Graanvrij hondenvoer ✔ De Top 20 van 2023 [Best Getest]

Graanvrij hondenvoer

In dit artikel hebben wij onderzoek gedaan naar het beste graanvrije hondenvoer om de buik van uw hond gezond te houden ⭐⭐⭐. We hebben gekeken naar zowel droog- als natvoer.

Graanvrij hondenvoer is alleen nodig wanneer jouw hond een voedsel intolerantie of allergisch is voor granen, anders kan je gewone hondenbrokken voor hem kopen.

12x het Beste graanvrije droogvoer voor honden

We hebben onderzoek gedaan naar het beste graanvrije droogvoer voor honden. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de ingrediënten en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog. Onderstaande verpakkingen zijn er in verschillende groottes te krijgen, je kunt een zak droogvoer kopen van bijvoorbeeld 1 kilo maar je kunt ook voor een grotere verpakking gaan. Grotere verpakkingen zijn vaak iets voordeliger.

8x het Beste graanvrije natvoer voor honden

We hebben ook onderzoek gedaan naar het beste graanvrije nat voer voor honden. Ook hierbij hebben wij gelet op de kwaliteit, de ingrediënten en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog. Je kunt ook vaak meerdere blikjes natvoer in één keer kopen, vaak is dit net iets voordeliger dan 1 blikje.

3x het beste graanvrije droogvoer voor honden

De onderstaande brokken graanvrij hondenvoer behoren tot de toppers op de markt. Wij hebben onderzoek gedaan en daaruit is de onderstaande lijst ontstaan. Wij hebben hierbij gelet op de ingrediënten, de kwaliteit, en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

1. Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Brok – Voor volwassen honden Graanvrij hondenvoer

De Edgard & Cooper Verse Noorse Zalmbrokken zijn rijk aan verse noorse zalm, omega 3 en hoogwaardige waardige eiwitten, dit is hoogwaardig hypoallergeen en graanvrij hondenvoer.

Dit hondenvoer bevat de onderstaande voedingswaarden:

verse zalm 40%, aardappelen, erwten, erwteneiwit, lijnzaad, visolie, groentesaus, mineralen, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, rode bieten 0,04%, appels 0,04%, mango 0,04%, avocado 0,04%, kokosnoot 0,04%, spinazie 0,04%, zwarte bes 0,04%, goudsbloemblaadjes, brandnetel, braambesblaadjes, venkel, karwij, kamille, melisse.

De hondenbrokken bevatten ook omega 3 vetzuren en een goede mix aan antioxidanten, zoals de toevoegingen van groente en fruit.

De verse noorse zalmbrokken zijn ook super geschikt voor honden met een gevoelige maag.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Top Brokken! De duurste merken van a-z voor onze hond geprobeerd. Of hij vond ze niet lekker of zijn darmen reageerden er niet goed op. Tot we Edgard & Cooper ontdekten. Perfect! Hij eet deze brokken graag en ze zijn geschikt voor zijn gevoelige darmen.

2. Renske – Super Premium Zalm Graanvrij Hondenvoer

Renske Super premium Zalm graanvrij hondenvoer bevat verse zalm om slank en fit te blijven en een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren en voldoende groente en fruit.

Dit hondenvoer bevat de onderstaande voedingswaarden:

Verse zalm (27%), aardappel (16%), zoete aardappel (16%), gedroogde zalm (12%), bietenpulp, erwten (6%), zalmolie, gedroogde krill (4%), biergist, mineralen, zalmbouillon, lijnzaad, gedroogde witte asperges (0,2%), gedroogde wortel (0,08%), gedroogde spinazie (0,08%), zeewier, beta-glucanen, gedroogde cranberries, gedroogde appel (0,04%), gedroogde peer, gedroogde broccoli, gedroogde tomaat, glucosamine (170 mg/kg), methylsulfonylmethaan (MSM) (170 mg/kg), chondroïtinesulfaat (120 mg/kg).

De Renske Super premium zalm hondenbrokken zijn ook zeer geschikt voor honden met allergieën. Klachten zoals een jeukende huid nemen af of verdwijnen en de vacht glanst weer als nooit tevoren.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Goed hondenvoer zonder granen. Onze hond vindt dit voer heerlijk. Ik heb het gekocht omdat het bestanddelen bevat die goed zijn voor artrose in de botjes."

3. Darf Vol Bites Hondenbrokken – 20kg – graanvrij hondenvoer

Darf Vol Bites graanvrij hondenvoer bevatten veel vlees en zijn koud geperst. Door het vele vlees in de brokken zijn ze wat zachter dan andere brokken.

