Waterblazer hond, 15x de Beste honden föhn van 2024 [Korting]

waterblazer hond na bad

Waterblazer hond gezocht ✔ Wij hebben de beste waterblazers van 2023 voor jouw gevonden. Bekijk de Top 20, nu met KORTING ⭐⭐⭐

Een waterblazer voor honden is eigenlijk gewoon hetzelfde als een fohn voor ons, maar dan veiliger en niet zo warm. Het is ideaal als jouw hond heeft gezwommen, of door het bos of op het strand heeft gelopen. Je blaast heel gemakkelijk je hond droog, maar ook het zand en vuil uit de vacht.

Inhoudsopgave

De Top 15 Beste Waterblazers voor honden van 2023 – honden föhn

Mijn Top 5 beste keuzes voor een waterblazer voor jouw hond

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor een waterblazer voor jouw hond na het zien van de bovenstaande lijst. Nog niet geslaagd? Geen probleem, we gaan nu onze Top 5 waterblazers voor honden bekijken. We letten hierbij op de prijs, kwaliteit en op de ervaringen van andere gebruikers.,

1. Qumax Professionele Honden föhn met 4 Opzetstukken – Waterblazer voor Honden – Stil Design – Compact en Modern Zwart

Wat we leuk vinden aan deze waterblazer

 • flexibele slang van 2,5 meter
 • Stil geluid <60 decibel
 • Voor elk deel lichaamsgedeelte een speciale opzetstuk; 4 opzetstukken
 • sterke blaaskracht honden föhn
 • Materiaal: plastic frame

Wat we minder leuk vinden aan deze waterblazer

 • Geen

De Qumax is een krachtige stille waterblazer voor jouw hond, die jouw hond snel droog en fluffy föhnt zonder al teveel stress voor jouw hond. Met de 4 verschillende bijgeleverde opzetstukken kun je alle lichaamsdelen van jouw hond optimaal drogen.

Bij Bol.com krijgt dit tasje 4,5 van de 5 sterren uit 65 reviews, dus het is echt een top waterblazer.

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "waterblazer-schone hond :-) handige waterblazer. Keurig verpakt. Duidelijke handleiding. Goed instelbaar (temperatuur en blaasvolume).
Geluidsvolume acceptabel. Ziet er deugdelijk uit en onze hond heeft genoten van haar eerste 'schoonblaas-ervaring". Aanrader!"

2. Vivid Green Waterblazer met 3 Opzetstukken Honden föhn Voor Honden Met Geluiddemper 2800W

Wat we leuk vinden aan deze waterblazer

 • Gemakkelijk in te stellen luchtkracht en temperatuur
 • Geluid 60-80dB
 • 3 verschillende föhn opzetstukken 
 • Vermogen: 2800 Watt
 • 100% afbreekbare luchtvrije bruine verpakkingsdozen

Wat we minder leuk vinden aan deze waterblazer

 • geen

Een slimme honden föhn die zowel zuigt als droog blaast. Met de 3 bijgeleverde opzet stukken kan je jouw hond gemakkelijk en snel droog blazen.

Met de Vivid Green honden föhn blaas je je hond in no time droog. Voor bange hondjes is de geluidsdemper een echt uitkomst, hierdoor produceert de waterblazer nog minder geluid.

De Honden waterblazer wordt ook op Bol.com als zeer goed ervaren, want hij krijgt maar liefst 5 van de 5 sterren uit reviews.

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "Had ik de honden föhn maar eerder gehaald. Ik heb thuis 2 labradors, echte waterratten. Regelmatig ga ik met ze naar het park waar je ook een grote vijver hebt, die vijver is altijd best smerig. Helaas krijg ik het nooit voor elkaar om mijn labradors op het droge te houden, ze vinden zwemmen ook altijd zo leuk. Groot nadeel hiervan is dat ik ze elke keer helemaal nat en smerig thuis heb. Met een handdoek krijg ik ze nooit helemaal schoon en droog, we hebben niet z´n groot huis dus dat is niet heel handig. Met deze honden fohn blaas je je honden heel makkelijk droog, maar niet alleen droog je blaast ook al het zand uit de ondervacht. Een honden gedragsdeskundige adviseerde mij om z´n soort product te halen, had ik dit maar eerder geweten. Dit is een product die je standaard in huis moet hebben als je honden hebt, en al helemaal waterratten zoals onze lieve labradors. Het product ziet er ook heel sterk en mooi uit. Heel blij hiermee.
"

