Rollijn hond Kopen: Deze 20 zijn betrouwbaar goed. [Korting]

rollijn hond

Een rollijn voor honden is makkelijk en flexibel. Je geeft je hond op een gemakkelijke manier meer vrijheid, terwijl hij toch aangelijnd blijft.

Rollijn of flexi lijnen zijn er in verschillende lengtes en het gewicht van jouw hond speelt ook een rol, bij de keuze van de juiste rollijn.

In dit artikel hebben wij product onderzoek gedaan naar de beste rollijnen voor honden van 2023. We leggen uit wanneer je het beste een flexilijn voor jouw hond kan kopen en in welke gevallen je beter geen rollijn kunt gebruiken.

10x de Beste Rollijn voor jouw hond bij Bol.com

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde rollijn voor honden van 2023 bij Bol.com te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste rollijn voor jouw hond kunt kopen.

10x de Beste Rollijn voor jouw hond bij Amazon.nl

We hebben ons product onderzoek ook gedaan bij Amazon.nl. Onderstaande lijst bevat de 10x de best beoordeelde rollijn voor honden van 2023 bij Amazon.nl.

€21,83
€26,99
14 new from €21,83
3 used from €17,61
as of juli 15, 2024 6:30 am
Amazon.nl

5x de Best beoordeelde rollijn voor jouw hond.

Waarschijnlijk ben je na het zien van de bovenstaande lijstjes al geslaagd voor de beste rollijn hond. Nog niet geslaagd, geen probleem. Hieronder vind je onze top 5 leukste rollijnen voor jouw hond. We hebben hierbij gelet op de prijs, de kwaliteit en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

1. Flexi Rollijn hond New Comfort Tape5 of 8 meter

De Flexi Rollijn New Comfort Tape is een handige rollijn voor honden, welke verkrijgbaar is in 2 lengtes.

 • De maat S heeft een lengte van 5 meter en is geschikt voor honden tot 12kg – het handvat weegt 267g
 • De maat L heeft een lengte van 8 meter en is geschikt voor honden van 30 tot 80kg – het handvat weegt 625g

De lijn is gemaakt van stevig tape met een musketonhaak op een oprolmechanisme. Bovenop het handvat zit een knop waarmee je de lijn kunt afremmen of terughalen.

Het handvat is comfortabel en zacht.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: Geschreven bij Flexi Rollijn New Comfort Tape L 8 m - Hondenriem - Zwart&Lichtgrijs "Flexi rollijn voor grote honden. Het apparaat is van een uitstekende kwaliteit. De lengte van de rollijn is lang genoeg om de hond voldoende vrijheid te geven. De rollijn is uitermate geschikt voor grote honden. Het is een echte aanrader."

2. Pecute rollijn hond met heldere reflecterende stiksels – 5 meter

Deze Pecute rollijn is geschikt voor honden met een gewicht tot 50kg. De rollijn is gemaakt van een sterke brede tape en voorzien van reflecterende stiksel, zodat jouw hond goed zichbaar is in het donker.

De flexibele lengte van de Pecute rollijn is 5 meter. Deze hondenlijn is voorzien van een ergonomische handgreep en antislip handvat. Middels de drukknop bovenop het handvat kun jij de lijn intrekken of vastzetten wanneer je maar wilt.

Pecute biedt op dit product een beperkte garantie van 6 maanden vanaf de datum van aankoop.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Intrekbare hondenriem. Tot nu toe lijkt deze lead een uitstekende koop. Het loopt soepel, sluit gemakkelijk en is comfortabel om mee te nemen."

3. TUG 360° Tangle-vrij, Heavy Duty rollijn hond – 5 meter

De TUG rollijn voor hond is 360 graden roteerbaar, dit zorgt ervoor dat je de lijn ten alle tijden kan vergrendelen, of jouw hond nu naast je, voor je of achter je loopt. De lijn raakt niet in de knoop en is middels de vergrendelingsknop op het handvat, gemakkelijk en snel te vergrendelen of ontgrendelen.

Het handvat is ergonomisch en voorzien van antislip. De tape rollijn is gemaakt van sterk nylon en heeft een maximale lengte van 5 meter.

De TUG rollijn is verkrijgbaar in de onderstaande maten:

 • S – voor honden tot 15kg
 • M – voor honden tot 25kg
 • L – voor honden tot 50kg
⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "DE BESTE INTREKBARE RIEM OOIT!!!!!. Ik gebruik er nu bijna twee jaar een en het werkt alsof hij gloednieuw is. Zeer soepele terugtrekking en GEEN KNOPEN!!!"

