Geperste Hondenbrokken: 20x Krachtige Voeding in Elke Brok

Geperste Hondenbrokken hondje

Stel je voor: een wereld vol kwispelende avonturen, waar jouw trouwe viervoeter de hoofdrol speelt. In deze krokante reis naar een gezondere levensstijl voor je harige vriend, zijn geperste hondenbrokken de ster van de show. Als een meesterwerk samengeperst tot elke brok, bieden deze voedzame lekkernijen niet alleen een smaakvolle ervaring, maar ook een bron van vitaliteit die je trouwe metgezel zal laten kwispelen van vreugde.

Dus laat je meeslepen in het verhaal van geperste hondenbrokken – een verhaal waarin gezondheid, smaak en geluk in elke beet samenkomen.

20x de beste geperste hondenbrokken van 2023

Bij al onze speurneuzenavonturen richten we ons standaard op een paar belangrijke checkpoints. Denk aan prijs, kwaliteit, plus- en minpunten, het oordeel van andere baasjes, en de sterrenstatus van populariteit.

Terwijl we deze lichten laten schijnen, zijn we er rotsvast van overtuigd dat we je de crème de la crème van geperste hondenbrokken kunnen presenteren. Een gegarandeerde glimlach voor jou én een blaffende dankjewel van je trouwe maatje! 😉

O, en wat betreft de grote onthulling van 2023: tromgeroffel, alsjeblieft! Hier presenteren we de absolute top 20 geperste hondenbrokken, oplopend in prijs van bescheiden naar bling-bling!

Even ter zijde: deze geweldige aanbiedingen zijn er in diverse maten, geschikt voor verschillende leeftijden, met smaken die de neusvleugels zullen prikkelen, en zelfs afgestemd op diverse hondenrassen. Tik op “Bekijk bij” om het perfecte voer voor jouw pluizige sidekick te ontdekken!

De beste geperste hondenbrokken – onze 3 Favorieten

Nadat je een glimp hebt opgevangen van de toppers hierboven, heb je misschien al een keuze gemaakt. Maar, als het kwartje nog niet is gevallen, laten we je graag onze top 3 zien, samengesteld op basis van de jazz van reviews en de groove van ervaringen van andere mensen!

En omdat we dol zijn op dat beetje extra pit, gooien we bij elk product een review-bonbonnetje erbij. Zo kan je jezelf trakteren op geperste brokken waarvan andere hondenbaasjes zeggen: “Dat is mijn jam!” Een geweldig geperst hondenvoer dat niet alleen je viervoeter laat dansen, maar ook jouw dag opvrolijkt. Rock on, hondenliefhebber! 🐾

1. Carnis Chicken Regular geperste hondenbrokken

Carnis geperste hondenbrokken, met kip als basis, is perfect voor honden van alle leeftijden en rassen. Kleine brokjes voor stads-teckelpup Joep en grote brokken voor boerderij-Duitse Herder Rex.

Natuurlijke Vitaliteit Elke brok barst van natuurlijke ingrediënten, om je hond gezond en smakelijk te voeden. Carnis voeding is kunstmatige-vrije, tarweglutenvrije heerlijkheid – zelfs voor de fijnproevers.

Glanzende Vacht Verwen de huid en vacht van je hond met onze zalmolie, afkomstig van duurzaam gekweekte Schotse zalm. Omega 3 en 6 bevorderen vertering en hartgezondheid. Pure voeding, blije honden! 🐾🍽️

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Uitstekend hondenvoer!Mijn pitbull Ivy krijgt 2x per dag eten en bij beide keren krijgt ze de bekende Pavlov reactie.
Ze kwijlt als een malle oftewel ze vind het erg lekker!
Goeie ontlasting en haar vacht glimt en ze verhaart minimaal.
Ivy en ik zijn zeer tevreden!"

2. Cavom compleet – geperste hondenbrokken

De unieke persmethode van Cavom Compleet resulteert in luchtigere hondenbrokken, waardoor hun onweerstaanbare geur vrijkomt! Dit complete voer, boordevol rund- en schapenvlees, voorziet in alle essentiële behoeften van je hond. De ideale Omega 3 en Omega 6 balans wordt bereikt met zuiver rundvet en oliën. Gezond genieten gegarandeerd! 🐶🍽️

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Het ideale voer voor onze Rocco. Droogvoer wat goed vult, goed is voor de spijsvertering en mooie stevige drollen geeft."

