Help, hoe stop ik het bijten van mijn Puppy?

Help mijn puppy bijt in alles

Geschatte leestijd: 4 minuten

bijten van puppy afleren

Dit klinkt vast heel herkenbaar. Je bent dolgelukkig, je hebt je nieuwe puppy, jouw schatje eindelijk opgehaald na lang wachten. Thuis moet hij of zij natuurlijk even wennen, maar meestal gaat dat al snel.

Jij bent helemaal verliefd, maar dan begint dat bijten van je puppy, als het tegenzit in echt alles wat hij tegenkomt.

Gek wordt je daar van, hij bijt in je vingers, aan het meubilair als je pech hebt, schoenen enz. Hoe lief je je puppy ook vindt, dat bijten wordt ook wel wat vervelend op den duur.

En realiseer je dat het normaal gedrag is en al helemaal omdat bij je puppy, zijn hele bekkie jeukt, want hij moet nog gaan wisselen.

Hoe kan je het bijten stoppen?

Alles leuk en aardig, maar je wilt gewoon niet dat je spullen er aan gaan, ook al begrijp je dat zijn bekkie jeukt en kan je niet wachten totdat hij gewisseld heeft.

Wat wij gedaan hebben met zowel Nikita als met Yara is, we hebben echt genoeg puppy botjes gekocht (dit zijn die witte kleur botjes) en heel veel speeltjes. Er lag soms echt meer aan botjes op de grond dan speelgoed van de kinderen, maar het werkt wel.

Zowel Nikita als Yara hebben nooit iets “gesloopt”  Als ik Yara op schoot heb en ze begint in mijn hand te bijten, dan pak ik er gewoon een botje bij en hou die vast zodat ze daar lekker op kan bijten. Net als of je je kind de fles geeft.

Bijten in schoenen, stoelen, banken, kussen slopen, planten enz

Gewoon streng optreden hoort er natuurlijk ook bij, dus gewoon consequent nee zeggen is ook een must in dit leer, of eigenlijk afleer proces. Hoe wij onze honden opvoeden is eigenlijk vooruit denken. Ik zou nooit willen dat mijn hond door iemand anders “geslagen” of “geschopt” wordt omdat ik mijn hond niet goed heb opgevoed. Dus ik wil ook echt niet dat mijn puppy, mijn hond ergens in bijt waar ze niet in zou moeten bijten, want ik wil haar ook graag overal mee naar toe nemen.

Wat ook kan helpen is een schrikreactie, maar dan moet je wel echt op tijd zijn.

Je kan bijvoorbeeld een gevuld waterpistooltje bij je houden en precies op het moment dat jouw puppy een hap wil nemen uit jouw nieuwe schoenen, of de tafelpoot of wat dan ook, dan spuit je hem nat. Waarschijnlijk schrikt hij dan zo erg en is hij bang dat iedere keer als hij aan die schoen of tafelpoot wil komen hij weer zo gaat schrikken, dat hij het ook nooit meer probeert.

Wat ook belangrijk is, is dat je je puppy genoeg beweging geeft. Je moet naar het ras kijken hoeveel beweging ze in het begin mogen en dit ga je dan opbouwen. Als puppy slapen ze natuurlijk ook nog erg veel, want ze hebben al hun energie nodig om te groeien. Maar alles valt en staat wel met het als eigenaar, baasje, volledig voldoen aan de behoeften van je hond.

puppy bijten afleren

Je kan je puppy ook mentale uitdagingen geven in huis, zoals:

Dat vinden ze onwijs leuk, ze leren hun neus goed gebruiken en ze worden er lekker moe van.

Nou ik hoop dat je na het lezen van deze tips weet hoe je het bijt gedrag van je puppy binnen de perken kan houden.

Mocht je nog een vraag hebben of kom je er toch niet helemaal uit met jou puppy zijn bijtgedrag, laat een berichtje achter onder deze blog post en ik help je om te zorgen dat ook jouw puppy alleen nog maar in zijn eigen speeltjes bijt.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.