Acana hondenvoer: 20x De Beste van 2023 [Nu met Korting]

acana hondenvoer

Acana hondenvoer is hondenvoer wat veel vers vlees en verse vis bevat. Dit Canadese merk hondenvoer is rijk aan dierlijke ingrediënten en voedzame eiwitten, zodat iedere maaltijd een smakelijk feestje is voor jouw hond.

In dit artikel gaan we eens goed kijken naar het voer van Acana en waarom het goed is voor jouw hond.

20x Het Beste Acana Hondenvoer bij Bol.com

Acana heeft een enorm uitgebreid assortiment hondenvoer, hondenbrokken voor kleine honden, middelgrote en grote honden. Ze hebben brokken voor honden die last hebben van allergieën en brokken die speciaal passen bij de leeftijd van jouw hond.

Onderstaande hondenbrokken zijn verkrijgbaar voor honden van verschillende formaten en ook de inhoud is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden.

Onderstaande lijst is samengesteld uit de best beoordeelde Acana hondenvoer bij Bol.com.

€89,95
€108,88
Bol.com

Over Acana hondenvoer

In 1979 startte Reinhard Muhlenfeld met het maken van dierenvoeding in een fabriek in het plaatsje Barrhead (Alberta) in Canada. 

Reinhard testte het voer uitgebreid en leerde van zijn successen en zijn mislukkingen. Hij gaf zijn voer een naam: Acana.

In 1990 liet Reinhard de NorthStar keuken te bouwen in de stad Morinville, Alberta. Lucky, de teckel van zijn zoon, inspireerde Reinhard om premium hondenvoer te maken. Zo ontstond het Acana hondenvoer, ontwikkeld volgens het Biologically Appropriate™ -principe. 

Wat is Acana hondenvoer?

Acana hondenvoer is een premium merk van hondenvoer. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit en voedingswaarde van hun producten. Dit komt doordat Acana hondenvoer wordt gemaakt met hoogwaardige ingrediënten zoals vlees, vis en groenten. Er zijn verschillende soorten Acana hondenvoer beschikbaar, waaronder voor puppy’s, volwassen honden en senior honden. Deze varianten zijn speciaal ontworpen om aan de voedingsbehoeften van de honden in die levensfase te voldoen.

Een ander groot voordeel van Acana hondenvoer is dat het geen granen en gluten bevat. Hierdoor is het geschikt voor honden met voedselallergieën of intoleranties. Dit maakt Acana hondenvoer een goede keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar gezonde en voedzame voeding voor hun hond.

Acana hondenvoer is verkrijgbaar bij dierenwinkels en online retailers. Dit maakt het gemakkelijk om Acana hondenvoer te vinden en te kopen. Als je op zoek bent naar hoogwaardig hondenvoer dat zorgt voor de optimale gezondheid en welzijn van je hond, dan is Acana hondenvoer zeker het overwegen waard.

Wat houdt het Biologically Appropriate™ -principe van Acana hondenvoer in?

Het Biologically Appropriate™ -principe houdt in, voeding zo als de natuur het bedoeld heeft. Dit houdt in hogere hoeveelheden eiwit uit dierlijke bronnen en minder koolhydraten.

Honden zijn carnivoren en hebben de behoefte aan veel vlees. Dit herken je door een aantal uiterlijke en inwendige kenmerken bij je hond en kat.

 • Tanden en kaken – het keelgat is groter en honden kunnen hun kaakgewricht kan niet opzij bewegen. Daarom hoor je ook vaak mensen tegen hun hond zeggen: “Je kauwt niet eens!” Daarnaast zijn de tanden puntiger om vlees te verscheuren.
 • Speeksel en enzymen – vleeseters kauwen dus niet echt. Het speeksel is alleen bedoelt om de keel vochtig te houden niet om eten voor te verteren. Doordat ze geen verteringsenzymen in hun speeksel hebben, kunnen ze ook geen plantaardige koolhydraten verteren.
 • Kort spijsverteringskanaal – Omdat dierlijke ingrediënten veel gemakkelijker verteerd worden dan plantaardige, hebben honden en katten een kort en simpel maag-darmkanaal.

De filosofie achter Acana en Orijen hondenvoer.

Deze video van Champion Petfoods, geeft in inkijkje in de filosofie achter de recepten van Arcana hondenvoer.

Waarom kiezen voor Acana hondenvoer?

Wanneer je op zoek bent naar hoogwaardig hondenvoer voor jouw hond, dan vind je dat zeker in het Acana hondenvoer.