3. WOOOF regular Geperste hondenbrokken

WOOOF regular: Complete, natuurlijke geperste brok voor alle honden. Ondersteunt immuunsysteem, glanzende vacht. Tarwe(gluten)vrij. Geen kunstmatige stoffen. Geschikt voor alle maten met gemiddeld energieverbruik.

Kwaliteit & Verteerbaarheid: Natuurlijke ingrediënten voor een gezond leven. Focus op verteerbaarheid voor optimale opname.

Milieuvriendelijk & Efficiënt: Bij de productie wordt minder energie verbruikt, wat milieuvriendelijker is. Grondstoffen behouden hun waarde doordat de brokken tijdens het persen onder de 100 ºC blijven. Geperste brokken behouden voedingswaarde en lossen sneller op in maag.

Ingrediënten: Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais, gevogeltevet, weipoeder, zalmolie, lijnzaad, inuline, mineralen.

Voedingsadvies: Richtlijn, pas aan op leeftijd, grootte en activiteit. Genoeg water altijd belangrijk. 🐾🍽️

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Topvoer. Mijn 3 honden zijn er zot van! Glanzende vachten , ontlasting goed , en ze eten het zeer graag. Sinds we deze voer een jaar geleden aangeschaft hebben. Willen ze niets anders meer. Prijs ok."

Waarom Lovingyourdog vertrouwen voor het kopen van de Beste geperste hondenbrokken

Op een speurtocht naar de crème de la crème van geperste hondenbrokken, hebben we ons verdiept in een wonderlijke wereld van topklasse items. We hebben ons door honderden beoordelingen geworsteld, een duik genomen in de zee van zowel pootitieve als kritische feedback. Hierbij hebben we onze neus op scherp gezet voor:

 • De prijs van het product, omdat de portemonnee ook zijn zegje wil doen
 • Het aantal kopersreviews, omdat hoe meer meningen, hoe beter
 • De hoogte van de waarderingen, omdat sterren niet alleen voor de nachtelijke hemel zijn
 • Kwaliteitsbeoordelingen, want wie houdt er niet van een sterk staaltje eerlijke feedback?

Door deze benadering te omarmen, hebben we een schitterende lijst van toppers weten samen te stellen. Dit betekent dat jij de ideale geperste hondenbrokken voor jouw hond kunt vinden zonder al te veel kopzorgen.

Maar wacht, de beste geperste hondenbrokken kiezen kan een enigma zijn, een raadsel waarin smaken, leeftijd van de hond, en grootte van de verpakkingsinhoud samensmelten tot een verwarrende mix. Daarom is grondig onderzoek een ‘pootje’ in de goede richting. Met dit artikel willen we je als een trouwe vriend op weg helpen naar de juiste keuze.

Waarom überhaupt investeren in geperste hondenbrokken en welke heerlijke voordelen wandelen daarmee je leven binnen? Die vraag laten we niet onbeantwoord. Scroll snel verder voor een bevredigend antwoord!

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Geperste hondenbrokken zijn een specifiek type hondenvoer dat wordt gemaakt door de ingrediënten samen te persen tot compacte brokken bij hoge temperaturen. Dit productieproces verschilt van de traditionele ‘koud geperste’ methode of de ‘geëxtrudeerde’ methode die vaak wordt gebruikt bij het maken van reguliere hondenbrokken.

Bij het persen van hondenbrokken worden de ingrediënten samengevoegd en onder hoge druk samengeperst. Hierdoor ontstaan dichte, harde brokken die langzaam oplossen in de maag van de hond. Dit proces kan helpen de voedingsstoffen beter te behouden, omdat de lagere temperaturen tijdens het persen minder schade toebrengen aan de nutriënten in vergelijking met de hitte die wordt gegenereerd bij extrusie.