3. Gridbyt Professionele Hondenföhn – Waterblazer Hond – Voor een mooie vacht – Zwart

Wat we leuk vinden aan deze waterblazer

 • Luchtsnelheid traploos instelbaar van 25 m/s tot wel 50 m/s.
 • Luchttemperatuur instelbaar in stappen van 30℃ tot 70℃.
 • Flexibele uittrekbare blaasslang tot een lengte van 270cm.
 • 3 verschillende föhn opzetstukken 
 • Lang netsnoer van maar liefst 220cm.
 • Vermogen: 500 tot 2400 Watt
 • Materiaal: aluminium en ABS plastic

Wat we minder leuk vinden aan deze waterblazer

 • soms fluitend geluid bij het blazen
 • slang schiet snel los

Met de Gridbyt professionele waterblazer voor honden heb geen natte of vieze hond meer in huis. Met zijn krachtige blaaskracht is jouw hond zo droog. Heeft jouw hond ook veel vuil in zijn vacht, geen probleem, dat blaast de gritbyt er ook in no time uit.

Het lange snoer en de flexibele stang zorgen dat het droogblazen of schoonblazen van jouw hond echt een fluitje van een cent wordt.

De Gridbyt Professionele Hondenföhn krijgt 4,4 van de 5 sterren uit 63 reviews.

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "Goede hondenblazer! Zeker met een Golden die in dit Nederlandse snertweer zich lekker door plassen en modderpoelen wil rollen. Maar hiermee blaas je binnen no-time alles eraf."

4. Topmast Premium Waterblazer – 2800 Watt – Honden föhn – Waterblazer voor hond – Hondenborstel

Wat we leuk vinden aan deze waterblazer

 • Luchtstroom maximaal 64 liter/seconde.
 • Warme en koude stand.
 • 3 verschillende föhn opzetstukken 
 • Flexibele slang tot 3 meter uitrekbaar.
 • Vermogen: 3800 Watt
 • Degelijke metalen kast.
 • 100% Garantie & CE Certificering.

Wat we minder leuk vinden aan deze waterblazer

 • lelijk design

Met zijn 3800 watt is Topmast premium waterblazer met recht een krachtige honden föhn. Het design verdient geen schoonheidsprijs, maar de kwaliteit maakt dit zeker goed.

De Topmast Premium Waterblazer voor honden krijgt 5 van de 5 sterren uit 1 reviews bij Bol.com.

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "Zeer Goed. Voordeel: handig in gebruik. Nadeel: lelijk design."

5. RoiPets® Hondenfohn 2 in 1 – 1000W – Honden Droger – Met Borstel – Waterblazer – Haar Verzorging – Honden Borstel Zwart – Honden/Katten/Dieren

Wat we leuk vinden aan deze waterblazer

 • Föhn en borstel in 1
 • 3 standen; heet, medium, koud
 • RVS borstelharen
 • Aantal tempratuurstanden: 3
 • 14 dagen niet-goed-geld-terug
 • Blaaskracht 1000 watt

Wat we minder leuk vinden aan deze waterblazer

 • de honden föhn maakt wel wat herrie

Deze RoiPets® Hondenfohn 2 in 1 is geen waterblazer maar wel echt een honden fohn. Sommige honden blijven vrij angstig voor een de vrij krachtige waterblazers en dan is dit een geweldig alternatief.

Al borstelend en blazend heb je jouw hond in no time droog en zijn vacht mooi glad geborsteld.

Deze RoiPets® Hondenfohn 2 in 1 krijgt 5 van 5 sterren uit 4 reviews bij bol.com

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "Top föhn. Fijne krachtige borstel en föhn in 1. Droogt goed op de laagste stand"

Wat is een Waterblazer voor honden?

Een waterblazer voor honden is een fohn die speciaal voor honden is ontworpen. De blaaskracht is veel harder dan die van een mensen fohn en de temperatuur is niet zo hoog ingesteld als de temperatuur bij ene gewone fohn.

De temperatuur en de blaaskracht zijn ook in te stellen op een waterblazer voor honden, dit is handig omdat je bij kleine hondenrassen niet zo krachtig kunt blazen als bij de grotere hondenrassen. Je kunt jouw hond ook met een lichtere blaaskracht laten wennen aan de waterblazer.

