Muilkorf hond nodig? Bekijk de top 15 en hoe je ze goed gebruikt. [Sale]

muilkorf hond

Muilkorf hond nodig? Een honden muilkorf is een handig trainingsmiddel maar ook zeker een veiligheidsmiddel. Vaak wordt er gedacht dat alleen agressieve honden een een muilkorf dragen, wanneer je een hond met een muilkorf om aan ziet komen, ga je meestal liever even aan de kant, ja toch?

Dat hoeft niet, want een muilkorf is er niet alleen voor enge honden of hondjes die bijten. Een muilkorf is een trainingsmiddel wat jouw hond helpt om bijvoorbeeld normaal te communiceren.

15x de beste Muilkorf hond van 2022

Onderstaand een lijst met 12x de beste honden muilkorf van 2022. We hebben ons product onderzoek gedaan bij Bol.com en Amazon.nl. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en we kijken ook naar de voor- en nadelen van het product, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor de beste muilkorf voor jouw hond.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog. De muilkorven zijn in verschillende maten te verkrijgen.

€16,07
2 new from €11,99
as of augustus 16, 2022 2:07 pm
Amazon.nl
€17,61
3 new from €17,61
as of augustus 16, 2022 2:07 pm
Amazon.nl
€25,92
2 new from €20,50
as of augustus 16, 2022 2:07 pm
Amazon.nl
€92,30
as of augustus 16, 2022 2:07 pm
Amazon.nl
€96,92
2 new from €96,92
as of augustus 16, 2022 2:07 pm
Amazon.nl

5x de best beoordeelde Muilkorf hond

1. Baskerville Ultra Muzzle – Muilkorf hond

Wanneer je een sterke en duurzame muilkorf zoekt, dan kom je uit bij de Baskerville Ultra Muzzle. Een veiligheidsband zorgt ervoor dat de muilkorf goed op zijn plaats blijft zitten.

De muilkorf zit comfortabel bij jouw hond en heeft genoeg ruimte dat jouw hond kan eten en drinken. Het kunststof materiaal is bijzonder sterk, duurzaam en buigzaam.

Je kunt de Baskerville Ultra Muzzle in 6 verschillende maten kopen. Onderaan in dit artikel zie je de maattabel van de Baskerville muilkorf.

De Baskerville Ultra Muzzle wordt gemiddeld met 4.2 van de 5 sterren beoordeeld bij Bol.com.

5 sterren review van Bol.com: "Baskerville muilkorf Past goed, laat hond nog toe om te hijgen, te drinken,..."

2. KARLIE Halsband Muilkorf Hond kunststof

De Karlie muilkorf is speciaal voor molossers en rottweilers. De muilkorf is iets breder, waardoor deze perfect is voor de hondenrassen met de bredere kop.

Deze muilkorf is van kunststof en heeft verstelbare riemen. Het deel bij de neus is gevoerd met vilt.

Op dit moment wordt de Karlie muilkorf hond beoordeeld met 5 van de 5 sterren bij Bol.com.

5 sterren review van Bol.com: "Ideaal bij bulldog soorten. Voor bullmastif ideale muilkorf omdat deze breed is."

3. Mikki Nylon Muilkorf hond

Het Mikki nylon snuitje is perfect voor een bezoek aan de dierenarts of honden trimsalon. Wanneer je de Mikki muilkorf om doet bij jouw hond moet er een vinger ruimte aan de zijkant overblijven, zo kan jouw hond met dit snuitje ook eten en drinken.

De Mikki Nylon muilkorf is dus ademend en daardoor ook geschikt om te gebruiken in landen waar een muilkorf verplicht is.

Op dit moment is de gemiddelde beoordeling voor de Mikki Nylon muilkorf 5 van de 5 sterren bij Bol.com

5 sterren review van Bol.com: "Mooie zachte " muilkorf" Mooie zachte " muilkorf" makkelijk om te doen en aanbevolen door de dierenarts."

4. Bestia Maximus leren muilkorf hond. Uniek design en kwaliteit

Last updated on augustus 16, 2022 2:07 pm

De Bestia Maximus muilkorf is gemaakt van 100% leer. De muilkorf is ademend en kan met 1 hand omgedaan worden. Voor optimaal comfort heeft deze muilkorf een leren en orthopedische schuimvulling aan de binnenkant verwerkt.

De Bestia is verkrijgbaar in de maten:

 • L – past op hondenrassen zoals Staffordshire Terrier, Pitbull Hondines, Herdershond Honden, Kleine Doberman Pinscher, etc. 
 • XL – past op hondenrassen zoals volwassen Pitbulls, American Bullies, Doberman Rüden, Herdershond Ruden, Rottweiler Honden, etc.
 • XXL – past op zeer grote honden zoals Molosser, volwassen honden Cane Corso, Presa Canario, Rottweiler, St. Bernard

Hondeneigenaren zijn zeer tevreden over de Bestia muilkorf en beoordelen deze met gemiddeld 4.9 van de 5 sterren bij Amazon.