Geperste hondenbrokken worden vaak geprezen omdat ze een hoge voedingswaarde en goede verteerbaarheid bieden. Ze kunnen een uitgebalanceerde mix van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevatten om aan de voedingsbehoeften van honden te voldoen. Daarnaast kunnen ze gunstig zijn voor de tandgezondheid, omdat het kauwen op de harde brokken kan helpen bij het verwijderen van tandplak.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende merken en producenten mogelijk variaties hebben in hun productieprocessen en ingrediëntensamenstellingen voor geperste hondenbrokken. Als altijd is het aanbevolen om de voedseletiketten te lezen en advies in te winnen van dierenartsen of voedingsexperts om het beste voedingsplan voor jouw hond te bepalen.

De voordelen van Geperste hondenbrokken

Geperste hondenbrokken bieden verschillende voordelen voor honden, waaronder:

 1. Hoge Voedingswaarde: Geperste brokken worden bij lagere temperaturen vervaardigd in vergelijking met geëxtrudeerde brokken, wat kan helpen bij het behouden van de voedingsstoffen in de ingrediënten. Dit resulteert vaak in een hogere voedingsdichtheid en betere opname van voedingsstoffen door je hond.
 2. Langere Kauwtijd: De compacte en harde textuur van geperste brokken kan de kauwtijd verlengen. Dit is gunstig voor de tandgezondheid, omdat het kauwen kan helpen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen, wat op lange termijn kan bijdragen aan gezondere tanden en tandvlees.
 3. Verteerbaarheid: De manier waarop geperste brokken worden geproduceerd, kan resulteren in een lichtere brokstructuur die gemakkelijker te verteren is voor sommige honden. Dit kan vooral voordelig zijn voor honden met gevoelige maag-darmstelsels.
 4. Minder Lucht en Volume: Omdat geperste brokken dichter en compacter zijn, bevatten ze over het algemeen minder lucht en hebben ze een lager volume in vergelijking met geëxtrudeerde brokken. Dit kan nuttig zijn voor honden die snel verzadigd zijn of voor honden die vatbaar zijn voor overeten.
 5. Minder Zetmeel: Sommige geperste brokken bevatten minder zetmeel en koolhydraten, wat gunstig kan zijn voor honden die een lagere koolhydraatinname nodig hebben, zoals honden met bepaalde gezondheidsproblemen zoals diabetes.
 6. Voedselgevoelige Honden: Voor honden met voedselallergieën of -gevoeligheden kunnen geperste brokken een alternatief bieden, omdat ze vaak minder ingrediënten bevatten en mogelijk minder bewerkte ingrediënten hebben.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke hond individuele voedingsbehoeften heeft. Wat voor de ene hond werkt, kan mogelijk niet geschikt zijn voor een andere. Raadpleeg altijd een dierenarts of een voedingsexpert voordat je het dieet van je hond aanpast of overstapt op een ander type hondenvoer.

Geperste Hondenbrokken hond

Tips om op te letten als je geperste hondenbrokken gaat kopen

Bij het kopen van geperste hondenbrokken is het belangrijk om op verschillende factoren te letten om ervoor te zorgen dat je een voedzaam en geschikt product voor je hond kiest. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Ingrediënten: Controleer de lijst met ingrediënten om ervoor te zorgen dat het voer hoogwaardige eiwitbronnen bevat (bijvoorbeeld vlees of vis) en dat het vrij is van onnodige vulstoffen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.
 • Eiwitgehalte: Kijk naar het eiwitgehalte van de brokken. Het eiwitgehalte moet geschikt zijn voor de behoeften van jouw hond, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, grootte en activiteitsniveau.
 • Voedingsstoffenbalans: Controleer of de voeding een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen biedt, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Het is belangrijk dat de voeding voldoet aan de specifieke voedingsbehoeften van jouw hond.
 • Speciale behoeften: Als jouw hond speciale behoeften heeft, zoals voedselallergieën, gevoeligheden of gezondheidsproblemen, zoek dan naar geperste brokken die geschikt zijn voor deze behoeften. Er zijn opties beschikbaar voor honden met bijvoorbeeld graanallergieën of gevoelige maag-darmstelsels.
 • Kauwgedrag: Overweeg het kauwgedrag van jouw hond. Als jouw hond neigt naar schrokken, kunnen grotere en dikkere geperste brokken helpen om de eetlust te bevredigen en de maaltijd te vertragen.
 • Voedingsrichtlijnen: Lees de voedingsrichtlijnen op de verpakking om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voer voor jouw hond te bepalen. Houd er rekening mee dat deze slechts richtlijnen zijn en dat individuele behoeften kunnen variëren.
 • Merk en betrouwbaarheid: Kies voor een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve ingrediënten en productieprocessen. Online recensies en aanbevelingen van andere hondenbezitters kunnen ook nuttig zijn bij het selecteren van een merk.
 • Dierenartsadvies: Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je overstapt op een nieuw type hondenvoer, inclusief geperste brokken. Zij kunnen je adviseren over wat het beste is voor de individuele gezondheid en voedingsbehoeften van jouw hond.