De pluspunten van Acana hondenvoer:

 • Het wordt volledig in eigen beheer gemaakt, om zo de kwaliteit te waarborgen.
 • Er worden alleen verse, regionale ingrediënten gebruikt.
 • Ze werken alleen samen met leveranciers die ze kennen en vertrouwen. Deze leveren vrije uitloop-gevogelte, nesteieren, vlees van op boerderijen gefokte dieren en in het wild gevangen vis tot zongerijpte groenten en fruit. Alle verse ingrediënten worden op een verantwoorde wijze geteeld, gehouden, gefokt of in het wild gevangen.
 • Er worden in het Acana hondenvoer geen geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica en andere synthetische conserveringsmiddelen

Beoordelingen van gebruikers van Acana hondenvoer

Gebruikers van Acana hondenvoer zijn over het algemeen zeer positief over de kwaliteit van de ingrediënten. Het voer bevat hoogwaardige eiwitten en geen onnodige toevoegingen zoals granen of kunstmatige kleurstoffen. Hierdoor wordt de gezondheid van de hond verbeterd en blijft de vacht glanzend.

Daarnaast wordt Acana hondenvoer goed geaccepteerd door de hond vanwege de smaak. Er zijn verschillende smaken en varianten beschikbaar, waardoor er voor elke hond wel iets tussen zit. Dit maakt het ook leuk om te variëren in het voer.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zijn gebruikers verdeeld. Sommigen vinden het voer aan de prijzige kant, terwijl anderen juist vinden dat de hoge kwaliteit van de ingrediënten de prijs rechtvaardigt. Het is belangrijk om zelf een afweging te maken tussen de prijs en de kwaliteit van het voer.

Tot slot is duurzaamheid en ethische productie een belangrijk aspect voor veel gebruikers van Acana hondenvoer. Het merk staat bekend om hun duurzame productiemethoden en respect voor dierenwelzijn. Hierdoor kun je met een gerust hart jouw hond voeren met Acana hondenvoer.

Een aantal 5 sterren reviews van Bol.com over Acana Hondenvoer.

Ik wil jullie nog graag een aantal positieve beoordelingen laten zien over Acana hondenvoer. De meeste honden vinden het voer van Acana erg lekker.

⭐⭐⭐⭐⭐ review bij Acana heritage adult small breed: "Super goed voer. Super goed voer. Ze zijn kieskeurig maar vinden dit heerlijk. Mooie kleine brokjes.

⭐⭐⭐⭐⭐ review bij Acana Classics - Classic Red - Hondenvoer: Goed. hoogwaardig voer.

⭐⭐⭐⭐⭐ review bij Acana Classics Wild Coast - Hondenvoer: "Goede voeding. Goed voer voor uitstekende prijs"

⭐⭐⭐⭐⭐ review bij Acana Singles Grass-Fed Lamb Dog: "Heeft je hond last van zijn vacht? Dit voer bied uitkomst! Alleen maar positief: lang houdbaar, hoge kwaliteit en mijn huisdier vindt het lekker. Na 1,5e maand glimt de vacht van onze bruine dobermann weer als een juweel. Hij is er enorm van opgeknapt. Eerder Orijen gegeven, maar door het te hoge proteïne gehalte kreeg onze hond last van zijn huid (jeuk en schilfers, met uitval van haar). Daarna overgestapt op Acana Lamb en binnen korte tijd weer helemaal opgeknapt.

⭐⭐⭐⭐⭐ review bij Acana Regionals Grasslands Dog: "Zeer goed. Twee pluspunten: hoge kwaliteit en mijn huisdier vindt het lekker."

Waar moet je op letten wanneer je Acana hondenvoer gaat kopen?

Wanneer jij Acana hondenvoer wilt gaan kopen is het verstandig om de onderstaande punten eerst even goed door te nemen.

De leeftijd van jouw hond

Het merendeel van het hondenvoer van Acana is onderverdeeld op leeftijd van jouw hond:

 • Puppy – hier kun je ook nog kiezen voor voer voor kleine, middelgrote en grote puppyrassen.
 • Volwassen – keuze uit voer voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen
 • Senior
 • Alle leeftijden

Je moet dus een keuze maken of je leeftijd specifiek hondenvoer wilt kiezen, of dat je liever hondenvoer voor alle leeftijden wilt kopen.

