Hondenverzekering: De 3 Beste verzekeringen van 2023

hondenverzekering voor je hond afsluiten

Als trotse hondenbezitters willen we altijd het beste voor onze trouwe viervoeters. Helaas kunnen onverwachte medische kosten voor onze geliefde huisdieren soms een zware financiële last vormen. Gelukkig biedt een hondenverzekering gemoedsrust en bescherming voor zowel onze harige vrienden als onszelf. Een hondenverzekering is een speciaal ontworpen polis die eigenaren de mogelijkheid biedt om hun hond te beschermen tegen onverwachte ziektekosten, ongevallen en andere medische noodgevallen. Met verschillende plannen en dekkingsopties beschikbaar, kunnen eigenaren de verzekering aanpassen aan de specifieke behoeften van hun hond.

Ontdek hoe een hondenverzekering uw beste bondgenoot kan zijn bij het waarborgen van een lang, gezond en gelukkig leven voor uw trouwe metgezel.


3x de Beste Hondenverzekering

Er zijn verschillende aanbieders van hondenverzekering. Wij hebben onderzoek gedaan naar de Beste 3 huisdierenverzekeringen van dit moment.

1. (Petplan) = nu FIGO hondenverzekering

cshow

2. Dierenverzekering – hondenverzekering

?wi=351989&ws=

3. Petsecur hondenverzekering

?wi=351989&ws=

Wat zijn de beste hondenverzekeringen? Bekijk onze Top 3


Van de genoemde verzekeringen hierboven, zijn er een paar die eruit springen. Dat zijn, wat ons betreft, de beste hondenverzekeringen. Welke voor jou het beste is, dan hangt af van je hond en de dekkingen die je zelf belangrijk vindt.

Figo

cshow


Figo 45 jaar geleden ontwikkeld door dierenartsen. Deze verzekeraar is een dochteronderneming van Allianz Global Group, een wereldwijde verzekeraar.

Figo hondenverzekering is een uitstekende optie voor hondenbezitters die zich zorgen maken over de gezondheid van hun huisdier. Het biedt verschillende voordelen, waaronder gemoedsrust en financiële bescherming.

De dekkingen van Figo hondenverzekering zijn zeer uitgebreid en omvatten onder andere ongevallen, ziekten, chirurgie, medicatie en zelfs alternatieve behandelingen zoals acupunctuur en hydrotherapie. Bovendien biedt het ook dekking voor aangeboren aandoeningen en chronische ziekten, iets wat niet alle verzekeraars doen.

De kosten van een Figo hondenverzekering variëren afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheid van de hond. Er zijn verschillende plannen beschikbaar om aan de individuele behoeften van elke hond te voldoen.

Je kiest bij deze verzekeraar uit drie pakketten voor de hondenverzekering:

BasisPlusTotaal
Maximale uitkering p/j€3.000/jr€4.000/jr€5.000/jr
Consult & onderzoek50%75%80%
Medicijnen & operaties80%75%80%
Behandeling gewrichten50%80%80%
Aanvullende zorg50%75%80%
Specialistische zorgx50%80%

Hoeveel eigen risico je wilt (0 euro, 100 euro of 250 euro) kies je zelf.

Het afsluiten van een Petplan hondenverzekering is eenvoudig en kan online worden gedaan. Na het invullen van enkele basisgegevens over de hond en de eigenaar, wordt er een offerte gegenereerd en kan de verzekering direct worden afgesloten.

Kortom, Petplan hondenverzekering is een uitstekende optie voor hondenbezitters die op zoek zijn naar gemoedsrust en financiële bescherming voor hun huisdier. Met uitgebreide dekking, betaalbare tarieven en snelle claims, is het de ideale keuze voor elke hondenliefhebber.

Hondenverzekering: Trippel breekt d’r pootje! | Figo.nl

Twijfel je over het wel of niet afsluiten van een hondenverzekering, bekijk dan onderstaande video van Petplan.

Klanten die ervaring hebben met Petplan hondenverzekering zijn over het algemeen zeer tevreden. Ze prijzen de uitgebreide dekking, de snelle claims en de vriendelijke klantenservice. Veel klanten geven aan dat de verzekering hen gemoedsrust geeft en hen helpt de beste zorg voor hun hond te bieden zonder zich zorgen te hoeven maken over de financiële gevolgen.

Een aantal ⭐⭐⭐⭐⭐ beoordelingen van Figo.nl

Katja & Maan: Ik dacht altijd dat een verzekering vooral veel gedoe zou zijn, maar dat valt heel goed mee. Bovendien krijg ik snel reactie als ik iets indien en verloopt de uitbetaling snel. Ik ben heel tevreden.