4. Flexi Giant Tape – rollijn hond – 8 meter

De Flexi Giant Tape is een rollijn geschikt voor honden met een gewicht tot 50 kilo. Het handvat heeft een stabiele handgreep, een neon opdruk en een neon tape riem.

Het handvat weegt zo’n 400 gram.

Het oprolmechanisme werkt perfect evenals het rem- en terughaalsysteem.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Fijne honden riem. Zeer fijn rolmechanisme. Ligt fijn in de hand. Fijne rem"

5. HUND IST KÖNIG® Rollijn hond – 5 meter

De HUND IST KÖNIG rollijn voor honden heeft een ergonomisch gevormde handgreep. Het handvat weegt 405 gram.

De tape flexibele tape rollijn kan itgerolt worden tot 5 meter. De rollijn heeft een 360° riemloopsysteem, dit houdt in dat je de lijn altijd, middels de knop op de handgreep, op de rem kan zetten of in kan trekken. Of jouw hond nu naast je, voor je of achter je loopt.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Echt een geweldige leiband. De riem maakt echt een hoogwaardige indruk. Het is aangenaam zwaar, wat zeker te danken is aan de ingebouwde componenten. De bijgevoegde karabijnhaak is zeer stevig. De riem rolt gemakkelijk uit en weer in, de ingebouwde stopper is gemakkelijk los te maken."

Wat is een honden rollijn?

Een rollijn is een hondenriem, die je uit kunt trekken. Het is een flexibele looplijn voor jouw hond. De rollijn bestaat uit een groot kunststof handvat, dit handvat wordt groter naarmate de lijn langer is en de grootte is afhankelijk van het gewicht van jouw hond.

In dit handvat zit de lijn opgerold en wanneer je met jouw hond gaat lopen, rolt de lijn af. Jij kunt de lengte bepalen door het remsysteem op het handvat te gebruiken, vaak is dit een zwarte knop. Met deze zwarte knop kan jij de riem ook vastzetten, zodat hij niet verder uit kan rollen en je trekt de riem ook weer in met deze knop.

Op deze manier heeft jouw hond veel vrijheid tijdens de wandeling en jij hebt gewoon de controle over jouw hond.

Waar moet je op letten als je een honden rollijn gaat kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een goede rollijn om jouw hond uit te laten, dan wil je er wel eentje die het beste bij jouw hond past. Neem daarom eerst de onderstaande punten even goed door, voordat je een beslissing neemt.

hond-aan-rollijn

Het gewicht van jouw hond

De meeste rollijnen voor honden geven aan hoe zwaar jouw hond maximaal mag wegen voor de flex riem. Dit is wel belangrijk om op te letten, want wanneer je een riem koopt die geschikt is voor honden tot 20 kilo en jouw hond weegt ruim 40 kilo, dan kan jouw hond de riem stuk trekken, mocht hij achter een konijn ofzo aan willen.

Andersom werkt het ook niet heel prettig, want wanneer je een kleine chihuahua met een rollijn voor een hond van 40 kilo laat lopen, is de riem te zwaar en de aanlijn haak, de musketon haak, ook groter en dus zwaarder.

De lengte van de honden rollijn

Rollijn voor honden zijn er in verschillende lengtes, kies de lengte die jij wilt en dan ook de riem die past bij het gewicht van jouw hond.

De verschillende honden rollijn lengtes waaruit je kunt kiezen:

 • 3 meter lange rollijn hond
 • 5 meter lange flexibele lijn
 • 8 meter lange rollijn
 • 10 meter lange rollijn

Het soort honden rollijn

Met het soort honden rollijn bedoel ik meer het soort lijn wat er gebruikt wordt. Je kunt kiezen uit een koord rollijn of een tape rollijn.

De keuze hiervoor ligt eigenlijk het meest bij jouw als baasje. Ik persoonlijk had eerst altijd een koord rollijn, maar toen ik de tape rollijn probeerde beviel deze mij veel beter. De reden hiervoor was bij mij, dat het koord mij soms enigszins pijn deed, wanneer mijn hond om mijn benen heen draaide en met de tape is dat minder.

Reflecterende honden rollijn of niet?

Ook dit is een keuze voor jouw als hondenbaasje. Een reflecterende rollijn zorgt er wel voor dat jouw hond goed zichtbaar is in het donker.

Wil je geen reflecterende rollijn, maar wel dat jouw hond goed zichtbaar is in het donker, kies dan voor een goed hondenlampje.

Een rollijn om twee honden te gelijk uit te laten

Wanneer je 2 honden hebt, is het misschien handig om voor een rollijn te kiezen met 2 aanlijnopties. Honden moeten dan wel gewend zijn om naast elkaar te lopen, of ze moeten dit leren.