De productcategorie van Acana hondenvoer passend bij jouw hond

Acana heeft zijn hondenvoer onderverdeeld in verschillende productcategorieën, namelijk:

 • Acana classics – bevat 50% vlees en wordt bereid met hoogwaardige ingrediënten. 
  • Red Meat – rood vlees, 50% dierlijke ingrediënten en 1/3 vers vlees, 2/3 gedroogd
  • Wild Coast – 3 soorten vis, Duurzaam gevangen en Slechts vijf supplementen
  • Prairie Poultry – gevogelte en ei, Beperkt in koolhydraten en vlees van vrije uitloop dieren
 • Acana Dog – bevat 70% vlees en wordt bereid met hoogwaardige ingrediënten. 
  • Puppy Small breed – voor pups van kleine rassen tot 9 kilo. Bevordert de spierontwikkeling.
  • Puppy Recipe – voor pus van middelgrote rassen. Van 9 tot 25 kg (op volwassen leeftijd) 30% van het vlees is vers
  • Puppy Large Breed – Voor pups van grote rassen. Vanaf 30 kg (op volwassen leeftijd). Bevat belangrijke eiwitten
  • Adult Small Breed – Voor honden van kleine rassen. Rijk aan dierlijke eiwitten. Vrij van plantaardig eiwitconcentraat.
  • Adult – Rijk aan proteïne. 60% vlees en vis. Verbetert de spijsvertering
  • Adult Large Breed – Voor honden van grote rassen. Goed voor de gewrichten. Op basis van scharrelvlees
  • Sport & Agility – Voor actieve honden. Voor sporthonden. Geen aardappelen of granen
  • Senior– Voor honden vanaf 7 jaar. Vol essentiële vleeseiwitten. 1/3 van de ingrediënten is vers.
  • Light & Fit – Voor honden met overgewicht. Laag in koolhydraten. Stimuleert de opbouw van spierweefsel.
 • Acana Highest proteïne – bevat 70 tot 75% vlees, waarvan 50% vers aan de bereiding toegevoegd.
  • Pacifica – 5 soorten vis. Gevangen in de Stille Oceaan. 17% ruwe vetten
  • Wild Prairie – Graanvrije hondenvoeding. 35% ruwe eiwitten. Met zoetwater vis.
  • Grasslands – Met lam. Lokale ingrediënten. 70% vers of rauw vlees
  • Ranchlands– Bereid met 5 vleessoorten. Veelzijdige bron van eiwit. Zonder granen
 • Acana Singles – bevat slechts één vleessoort, hierdoor is het super geschikt voor honden met allergieën of gevoelige maagjes.
  • Grass-fed lamb– Bestaat voor 50% uit grasgevoerd lam. Slechts één eiwitbron. Met heerlijke appel.
  • Yorkshire Pork – Bevat 50% vlees van Yorkshire varkens. Slechts één eiwitbron. Met muskaatpompoen.
  • Free-Run Duck – Bestaat voor 50% uit eend. Slechts één eiwitbron. Met heerlijke peer

Verpakkingsinhoud

Wanneer je een grotere zak Acana hondenvoer koopt, dan ben je vaak goedkoper uit. Vindt jouw hond het Acana hondenvoer erg lekker, dan zou ik adviseren om een grotere verpakking te kopen, dit scheelt aanzienlijk in de prijs ten opzichte van een kleinere verpakking.

Je kunt het voer gemakkelijk bewaren en vers houden in een goede voercontainer.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen zijn altijd goed om door te lezen. Wanneer een hondeneigenaar zeer tevreden is over het Acana hondenvoer dan zal hij dit zeker benoemen in zijn beoordeling, tezamen met de pluspunten. Is een hondeneigenaar niet tevreden over het product, dan schroomt hij meestal ook niet om dit duidelijk te maken in zijn beoordeling. Dit alles kan jouw helpen om de beste keuze te maken.

hond en Acana hondenvoer

De verschillende smaken van Acana hondenvoer

Acana hondenvoer is een hoogwaardig hondenvoer dat bekend staat om zijn verschillende smaken. Het voer is samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten en er zijn smaken beschikbaar voor alle leeftijden van honden.

Smaken voor alle leeftijden
Acana hondenvoer heeft smaken voor alle leeftijden van honden, van puppy tot senior. Deze smaken zijn speciaal ontworpen om aan de voedingsbehoeften van elke levensfase te voldoen.