Gaby & Bobbie: Al verschillende declaraties ingediend, klopt altijd exact. Heb met mijn Bobbie al redelijk wat kosten gemaakt en dan is het geweldig als bij een hoge rekening de declaraties snel behandeld en uitbetaald worden

Onze Maltezer is verzekerd bij Figo en wij zijn heel blij dat we deze hondenverzekering hebben afgesloten. 7.5 jaar lang hebben we geen kosten gehad voor ons hondje, maar toen bleek zij inene diabetes te hebben. De kosten voor de onderzoeken en de opnames lopen dan snel op, bijna 800 euro in een paar dagen. Figo vergoedt snel en ook best veel van deze kosten. Wij zijn echt blij dat we de verzekering hebben afgesloten.

PetSecur


PetSecur is een vereniging van leden. Het belang van baasjes en dier staat, naar eigen zeggen, voorop: welzijn gaat boven winst.

Petsecur biedt een uitgebreide hondenverzekering met verschillende pakketten waaruit gekozen kan worden.

 • Een van de belangrijkste voordelen is de dekking van medische kosten, inclusief vergoeding van behandelingen en operaties.
 • Daarnaast is er ook preventieve zorg opgenomen in het pakket, wat betekent dat ook vaccinaties en gebitscontroles vergoed worden.
 • Bij Petsecur zijn er 24/7 bereikbare dierenartsen beschikbaar die snel kunnen helpen bij noodgevallen. Het is ook mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals een verzekering voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.

Je kiest bij deze verzekeraar uit drie pakketten voor de hondenverzekering:

BasisStandaardExtra
Maximale uitkering p/j € 3.250,00 €  4.000,00 € 6.000,00
Vrije dierenartskeuzeJaJaJa
WerelddekkingJaJaJa
Consult en onderzoek*50%70%90%
Behandeling bij dierenarts50%70%90%
Medicijnen50%70%90%
Euthanasie50%70%90%
Advertentie bij vermissing*50%70%90%
Operaties bij dierenarts50%70%90%
Chemotherapie50%70%90%
Lasertherapie50%70%90%
Radiotherapie50%70%90%
Alternatieve geneeswijzen*x70%90%
Dierenambulancex70%90%
Hulpmiddelenx70%90%
Intensieve zorgx50%50%
Operatie heup/elleboogx50%50%
MRI-scan en CT-scanxx50%

Je kiest zelf hoeveel eigen risico je per verzekeringsjaar wilt: 0, 50, 100 of 150 euro.

Met de Petsecur hondenverzekering ben je ervan verzekerd dat je hond de beste zorg krijgt, zonder dat het je financieel in de problemen brengt.

Een aantal ⭐⭐⭐⭐⭐ beoordelingen van Petsecur.nl

Irene 06/12/2022: Heel fijn dat wij het gedeclareerde zonder al teveel moeite uitbetaald hebben gekregen minus het eigen risico natuurlijk

Daan 02/12/2022: Waanzinnig mooi bedrijf. super.

Patrick 30/11/2022: Prima verzekering, eenvoudig declareren en transparant

Angelique 24/11/2022: Met onze pup hebben we in het begin veel bezoeken aan de dierenarts moeten brengen. Petsecur heeft gelukkig snel uitbetaald en waren

Dierenverzekering

?wi=351989&ws=


Deze verzekeraar heeft ook drie pakketten voor de hondenverzekering:

BasisPlusTop
 50% 70% 80%
   
Maximale vergoeding per jaar€ 2.500,-€ 4.000,-€ 5.000,-
Preventieve Zorgx€65 per jaar
Castratie en sterilisatie70% van kosten max. € 15080% van kosten max. € 200
Medisch onderzoek / Diagnostiek
Radiologisch onderzoek   
Bloedonderzoek   
Consulten€ 100 per jaar€ 150 per jaar€ 200 per jaar
Chirurgische ingrepen inclusief opname   
Behandeling aan heup, elleboog, gewricht en knie50% van kosten max. € 50070% van kosten max. € 75080% van kosten max. € 1.000
Dwang- en Sondevoeding   
Medicijnen   
Medische hulpmiddelen   
Behandeling / onderzoek tumoren50% van kosten max. € 50070% van kosten max. € 75080% van kosten max. € 1.000
Euthanasie   

Basis, Plus en Top. Kies je voor het top pakket, dan vergoed de verzekeraar maximaal 65 euro per jaar aan preventieve zorg.

Wat is een hondenverzekering?


