De 15 beste hondencamera’s op de markt [update 2024]

beste hondencamera

Stel je voor dat je altijd verbonden kunt zijn met je trouwe viervoeter, waar je ook bent. Met een hondencamera wordt deze fantasie werkelijkheid. Deze innovatieve apparaten bieden eigenaren de mogelijkheid om hun geliefde honden in de gaten te houden, met ze te communiceren en zelfs traktaties uit te delen, allemaal via hun smartphone. Of je nu op het werk bent, op vakantie of gewoon even de deur uit moet, een hondencamera geeft je gemoedsrust en laat je de speciale momenten met je harige metgezel nooit meer missen.

Lees verder en ontdek de spannende wereld van hondencamera’s en hoe ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op het leven van zowel jou als je hond.

15x de Beste Huisdier Camera van 2024

Er zijn veel verschillende soorten hondencamera’s te verkrijgen. Daarom hebben wij onderstaande lijst samengesteld uit de best beoordeelde camera’s voor huisdieren van 2024 We hebben bij ons product onderzoek gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

7x De Beste Huisdiercamera en functies

In deze blog gaan we een aantal huisdiercamera’s bekijken, wat ze allemaal kunnen en ook wat andere gebruikers er van vinden.

1. Furbo 360° Hondencamera: De Nieuwste Innovatie in Huisdierzorg

Huisdieren zijn ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van ons leven. Of je nu een honden- of kattenliefhebber bent, je wilt altijd het beste voor je trouwe metgezel. Tegenwoordig zijn er talloze technologische innovaties die het gemakkelijker maken om voor je huisdieren te zorgen en ze in de gaten te houden, zelfs als je niet thuis bent. Een van de meest opvallende innovaties op dit gebied is de Furbo 360° Hondencamera, die in 2023 op de markt is gekomen.

Deze geavanceerde huisdiercamera biedt een breed scala aan functies om jouw huisdieren gelukkig en veilig te houden. In deze blog gaan we dieper in op de Furbo 360° Hondencamera en vergelijken we deze met andere huisdiercamera’s, zoals de BP® Hondencamera met App en de Eufy by Anker 2K Indoor Camera.

De Furbo 360° Hondencamera is een nieuwe en indrukwekkende toevoeging aan de wereld van huisdierentechnologie. Met deze camera kunnen huisdierouders hun geliefde viervoeters in de gaten houden en met hen communiceren, zelfs als ze niet thuis zijn. Hier zijn enkele opmerkelijke kenmerken van de Furbo 360° Hondencamera:

 • 360° Draaibare Groothoekcamera
  • Een van de meest opvallende kenmerken van de Furbo 360° Hondencamera is de mogelijkheid om 360 graden te draaien, waardoor je vrijwel elke hoek van de kamer kunt bekijken. Dit is vooral handig als je meerdere huisdieren hebt of als je huisdieren zich door het hele huis verplaatsen.
 • Snoepjes Gooien
  • Met de Furbo 360° Hondencamera kun je snoepjes naar je huisdier gooien via de bijbehorende app. Dit is niet alleen leuk, maar ook nuttig bij het trainen of belonen van je huisdier, zelfs als je niet fysiek aanwezig bent.
 • Nachtzicht in Kleur
  • De camera is uitgerust met nachtzicht in kleur, wat betekent dat je niet alleen in staat bent om je huisdieren te zien in het donker, maar ook hun kleuren kunt onderscheiden. Dit is een geweldige toevoeging voor huisdierenouders die zich zorgen maken over de veiligheid en gezondheid van hun huisdieren ‘s nachts.
 • 1080p HD Pan
  • De Furbo 360° Hondencamera biedt een scherpe 1080p HD-video, wat zorgt voor heldere beelden. Het pan- en kantelmechanisme stelt je in staat om de camera handmatig te bewegen om elk detail van je huisdier en hun omgeving vast te leggen.
 • 2-Wegsaudio
  • De camera is voorzien van een ingebouwde microfoon en luidspreker, zodat je niet alleen je huisdier kunt zien, maar ook met ze kunt praten. Dit is handig om je huisdieren gerust te stellen als ze angstig zijn of gewoon om met ze te communiceren als je ze mist.
 • Blaf Meldingen
  • Een interessante functie van de Furbo 360° Hondencamera is de mogelijkheid om blafmeldingen in te stellen. Hierdoor ontvang je meldingen op je telefoon wanneer je huisdier begint te blaffen. Dit kan nuttig zijn om te weten of je huisdier onrustig is of gewoon wat aandacht nodig heeft.
 • WiFi-Connectiviteit
  • De camera maakt gebruik van WiFi-connectiviteit, zodat je via de bijbehorende app overal en altijd toegang hebt tot de beelden en functies. Dit betekent dat je zelfs vanaf je werk of vakantie je huisdieren kunt controleren en met ze kunt communiceren.
 • Ontworpen voor Honden
  • De Furbo 360° Hondencamera is speciaal ontworpen met honden in gedachten. De functies zijn afgestemd op de behoeften en het gedrag van honden, waardoor het de ideale keuze is voor huisdierenouders met honden.