Dit hondenvoer bevat de onderstaande voedingswaarden:

60%: Kippennekken, rundvlees, lamsvlees, geitenvlees, kippenvlees, runderhart, runderlong, runderpens, runderlever. 15% gedroogde wortel 14% gedroogde appel 5% gierst, 2% krill 2% kokosolie 1% brandnetel Natuurlijk vitamines en mineralen.

De Darf vol Bites zijn graan- en glutenvrij en bevatten geen kunstmatige geur- en kleurstoffen, geen kunstmatige smaakstoffen en geen conserveermiddel

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Zeer goede no-grain brok. Goede brok, veel voedingswaarde, onze hond eet de brok erg graag, prijs-kwaliteit verhouding dik in orde."

Top 3 in graanvrij hondenvoer – natvoer

De onderstaande blikjes graanvrij hondenvoer behoren tot de toppers op de markt. Wij hebben onderzoek gedaan en daaruit is de onderstaande lijst ontstaan. Wij hebben hierbij gelet op de ingrediënten, de kwaliteit, en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

1. Edgard & Cooper Eend & Kip Blik – Voor Puppy’s – graanvrij Hondenvoer

Edgard & Cooper Eend & Kip Blik, graanvrij hondenvoer voor Puppy’s. Dit recept van Kip en Eend met groenten en fruit is speciaal ontwikkeld voor opgroeiende puppy’s. Voor de ontwikkeling van de speieren en het immuunsysteem zijn hoogwaardige eiwitten toegevoegd.

Dit hondenvoer bevat de onderstaande voedingswaarden:

kip 53%, eend 14%, pompoen 2%, erwten 2%, mineralen, wortels 0,5%, zalmolie 0,45%, vossenbessen 0,3%, mannan-oligosachariden, fructo-oligosachariden, banaan 0,1%, mango 0,1%, glucosamine, chondroïtinesulfaat, gedroogde brandnetel, gedroogde venkel, gedroogde karwij, gedroogd duizendblad, gedroogde braambessenblaadjes, gedroogde maretak, gedroogde kamillebloesem, gedroogde gentiaanwortel, gedroogd duizendguldenkruid.

Aangezien het graanvrij is is het ook geschikt voor het gevoelige maagje van jouw pup. Alle recepten van Edgard & Cooper bevatten een supergezonde mix van fruit en groenten

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Zeer Goed. Het is een goed artikel mijn pups zijn er weg van. Ze vliegen er op gelijk zot het valt in de smaak"

2. Carnilove Zalm & Kalkoen Adult – Graanvrij Hondenvoer –

Carnilove Zalm & Kalkoen Adult Graanvrij Hondenvoer is een heerlijke vleesrijke, graanvrije paté voor jouw hond.

Carnilove bevat een hoog aandeel dierlijke ingrediënten gecombineerd met verse groenten, fruit, kruiden, vitaminen en mineralen.

Dit hondenvoer bevat de onderstaande voedingswaarden:

 kalkoen (47%), zalm (20%), bosbessen (2%), veenbessen (2%), frambozen (2%), mineralen (1%), zalmolie (0,1%).

Doordat dit hondenvoer veel vlees bevat en graanvrij is, is het gemakkelijk verteerbaar voor jouw hond. je kunt het Carnilove natvoer uiteraard ook heel goed combineren met de brokken van Carnilove

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Blik voor hond. gezond en goed voor je hond."

3. 12x Biofood Organic Hond en Kat 100% Rund 400 grgraanvrij hondenvoer

Biofood Organic graanvrij hondenvoer is gemaakt van 100% vers biologisch rundvlees en geselecteerd biologisch orgaanvlees van rund. Het bevat dus maar 1 eiwitbron.

Verder is Biofood Organic vrij van toevoegingen zoals kunstmatige vitaminen, vulstoffen, bindmiddelen of diermeel en dierproeven.

Dit hondenvoer bevat de onderstaande voedingswaarden:

100 % biologisch rund (65 % spiervlees, 25 % hart, 10 % longen), gekookt in hun eigen sap.

Biofood Organic is een smaakvolle, gezonde en complete biologische natvoeding voor hond en kat, ongeacht leeftijd.

Biologisch houdt in de het hondenvoer gemaakt is van gecertificeerde biologische grondstoffen afkomstig van biologische boeren

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Guus Geluk met oa dit voer en een strak dieet. Onze Guus is een moeilijke eter en heeft veel last gehad van zijn darmen met bijna fatale gevolgen. Onze oplossing is dit voer gemengd met een speciale brok en heel goed opletten dat hij niets krijgt van anderen. Perfect zo!"

Veel gestelde vragen over graanvrij hondenvoer

Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen over graanvrij hondenvoer te beantwoorden.