Net zoals mensen een zorgverzekering hebben, kun je ook een ‘zorgverzekering’ voor je hond afsluiten: een hondenverzekering. Zo’n verzekering dekt hoge, onverwachte dierenartskosten. Dat kan een stukje zekerheid geven. Want een consult, een behandeling, opname, zalfje of medicijnen – dierenartskosten lopen snel in de papieren.

Heb je een verzekering, dan stap je met een geruster gevoel de dierenkliniek binnen. Een gedeelte van de kosten wordt namelijk vergoed door de verzekeraar.

Waarom zou je een verzekering voor je hond afsluiten?


Een verzekering geeft een fijn gevoel, omdat je weet dat je hoge, onverwachte dierenartskosten niet voor de volle pond zelf hoeft te betalen. Kleine dingen, zoals een zalfje of een consult worden dan vergoed. Dat is mooi meegenomen – maar niet waarom je de verzekering hoofdzakelijk afsluit. Want de reden om een verzekering te nemen, is om de grotere gevallen. Denk aan een operatie. Ziekte. Je hond kan maar zo een (weekend)opname nodig hebben. Of de rest van zijn leven medicijnen moeten gebruiken. Dan is het hebben van een verzekering maar wat prettig.

Kun je grote geldbedragen niet zomaar missen, dan is een verzekering een uitkomst. Want hoewel de verzekering je maandelijks geld kost én je een deel van de dierenartskosten alsnog zelf moet betalen – ben je wel voordeliger uit wanneer de écht hoge kosten, richting de duizend euro, zich aandienen. Met een verzekering achter de hand, sta je dan nooit voor moeilijke keuzes.

Of toch geen verzekering?


Het hebben van een verzekering voor je hond is natuurlijk niet verplicht. En vooropgesteld: de verzekering kost geld. Het maandbedrag ligt gemiddeld rond de 25 euro, wat neerkomt op 300 euro kosten. Er zijn dan ook genoeg baasjes die geen verzekering voor hun hond afsluiten. Komen er dan toch onverwacht hoge dierenartskosten, dan betalen ze die volledig zelf. Als dat geen probleem is voor jou, dan kun je het risico nemen en geen verzekering afsluiten.

Wel zijn er baasjes die maandelijks een paar tientjes opzijzetten in een spaarpotje. Dat bedrag reserveren ze voor wanneer zich dan toch hoge dierenartskosten aandienen. Het voordeel: het hele spaarpotje kan zonder kleine lettertjes gebruikt worden voor de dierenartsrekening.

Welke verzekeringen zijn er?


Als hondenbaasje heb je de keuze uit een behoorlijk aantal verzekeringen. Zo zijn er verzekeringen van grote verzekeraars zoals Ohra, Aegon, Inshared en Petplan. Maar ook kun je een verzekering voor je hond bij Hema afsluiten. Of van instanties die alleen honden- of huisdierenverzekeringen aanbieden, zoals Petsecur of Dierenverzekering.

Er zijn verschillende soorten hondenverzekeringen beschikbaar op de markt.

 • Een basisverzekering is de meest eenvoudige vorm en biedt dekking voor de meest voorkomende medische kosten, zoals consulten bij de dierenarts en medicatie.
 • Een aanvullende verzekering biedt extra dekking voor specifieke behandelingen, zoals fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die uw hond veroorzaakt bij anderen.

Het is belangrijk om te weten welke soorten dekkingen beschikbaar zijn bij het afsluiten van een hondenverzekering, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw huisdier.

Hondenverzekering vergelijken

Op welke aspecten kun je de hondenverzekeringen vergelijken? Dat zijn bijvoorbeeld:

Ga je hondenverzekeringen vergelijken, dan is het vooral een kwestie van kijken naar je eigen budget. Betaal je liever een vast bedrag per maand, zodat je geen eigen risico op hoeft te hoesten? Of kun je wel een paar honderd euro missen, als je de dierenartsrekening onder je neus krijgt?

Hoe kies je de Beste hondenverzekering?

Als je op zoek bent naar een hondenverzekering, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste punten:

 • Dekkingsopties: Bekijk welke dekkingen er worden aangeboden, zoals ziektekosten, ongevallen en gedragstherapie. Kies de opties die het beste passen bij jouw hond en situatie.
 • Premie: Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars om te kijken welke het beste past bij jouw budget. Let hierbij wel op dat goedkoop niet altijd de beste optie hoeft te zijn.
 • Eigen risico: Het eigen risico kan verschillen per verzekeraar en kan van invloed zijn op de premie. Bekijk daarom goed wat het eigen risico inhoudt en welke opties er mogelijk zijn.
 • Uitsluitingen: Kijk naar eventuele uitsluitingen in de polisvoorwaarden. Zo kan het zijn dat bepaalde aandoeningen of behandelingen niet gedekt worden.
 • Ervaringen: Lees reviews en vraag bijvoorbeeld in een hondenforum naar meningen van andere eigenaren. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de verzekeraar en hun service.
 • Klantenservice: Zorg dat je bij vragen of problemen terecht kunt bij een goede klantenservice.