Veel gestelde vragen over waterblazers voor honden

honden fohn

Waarom zou ik waterblazer voor mijn hond kopen?

Een waterblazer voor honden is heerlijk om jouw natte hond droog te blazen, maar ook heel handig als jouw hond in de rui is. Wanneer jij jouw hond in de rui periode lekker uitblaast verliest hij al veel dode en loszittende haren. Ook wanneer jouw hond vuil terug komt van uit het bos of het strand is het heerlijk om hem even goed uit kunnen blazen, dan heb jij weer een schone hond in huis.

Waar let je op bij de aankoop van een waterblazer voor honden?

Wanneer je een waterblazer / honden föhn wilt kopen, dan is het verstandig om de onderstaande punten eerst even goed door te nemen.

De blaaskracht

Heb jij een grote hond, een golden retriever, een labradoodle of een new foundlander, dan heb je echt een krachtige waterblazer nodig.


De standen van de blaaskracht

het is handig dat deze makkelijk in te stellen zijn, vaak via een draaiknop. Ik gebruik voor mijn maltezer ook een waterblazer, maar die kan ik uiteraard niet zo hard zetten als dat ik hem voor een labradoodle gebruik.

De prijs van de waterblazer / honden föhn

Zoals je hebt kunnen zien zijn honden föhns er in veel verschillende prijsklassen. Bedenk goed wat je er voor uit wilt geven en hoe vaak je de waterblazer wilt gaan gebruiken.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen zijn altijd goed om even door te lezen. Wanneer een hondeneigenaar tevreden is over de waterblazer / honden föhn dan laat hij dit meestal wel weten in zijn beoordeling inclusief de pluspunten van het apparaat. Is een hondeneigenaar daarentegen niet tevreden over het apparaat, dan wordt meestal ook duidelijk vermeld in de beoordeling.

Beoordelingen kunnen jou daarom goed helpen bij het maken van de juiste keuze.

Mijn hond is bang voor de waterblazer – honden föhn

Je moet je hond eerst leren wat een waterblazer is, laat hem het apparaat even besnuffelen en begin met blazen op een lage stand. Ook kan je een Feathers & Fur – Honden Hoodie gebruiken om over de oren van jouw hond te doen, dit kalmeert wat en verzacht het toch wel harde geluid van de waterblazer. Bouw het rustig op en beloon elke stapje uitbundig met een lekker hondensnoepje.

Wat is het verschil tussen een Doodle föhn (doodle booster) en een honden föhn?

Naast de honden waterblazer kom je ook wel eens een doodle booster tegen, dit is gewoon een andere naam. Een doodle fohn is ook een waterblazer, een krachtige honden fohn. Vachten van Doodles zijn zeer geschikt om lekker uit te blazen.

De smalle tuit die bij de doodle fohn geleverd wordt is speciaal geschikt voor de doodle vacht. De lucht komt hier krachtiger door, waardoor de vacht sneller droog, schoon en klitvrij geblazen is.

De doodle booster is net als elke waterblazer voor honden voor elk hondenras te gebruiken, want je kunt de blaaskracht handmatig instellen.

Hoe gebruik je een waterblazer / honden föhn voor honden?

Een honden föhn wordt meestal geleverd met 2 of 3 opzet stukken. Hieronder een korte uitleg in de verschillende werkingen van de mondstukken.

 1. het platte opzetstuk wat van smal naar breed gaat heeft de sterkste kracht en is het beste als jou hond net uit bad komt.
 2. De tuit vorm is voor de dikke vacht en houdt de warmte meer vast met blazen
 3. Het recht toe recht aan platte stuk blaast subtiel, ideaal om de buik droog te blazen

Wanneer je er kiest om geen opzet stuk te gebruiken, dan werkt de waterblazer meer als een gewone föhn, dit is ideaal voor kleine hondjes en honden die erg bang zijn voor de waterblazer.