Smaken voor specifieke rassen of maten
Sommige smaken van Acana hondenvoer zijn speciaal ontworpen voor bepaalde rassen of maten honden. Zo zijn er smaken beschikbaar voor grote en kleine honden, maar ook voor bijvoorbeeld labradors en golden retrievers.

Graanvrije opties
Voor honden met een gevoelige maag zijn er graanvrije opties beschikbaar. Deze smaken zijn samengesteld zonder granen en bevatten alleen hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten.

Populaire smaken
Enkele van de populairste smaken van Acana hondenvoer zijn ‘Wild Prairie’, ‘Pacific Pilchard’ en ‘Grasslands’. Deze smaken bevatten een combinatie van verschillende hoogwaardige ingrediënten en zijn geliefd bij veel honden.

Hoe stap je over van het oude voer naar Acana hondenvoer?

Je mag bij honden niet van de ene op de andere dag overstappen naar andere hondenvoer, dit moet je in geleidelijke stapjes doen, zo raakt hun maag niet van slag af.

Onderstaand schema laat zien hoe je goed kunt overstappen:

DagOude voedingAcana hondenvoer
Dag 1 en 275%25%
Dag 3 en 450%50%
Dag 5 en 625%75%
Dag 7 100%

Veel gestelde vragen over Acana Hondenvoer

Wij begrijpen het dat er nog wel een aantal vragen zijn over het Acana Hondenvoer. Hieronder zullen wij proberen de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel ze gerust in de reacties onder dit artikel.

Waar wordt Acana hondenvoer gemaakt?

De fabriek waar het Acana hondenvoer wordt gemaakt staat in het plaatsje Alberta, in Canada.

Hoe weet ik hoeveel Acana hondenvoer ik mijn hond per dag mag geven?

Om de juiste porties Acana hondenvoer aan jouw hond te geven, moet je jouw hond even wegen. Vervolgens bekijk je de voedingstabel welke vermeld staat op de verpakking en selecteert de hoeveel brokjes die past bij het gewicht van jouw hond, die jij per dag aan jouw hond mag geven.

is Acana een goed hondenvoer?

Acana hondenvoer wordt over het algemeen beschouwd als een goede keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar hoogwaardige voeding voor hun huisdier.
De kwaliteit van de ingrediënten is een belangrijke reden waarom veel mensen voor dit merk kiezen. Acana gebruikt alleen hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en vermijdt graan en gluten, wat gunstig kan zijn voor honden die gevoelig zijn voor deze stoffen.
Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van hondenvoer is de voedingswaarde en samenstelling. Acana biedt voeding met een uitgebalanceerde voedingswaarde en een hoge eiwitgehalte, wat goed is voor de spieren en algemene gezondheid van de hond.
De prijs-kwaliteitverhouding van Acana hondenvoer kan variëren, afhankelijk van de specifieke variant en de plaats van aankoop.
Over het algemeen is Acana echter niet het goedkoopste merk op de markt.
Acana hondenvoer is beschikbaar in verschillende smaken en varianten, waardoor het eenvoudig is om een product te vinden dat past bij de smaakvoorkeuren en voedingsbehoeften van je hond.
Tot slot kunnen de ervaringen van andere hondeneigenaren helpen bij het bepalen of Acana hondenvoer geschikt is voor jouw hond. Veel hondenbezitters hebben positieve ervaringen met dit merk en melden dat hun honden het goed verdragen en gezond blijven.
Het is echter altijd belangrijk om de individuele behoeften en reacties van jouw hond te overwegen voordat je een keuze maakt.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste Acana hondenvoer te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste Acana hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste Acana hondenvoer op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van Acana hondenvoer. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke hondenvoer van Acana het beste bij jouw hond past.


Conclusie: Acana hondenvoer is samengesteld met vlees als hoofdingrediënt en verse ingrediënten. Het hondenvoer heeft een hoog eiwitgehalte en een laag koolhydraatgehalte, wat bijdraagt aan de gezondheid van jouw hond.

Daarnaast voegt Acana vitaminen en mineralen toe aan het voer om ervoor te zorgen dat jouw hond alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

Het is belangrijk om te weten dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen in het hondenvoer van Acana. Door deze zorgvuldige selectie van ingrediënten en de toevoeging van belangrijke voedingsstoffen, kan je erop vertrouwen dat Acana hondenvoer een gezonde keuze is voor jouw trouwe viervoeter.

We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vinden en dat jullie geslaagd zijn voor het vinden van het Beste Acana hondenvoer voor jullie hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

€89,95
€108,88
Bol.com
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.