Het is belangrijk om de specifieke behoeften van jouw hond in overweging te nemen en de voedseletiketten zorgvuldig te lezen om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van geperste hondenbrokken.

De verschillende soorten geperste hondenbrokken

Er zijn verschillende soorten geperste hondenbrokken beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en ingrediëntensamenstellingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten geperste hondenbrokken:

 • Standaard Geperste Hondenbrokken: Dit zijn de traditionele geperste brokken die een uitgebalanceerde mix van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen bieden voor algemene voedingsbehoeften van de meeste honden.
 • Graanvrije Geperste Hondenbrokken: Deze brokken bevatten geen granen zoals tarwe, maïs of rijst. Ze zijn bedoeld voor honden met mogelijke graanallergieën of voor eigenaren die de voorkeur geven aan een graanvrij dieet.
 • Specifieke Eiwitbronnen: Sommige geperste brokken gebruiken specifieke eiwitbronnen, zoals lam, eend, zalm of kalkoen. Deze zijn handig voor honden met voedselallergieën of -intoleranties.
 • Light of Gewichtsbeheersing Geperste Brokken: Deze brokken zijn geformuleerd met minder calorieën en vetten om honden te helpen een gezond gewicht te behouden of af te vallen.
 • Gezondheidsspecifieke Geperste Brokken: Er zijn geperste brokken die gericht zijn op de gezondheid van specifieke organen of functies, zoals honden met gevoelige magen, gevoelige huid, gewrichtsproblemen, enzovoort.
 • Puppy- en Seniorformules: Er zijn geperste brokken ontworpen voor de specifieke voedingsbehoeften van puppy’s en oudere honden. Deze bevatten doorgaans aangepaste voedingsstoffen om te voldoen aan de groei- en verouderingsprocessen.
 • Hypoallergene Geperste Brokken: Deze zijn ontwikkeld voor honden met ernstige voedselallergieën en -intoleranties. Ze bevatten beperkte ingrediënten om de kans op allergische reacties te minimaliseren.
 • Biologische of Natuurlijke Geperste Brokken: Sommige merken bieden biologische of natuurlijke geperste brokken, die zijn gemaakt van hoogwaardige, niet-GGO-ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Sport- en Prestatie geperste Brokken: Deze zijn geformuleerd om de energiebehoefte van actieve en presterende honden te ondersteunen.

Elk type geperste hondenbrok heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor verschillende honden op basis van hun individuele behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om de etiketten te lezen, advies in te winnen bij dierenartsen en voedingsexperts, en de juiste brokken te kiezen die passen bij de gezondheid en levensfase van jouw hond.

Veel gestelde vragen

Geperste Hondenbrokken

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen te beantwoorden over geperste hondenbrokken. Staat jouw vraag er niet tussen, stel deze dan gerust in de reacties onderaan dit artikel.

Wat is het verschil tussen geperste hondenbrokken en normale brokken?

Het belangrijkste verschil tussen geperste hondenbrokken en normale brokken (geëxtrudeerde brokken) ligt in de productiemethode en de eigenschappen van de resulterende voeding. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

1. Productiemethode:

 • Geperste Hondenbrokken: Deze brokken worden vervaardigd door de ingrediënten samen te persen bij hoge druk en lage temperaturen. Dit proces behoudt over het algemeen meer voedingsstoffen en resulteert in compacte, dichte brokken.
 • Normale Brokken (Geëxtrudeerde Brokken): Deze brokken worden gemaakt door een mengsel van ingrediënten te verhitten en onder hoge druk door een matrijs te persen. Dit proces heeft hogere temperaturen en kan enige vermindering van voedingsstoffen veroorzaken.