Voor een eigenaar kan dit wel heel makkelijk zijn om twee honden tegelijkertijd uit te laten. Een dubbele intrekbare riem werkt goed voor zowel kleine hondenrassen als de grotere hondenrassen.

rollijn voor hond

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor de beste rollijn voor jouw hond. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van de honden rollijn. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Veel gestelde vragen over de honden rollijn

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen over de rollijn voor honden te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem gerust in de reacties hieronder.

Rolt de honden rollijn wel altijd weer goed op?

Ja wanneer je een goede rollijn voor jouw hond koopt, dan is het kunststof handvat voorzien van een geoptimaliseerde in- en uitgang. Dit zorgt ervoor dat de lijn altijd soepel in en uit getrokken kan worden en niet kan draaien of vast blijven zitten.

De rollijnen van het merk Flexi hebben dit zeker.

Is een honden rollijn goed om te gebruiken?

Het gebruik van een rollijn heeft verschillende voordelen voor zowel honden als hun eigenaren. Hieronder staan enkele voordelen van het gebruik van een honden rollijn:

 • Bewegingsvrijheid: Rollijnen bieden honden meer bewegingsvrijheid, waardoor ze zich meer kunnen uitleven tijdens het uitlaten. Dit kan vooral leuk zijn voor hondenrassen die barsten van de energie en niet kunnen stoppen met rennen en spelen tijdens het uitlaten.
 • Veiligheid: Rollijnen zorgen ervoor dat honden niet te ver weg kunnen gaan tijdens het uitlaten. Dit kan handig zijn bij het wandelen in drukke gebieden of in de buurt van wegen waar het belangrijk is om je hond onder controle te houden. Zo kun je de lijn op een korte lengte vast zetten bij het oversteken van een drukke straat en op rustige plekken in het park kan je de lijn juist wat langer laten.
 • Training: Rollijnen kunnen ook handig zijn bij de training van honden. Door de vrijheid die rollijnen bieden, kun je je hond leren om op commando terug te komen naar jou wanneer dat nodig is. Doordat je de lijn op diverse lengtes vast kunt zetten kun je je hond steeds een beetje meer vrijheid geven als hij goed naar je instructies luistert.
 • Comfort: Het handvat van een rollijn ligt meestal comfortabel in de hand van de eigenaar, waardoor het gemakkelijker is om de hond vast te houden en te sturen. De diverse merken rollijnen liggen allemaal weer net iets anders in de hand, probeer ze eens uit zodat je weet wat voor jou fijn voelt.

Waarop moet je letten als je een honden rollijn gebruikt?

Hoewel het gebruik van een honden rollijn veel voordelen biedt, zijn er enkele zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat jouw hond veilig is en de rollijn correct wordt gebruikt.

 • Controle: Zorg dat je altijd de controle hebt over de rollijn. Als je hond plotseling weg rent, moet je in staat zijn om de rollijn snel in te trekken om je hond te stoppen.
 • Lengte: Zorg er voor dat de lengte van de rollijn past bij het formaat van je hond en de omgeving waar je in loopt. Als je in een drukke straat wandelt, wil je misschien een kortere lijn gebruiken om meer controle te hebben over je hond. Als je echter in een open gebied loopt, kun je een langere lijn gebruiken, zodat je hond meer bewegingsvrijheid heeft.
 • Veiligheid: Zorg er voor dat de rollijn van goede kwaliteit is, let dus niet alleen op de hoogte van de aanschafprijs maar zeker ook op de kwaliteit. Controleer ook regelmatig tijdens het gebruik of de lijn geen tekenen van slijtage vertoont en de behuizing nog goed aansluit.
 • Vermijd verstrikking: Vermijd dat de rollijn om jou of je hond heen wikkelt. Als de lijn verstrikt raakt, kan dit leiden tot verwondingen bij zowel de hond als bij de eigenaar.

Hoe gebruik je een flexibele honden rollijn?

Het gebruik van een rollijn voor jouw hond kan in het begin even wennen zijn. In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe je de Flexi rollijn op de juiste manier gebruikt.

Wanneer kun je beter geen honden rollijn gebruiken?

