Waakbord hond: 15x de Beste met jouw hondenras erop [2023]

waakbord hond

Een waakbord hond is een leuke manier om mensen te laten zien dat je een hond hebt. Er zijn veel verschillende soorten waakborden, zo heb je een waakbord met alleen tekst, maar je hebt zo ook per hondenras met foto.

En het maakt niet uit of je een grote hond hebt, zoals een Rottweiler, of een kleine chihuahua, voor elk hondenras is wel een gaaf waakbord te vinden.

In deze blog laten we je de leukste en beste waakborden van 2023 zien.

15x het Beste waakbord hond bij Bol.com

Wij hebben onderstaande lijst samengesteld uit de best beoordeelde waakborden die wij konden vinden bij Bol.com. Voor het beste waakbord voor jouw hond hebben wij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onze Top 6 keuzes voor het beste waakbord hond

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde waakborden voor jouw hond van 2023 te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij het beste waakbord kunt kopen.

De lijst is geselecteerd op het materiaal van het waakbord.

1. Honden waakborden van aluminium

Een waakbord hond kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Hieronder de mooiste waakborden van aluminium. Het grote voordeel van aluminium is dat het niet roest en zeer sterk materiaal is.

Bovenstaand zijn slechts 4 voorbeelden van de vele verschillende soorten aluminium waakborden. Je kunt deze waakborden krijgen voor bijna alle verschillende hondenrassen en ze zijn verkrijgbaar met verschillende teksten erop.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Perfect. Goede prijs, snelle levering en makkelijk te monteren. Van deze aanschaf krijg je geen spijt!"

2. Honden Waakbord van hardhout

Hardhouten honden waakborden zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook UV bestendig en water afstotend.

Echt schitterend deze waakborden van hardhout. De tekst is altijd het zelfde: “Hier waak Ik” en vervolgens heb je echt een ruime keuze aan afbeeldingen van de meest voorkomende hondenrassen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Super mooi. Nog mooier in het echt!."

3. Metalen waakbord hond

Metalen honden waakborden kunnen wel tegen een stootje en zijn kleur vast en waterbestendig.

De keuze voor een metalen waakbord hond is groot. Bovenstaand zijn slechts 4 voorbeelden. Metaal is duurzaam en slijtvast. De teksten zijn goed leesbaar op de borden en je kunt ze in vele verschillende soorten krijgen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Zeer goed. Mooi design, dat is wat ik er goed aan vind."

4. Waakbord hond van kunststof

Een kunststof honden waakbord is zeer goed bestand tegen UV-stralen en extreme weersinvloeden.

De afbeeldingen en tekst komen prachtig tot zijn recht op deze kunststof waakborden en ze blijven ook mooi. Je bevestigt ze eenvoudig aan je schutting of hek en het is meteen voor iedereen duidelijk dat je een hond hebt en welke hond de bezoeker komt begroeten.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Exclusief waakhond bord. Mooi en stevig"

5. Waakbord hond van Polystyreen

Een honden waakbord gemaakt van polystyreen is waterafstotend. Polystyreen is een kunststof.

Super mooi waakbord met duidelijke tekst en mooie foto’s. De gaatjes zijn voorgeboord, dus op hangen is een fluitje van een cent.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Prima duidelijk waakbord. Wij hebben 2 van deze bordjes aangeschaft, 1 hangt buiten en de andere staat binnen voor het raam.. maar dit maakt geen verschil want buiten blijft hij net zo mooi als binnen!
Prima kwaliteit waakbord dus.
Makkelijk op te hangen en duidelijk leesbare tekst!
Echt een aanrader!!"

6. Honden waakbord van steen

Een stenen honden waakbord. Witte tekst op een zwart leisteen. Een prachtig design om te laten zien dat jij met een hond samenwoont.

Dit waakbord hang je op een een spijker en een touwtje, erg makkelijk dus.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Leuk bordje. Bordje staat op de vensterbank naast de voordeur. Ziet er leuk uit. Minder schreeuwend dan die wit met rode letter borden. Het is een soort grijze smalle steen met witte opdruk. Nu al een jaar en nog nieuw om te zien. Staat prima zo"

Veel gestelde vragen over het honden waakbord

In de bovenstaande lijst hebben we een aantal verschillende soorten materialen waarvan honden waakborden gemaakt kunnen zijn, gezien. Er zullen ongetwijfeld nog wel een paar vragen zijn over het waakbord, daarom beantwoorden wij hier onder de meeste gestelde vragen.

Wat is een waakbord hond?

Een honden waakbord is niets anders dan een bordje wat aangeeft dat er een hond in huis of de tuin is. Het kan een bord zijn met alleen tekst, maar het kan ook een bord zijn met een afbeelding van het hondenras dat jij hebt.

Wil je het nog persoonlijker maken, dat kan ook, je kunt ook borden laten maken met een afbeelding van jouw eigen hond er op, maar de meeste borden zijn al voorbedrukt.

De teksten zijn divers, je hebt borden die echt een waarschuwing geven, maar je hebt ook borden met een grappige tekst er op, die zeker ook de aandacht trekken.

Waarom zou je een waakbord kopen?

Een honden waakbord is leuk en het houdt ongewenste bezoekers uit je tuin en huis. Een waakbord kan namelijk ook afschrikken, helemaal als je een groot hondenras hebt. Inbrekers slaan huizen met honden liever over.

Daarnaast is een waakbord ook gewoon leuk. Je laat bezoekers zien dat er een hond in huis is. Het staat leuk bij de voordeur, want je kunt het bord ook in het raam bij de deur neerzetten.

Waar let je op bij het kopen van een waakbord hond?

Wanneer je op zoek gaat naar een honden waakbord is het belangrijk om met onderstaande punten rekening te houden.

Het materiaal van het waakbord

Wanneer je een waakbord buiten neerhangt, dan wil je dat deze wel bestand is tegen alle weersomstandigheden. De print moet slijtvast zijn en UV bestendig, zodat hij niet vervaagt wanneer het bord de hele dag in de zon hangt.

Aluminium en metaal zijn zeer sterk en duurzaam, maar ook kunststof kan wel tegen een stootje.

De grootte van het waakbord hond

Je koopt een waakbord omdat je mensen wilt laten zien dan je een hond hebt. Het is niet handig als het waakbord zo klein is dat je bijna een vergrootglas nodig hebt om het te lezen.

Veel waakborden komen echter in de standaard maten van 20 bij 25 centimeter. Deze grootte is goed en van afstand ook goed te lezen.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor het beste waakbord. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van het waakbord. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Hoe bevestig je een honden waakbord?

De meeste waakborden bevestig je met schroeven, de gaten zijn meestal al voorgeboord in het bord.

Soms bevestig je het waakbord met dubbelzijdig tape, maar dat lijkt me niet super lang houden buiten, die bevestiging is meer voor binnen gebruik.

Waar hang je een waakbord op?

Waakborden worden meestal op een hek geplaatst, of op de schutting deur. Zo is het meteen duidelijk dat er een hond in de tuin kan zijn.

Je kunt waakborden ook binnen neer zetten, bij het keukenraam, of bij het raam bij de voordeur. Op deze manier is het bord ook meteen goed zichtbaar voor bezoekers.

De bedoeling van een waakbord is dat het goed zichtbaar is voor een bezoeker.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie een goede keuze hebben kunnen maken voor een waakbord hond.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.