Honden puzzel ✔ bekijk de Top 15 Beste van 2022. [Korting]

Honden puzzel

Een honden puzzel is super voor de mentale uitdaging die jouw hond ook dagelijks nodig heeft, naast zijn fysieke uitdaging. 10 minuten puzzelen staat gelijk aan bijna een uur wandelen. Maar een honden puzzel is nooit een vervanging voor een wandeling.

Lijst met 15x een geweldige honden puzzel

Onderstaand een lijst met 15x de beste honden puzzel van 2022. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en we kijken ook naar de voor- en nadelen van het product, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor de juiste puzzel voor jouw hond.

€20,99
4 new from €18,00
4 used from €19,95
as of oktober 5, 2022 12:08 pm
Amazon.nl
€28,70
Bol.com

Onze Top 8 beste Honden puzzels

Hieronder een selectie van de 10 beste en leukste honden puzzel die we konden vinden.

Er zijn tegenwoordige veel varianten in leuke en uitdagende honden puzzels en dan is het gewoon een beetje zoeken naar welke puzzel jouw hond leuk vindt om te doen. Soms hebben ze in het begin wel wat hulp nodig.

Het is niet alleen fun voor jezelf maar ook voor je hond, want het is gewoon geweldig om te zien hoe ze er mee bezig zijn.

1. Honden puzzel | Honden speelgoed |Puppy speelgoed

 • Materiaal is dik plastic wat veilig is voor honden
 • Afmeting: 25x25x3,9 cm
 • Antislip aan de onderkant

Heb jij behoefte aan een momentje voor jezelf? Dan is deze honden puzzel een super idee. Het traint de intelligentie van jouw hond. Jouw hond kan niet meer zo snel eten. Jouw hond moet vakjes opzij schuiven om bij het lekkers te kunnen, wat een echte uitdaging is voor jouw hond.

De hondenpuzzel heeft verder een fraai design en leuk kleuren.

5 sterren review van Bol.com: "Leuk speeltje. Zeer stevig,en onze puppy speelt er graag mee, een aanrader. Handig ook is het feit dat de hond rustiger gaat eten"

2. Trixie Dog Activity Poker Box1 – honden puzzel

 • Materiaal : plastic
 • Afmeting: 31x31x11 cm
 • Antislip onderkant

Hier heeft jouw hond meer mogelijkheden om bij het lekkers te komen, Hij moet dekseltjes openen, laadjes opentrekken en een bakje openschuiven, dat wordt echt even nadenken.

Je krijgt er ook een boekje bij met tips en trucs om het gebruik van de honden puzzel nog leuker te maken.

Leuk om te zien hoe jouw hond op een plezierige manier, mentaal getraind en uitgedaagd wordt.

5 sterren review van Bol.com: "Aanrader. Leuk en uitdagend spel
"

3. Nina ottosson dog worker composiet honden puzzel

 • Afmeting:34,5×34,5×5 cm
 • Materiaal Kunstof

Deze gave honden puzzel is in 3 niveaus in te stellen.

 • Beginner
 • Gevorderd
 • Vergevorderd

Stapsgewijs wordt de hondenpuzzel moeilijker gemaakt om op te lossen. Zo blijft het voor lange tijd een echte uitdaging voor jouw hond en wordt zijn intelligentie ook in stapjes vergroot.

4. Outward Hound MultipuzzleInteractieve Hondenpuzzel voor de slimste honden

 • Ontwikkelt door Nina Ottosson
 • Materiaal: Vrij van BPA PVD & PHTHALATE: gemaakt van voedselveilig materiaal

Een level 4 puzzel voor honden, de meest uitdagende tot nu toe, met maar liefst 28 snackvakjes om te ontdekken.

Deze hondenpuzzel is ook weer op niveaus in te stellen en je krijgt er extra tips & trick van Nina Ottosson bij.

5 sterren review van Bol.com: "Uitdagend. Onze Duitse staande pup van 4,5 maanden oud heeft de puzzel nu 2 maanden en vindt het nog steeds een super leuk spelletje. De buitenste cirkel had ze snel door. De binnenring nu bijna. Stevig en makkelijk schoon te spoelen."

Video van de Multipuzzel van Nina Ottosson.

In onderstaande video zie je een slimme hond lekker bezig met de level 4 hondenpuzzel van Nina Ottosson.

5. Nina Ottosson – Dog Twister – honden puzzel

 • Ontwikkelt door Nina Ottenson
 • Afmeting: 31,5×26 cm
 • Materiaal: kunststof

Een Level 3 honden puzzel, de moeilijkheidsgraad is op te bouwen. Deze uitdagende hondenpuzzel is makkelijk schoon te houden en wordt geleverd met extra tips en trucs om het speurspelletje nog leuker te maken voor jouw hond.