2. BP Hondencamera – Huisdier camera

Terwijl de Furbo 360° Hondencamera zeker indrukwekkend is, zijn er andere opties beschikbaar op de markt. Een van deze opties is de BP® Hondencamera met App. Laten we eens kijken naar enkele van de kenmerken en voordelen van deze camera:

 • 1. Huisdiercamera, Babyfoon & IP Beveiligingscamera
  • Een van de opvallende kenmerken van de BP® Hondencamera is dat het niet alleen een huisdiercamera is, maar ook dienst kan doen als babyfoon en IP-beveiligingscamera. Dit veelzijdige apparaat kan dus worden gebruikt voor meerdere doeleinden in je huis.
 • 2. Nightvision
  • Net als de Furbo 360° Hondencamera is de BP® Hondencamera uitgerust met nachtzicht, zodat je je huisdier in het donker kunt zien. Echter, in tegenstelling tot de Furbo, maakt de BP® gebruik van infrarood-nachtzicht, wat betekent dat je de kleuren van je huisdier niet kunt onderscheiden in het donker.
 • Beweeg en Geluidsdetectie
  • De BP® camera heeft bewegings- en geluidsdetectie, wat betekent dat je meldingen ontvangt wanneer er beweging of geluid wordt gedetecteerd. Dit kan handig zijn om je op de hoogte te houden van wat er in je huis gebeurt.
 • Nederlandse Handleiding
  • Voor Nederlandse huisdierenouders is het handig om te weten dat de BP® Hondencamera wordt geleverd met een Nederlandse handleiding, wat de installatie en het gebruik ervan vergemakkelijkt.

Handige instructie video: setup BPgoods 360Eyes huisdier camera (WiFi mode)

3. Eufy by Anker 2K Indoor Camera: Een Alternatieve Optie voor Binnen

Als je op zoek bent naar een camera voor binnen, is de Eufy by Anker 2K Indoor Camera een solide keuze. Hier zijn enkele van de kenmerken van deze camera:

 • Een Stuk, Pan & Tilt
  • De Eufy-camera biedt pan- en tilt-functionaliteit, wat betekent dat je de camera handmatig kunt bewegen om verschillende delen van de kamer te bekijken. Dit is handig voor het volgen van huisdieren die in beweging zijn.
 • Beveiligingscamera voor Binnen
  • Hoewel de Eufy-camera primair is ontworpen als een beveiligingscamera voor binnen, kan deze ook dienen als een huisdiercamera. De hoge resolutie van 2K zorgt voor scherpe beelden en de mogelijkheid om je huisdier duidelijk te zien.
 • Nachtzicht
  • De Eufy-camera is uitgerust met nachtzicht, wat betekent dat je je huisdier kunt zien, zelfs in het donker. Het infrarood-nachtzicht geeft echter zwart-witbeelden, wat betekent dat je geen kleuren kunt onderscheiden.