5 sterren review van Amazon: "Gewoon Geweldig. Topkwaliteit, past perfect op Belgische Duitse herder van 30 kg met een smalle lange neus! Schuurt niet, drukt nergens op en glijdt niet weg! En het belangrijkste is dat de hond er perfect in kan hijgen. Duim omhoog!!!!!"

5. HUNTER Verstelbaar Leash Tripoli Nummer – muilkorf hond

€17,61
3 new from €17,61
as of augustus 16, 2022 2:07 pm
Amazon.nl
Last updated on augustus 16, 2022 2:07 pm

De Hunter muilkorf is een robuuste kunststof / plastic muilkorf. Rond de neus en het voorhoofd is de muilkorf gevoerd, hierdoor draagt hij comfortabel.

Jouw hond heeft genoeg ruimte om te hijgen, water te drinken en een snoepje te eten met deze Hunter muilkorf om.

De riemen zijn gemakkelijk te verstellen en er zit ook een verwijderbare snuitbeschermer, deze kan je er in doen als jouw hond alles van de grond pakt wat eigenlijk niet eetbaar is.

De hunter Tripoli wordt door hondeneigenaren beoordeeld met gemiddeld 4.2 van de 5 sterren bij Amazon.

5 sterren review van Amazon; "Hunter snuit zeer goede kwaliteit. Heb nu eindelijk gekocht voor mijn herder deze welgevormde, stabiele en nog steeds goed uitziende snuit. Mijn hond is raven zwart en ziet er echt chick uit met deze zwarte snuit. De maat voor Shepherd past precies. Gemakkelijk schoon te maken. Een goede bescherming, zelfs tijdens het lopen, kan niets slechts van de grond absorberen. Eerst en vooral, hij is behulpzaam thuis omdat ze altijd mijn jonge kater wil pakken - die dan niet meer werkt en ze is al meer ontspannen, mijn kat waardeert dat ook.

Veel gestelde vragen over een muilkorf hond

Welke muilkorf moet je kiezen voor jouw hond en waarom? Hoe gebruik je een muilkorf op de juiste manier?

Dit zijn verschillende vragen die vaak gesteld worden, hieronder proberen wij de meest gestelde vragen over muilkorven te beantwoorden.

Wat is een muilkorf hond?

Een muilkorf is een korf die uit riempjes bestaat die over de snuit van de hond gedaan wordt en sluit achter de oren.

Dit zorgt er voor dat jouw hond niet kan bijten, maar ook geen ongewenste dingen kan eten of spullen kan slopen.

hond-met-muilkorf

Is een muilkorf alleen voor agressieve honden die bijten?

Muilkorven hebben een associatie met agressieve honden. Wanneer je een hond met een muilkorf ziet lopen dan ga je er eigenlijk al meteen van uit dat de hond bijt.

Toch is dit onterecht want muilkorven kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals:

Bij de dierenarts

Sommige honden, zowel grote als kleine honden, kunnen zo angstig zijn bij de dierenarts, dat een muilkorf gewoon veiliger is. De dierenarts kan dan gewoon zijn werk doen en voelt zich ontspannen om dat te kunnen doen.

Jij kan ondertussen jouw hond proberen wat lekkers te voeren tussendoor.

In de honden trimsalon

Soms is het in de honden trimsalon nodig dat een hond een muilkorf om krijgt. Sommige honden zijn zo angstig dat ze gaan bijten als de trimmer iets wil doen, zoals bijvoorbeeld nagels knippen, maar soms is het ook nodig tijdens de trimbeurt.

Zo kan de trimmer zijn of haar werk veilig doen en gaat de hond weer schoon en verzorgd mee naar huis.

Bij honden die graag oneetbare dingen eten

Sommige honden eten het liefst alles wat los en vast zit, maar ook graag dingen die ze niet zouden moeten eten. Wat vaak voorkomt is dat een hond sokken eet. Sokken kunnen verstopping veroorzaken die dan operatief verwijderd moeten worden.

Is jouw hond een sokken eter, of eet hij andere dingen die hij beter niet zou kunnen eten, dan is het gebruik van een muilkorf zeer aan te raden.

Wanneer moet een hond een muilkorf om?

Wanneer jouw hond agressief is naar andere honden en misschien al een keer een andere hond heeft gebeten is het verstandig om jouw hond een muilkorf om te doen.

Wettelijk gezien krijg je eerst een waarschuwing, maar je wilt het, lijkt mij, niet op je geweten hebben dat jouw hond nog een keer een andere hond bijt en letsel toebrengt.

Iedere hond, groot of klein, is het kindje van de hondeneigenaar, niemand wil dat zijn of haar hond pijn gedaan wordt of een andere hond pijn doet.

Een verantwoordelijke eigenaar doet een muilkorf bij zijn hond om, om de hond, de omgeving en het baasje zelf te beschermen.

Waar let je op bij het kopen van een muilkorf hond?