2. Textuur en Kauwgedrag:

 • Geperste Hondenbrokken: Ze hebben meestal een dichtere, hardere textuur die het kauwen kan bevorderen en de tandgezondheid kan verbeteren. De brokken lossen langzamer op in de maag van de hond.
 • Normale Brokken: Ze hebben vaak een lichtere en luchtigere textuur, wat kan resulteren in snellere oplossing in de maag.

3. Voedingswaarde en Verteerbaarheid:

 • Geperste Hondenbrokken: Vanwege het behoud van voedingsstoffen tijdens het productieproces, worden geperste brokken vaak geprezen om hun hoge voedingswaarde en betere verteerbaarheid.
 • Normale Brokken: Hoewel nog steeds voedzaam, kunnen geëxtrudeerde brokken enigszins verminderde voedingsstoffen hebben vanwege de hogere hitte tijdens het productieproces.

4. Aanbevolen voor:

 • Geperste Hondenbrokken: Deze kunnen vooral geschikt zijn voor honden met een gevoelige maag-darmstelsel, tandproblemen of die baat hebben bij langzamer eten.
 • Normale Brokken: Deze zijn vaak geschikt voor de meeste honden, maar kunnen minder geschikt zijn voor honden met specifieke voedingsbehoeften.

Het kiezen tussen geperste en normale brokken hangt af van de individuele behoeften van je hond, je voorkeuren en eventuele aanbevelingen van je dierenarts. Beide soorten brokken kunnen hoogwaardige voeding bieden, maar het is belangrijk om de ingrediënten, voedingswaarde en voedingsbehoeften van je hond te overwegen bij het maken van je keuze.

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Geperste hondenbrokken zijn een type hondenvoer dat wordt gemaakt door de ingrediënten samen te persen bij hoge druk en lage temperaturen. Hierdoor ontstaan compacte, dichte brokken die langzamer oplossen in de maag van de hond.

Zijn geperste brokken geschikt voor alle honden?

Ja, geperste brokken zijn over het algemeen geschikt voor de meeste honden, maar het is belangrijk om rekening te houden met de individuele behoeften en voorkeuren van je hond, evenals eventuele voedselallergieën of -gevoeligheden.

Wat is het verschil tussen geperste brokken en geëxtrudeerde brokken?

Geperste brokken worden samengeperst bij lagere temperaturen, terwijl geëxtrudeerde brokken bij hogere temperaturen worden gemaakt. Dit kan van invloed zijn op de voedingswaarde en de textuur van de brokken.

Zijn geperste brokken beter dan geëxtrudeerde brokken?

Beide soorten brokken hebben hun eigen voordelen en zijn geschikt voor verschillende honden. Geperste brokken behouden vaak meer voedingsstoffen, terwijl geëxtrudeerde brokken meer luchtige texturen kunnen hebben.

Zijn geperste brokken duurzamer?

Geperste brokken hebben vaak een lagere productietemperatuur, wat kan bijdragen aan een verminderde ecologische impact. Ze kunnen milieuvriendelijker zijn dan sommige andere productiemethoden.

Kan ik geperste brokken aan puppy’s geven?

Ja, er zijn geperste brokken speciaal geformuleerd voor puppy’s. Let op de aanbevelingen op de verpakking voor de leeftijd en het gewicht van je puppy.


Dus, waar wacht je nog op? Laat je trouwe viervoeter vandaag nog kennismaken met de knapperige verrukking van geperste hondenbrokken! Met een overvloed aan smaak, voedingsstoffen en kauwplezier is dit de perfecte traktatie voor je harige vriend. Haal die staart aan het kwispelen en klik op “Nu kopen” om jouw hond de ultieme smaakexplosie te bezorgen. Jouw pluizige metgezel zal je dankbaar zijn voor deze onweerstaanbare verwennerij.

Op naar een sprankelende gezondheid en gelukkige smaakpapillen – koop vandaag nog geperste hondenbrokken en maak elke hap een moment om van te genieten! 🐾🛒

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.