Hond of Partner: 9 Redenen om een hond te kiezen!

hond of partner

Hond of partner? Misschien klinkt het als een rare keuze, maar is dat echt zo? Lees hier onder de 9 redenen waarom je misschien beter voor een hond kunt kiezen dan voor een partner.

Waarom kan je beter een hond nemen dan een partner?

Op de website poochperks.com is een survey gedaan onder 1000 honden eigenaren. Wat zouden ze erger vinden, als hun hond weg zou lopen of hun partner. Maar liefst 38% vindt het erger, veel erger als hun hond weg zou lopen. Om eerlijk te zijn hoor ik ook bij die 38% ondanks dat ik mijn partner niet kwijt zou willen.

 

Hond of partner? 9 redenen waarom een hond beter is dan een partner

  1. Jouw hond is altijd blij als je thuis komt, hij is echt helemaal door het dolle heen. Wanneer springt jouw man/vrouw/partner nog een gat in de lucht van geluk als je thuiskomt. Als ik mag raden: Nooit (het zou ook wel een beetje apart zijn als hij dat wel deed)
  2. Heb jij een keer een Bad Hair Day, het maakt jouw hond niet uit. Volgens jouw hond zie jij er altijd goed uit, jouw hond houdt altijd van jou. Een partner kan nog wel eens commentaar geven op hoe je eruit ziet, vindt je kleding niet mooi of je nieuwe haarkleur afschuwelijk.
  3. Je hoeft je hond niet te entertainen of bezig te houden, naast zijn dagelijkse wandelingen geef je hem thuis een bot of een speeltje en jouw hond vermaakt zich prima en jij ook. Voor je man/vrouw/partner moet je koken (of niet), koffie zetten, drank je inschenken. Luisteren naar zijn dagelijkse beslommeringen enz
  4. Met je hond kan je kan je gewoon heerlijk knuffelen op de bank zonder verdere verwachtingen. Hoe vaak lukt jou dit met je man/vrouw/partner 😉
  5. Hou je van zingen, maar klinkt het voor geen meter. Bij je hond kan je dit ongegeneerd doen, hij vindt het waarschijnlijk fantastisch en misschien blaft hij wel vrolijk mee.
  6. Sommige honden snurken ook, maar gek genoeg is dit bij lange na niet zo irritant als een snurkende echtgenoot(e) naast je hebben liggen. Bij je hond klinkt het bijna schattig.
  7. Een dierenarts bezoek kan kostbaar zijn, dat is waar, maar wat dacht je van de kosten van een scheiding.
  8. Wandelen met je hond kan je ook hele leuke sociale contacten opleveren of andere contacten. Een vrouw met een leuke hond aan de lijn nodigt vaak meer uit om een praatje mee te maken dan een vrouw en een man die alleen meer met hun mobiel lopen te spelen.
  9. Soms wil je weleens even alleen zijn, Me Time, gewoon ff lekker niks, jouw hond begrijpt dat, die stuur je naar zijn plaats, mand of de tuin en die vermaakt zich daar gewoon tot het weer We Time is en dan komt hij weer blij en vrolijk aan gehuppeld om bijvoorbeeld zonder verdere verwachtingen heerlijk te knuffelen met jou op de bank 🙂 Mannen snappen die Me Time toch wat minder goed, vinden het vaak maar wat onzinnig.
vrouw en hond hondentaal

Als jij de survey zou doen, Wat vindt jij erger, dat je hond wegloopt of dat je partner er vandoor gaat?

Ik zie graag jullie antwoord tegemoet in de commentaren box hieronder.

We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vinden en of je zelf al weet of je een hond of partner kiest?

Zelf vind ik dat beiden ook een hele goede optie is 🙂

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.