5 sterren review van Bol.com: "Prima! Leuk en leerzaam. Onze sheltie is dol op dit soort speelgoed. Stevig en goed schoon te maken."

6. Outward Hound – Dog Tornado Bluhonden puzzel

 • Afmeting: 23,5 x 18 cm, hoogte 7 cm
 • Materiaal: kunststof

Deze honden puzzel is een level 2 moeilijkheidsgraad. De puzzel is in 4 lagen die kunnen draaien. Helaas zit er geen antislip aan de onderkant, dus je moet of de puzzel vasthouden of hem plaatsten op een oppervlak waar hij stabiel op blijft staan.

Door de schijven te draaien en de plastic hondenbotjes te verwijderen kan jouw hond bij het lekkers. Een geweldige mentale uitdaging die zorgt dat de hersens van jouw hond getraind worden en blijven en die verveling tegengaat.

5 sterren review van Bol.com: "Leuk product. Voor mijn hond een goeie hersentraining. De iets moeilijkere variant"

7. Trixie Dog Activity Turn Around hondenpuzzel

 • Afmeting: 22X18X33 CM
 • Materiaal: kunststof
 • Antislip aan de onderkant

Een level 2 honden puzzel welke weer net even anders is dan de andere. De uitdaging zit hem hier in het het omdraaien van de 3 kokertjes, hierdoor valt er een brokje of snoepje uit.

Je krijgt een handleiding bij dit leuke hondenspel en een ander voordeel is dat de trixie turn Around vaatwasser bestendig is.

5 sterren review van Bol.com: "Leuk speelgoed voor de hond. Leuk speeltje prima kwaliteit"

8. Trixie Slide & Feed Strategiespel – Hondenspeelgoedhondenpuzzel

 • Afmeting: 30 x 27 cm 
 • Materiaal: kunststof
 • Rubberen ring aan de onderkant als antislip

Dit is een level 1 honden puzzel en slow feeder in één , dus voor de beginnende snuffelaars die te snel eten. Langzamer eten is veel beter voor de spijsvertering en zorgt voor ene gezond gewicht.

Deze honden puzzel zorgt voor beiden, het traint de intelligentie van jouw hond en het doolhof in het midden zorgt er voor dat jouw hond niet kan schrokken.

Het spel wordt geleverd met handleiding zodat je je hond het spel juist kunt aanleren en het is vaatwasser bestendig.

5 sterren review van Bol.com: "Super tevreden pup, baasje ook. Zeer tevreden over pup van 9 maanden doet het heel goed,een beetje afleiding als hij wat druk word en voldaan na het spelen, gaat hij terug rustig slapen zeker een aanrader als hondje zich verveelt, maar voor grote honden is het te klein, eerder voor kleine hondjes."

Een hondenpuzzel kopen.

Er is niets leuker en vermoeiender voor een hond dan het gebruiken van zijn neus. Heb je een keer geen tijd voor een lange wandeling of zit het weer erg tegen en wil je hond zelf niet naar buiten, geef je hond gewoon wat neus ofwel hersenwerk te doen in huis.  Honden puzzels zijn hiervoor een geweldig alternatief, maar het uitlaten van je hond blijft altijd prioriteit nummer 1.

Veel gestelde vragen over de Hondenpuzzel

Misschien ben je al geslaagd voor een super leuke hondenpuzzel voor jouw hond, maar wij begrijpen het ook als er toch nog een paar vragen zijn over de honden puzzels. Hieronder proberen we de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Wat is een hondenpuzzel?

Een honden puzzel is meestal gemaakt van rubber of goed plastic. Ze bevatten opbergvakjes, schuifvakjes en dergelijke waarin je honden brokjes of hondensnoepjes kunt verstoppen, maar ook natvoer als je dat wilt.
Jouw hond moet nu nadenken om bij het lekkers te komen en dat is een geweldige mentale stimulatie voor jouw hond.

Wat stop je in een honden puzzel?

Het beste werkt droogvoer, want met natvoer wat de puzzel erg vies. Je kunt er hondenbrokjes in doen, of hondensnoepjes. Wij mengen het altijd, een combinatie van hondenbrokjes en hondensnoepjes. De honden puzzel wordt dan ook gebruikt als vervanging van een dagelijkse maaltijd.

Dog-twister-hondenpuzzel

Waarom is het heel goed om een hondenpuzzel te kopen?

