Mondwater hond kopen, Bekijk de top 15 Beste en Ervaringen

mondwater hond voor de perfecte smile

Mondwater voor een hond is naast het tandenpoetsen van jouw hond zijn gebit, heel belangrijk voor het behouden van een goed en gezond gebit.

mondwater-hond-voor-gezonde-tanden

In deze blog gaan we kijken naar het beste mondwater voor jouw hond en de ervaringen die gebruikers met het mondwater hebben.

Top 15 Beste Mondwater Hond

Onderstaand een lijst met 15x het beste mondwater voor een hond van 2022. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en we kijken ook naar de voor- en nadelen van het product, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor het beste mondwater.

1. OxyFresh Pet Dental Kit – Tegen slechte adem en tandsteen bij honden en katten 2. Beaphar tandspray – kat en hond – frisse adem – 150 ml 3. Organimal Gebit in Balans Hond & Kat – 30 ml 4. Bogadent Dental Water Additive Hond 250 ML 5. Bogadent Dental Care Spray – Hond 50 ml 6. Beaphar Mondwater hond – 250 ml 7. Beeztees – Dental Water – Mondwater voor Hond/Kat – 300ml 8. easy mondwater hond – voor honden – 100% natuurlijk – 237 ml – tegen stinkende adem – verhelpt tandvleesproblemen – tegen tandplak – gebitsverzorging bij honden 9. Tropiclean Fresh Breath Oral Care Water Additive – Gebitsverzorging – 473 ml 10. AFP – Sparkle Dental Water Additive (475ml) 11. Tropiclean Puppy Water Additive 473 ML 12. Jean Peau Dentidog Gebitsverzorger 1ST-50ml 13. Francodex 2 in 1 Mondwater – 500 ml 14. OxyFresh Pet Mondspray voor hond en kat tegen slechte adem en tandsteen 15. Trixie gebitsverzorgend mondwater 300 ml

5x Het Beste Mondwater voor jouw hond

We gaan nu onze top 5 beste mondwater voor honden beoordelen.

1. OxyFresh Pet Dental Kit (mondwater hond) – Tegen slechte adem en tandsteen bij honden en katten – Mijn Favoriet

Voordelen

 • Volkomen veilig zonder schadelijke of agressieve stoffen
 • Reuk- en smaakloos
 • Voorkomt tandsteen en gaatjes
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

 • Geen

ingrediënten: Water (Aqua), Gestabiliseerd Chloordioxide (Oxygene®), Zinkacetaat, Natriumcitraat, Chlorofylline-Koper Complex, Natriumbenzoaat, Natriumhydroxide, Citroenzuur, Kaliumsorbaat.

Wij gebruiken het mondwater hond van Oxyfresh en dat bevalt erg goed. Mijn Maltezer heeft sinds ik dit dagelijks aan haar drinkwater toevoeg geen last meer van bruine strepen in de vacht bij haar mond.

Honden en katten zijn allemaal gevoelig voor tandplak en tandbederf naarmate ze ouder worden. Oxyfresh producten hebben een gepatenteerde mix Oxygene en zink als actieve bestanddelen. Die formule bestrijdt de schadelijke bacteriën die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen in de bek en een slechte adem.

Oxyfresh is één van de beste in mondverzorgingsproducten voor honden op dit moment. Gebruikers waaronder ik zelf zijn ook erg enthousiast over de werking van de producten. Dit mondwater is dan ook ideaal voor het gebit van jouw hond.

2. Organimal (mondwater hond) Gebit in Balans Hond & Kat – 30 ml

Voordelen

 • 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische kleur, geur en smaakstoffen etc.
 • Ter ondersteuning van gezond tandvlees
 • Helpt met het behouden van een sterk gebit
 • Ter ondersteuning van de gezonde bacteriën in de bek
 • Voor een frisse adem

Nadelen

 • Het aanbrengen kan wat lastig zijn

Organimal staat voor kwaliteit. Er wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardige natuurzuivere producten van hoge kwaliteit. De productie vindt plaats volgens strenge HACCP standaarden en Europese richtlijnen voor voedingssupplementen om de hoogste kwaliteit te garanderen.