Door deze verschillende factoren in overweging te nemen, kun je de juiste hondenverzekering kiezen die past bij jou en jouw trouwe viervoeter.

5 Nuttige tips bij het afsluiten van een hondenverzekering

Het afsluiten van een hondenverzekering kan een slimme zet zijn om onverwachte medische kosten te dekken. Maar hoe kies je de juiste verzekeraar en polis?

 1. Een goede eerste stap is het vergelijken van verschillende verzekeraars en hun pakketten.Let bij het vergelijken ook op het eigen risico en de maximale vergoeding per jaar. Een hoger eigen risico kan zorgen voor een lagere premie, maar betekent ook dat je meer zelf moet betalen bij een behandeling. Houd daarnaast in gedachten wat de maximale vergoeding per jaar is, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
 2. Controleer welke behandelingen en medicijnen wel en niet gedekt worden door de hondenverzekering. Het kan zijn dat bepaalde aandoeningen of behandelingen uitgesloten zijn van de dekking. Zorg dat je goed weet wat wel en niet gedekt wordt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 3. Houd rekening met de leeftijd en gezondheid van je hond bij het kiezen van een verzekering. Sommige verzekeraars bieden alleen dekking aan voor honden van een bepaalde leeftijd of gezondheidsstatus. Kies een verzekering die past bij de behoeften van jouw hond.
 4. Bekijk of er aanvullende opties zijn, zoals dekking voor crematie of aansprakelijkheid. Sommige verzekeraars bieden extra opties aan die van pas kunnen komen, zoals dekking voor crematie of aansprakelijkheid bij schade veroorzaakt door jouw hond.
 5. Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door en vraag om verduidelijking waar nodig. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed te begrijpen voordat je een hondenverzekering afsluit. Vraag om verduidelijking als er iets niet duidelijk is, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van de verzekeraar.
hondenverzekering

Voor- en nadelen van een hondenverzekering

Een hondenverzekering kan verschillende voor- en nadelen hebben.

Voordelen van een hondenverzekering:

 • Een van de voordelen is financiële zekerheid bij onverwachte kosten voor medische behandelingen van de hond. Hierdoor hoeft je je geen zorgen te maken over de kosten die gepaard gaan met medische behandelingen van de hond.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van bijvoorbeeld een operatie of langdurige behandeling.
 • Sommige verzekeringen bieden bijvoorbeeld extra services, zoals een 24-uurs hulplijn voor spoedgevallen
 • Je kunt zelf kiezen welke dekking je wilt, waardoor je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.
 • Je hebt toegang tot medische zorg voor je hond zonder je zorgen te maken over de kosten.
 • Dit geeft een geruststellend gevoel en zorgt ervoor dat je je hond altijd de beste zorg kunt bieden.
 • Je kunt rekenen op professionele hulp en advies bij vragen over de gezondheid van je hond, wat erg waardevol kan zijn.

Nadelen van een hondenverzekering:

 • De maandelijks te betalen premie kan duur zijn. Je moet er dus wel rekening mee houden dat je deze kosten maandelijks zult hebben. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties en te bepalen welke dekking je écht nodig hebt.
 • Niet alle behandelingen worden volledig vergoed door de verzekering, waardoor je alsnog met extra kosten te maken kunt krijgen. Het is daarom belangrijk om altijd goed de polisvoorwaarden te lezen en te weten wat wel en niet gedekt wordt.
 • Soms betaal je jarenlang premie, terwijl jouw hond gelukkig nooit ziek wordt of de verzekering nodig heeft.

Kortom, het afsluiten van een hondenverzekering kan zeker voordelen hebben, maar het is belangrijk om goed te kijken naar de dekkingen en premies en te weten welke behandelingen wel en niet gedekt worden. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of de voordelen van een hondenverzekering opwegen tegen de nadelen.

Veel gestelde vragen over een hondenverzekering

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen over een hondenverzekering te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan gerust in de reacties hieronder.

Worden preventieve kosten vergoed middels de hondenverzekering?


Nee, preventieve kosten worden gewoonlijk niet vergoed. Dat zijn de jaarlijks terugkerende kosten. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse inenting, ontwormen en ontvlooiing. Deze kosten zal je dus altijd zelf moeten betalen. Een verzekering is echt bedoeld voor onverwachte, hoge dierenartskosten.