Goede redenen om een hondenpuzzel voor jouw hond te kopen zijn:

 • Het geeft je hond zelfvertrouwen – het zoeken naar de snoepjes, of brokjes en deze dan vinden verhoogt het zelfvertrouwen van jouw hond
 • het stimuleert de zintuigen – je hond wordt er echt gelukkig van, wanneer hij de lekkere luchtjes opsnuift die uit de hondenpuzzel komen, wordt er dopamine aangemaakt in de hersens van jouw hond. Dopamine is een hormoon wat er voor zorgt dat jouw hond ontspant en zich gelukkig voelt.
 • het maakt jouw hond (en jezelf) creatief – een hondenpuzzel is echt een mentale uitdaging voor honden. En honden hebben naast hun dagelijkse fysieke beweging ook mentale uitdagingen nodig.
 • Het simuleert vooral jonge honden om te ontdekken
 • Het maakt jouw hond rustig en geeft afleiding in spannende situaties – een hond wordt rustiger wanneer hij zijn neus moet gebruiken.
 • Hondenpuzzels helpen overgewicht tegen te gaan omdat jouw hond langzamer kan eten – mits je er niet te veel snoepjes in doet.
 • Een hondenpuzzel helpt ook om verveling tegen te gaan – het is gewoon een leuke bezigheid voor jouw hond. Helemaal wanneer jouw hond voor langere tijd alleen moet zijn, geeft een hondenpuzzel hem voor langere tijd afleiding.

Als jouw hond zijn neus moet gebruiken om voer te zoeken of lekker snoepjes maakt dat jouw hond meer moe dan als hij een half uur buiten wandelt, maar het moet wel leuk blijven voor je hond, dus als het hem niet lukt, moet je even helpen, want anders wordt het frustrerend.

Je kan zelf ook je fantasie laten werken, neem bijvoorbeeld een lege doos en wat lege wc rollen. Zet de rollen in de doos, vouw er een paar dicht met lekker snoepjes of gewoon brokjes er in en laat je hond het uitzoeken. Echt een super leuke ontspanning voor jezelf en je hond. Dit zelfde kan je ook doen met stukken stof en oude speeltjes en daar tussen wat snoepjes, geweldig om te zien hoe je hond heerlijk gaat zoeken tussen alles.

Een Hondenpuzzel maakt alleen thuis blijven makkelijker

Geef je hond een puzzel voordat je weggaat. Weet je wat de jackpot voor jouw hond is, dus het voer of snoepjes waar hij echt alles voor doet? Bij yara zijn het de boxby strips die doe ik in stukjes in Yara haar favoriete puzzel samen met wat brokjes of in haar Lief snuffelmat en Yara kijkt me het liefst de deur uit, omdat ze niet kan wachten totdat ze aan haar puzzel mag gaan beginnen.

Een puzzel geeft je hond wat te doen als jij even weg moet, het snuffelen naar iets lekkers maakt jouw hond moe en rustig, zo leert jouw hond dat even alleen thuis blijven eigenlijk heel leuk is, want hij krijgt zijn favoriete snoepjes op een leuke manier waar hij wat voor moet doen.

Je moet gewoon even kijken wat jouw hond leuk vindt om te doen. Bij Yara moet het niet te moeilijk en niet teveel werk zijn. Dat klinkt misschien sullig, maar als Yara het teveel werk vindt dan doet ze er gewoon niks mee. Het maakt niet uit wat ik er dan instop en zo is iedere hond weer anders en uniek. Mijn ervaring is wel dat er voor elke hond wel een geschikte puzzel te koop is.

Maar dan wordt mijn hond te dik door de snoepjes in de hondenpuzzel?

Nee hoor, je geeft hem dan minder brokken, of je doet zowel brokken als snoepjes in de honden puzzel. En zeg nou eerlijk het is toch veel leuker als je hond op deze manier zijn eten krijgt dan uit een gewone etensbak. Het is weer eens wat anders, wat gewoon super goed is voor je hond, omdat het hem voldoening en zelfvertrouwen geeft en het maakt hem rustig.

Vinden honden een honden puzzel leuk?

De meeste honden vinden het echt leuk. Honden vinden het vaak ook echt leuk om iets voor hun eten te moeten doen. In het begin moet je je hond misschien wel een beetje helpen en niet beginnen met een level 4 hondenpuzzel. Bij mij is het zo dat mijn honden al vol verwachting staan te wachten op hun puzzel als ik hem aan het vullen ben.

Yara mijn Maltezer vindt level 1 of 2 puzzels echt moeilijk genoeg. Rocky mijn pomeriaan/yorkie mix houdt wel weer van wat meer uitdaging. Er zijn heel veel verschillende hondenpuzzels, soms is het even zoeken naar welke jouw hond echt leuk vindt.


We zijn aan het einde van deze blog, ik hoop dat jullie kunnen slagen in de zoektocht naar een geweldige leuke en uitdagende honden puzzel voor jouw hond.

Laat me weten als jullie je hond ook een hondenpuzzel hebben gegeven, of zelf super creatief zijn geweest, ben heel benieuwd naar jullie creatieve uitspattingen.

Veel plezier met jouw hond, of honden.

Groetjes Simone & nikita

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Shop producten voor honden

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.