5 Verrassende kindvriendelijke hondenrassen

Komondor

Kindvriendelijke hondenrassen, wat bedoelen we daar precies mee? We hebben het dan over honden die van nature goed om gaan met kinderen en eigenlijk iedereen. Gewoon de super vriendelijke relaxte, lieve, vrolijke en aanhankelijk hondenrassen

5 Verassende kindvriendelijke hondenrassen

Zoek jij een hondenras dat goed is met kinderen. Een geweldige gezinshond, dan zullen deze onderstaande 5 hondenrassen je misschien verbazen, maar het zijn echt super kindvriendelijke hondenrassen!

Wanneer je denkt aan waakhonden, komt al snel het beeld bij je boven van grote sterke rassen, zoals Herdershonden, PitBull, rottweilers, Mastif, Bordeaux dog of iets groots in die trend. Hoewel bovenstaande honden door hun intimiderende overkomen uitermate geschikt zijn voor de waak en om u en uw gezin te beschermen zijn zij zeker niet de enige rassen die geschikt zijn om u en of uw gezin te beschermen.

Op het eerste gezicht lijken deze 5 onderstaande rassen echte heel onschuldig en super lief, wat ze ook zeker zijn, maar het zijn ook super waakhonden. Deze bescheiden zacht aardig ogende honden kunnen in een oogwenk omslaan van kalm naar high alert, waardoor ze eventuele indringers meteen afschrikken.

Door deze abrupte gedragsverandering, alertheid, zijn deze honden uitermate geschikt voor de bescherming van uw huis en uw gezin.

Kindvriendelijke hondenrassen, de perfecte familiehond

Hieronder 5 hondenrassen waarvan je niet verwacht had dat ze naast kindvriendelijker hondenrassen ook uitstekende bewakers zijn.

Mastino Napoletano

neapolitan mastiff puppy

Laat je niet van je stuk brengen door zijn zachtaardige droopy face ­čÖé Een Mastiff staat er om bekend dat hij zijn huis en haard beschermd en daarbij ook duidelijk zijn tanden laat zien. Houdt je deze hond in je tuin dan hoef je niet bang te zijn dat er ongewenst bezoek het terrein opkomt. De andere kant van deze grote reus is als jij als eigenaar een echte band hebt met jouw hond, gebaseerd op vriendschap, vertrouwen en respect dan gaat deze hond voor je door het vuur. Heb je kinderen dan fungeert de Mastino Napoletano als papa en mama tegelijk als je het huis even moet verlaten.

Interessant weetje over de Mastiff: In de romeinse tijd vocht deze hond in de Arena’s, hij was een vechthond en een oorlogshond. Zijn volwassen gewicht is tussen de 50 en 70 kilo

Collie

Kindvriendelijke hondenrassen, de Border Collie

Een zeer intelligent, flexibel en energiek ras. Woon je in een flat of op het platteland, het maakt de collie niet uit, hij past zich prima aan en gaat ook goed met kinderen. Komt er echter ongewenst bezoek dan kan de collie zich van een heel andere kant laten zien en ijnst hij er niet voor terug om zijn tanden te ontbloten.

Interessant weetje over de schotse Collie: Rough Collie is de engelse naam voor “langhaar” Smooth Collie is de “Korthaar”. Volwassen gewicht ligt tussen de 18 en 29 kilo.

Meer weten over de Collie, lees dan: Hondenras de Border Collie

Komondor

Kindvriendelijke hondenrassen, de Komondor hond

Hoewel deze Bob Marley er eerder schattig uitziet dan gevaarlijk, moet ik zeggen ook hier schijn bedriegt. De Komondor is zeer territoriaal en ook zeker geen hond voor de beginnende hondenbezitter. De Komondor is gefokt om vee te beschermen en wanneer hij enige vorm van dreiging opmerkt slaat hij om als een blad aan de boom. Dit maakt hem tot een uitstekende waakhond. De Komondor is een loyale en liefhebbende gezinshond en zal zijn familie dan ook tot het uiterste beschermen.

Interessant weetje over de Komondor: Deze gespierde hond komt uit Azi├ź en trok in de 9e eeuw met de toen nog nomadische Magyaren en hun vee naar het westen. Volwassen gewicht ligt tussen de 40 en 60 kilo

Pyreneese Berghond

pyreneese berghond

Ook dit ras is gefokt om het vee te beschermen tegen wolven en andere roofdieren. Deze grote zachtaardige reus, die wel 40-50 kilo kan gaan wegen is een echte familie hond die zeer goed met kinderen omgaat. Maar ook voor deze hond geld, kom niet aan zijn familie, want die beschermt hij tot het uiterste.

Interessant weetje over de Pyreneese Berghond: De Pyreneese Berghond is al eeuwenoud in WO II bracht hij berivhten over vervoerde pakjes voor het franse leger.

Bouvier des Flandres

Bouvier-des-Flandres

Het uiterlijk van deze hond doet je eerder denken aan een zachtaardig lieverd dan aan een angstaanjagende waakhond. Toch is de Bouvier een combinatie van beide. In een liefhebbende zorgzame familie zal de bouvier zich gedragen als jouw beste vriend, de lieverd zoals hij er uit ziet, maar dreigt er gevaar dan laat hij een andere kant van zichzelf zien. De bouvier is een hond dat zich zeer intens bewust is van zijn omgeving, dit maakt ook dit ras tot een uitstekende waak/bescherm hond.

Interessant weetje over de Bouvier des Flandres: Deze vlaamse koehond verscheen in 1910 voor het eerst op een show in brussel. in WO I was hij berichtenhond en ambulancehond. Volwassen gewicht ligt tussen de 27 en 40 kilo

Lees ook deze blog: Hondenras Bouvier des Flandres de rasbeschrijving van dit mooie hondenras.

Boek de Australian Labradoodle

Wil je nog meer weten over de labradoodle lees dan ook: Karakter Labradoodle voor de volledige rasbeschrijving van dit populaire hondenras.

Zijn we een paar verrassende maar uitstekende waakhonden vergeten, laat het me weten in de commentaren hieronder.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.