Een rollijn is ideaal voor honden, maar toch zijn er een paar omstandigheden waarom je beter niet kunt kiezen voor een rollijn:

 • Wanneer jouw hond erg trekt aan de lijn, snel uitvalt naar andere honden of onzeker is – op een rollijn staat altijd spanning, hierdoor kan jouw hond moeilijker communiceren met andere honden. Door de constante spanning op de lijn kan jouw hond ook meer gaan trekken.
 • Woon je in een heel druk gebied, bijvoorbeeld midden in een centrum in de stad, dan is een vaste riem misschien beter dan een rollijn. In drukke gebieden is het makkelijker voor jouw hond, om met een riem van 5 meter of langer, om snel een hoekje om te gaan, zonder dat jij kan zien wat er aankomt.
 • Wanneer jij niet veel kracht hebt in jouw handen is een rollijn af te raden. Het kunststof handvat is vaak best zwaar en wanneer je het laat vallen, schiet het handvat naar jouw hond toe. Honden kunnen hier van schrikken en op de vlucht slaan.
 • Je bent snel afgeleid of let niet goed op. Een hond heeft 3 tot 10 meter vrij speeltuimte met een rollijn. Wanneer je niet goed op kan letten gebruik dan een gewone hondenriem.

Wat is het beste merk honden rollijn?

Er zijn veel verschillende rollijnen op de markt, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor jullie beiden. Hieronder staan enkele van de beste honden rollijnen die momenteel beschikbaar zijn op de markt:

 • Flexi Giant Tape: De Flexi Giant is één van de meest populaire honden rollijnen op de markt. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een sterke behuizing die bestand is tegen slijtage. Deze lijn is door zijn sterkte ook zeer geschikt voor grote en actieve honden.
 • Flexi New Classic: De Flexi New Classic is een andere populaire keuze voor hondenbezitters. Deze rollijn heeft een riem die tot 5 meter kan uitrekken en is geschikt voor honden t/m 25 kilo (maat Medium). De Flexi New Classic is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een eenvoudig te bedienen rem- en blokkeersysteem.
 • TUG Intrekbare hondenlijn: De TUG hondenlijn is gemaakt van duurzame materialen en heeft een handvat dat comfortabel in de hand ligt. Het heeft ook een uniek ontwerp en je kunt kiezen uit allerlei leuke kleuropties. De lijn is beschikbare in diverse “maten” afhankelijk van hoe zwaar jouw hond is.
 • Trixie Rollijn: De Trixie Rollijnen zijn een betaalbare optie voor hondenbezitters. Deze rollijnen hebben bijvoorbeeld een riem die tot 5 meter kan uitrekken en zijn geschikt voor honden t/m 25 kilo. De Trixie Rollijn heeft een comfortabel handvat en een extra veiligheidsriem om te voorkomen dat de riem losraakt als je hond te ver weg loopt.
 • Halti Retractable Lead: De Halti Retractable Lead is een duurzame optie voor hondenbezitters. Deze rollijn heeft een riem die tot 5 meter kan uitrekken en is geschikt voor honden t/m 35 kilo. De Halti Retractable Lead heeft een ergonomische soft-gel greep voor een stabiele controle.

Wat is de beste honden rollijn ?

In dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste rollijnen voor honden. Bekijk de bovenstaande lijstje nog even goed door en ook onze top 5 met de best beoordeelde rollijnen. Het meest bekende merk rollijn is Flexi en Flexi staat er ook om bekend dat hun rollijnen van uitstekende kwaliteit zijn.

Wat zijn de voordelen van een honden rollijn?

Het voordeel van een rollijn is dat jouw hond meer vrijheid heeft. Rollijn zijn vaak langer dan gewone hondenriemen. Een ander voordeel is dat de lijn vanzelf in- en uitrolt en door jouw vast te zetten is op een lengte wanneer jij dit wilt.

Het gebruik van een rollijn kan een handige en veilige manier zijn om je hond uit te laten en te trainen. Er zijn veel verschillende rollijnen op de markt en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor je hond en jou. De veiligheid van je hond komt altijd op de eerste plaats komt bij het gebruik van een rollijn. Zorg er voor dat je een rollijn van goede kwaliteit gebruikt die geschikt is voor het formaat van jouw hond. En dat je altijd de controle hebt over de lijn. Door deze tips te volgen en de beste honden rollijn te kiezen voor jouw specifieke situatie en behoeften, kun je er zeker van zijn dat je hond comfortabel en veilig kan worden uitgelaten en getraind.

Kortom, of je nu een rollijn wilt gebruiken voor wandelingen in de stad, in het park, op het strand of waar dan ook, er is altijd een geschikte optie voor jullie. Zorg er voor dat je de juiste keuze maakt op basis van jouw hond, de omgeving waarin je loopt, en de functionaliteit en veiligheid van de rollijn.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste honden rollijn te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste rollijn  voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste honden rollijn op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van honden rollijnen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke rollijn het beste bij jouw hond past.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vinden en dat jullie geslaagd zijn in het vinden van de beste rollijn voor jullie hond.

Groetjes Simone & nikita
€21,83
€26,99
14 new from €21,83
3 used from €17,61
as of juli 15, 2024 6:30 am
Amazon.nl

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.