Je droogt je hond op de volgende manier:

 • Eerst droog deppen met een handdoek. (niet wrijven want dan creëer je klitten)
 • Begin op een lage stand, laat je hond eerst aan het apparaat snuffelen als hij nog nooit gedroogd is met een honden föhn.
 • Borstel jouw hond terwijl je hem met de waterblazer droogt, zo voorkom je klitten en droogt jouw hond nog sneller
 • Wanneer mogelijk dan zet je de waterblazer wat harder.
 • Blaas de vacht met rustige bewegingen droog en blijf niet te lang op 1 plek blazen.
 • Wees voorzichtig bij het hoofd van jouw hond, houd de oren dicht als je daar blaast en zorg dat de föhn op een lage stand staat. Je kunt ook bescherming voor de oren gebruiken zoals:

Hoe maak je een waterblazer / föhn voor honden schoon?

Aan de achterkant van de waterblazer voor honden zit meestal een schroef welke je los kunt draaien. Daar achter zit het filter, het filter vangt veel haren en vuiligheid op, dus kijk het filter regelmatig na en maak het schoon met de stofzuiger. Daarna plaats je het filter gemakkelijk weer terug en schroef je de achterkant er weer op.

Video Brut wordt lekker schoon gemaakt na een boswandeling met water en de waterblazer.

In onderstaand (versneld) filmpje laat de eigenaar zien hoe zijn hond Brut afspoelt en vervolgens lekker droog- en uitblaast met de waterblazer, na een heerlijke wandeling in het bos . Zij doen dit lekker ontspannen in de tuin. Houdt er wel rekening mee dat als jij een hond hebt die verhaart en in de rui is, je dan ook veel haren rond blaast in je tuin.

Wat is het verschil tussen een waterblazer en een föhn?

Het verschil tussen een waterblazer en een föhn is dat een waterblazer veel krachtiger is en in staat is om veel meer lucht uit te blazen dan een föhn. Een föhn is niet geschikt voor het drogen van honden, omdat het niet krachtig genoeg is en de hoge temperatuur schadelijk kan zijn voor de huid van de hond.

Hoe vaak mag je een waterblazer gebruiken voor jouw hond?

Wanneer jouw hond nat is door de regen of een duik in de sloot, maar ook wanneer jouw hond in het zand heeft liggen rollen. De waterblazer droogt de natte vacht, maar blaast ook al het droge vuil en stof uit de vacht. Je kunt de waterblazer altijd gebruiken, in de Lente, Zomer, Herfst en Winter.

Waarom is een waterblazer handig voor honden?

Dit is vooral handig voor honden met een dikke of lange vacht die anders langzaam zouden drogen. Een waterblazer kan ook worden gebruikt om losse haren te verwijderen en om vuil en stof uit de vacht te blazen.

Is een waterblazer geschikt voor jouw hond?

Een waterblazer kan een handig hulpmiddel zijn voor het drogen van honden na een wasbeurt. Maar voor welke honden is een waterblazer eigenlijk het meest geschikt?

 • Honden met lang haar kunnen veel baat hebben bij een waterblazer. Het kan namelijk lastig zijn om het lange haar van de hond goed te drogen, vooral als er vocht achterblijft op de huid. Een waterblazer blaast het vocht uit het haar, waardoor het sneller droogt en er minder kans is op huidproblemen.
 • Voor honden die vaak zwemmen is een waterblazer ook een goede optie. Het kan namelijk lastig zijn om de hond na het zwemmen helemaal droog te krijgen. Met een waterblazer gaat dit veel sneller en effectiever.
 • Honden die gevoelig zijn voor huidproblemen of allergisch zijn voor bepaalde shampoos kunnen ook baat hebben bij een waterblazer. Doordat het apparaat het vocht uit het haar blaast, wordt de huid minder vochtig en is er minder kans op irritatie.
 • Tot slot kan een waterblazer ook handig zijn voor honden die moeite hebben met drogen na het wassen. Sommige honden vinden het niet prettig om droog gewreven te worden met een handdoek, en een waterblazer kan dan een goed alternatief zijn.

Kortom, een waterblazer kan voor veel verschillende typen honden een handig hulpmiddel zijn bij het drogen na een wasbeurt.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste honden föhn te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste honden föhn voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste honden waterblazers op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van honden waterblazers. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke föhn het beste bij jouw hond past.


We zijn aan het einde van de blog. Ik denk dat we een ruime keuze hebben laten zien aan waterblazers voor honden, dus ik hoop dat jullie een keuze voor een honden föhn kunnen maken.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Shop producten voor honden

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.