Natural-Greatness-Chicken-graanvrij-hondenvoer

Wat is graanvrij hondenvoer?

Graanvrij hondenvoer is hondenvoer wat geen mais, tarwe, rijst, haver, gerst en andere granen als ingrediënten heeft. De koolhydraatbron die in dit hondenvoer wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld aardappelen en erwtenmeel.

Waarom zou je graanvrij hondenvoer kopen voor jouw hond?

Sommige mensen denken dat honden net als mensen zijn en ook wel afvallen wanneer ze minder koolhydraten binnen krijgen, zoals granen.

Dit vergelijk kan je echter niet maken, die biologie van honden is echt anders dan van ons mensen. Toch kan het in sommige gevallen aan te bevelen zijn om over te stappen naar graanvrij hondenvoer voor jouw hond.

De dierenarts adviseert om over te stappen op graanvrij hondenvoer.

Dit is eigenlijk de meest voorkomende reden om te kiezen voor graanvrij hondenvoer. De dierenarts adviseert het vanwege de klachten / ongemakken die jouw hond heeft.

Jouw hond verteert granen niet zo goed

Het kan zo zijn dan jouw hond veel last van gas heeft, dus veel scheten laat en misschien wel vaker diarree heeft. De oorzaak kan dan zijn dat jouw hond granen niet zo goed verteert. Dit wordt een voedselintolerantie genoemd en kan echt onprettig zijn voor jouw hond.

Graanvrij hondenvoer kan dan zeker de oplossing zijn om te zorgen dat jouw hond zich weer optimaal voelt.

Jouw hond lust geen hondenvoer met granen

Net zoals wij mensen kan een hond ook kieskeurig zijn en sommige honden houden gewoon niet van hondenvoer dat granen bevat.

Neemt jouw hond geen hap van zijn hondenvoer met granen, dan zou je eens graanvrij hondenvoer kunnen proberen.

Product video van Natural Greatness graanvrij hondenvoer.

De productlijn van Natural greatness bestaat uit zowel droog- als natvoer. Al hun producten bevatten 38-56% vleesinsluitsels, die het hoge gehalte aan vlees in de natuur imiteren, evenals natuurlijke ingrediënten voor een gezonde en glanzende huid en vacht.

Hun assortiment bevat ook graanvrij hondenvoer.

Waar moet je op letten als je graanvrij hondenvoer koopt?

De belangrijkste punten om op te letten zijn:
De ingrediënten.
✔ Kies hondenvoer waarvan het eerste ingrediënt het eiwit bevat, het liefst meerdere eiwitten, dus brokken op basis van vlees. De eerste 5 ingrediënten die vermeld worden op het etiket zijn belangrijk voor de kwaliteit
❌Vermijd voedingsmiddelen met kunstmatige kleuren, smaken of conserveermiddelen
❌Vermijd hondenvoer die grote hoeveelheden vulstoffen zoals tarwe, maïs en soja bevatten.
Leeftijd en ras van jouw hond
De voedingsbehoeften voor jongere honden is anders dan de voedingsbehoefte voor oudere honden, evenals voor grote hondenrassen en kleine hondenrassen.
Omega 3 vetzuren
Kies graanvrij hondenvoer wat rijk is aan omega 3 vetzuren, zoals palntaardige oliën, lijnzaad en visolie.
Hondenvoer met Antioxidantrijk groente en fruit
Antioxidantrijk groente en fruit zijn voedingsmiddelen zoals: spinazie, wortels, tomaten, pompoen, bosbessen, bramen, aardbeien, bieten enz
Beoordelingen van andere hondeneigenaren
Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor het beste graanvrije hondenvoer voor jouw hond. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van het graanvrije hondenvoer. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Is graanvrij hondenvoer beter voor mijn hond?

Nee het is niet per definitie beter voor jouw hond. Alleen niet alle honden verteren granen erg goed. Granen zijn minder goed verteerbaar voor honden. Een hond kan overgevoelig zijn voor granen dit kan zicht uiten in:
– darmproblemen
– braken
– huidproblemen zoals jeuk en haaruitval

Mogen puppy’s graanvrij hondenvoer?

Ja, graanvrij hondenvoer is ook voor puppy’s heel gezond. graanvrij hondenvoer bestaat vaak voor een groot deel uit dierlijke eiwitten zoals vlees en vis. Deze zijn erg gezond voor honden en puppy’s.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vonden en dat jullie geslaagd zijn in het vinden van het beste graanvrij hondenvoer voor jullie hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Website | + berichten

Dierenliefhebber, Certified Natural Dogtrainer, hondenliefhebber, Content Creator

Nikita

Dierenliefhebber, Certified Natural Dogtrainer, hondenliefhebber, Content Creator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.