Muilkorven voor honden moeten comfortabel zitten en veilig zijn, daarom is het verstandig om de onderstaande punten even goed door te lezen:

De maat van de muilkorf

Een muilkorf moet groot genoeg zijn zodat jouw hond nog wel kan eten of drinken. Je moet jouw hond kunnen belonen voor goed gedrag en hem leren hoe hij zich wel goed gedraagd.

Het moet een ademende muilkorf zijn, honden reguleren hun temperatuur door te hijgen. Jouw hond moet de ruimte hebben om vrij te kunnen hijgen met zijn muilkorf om.

Goed passend voor het hondenras dat jij hebt.

Niet elke muilkorf past bij elke hond. Een rottweiler heeft een ander muilkorf nodig dan een chihuahua.

Er zijn speciale muilkorven voor specifieke hondenrassen, zoals voor de Herdershond, de Stafford, een mopshond e.d.

rottweiler met muilkorf hond

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor de beste muilkorf voor jouw hond. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van de muilkorf. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Welke soorten muilkorven zijn er?

Eigenlijk zijn er maar 2 soorten muilkorven.

 • De Korf – deze muilkorven zijn gemaakt van leer, kunststof of metaal. Deze worden om de bek van de hond gedaan en achter het hoofd vast gezet. Ondanks dat deze er misschien wat angstaanjagender uitzien, zijn dit wel de beste voor honden. Door deze muilkorven kan een hond gewoon eten en drinken en lekker hijgen als hij dit wil.
 • Snuitjes – snuitjes worden vaak bij de dierenarts gebruikt, of wanneer het voor korte duur is dat jouw hond een muilkorf nodig heeft. Een snuitje heeft namelijk als nadeel dat de kaken op elkaar geklemd worden, hierdoor kan jouw hond niet eten of drinken en ook niet hijgen. Met een snuitje mag je geen lange stukken gaan wandelen met jouw hond.

Hoe leer je een hond om een muilkorf te dragen?

Vaak werkt het niet zo, dat je hoppa in één keer een muilkorf bij een hond om kan doen. Voor de hond is het ook een spannend ding wat hij om krijgt. Ondanks dat je een goed passende hebt gekocht, ontneem je jouw hond wel wat vrijheid en dat vindt niemand leuk.

Stappen om jouw hond te laten wennen aan de muilkorf:

 • laat je hond aan de muilkorf snuffelen en beloon dit
 • Zet de muilkorf op de grond in een bakje en doe er bijvoorbeeld hondenbrokken in, of snoepjes en laat jouw hond er uit eten.
 • Ga achteruit lopen met de muilkorf met eten in je hand en zorg dat jouw hond volgt, omdat hij verder wil eten.
 • De volgende keer dat je eten in de muilkorf doet, hou je de riemen vast achter over het hoofd van jouw hond
 • Bouw al het bovenstaande rustig op en als je denkt dat jouw hond er klaar voor is maak je de riemen vast.
 • De volgende keer kan je de muilkorf om doen en ga je kort even wat leuks doen met jouw hond, totdat hij er volledig mee vertrouwd is.

Het opbouwen van het dragen van de muilkorf moet een leuke activiteit zijn voor jouw hond, dus je doet alleen maar leuke dingen wanneer hij hem draagt en wees niet te zuinig met belonen.

Onderstaande video van de dierenbescherming laat een clicker manier zien voor de muilkor training

Hoe selecteer je de juiste maat van de muilkorf?

Wanneer je een goed passende muilkorf zoekt voor jouw hond moet je even de omtrek van de snuit van jouw hond meten en de lengte van de neus tot de basis van de neus, vlak bij de ogen.

Onderstaand een maattabel van de Baskerville muilkorven

Onderstaande tabel geeft goed de lengte en de breedte van de muilkorven aan, die hun hanteren voor hun eigen muilkorven.

maattabel Baskerville muilkorf hond

Mag mijn hond slapen met een muilkorf om?

Nee, het wordt niet aangeraden om jouw hond te laten slapen met zijn muilkorf nog om. Hij heeft zijn rust nodig en ondanks dat sommige muilkorven ademend zijn, wordt het afgeraden om hem te laten slapen met de muilkorf om.

Een goed alternatief zou zijn om jouw hond in een honden bench te laten slapen.

Zijn muilkorven niet zielig voor honden?

Nee muilkorven zijn zeker niet zielig. Het stelt een hond in staat om op een veilige manier de wereld te ontdekken. Het helpt onder andere trainers om een hond goed te kunnen trainen en het helpt dierenartsen om hun werk goed te kunnen doen.

Je weet nooit hoe jou hond reageert bij kleine kinderen of andere hondjes. Sommige eigenaren denken dan ook voorkomen is beter dan genezen. En zo is het ook, wanneer jouw hond gevoelig en angstig reageert op bepaalde situaties, help hem dan door hem een snuitje om te doen, of een muilkorf.

Helpt een muilkorf tegen het blaffen?

Nee daar helpt een muilkorf niet tegen. Een muilkorf is geen anti blafmiddel. Honden die een muilkorf dragen kunnen nog gewoon blaffen.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat we jullie hebben kunnen helpen met het vinden van de beste muilkorf voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vindt je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.