Tabel van de 3 bovenstaande camera’s

FunctieFurbo 360° HondencameraBP® Hondencamera met AppEufy by Anker 2K Indoor Camera
TweerichtingsaudioJaJaNee
NachtzichtKleurZwart-WitZwart-Wit
Snoepjes GooienJaNeeNee
BlafmeldingenJaNeeNee
Draaibare CameraJa, 360°NeeJa
Multifunctioneel GebruikNeeJaNee
Bewegings- en GeluidsdetectieNeeJaJa
Nederlandse HandleidingNeeJaNee
Pan- en Tilt-functionaliteitNeeNeeJa
Hoge ResolutieJa, 1080pNeeJa, 2K

klantbeoordelingen en getuigenissen

Klantbeoordeling (Furbo): “Furbo heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is niet alleen een geweldige manier om mijn hond in de gaten te houden, maar het heeft ook geholpen om haar verlatingsangst te verminderen. Ik kan met haar praten en traktaties geven, wat haar afleidt en geruststelt als ik niet thuis ben. De Furbo app is intuïtief en eenvoudig te gebruiken, en de klantenservice is uitzonderlijk. Dit is een product dat ik niet meer wil missen!”

Klantbeoordeling (Eufy): “Ik was op zoek naar een betaalbare hondencamera van hoge kwaliteit, en Eufy heeft dat geleverd. De videokwaliteit is indrukwekkend, zelfs ‘s nachts, en de app biedt handige functies. Wat me echt opviel, was de garantie- en klantenservice van Eufy. Toen ik een klein probleem ondervond, reageerde hun team snel en professioneel, en ze zorgden ervoor dat mijn zorgen werden opgelost. Ik ben zeer tevreden met mijn Eufy hondencamera!”

Klantbeoordeling (BP): “Ik kan BP niet genoeg aanbevelen. Hun hondencamera heeft mijn leven als huisdierbezitter zoveel gemakkelijker gemaakt. De beeldkwaliteit is geweldig, en de mogelijkheid om met mijn hond te communiceren, zelfs als ik niet thuis ben, is fantastisch. Maar wat me het meest heeft onder de indruk gebracht, is hun klantenservice. Toen ik een vraag had over de installatie, stonden ze me geduldig te woord en begeleidden ze me door het proces. Het is geruststellend om te weten dat BP altijd klaarstaat om te helpen.”

Deze getuigenissen weerspiegelen de tevredenheid van klanten met Furbo, Eufy en BP en benadrukken hoe deze hondencamera’s hebben bijgedragen aan de gemoedsrust en het gemak van huisdierbezitters. Het vertrouwen van klanten in deze merken wordt versterkt door de positieve ervaringen die ze hebben gehad, zowel met de producten zelf als met de bijbehorende klantenservice.

Installatie en Gebruik van een Hondencamera

Laten we het hebben over de installatie en het gebruik van een hondencamera

Stap-voor-stap installatiegids:

 1. Uitpakken en inspecteren: Controleer de inhoud van de doos om er zeker van te zijn dat alle benodigde onderdelen aanwezig zijn.
 2. Plaatsing van de camera: Kies een strategische locatie voor de camera waar je huisdier vaak is. Zorg ervoor dat het een goed zicht op de ruimte biedt.
 3. Stroomvoorziening: Sluit de camera aan op een stopcontact of gebruik indien mogelijk een oplaadbare batterij.
 4. Verbinden met wifi: Volg de instructies om de camera te verbinden met je wifi-netwerk.
 5. Installatie van de app: Download en installeer de bijbehorende app op je smartphone of tablet.
 6. Koppel de camera aan de app: Volg de stappen om de camera aan de app te koppelen door gebruik te maken van de QR-code of andere verbindingsmethoden.