Kan elke hond zo’n hondenverzekering krijgen?


Nee, niet voor elke hond kun je een verzekering afsluiten. Zo komen honden boven een bepaalde leeftijd niet meer in aanmerking voor een nieuwe verzekering. De leeftijd waarop verzekeraars honden niet meer accepteren verschilt. De ene verzekeraar sluit honden van 5 jaar of ouder uit, de andere verzekeraar heeft een hogere leeftijdsgrens en sluit honden pas uit wanneer ze 7 of 8 jaar zijn.
Daarnaast moet je bij het afsluiten van een verzekering gedetailleerde informatie geven over de gezondheid van je hond.

Zo moet je opgeven of je in de afgelopen 12 maanden naar de dierenarts geweest, en waarvoor. Dus heb je het afgelopen jaar meer pech dan anders gehad als het ging om de gezondheid van je hond en heb je wat dierenartsbezoekjes afgelegd, dan kan het zijn dat de verzekeraar jouw hond weigert en je dus geen verzekering kunt afsluiten.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een hondenverzekering?


Vergelijk de verzekeringen op de variabelen, zoals:

 • maandbedrag
 • eigen risico
 • dekkingen.

Soms is het zo dat verzekeraars geen cent uitbetalen bij behandelingen voor aandoeningen die je hond al had vóórdat je de verzekering afsloot. In zo’n geval ben je de klos: dan betaal je voor een verzekering waar je op dat moment niets aan hebt.

Welke rassen zijn gedekt in een hondenverzekering?

Bijna alle rassen kunnen worden verzekerd, maar er zijn enkele rassen waarvoor de premie hoger ligt vanwege een verhoogd risico op bepaalde aandoeningen.

Hoe hoog is de premie van een hondenverzekering per maand?

De hoogte van de premie verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ras van de hond, de leeftijd en de gewenste dekking. Het is verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Hoe werkt het indienen van een claim?

Als je een claim wilt indienen voor medische kosten die je hebt gemaakt voor je hond, moet je vaak eerst zelf de rekening betalen en deze vervolgens indienen bij de verzekeraar. Vaak kun je digitaal je rekening indienen bij de verzekeraar. Het is belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen om de claim correct in te dienen en welke documenten je hiervoor nodig hebt.

Wanneer is een hondenverzekering voordeliger?


Wel of geen hondenverzekering – het is wikken en wegen. Want doe je er beter aan om die verzekeringskosten in een eigen spaarpotje te doen en het risico van hoge kosten zelf te dragen? Of neem je nul risico als het gaat om hoge dierenartskosten en neem je dus het risico dat je misschien jaarlijks iets meer geld kwijt bent aan de verzekeraar?

Er is een kantelpunt waarop de hondenverzekering je vooral geld kost en waarop je voordeliger uit bent. Dat kantelpunt ligt gemiddeld genomen op een bedrag van 500 euro aan dierenartskosten per jaar. Ga je over dat bedrag heen, dan ben je voordeliger uit mét verzekering voor je hond. Blijf je daaronder, dan kost de verzekering je vooral geld. Het is dus voor elk hondenbaasje een knoop die zelf moeten doorhakken, kijkend naar hun eigen portemonnee: wel of geen verzekering voor de hond.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste Hondenverzekering te kiezen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste verzekering voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste hondenverzekeringen op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van hondenverzekeringen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke verzekering het beste bij jouw hond past.


In een wereld waar huisdieren steeds meer worden beschouwd als volwaardige gezinsleden, is een hondenverzekering een onmisbaar instrument geworden voor verantwoordelijke eigenaren. Door de mogelijkheid om onverwachte veterinaire kosten te dekken, biedt een hondenverzekering gemoedsrust en financiële bescherming voor zowel hond als eigenaar.

Met de geruststellende wetenschap dat hun trouwe metgezel beschermd is, kunnen eigenaren zich volledig richten op het delen van kostbare momenten en het creëren van onvergetelijke herinneringen met hun geliefde viervoeter. Of het nu gaat om een kleine ongemakkelijkheid of een ernstiger gezondheidsprobleem, een hondenverzekering kan het verschil maken tussen angst en kalmte in tijden van nood.

Investeer in de gezondheid en het welzijn van uw hond met een hondenverzekering en bied uw trouwe metgezel de zorg en bescherming die hij verdient.

We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat het belang van het afsluiten van een hondenverzekering goed duidelijk is geworden en dat jullie de juiste verzekering hebben gevonden voor jullie hond.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.