De ervaringen van gebruikers zijn zeer positief. Het tandvlees van de hond ziet er na regelmatig gebruik weer goed en gezond uit en de hond ruikt weer lekker fris uit zijn bekkie 🙂 Het enige minpunt wat ik kan vinden is het feit dat het even wennen is, voor jou en voor jouw hond, om aan te brengen.

Organimal gebit in balans is anders dan ander mondwater voor honden. Je brengt dit namelijk aan op het tandvlees, je kunt het niet even snel toevoegen aan het drinkwater. Gewoon even doorzetten dan gaat het steeds gemakkelijker!

3. Beaphar Mondwater hond – 250 ml

Voordelen

 • Gaat de vorming van tandplak tegen
 • Zorgt oor een frisse adem
 • Gemakkelijk te gebruiken door een beetje toe te voegen aan het dagelijkse drinkwater

Nadelen

 • bevat wel kleurstoffen

Beaphar mondwater voor je hond pak de bacteriën aan die naast de voedselresten die in de hond zijn mond achterblijven, zorgen voor tandplak. Tandplak veroorzaakt gebitsproblemen en een slechte adem. Beaphar mondwater los je op in het drinkwater van jouw hond, dus heel makkelijk in gebruik.

Met 1 flesje Beaphar mondwater kan je 25 liter drinkwater aanmaken voor jouw hond.

De meeste gebruikers zijn enthousiast over het gebruik van dit product. Het product bevat alleen kleurstoffen (de kleur van het water is groen) het kan zijn dat jouw hond hier niet tegen kan, dus houdt dat in de gaten, maar dat zal niet heel vaak voor komen.

Klik hier om Beaphar mondwater bij Amazon.nl te bestellen

4. OxyFresh Pet Mondspray voor hond en kat tegen slechte adem en tandsteen

Voordelen

 • Ph-neutraal (bevat geen zure bestanddelen) en is alcohol-vrij.
 • 100% veilig voor zowel honden als katten
 • Reuk- en smaakloos
 • Helpt tandplak en tandvleesontstekingen te voorkomen
 • Gemakkelijk in gebruik, 2 keer per dag even in de mond van jouw hond sprayen

Nadelen

 • Geen

OxyFresh Pet Dental Breath Spray bevat alleen veilige en niet-bijtende ingrediënten en is super makkelijk in gebruik, wanneer jouw hond er aan gewend is uiteraard. Jouw hond moet even wennen aan het feit dat jij iets in zijn mond sprayt, maar dat went best snel.

Met 2 keer per dag even sprayen reinig je het gebit en tandvlees van jouw hond en bovendien verfrist het een slechte (katten- en) hondenadem.

Gebruikers zijn ook laaiend enthousiast, net zoals ik zelf, want ik gebruik dit mondwater ook voor mijn hondjes. Het is een krachtige maar diervriendelijke spray, die doet wat hij moet doen.

5. Tropiclean Fresh Breath Oral Care Water Additive (mondwater hond) – Gebitsverzorging – 473 ml

Voordelen

 • Tropiclean zorgt voor schone én gezonde tanden en werkt tegen een slechte adem
 • Reuk- en smaakloos
 • unieke samenstelling van ingrediënten inclusief groene thee, die helpt om de bacteriën te bestrijden, de mondgeur veroorzaken en tot 12 uur frisse adem te bieden
 • Vermindert tandplak en tandsteen
 • gemakkelijk in gebruik, toevoegen aan het drinkwater

Nadelen

 • Er kan vachtverkleuring bij de mond optreden,

Ingrediënten: gezuiverd water, citroenzuur, cetylpyridiniumchloride, chlorofylline, glycerine, kaliumsorbaat, extract van groene theebladeren.

De meeste gebruikers zijn erg enthousiast over het Tropiclean mondwater, het doet wat het moet doen, tandplak verminderd, tanden worden witter en de de hond ruikt weer fris uit zijn mond.

Klik hier om Tropiclean mondwater bij Amazon.nl te bestellen

Veel gestelde vragen over mondwater hond

Wat is mondwater voor honden?