Tips voor optimaal gebruik:

 1. Plaatsing en hoek: Experimenteer met de plaatsing en hoek van de camera om het beste zicht te krijgen op de activiteiten van je huisdier.
 2. Notificaties instellen: Stel meldingen in voor bewegingsdetectie, zodat je op de hoogte wordt gesteld van ongewone activiteiten.
 3. Tweewegscommunicatie: Gebruik de tweewegscommunicatiefunctie om met je huisdier te praten, gerust te stellen of te corrigeren.
 4. Nachtzicht: Als de camera deze functie heeft, activeer dan nachtzicht voor helder beeld in het donker.
 5. Regelmatig controleren: Controleer regelmatig de camera-instellingen en zorg ervoor dat alles goed functioneert.

Door deze stappen te volgen en deze tips in overweging te nemen, kun je de installatie van je hondencamera vereenvoudigen en optimaal profiteren van de functies voor het bewaken en communiceren met je huisdier.

Veel gestelde vragen over een huisdiercamera

Bij het zien van de vele soorten hondencameras kunnen wij ons voorstellen dat je toch nog vragen hebt over wat de beste huisdier camera is. De meest gestelde vragen proberen wij hieronder te beantwoorden.

Furbo huisdiercamera

Wat is een Huisdiercamera?

Een hondencamera is een apparaat dat speciaal is ontworpen om de activiteiten van honden vast te leggen. Het doel van een hondencamera is om eigenaren in staat te stellen hun huisdieren in de gaten te houden en hun gedrag te observeren terwijl ze niet thuis zijn. Er zijn verschillende functies die beschikbaar zijn op honden camera’s, zoals:

 • Bewegingsdetectie
 • Nachtzicht
 • Tweerichtingsaudio

Er zijn ook verschillende soorten honden camera’s beschikbaar, zoals Wi-Fi-camera’s, batterijgevoede camera’s en zelfs camera’s die aan de halsband van de hond kunnen worden bevestigd.

Een van de voordelen van het gebruik van een honden camera is dat het eigenaren gemoedsrust geeft omdat ze weten dat hun huisdier veilig is en zich goed gedraagt. Bij het kiezen van een honden camera zijn er verschillende factoren om te overwegen, zoals:

 • Prijs
 • Kwaliteit van de video-opname
 • Compatibiliteit met andere apparaten

Kortom, een honden camera is een handig hulpmiddel voor eigenaren die hun huisdieren graag in de gaten houden en ervoor willen zorgen dat ze veilig en gelukkig zijn.

Waarom zou je een huisdiercamera kopen?

Wij hebben zelf ook een huisdierencamera staan. Het is gewoon erg prettig om je hond in de gaten te houden als je zelf weg of aan het werk bent. Je krijgt een goed beeld van wat jouw hond doet als jij er niet bent en of hij gelukkig is.

Redenen om een huisdier camera te kopen kunnen zijn:

 • Je kunt je hond in de gaten houden als je weg bent. (bespioneren)
  • Stiekem kijken wat jouw lieve viervoeter allemaal uitvreet als jij niet thuis bent. Vaak zie je dat jouw hond lekker ligt te slapen, maar andere honden vreten kattenkwaad uit.
  • Je kunt vaak ook praten door de hondencamera, dit kan voor veel honden erg geruststellend zijn als ze hier aan gewend zijn. Oefen wel eerst met het praten door de camera, want de ene hond vindt het heel geruststellend, terwijl de andere hond er van in de stress schiet.
 • De honden uitlaatdienst controleren
  • Laat je jouw hond bijvoorbeeld ophalen door een honden uitlaatdienst dan kun je via de camera ook goed zien of dit soepel verloopt.
Het alleen zijn leuker maken met een huisdiercamera die snoepjes kan gooien

Er zijn ook hondencamera’s beschikbaar die snoepjes kunnen gooien, helemaal leuk om op afstand even bezig te zijn met jouw hond. Wanneer jouw hond gewend is aan de huisdier camera die snoepjes gooit en jouw stem hoort, zal hij al snel happy naar de hondencamera toekomen en genieten van zijn traktaties.

Voor jouw als baasje is dat ook leuk en geeft het een fijn gevoel dat jouw hond alleen thuis is, maar je er toch een beetje bij bent.

