Field Light & Senior Lam&Rijst – Hondenvoer – 2 x 2.5 kghypoallergeen hondenvoer

Sam’s Field Lamb & Rice Light Senior is een hypoallergene hondenbrok die gemakkelijk verteerbaar is. Doordat het hypoallergeen hondenvoer is, zijn deze brokken ook zeer geschikt voor honden met gevoelige magen.

Voor oudere honden of honden die overgewicht hebben is het geweldig voer omdat het licht verteerbaar is en voor honden met gevoelige maagjes is het perfect omdat het de darmen in balans houdt en weer zorgt voor een gezonde ontlasting.

Het voer bevat 1 dierlijke eiwitbron namelijk lamsvlees en hiervan is bekend dat het bijna nooit een allergische reactie bij honden oproept. Sam’s field Lamb & Rice Light Senior behoort zeker tot de categorie beste hypoallergeen hondenvoer van 2022.

Review van Bol.com: “Tevreden. Wij gebruiken dit voer nu bijna een jaar. Onze hond redelijk kieskeurig vind het heerlijk en blijft stabiel op gewicht, na te zwaar te zijn geweest. Geen problemen met ontlasting of extreem veel/weinig drinken, alles in balans.”

Veel gestelde vragen over Hypoallergeen hondenvoer

Hieronder gaan we de meest gestelde vragen die er zijn over hypoallergeen hondenvoer proberen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, mail deze dan gerust even naar ons.

Wat is Hypoallergeen hondenvoer?

Het is speciaal samengesteld hondenvoer om de kans op allergische reacties zoveel mogelijk te verkleinen. Hypoallergeen hondenvoer heeft maar 1 eiwitbron of vleessoort. Het voer kan ook gehydrolyseerde eiwitten bevatten, dit houdt in dat de eiwitten in kleine stukjes zijn geknipt, waardoor het lichaam ze niet herkent en er geen allergische reactie ontstaat.

Het voer bevat ook maar 1 koolhydraatbron, zoals rijst of pasta. Rijst of pasta geven bijna nooit een allergische reactie bij honden.

Welke soorten voedingstoffen kunnen er in hypoallergeen hondenvoer zitten?

Wanneer je hypoallergeen hondenvoer koopt zie je vaak op de verpakking staan, er zijn omega vetzuren en vitaminen toegevoegd, maar wat is precies de werking van deze stoffen.

  • Vitamine A – dit zit in visolie en is goed voor de huid evenals de vacht en haargroei. Aangezien huidproblemen de meest voorkomende allergische reactie is, is deze dan erg belangrijk om toegevoegd te zijn.
  • Vitamine E – is een antioxidant welke zorgt voor de gezondheid van het immuunsysteem van jouw hond.
  • Omega 3 vetzuren – dit is visolie en deze zijn belangrijk om de ontstekingen die ontstaan zijn door de allergische reactie te verhelpen. Ze zorgen voor een gezonde huid en gezond huidcellen.
  • Zink – lamsvlees bevat veel zink, maar het kan ook als mineraal aan het hypoallergene hondenvoer worden toegevoegd. Zink verminderd de ontstekingsreacties en is gezond voor de huid en de vacht.
  • Nieuwe koolhydraten – honden zijn vaak allergisch voor de koolhydraatbron in het voer. Koolhydraten zijn wel nodig want ze leveren energie aan jouw hond. Nieuwe koolhydraten zijn koolhydraten die jouw hond nog niet op heeft, dus niet de gangbare koolhydraten die worden toegevoegd aan hondenvoer, maar denk aan bijvoorbeeld bruine rijst of zoete aardappelen.
  • Vezels – deze zorgen voor een goede ontlasting.
Beste hypoallergeen hondenvoer

Wat is een voedselallergie bij honden?

Hypoallergeen hondenvoer is goed voor honden die een voedselallergie hebben.

Een voedselallergie is wanneer het immuunsysteem van jouw hond overdreven reageert op één of meerder ingrediënten in hun hondenvoer. Vaak zijn honden allergisch voor de eiwitten in hun voer, maar ze kunnen ook allergisch zijn voor de granen in het voer. De meest voorkomende allergische reactie bij de hond is jeuk aan de huid ofwel huidproblemen.

Hoe weet ik of mijn hond een voedselallergie heeft?

Symptomen die zouden kunnen duiden op een voedselallergie zijn:
– Jouw hond heeft veel jeuk, krabt veel.
– Vaak met zijn kop over het tapijt of kleed wrijven
– De poten worden veel gelikt
– De vacht is vettig, niet glanzend
– Terugkerende oorinfecties
– Drooge huid, of roos
– Ooginfecties
– Ontstekingen
Merk je inene meer van dit soort symptomen op bij jouw hond dan kan je overstappen naar hypoallergeen hondenvoer, om te kijken of de klachten verminderen. Het is ook aan te raden om met jouw hond naar de dierenarts te gaan.

Wat is een eliminatiedieet voor mijn hond?

Voordat je kunt overstappen naar hypoallergeen hondenvoer wat het beste voor jouw hond is, kan de dierenarts misschien eerst een een passend dieet (eliminatiedieet) adviseren en dan ga je dit 6 weken testen .

Het moet dan bestaan uit een voor de hond nieuwe eiwitbron, dit zou voor mijn honden bijvoorbeeld hertenvlees of struisvogelvlees kunnen zijn. Dit kook je en je voegt 1 koolhydraatbron toe, bijvoorbeeld witte rijst of macaroni. In deze periode van 6 weken mag jouw hond naast water verder echt niks, alleen dan kan je goed zien of de klachten verminderen. Hierna ga je telkens een eiwitbron toevoegen en weer testen voor 6 weken, bij vermindering van klachten of geen klachten voeg je een nieuwe eiwitbron toe en bij toename van de klachten dan heb je de eiwitbron die de allergische reactie geeft gevonden

Welke dierlijke eiwitbron geef je honden met een voedselallergie?

Wanneer je zelf vermoed dat jouw hond een voedsel allergie heeft, dan stop je als eerste met de meest gangbare dierlijke eiwitbronnen zoals:

– Kip
– Rund
– en ook met granen en gluten

Je gaat dan overstappen op hypoallergeen hondenvoer met één eiwitbron die jouw hond eigenlijk nooit eet, zoals:

– Struisvogelvlees
– Paardenvlees
– Eend of Konijn
– Lamsvlees (er schijnen weinig honden allergisch te zijn voor lamsvlees, maar dat is geen 100% garantie)

Deze lijst geldt alleen als jouw hond deze dierlijke eiwitbronnen normaal gesproken nooit eet.

Hoe snel merk je de werking van hypoallergeen hondenvoer?

Om echt duidelijk verschil te merken moet jouw hond minimaal 9 weken hypoallergeen hondenvoer eten. Wanneer jouw hond bijvoorbeeld een voedselallergie heeft, dan kan na 9 weken hypoallergeen hondenvoer het resultaat het beste worden beoordeeld. Waarschijnlijk begin je na 6 weken al duidelijk verschil te merken bij jouw hond.


We zijn aan het einde van deze blog.

Ik hoop dat het beter te begrijpen is wat hypoallergeen hondenvoer is en wanneer je dit aan jouw hond moet geven. Kies het beste hypoallergene hondenvoer voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.