De verzorging van het gebit van jouw hond is net zo belangrijk als de verzorging van ons eigen gebit. De tanden van jouw hond poets je al regelmatig (lees ook: Honden tanden poetsen, hoe doe je dat?), mondwater voor een hond is dan een goede aanvulling.

Je heb t mondwater wat voor een frisse adem zorgt, maar ook mondwater wat de vorming van tandplak tegen gaat. Mondwater voor honden kun je zelf bij je hond toedienen, vaak via een spray in de mond, maar je kan het ook vermengen in het water in de drinkbak van jouw hond.

Waar let je op als je mondwater voor jouw hond koopt?

Deze werkzame stoffen in het mondwater hond : Xylitol wordt gebruikt in wateradditieven en is een chemische stof en is gevaarlijk voor honden. Xylitol remt de bacteriegroei in de mond en zorgt voor een frisse adem. De bacteriën in de mond nemen de XYlitol op waardoor bacteriën niet meer kunnen groeien en zo wordt tandplak voorkomen. In mondwater is de hoeveelheid Xylitol zo klein dat dit niet gevaarlijk voor honden zou moeten zijn. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar een mondwater Zonder Xylitol . Lees het etiket en koop mondwaters die deze chemische stof niet hebben toegevoegd.

Chloorhexidine is een chemische stof, een ontsmettingsmiddel, die bacteriën in de mond dood en tegelijkertijd ook zorgt voor een frisse adem. Chloorhexidine is ongevaarlijk voor honden maar chloorhexidine kan wel een bruin verkleuring van het gebit en de tong geven. Dit verdwijnt vanzelf weer, wanneer er geen chloorhexidine meer wordt gegeven.

De ervaringen van andere gebruikers: Wij zoeken altijd naar product reviews, of we hebben de producten zelf getest.

Wat wil je dat de werking is van het mondwater of de mondspray? Wil je een gemakkelijk oplossing, waardoor je alleen een dopje van het mondwater toevoegt aan het dagelijkse drinkwater van jouw hond of gebruik je liever een spray, die je dagelijks even in de mond van jouw hond sprayt. Wil je alleen dat jouw hond frisser uit zijn mond gaat ruiken, of heb je liever dat het product ook de aanmaak van tandplak en tandsteen tegengaat?

Bestaat er 100% natuurlijk mondwater voor een hond?

Nee op dit moment bestaat er nog geen 100% natuurlijk mondwater voor een hond, er moet nu eenmaal bepaalde werkzame stoffen worden toegevoegd om tandplak, tandsteen en bacteriën in de mond te kunnen bestrijden.

Nu ik honden mondwater gebruik, hoef ik dan de tanden van mijn hond niet meer te poetsen?

Ja dat moet wel! Een water additieve is een aanvulling op het onderhouden van het gebit van jouw hond. Tandenpoetsen is nog altijd de beste manier om het gebit van jouw hond gezond te houden.

Waardoor stinkt de adem van mijn hond?

Meestal door een slechte mondhygiëne. Jouw hond heeft te veel tandplak en tandsteen op zijn gebit. Zorgen voor goede voeding, het gebit van jouw hond poetsen, een mond spray en mondwater voor honden gebruiken kan dit voorkomen. Laat het gebit van jouw hond wel eerst nakijken door de dierenarts.
Wanneer jouw hond ouders is dan 7 jaar en erg uit zijn mond stinkt dan kan het ook zo zijn dat jouw hond een medische aandoening heeft zoals bijvoorbeeld:
– Suikerziekte
– Leverziekte
– Nierziekte
Uiteraard maak je als je dit vermoedt ook een afspraak bij de dierenarts.

Wat kan ik nog meer doen om het gebit van mijn hond gezond te houden?

Regelmatig tandenpoetsen, mondwater gebruiken, een mondspray gebruiken, maar ook:
– een gezond en natuurlijk dieet
– Kauwsnacks, kauwstaven en dergelijk die het schoonhouden van het gebit bevorderen.
– Koop kauwspeeltjes die helpen het gebit schoon te maken

We zijn aan het einde van deze blog. Ik hoop dat het gebruik van mondwater voor honden jullie duidelijk is geworden.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen

Shop producten voor honden

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.