Ik vind het zelf voornamelijk een veilig gevoel om mijn honden te kunnen zien als ik weg ben.

Heb je een huisdier camera nodig?

Het geeft wel meer rust vind ik. Als je weggaat en je kunt op je mobiel kijken of het goed gaat met je hond thuis vind ik dat een prettig gevoel, dan ga ik zelf minder gestrest weg. Het nadeel is als je echt een afspraak hebt en jouw hond is niet rustig, want dat zie je dan ook. Lees hiervoor mijn blog: Mijn Hond heeft Verlatingsangst. Voor mij persoonlijk is het hebben van een huisdiercamera echt een aanrader! Je kunt zowel je huis als huisdier in de gaten houden

Is het verstandig om door de huisdiercamera te praten?

Ik zou het praten door de huisdier camera eerst uit proberen en oefenen met jouw hond. De ene hond vindt het heel prettig en geruststellend als hij jouw stem hoort, de andere hond schiet meteen in de stress en gaat het hele huis afzoeken waar je bent, om je dan teleurgesteld niet te vinden.

Het ligt dus echt aan jouw hond, wordt jouw hond er rustig van dan is het een geweldige optie en ook leuk om dat contact te hebben met jouw hond op afstand.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Huisdiercamera?

beste hondencamera

Bij de aanschaf van een huisdiercamera zijn er verschillende belangrijke punten om op te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jou en je huisdier. Hier zijn enkele overwegingen:

 • Beeldkwaliteit: Controleer de beeldkwaliteit van de camera. Een hogere resolutie zorgt voor duidelijkere en scherpere beelden, zodat je je huisdier beter kunt zien, zelfs bij weinig licht.
 • Connectiviteit: Zorg ervoor dat de camera compatibel is met je smartphone of tablet, zodat je op afstand verbinding kunt maken en live beelden kunt bekijken.
 • Tweerichtingscommunicatie: Controleer of de camera tweerichtingsaudio biedt, zodat je met je huisdier kunt praten en hem kunt horen, waardoor je interactie mogelijk maakt, zelfs als je niet thuis bent.
 • Bewegingsdetectie: Een camera met bewegingsdetectie stuurt je meldingen wanneer je huisdier in beeld komt, zodat je op de hoogte blijft van zijn activiteiten.
 • Nachtzicht: Als je de camera ook ‘s nachts wilt gebruiken, zorg er dan voor dat deze nachtzichtmogelijkheden heeft om duidelijke beelden te kunnen vastleggen bij weinig licht.
 • Gezondheidsmonitoring: Sommige huisdiercamera’s bieden extra functies, zoals temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren, om het welzijn van je huisdier te controleren.
 • Opnamefuncties: Controleer of de camera beeldopname- en opslagmogelijkheden heeft, zodat je belangrijke momenten kunt vastleggen en later kunt bekijken.
 • Kijkhoek en draaibaarheid: Overweeg de kijkhoek van de camera en of deze draaibaar is om verschillende delen van de kamer te kunnen bekijken.
 • App-functies: Bekijk de functies en gebruiksvriendelijkheid van de bijbehorende app, aangezien dit de manier zal zijn waarop je met de camera communiceert.
 • Duurzaamheid en bouwkwaliteit: Kies een huisdiercamera van goede kwaliteit en duurzaamheid, vooral als je huisdier erbij kan komen en ermee kan spelen.
 • Beveiliging en privacy: Zorg ervoor dat de camera voldoende beveiligingsfuncties heeft om je gegevens en privacy te beschermen.
 • Beoordelingen van andere hondeneigenaren / gebruikers: Beoordelingen zijn altijd goed om door te lezen. Hondeneigenaren die tevreden zijn over de honden camera vermelden dit altijd in hun beoordeling met daarbij een uitleg van de pluspunten. Wanneer een hondeneigenaar niet tevreden is over het product dan windt hij daar ook geen doekjes om en zullen de minpunten ook duidelijk vermeld worde. Daarom kunnen beoordelingen jouw goed helpen met het maken van de juiste keuze.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een huisdiercamera vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en die je gemoedsrust geeft wanneer je niet thuis bent, wetende dat je altijd verbonden kunt zijn met je huisdier.

Helpt een hondencamera bij verlatingsangst van honden?

Ja en nee. Een hondencamera zal niet direct het probleem van de verlatingsangst van jouw hond oplossen, maar je kan van de beelden wel leren waar het probleem ligt bij jouw hond. Je kunt leren van zijn gedrag wat je ziet op de camera en er zo na toe werken dat jouw hond zich veilig en prettig voelt alleen thuis.
De praatfunctie kan ook een heel geruststellende werking hebben, maar dit moet je eerst even oefenen met jouw hond en bekijken hoe hij er op reageert.

Wat is het voordeel van een huisdiercamera?

Een hondencamera biedt vele voordelen voor zowel hondeneigenaren als hun trouwe viervoeters.
Allereerst geeft het inzicht in het gedrag van je hond.
Met een honden camera kun je op afstand observeren hoe je hond zich gedraagt wanneer jij er niet bent. Dit kan helpen bij het trainen van je hond en het corrigeren van ongewenst gedrag.
Een ander voordeel is de mogelijkheid om op afstand te communiceren met je hond.
Sommige hondencamera’s zijn uitgerust met een microfoon en luidspreker, waardoor je je hond kunt horen en spreken. Dit kan geruststellend zijn voor zowel jou als je hond wanneer je niet thuis bent.
Een hondencamera kan ook dienen als bewijsmateriaal bij eventuele schade of ongevallen.
Als er iets gebeurt terwijl je weg bent, kun je terugkijken op de beelden en zien wat er precies is gebeurd.
Daarnaast biedt een honden camera geruststelling wanneer je niet thuis bent.
Je kunt op elk moment van de dag even kijken hoe het met je hond gaat en of alles in orde is.
Tot slot biedt een honden camera de mogelijkheid om de beelden te delen met andere hondenliefhebbers.
Zo kun je ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.
Kortom, een honden camera kan veel voordelen bieden voor zowel hondeneigenaren als hun trouwe viervoeters. Het is dan ook zeker de moeite waard om te investeren in een goede hondencamera.

Kan je foto’s en/of video’s opslaan met een huisdiercamera?

Dit ligt wel aan de hondencamera die je koopt. De meeste camera’s die je middels een app kunt bedienen geven wel de mogelijkheid om foto’s of video’s te maken en op te slaan.

Mijn nummer 1 voor Beste Huisdiercamera is de Furbo

De Furbo honden camera is mijn favoriet, omdat deze snoepjes kan gooien. Mijn 2 hondjes vinden die snoepjes af en toe echt geweldig, dan hebben ze tussendoor naast hun hondenpuzzel en snuffelmat
ook wat anders te doen 🙂

Heel duidelijk beeld geeft ook als het donker is. En het maken van foto’s en video’s is super makkelijk.


Een hondencamera is niet alleen een gadget, maar een waardevolle metgezel voor elke huisdiereigenaar. Met de mogelijkheid om op afstand je huisdier te bekijken, met hem te communiceren en hem zelfs te belonen met traktaties, biedt een hondencamera een ongeëvenaarde gemoedsrust en een gevoel van verbondenheid, ongeacht waar je bent. Of je nu je huisdier in de gaten wilt houden terwijl je werkt, op vakantie bent of gewoonweg je dagelijkse routine volgt, een hondencamera stelt je in staat om onvergetelijke momenten met je trouwe metgezel te delen.

Investeer in deze slimme technologie en ervaar de vreugde van het constant verbonden zijn met je geliefde huisdier, terwijl je beiden geniet van een betere kwaliteit van leven.

Dit is het einde van deze blog. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen bij het maken van de keuze voor de beste hondencamera.

Groetjes Simone & nikita

Shop producten voor honden

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.