1e kennismaking met puppy Rocky

Rocky een pomeriaan/yorkie mix hondje

Puppy Rocky zijn eerste ontmoeting met ons

Puppy Rocky

Rocky, een prachtige kleine pup van drie en een halve maand oud , hij weegt twee kilo en gaat vandaag kennis maken met zijn nieuwe baasjes, maar dat weet hij zelf nog niet. Zijn broertjes en zusjes zijn al weg, die hebben deze kennismaking al gehad en zijn daarna niet meer terug gekomen. Wel lekker rustig want nu heeft hij zijn papa en mama voor zichzelf.


Rocky zijn vader is een schitterende blonde Pomeriaan en Rocky zijn moeder is een lieve kleine Yorkshire terriër. Rocky zelf is prachtig beige/bruin/creme gekleurd en heeft de meeste schattige zwart/grijs gevlekte oortjes die je ooit hebt gezien. Hij is echt een hele mooie mix van zijn vader en moeder. Zijn haartjes zijn lang en zacht en hij heeft een schattig maar ondeugend koppie.
Wat een spannend moment voor Rocky, want wie zijn die twee vreemde personen die de kamer binnenkomen? En wat zijn ze groot! In de kamer staat een zwarte tweezits bank, er staat een tafeltje en er ligt een kleedje voor de honden en wat speeltjes op de vloer. De vader en de moeder van Rocky zijn in de kamer en de huidige eigenaar en zijn leuke dochtertje. Het kleine meisje speelt ook graag met Rocky, heel goed, want hoe eerder pups kleine kinderen leren kennen hoe beter. Is goed voor de socialisatie van de hond. Hoe meer mensen pups zien als ze klein zijn, hoe beter het is voor later.

Voorzichtig kijkt hij hoe mama Daisy gaat snuffelen bij de twee onbekende personen en heel stiekem vindt hij het zelf ook wel interessant. Zachtjes loopt hij in een boogje naar één van de personen en gaat ook even snuffelen, hmmmmm, die persoon ruikt best lekker en vriendelijk. Mama Daisy zit ondertussen al op schoot bij de andere persoon. Dan kijkt Rocky naar papa, die blijft op een afstandje en observeert alles rustig. Papa wil geen kennis maken met deze vreemde mensen. Rocky loopt even naar papa toe en snuffelt even, maar die vreemde mensen zijn toch wel heel erg interessant, dus Rocky draait zich om en loopt weer naar de vrouwen persoon die op de grond is gaan zitten. Dat is een stuk makkelijker want nu lijkt ze niet zo groot en ook meteen een stuk minder eng. Toch nog maar weer even voorzichtig snuffelen, maar wat doet ze nu? Wat doet dit grote hand boven mijn hoofd? Wacht even zover zijn we nog niet, dat vind ik nog te spannend hoor en snel schiet Rocky onder de bank die ook in deze kamer staat. Stiekem gluurt hij van onder de bank de kamer in, wat zal hij gaan doen?


Die mensen maken ook geluiden anders als blaffen en piepen wat hondjes doen, maar Rocky kent dat “praten” al wel van de mensen in het huis waar hij is geboren. Hij vindt deze mensen toch wel erg interessant en besluit weer onder de bank vandaan te komen. Verlegen gaat hij toch weer naar de vrouwen persoon toe. Hij vindt haar toch wel erg aardig en mama ook ziet hij, want mama Daisy is bij de vrouwen persoon op schoot gaan zitten. Dan probeert ze hem weer te aaien, maar deze keer zwaait ze niet met die grote hand boven zijn hoofd. Nu benaderd de hand hem meer van onderaf, veel prettiger vindt Rocky. Honden vinden handen boven hun hoofd bedreigend, het is beter om een hond aan de zijkant van zijn hoofd te aaien of onder zijn kin.
Dat aaien is toch wel heel lekker, het maakt Rocky blij. Hij wordt ook opgetild en geknuffeld, super spannend, maar toch wel fijn. Daarna wordt hij op de grond gezet en schudt hij even de spanning van zich af, hij kijkt nog even om naar de vrouw persoon en gaat dan even verder weg zitten om later toch weer terug te komen. Honden schudden vaak even uit als ze iets spannends hebben meegemaakt, even de stres eruit schudden.

Yara en Rocky


Dan staat de man persoon op en verlaat de kamer. Wat gaat hij doen? Even later komt hij terug en draagt iets wits en pluizigs op zijn arm. Het is een hondje, een witte pluizige volbloed maltezer genaamd Yara, wat leuk zeg denk Rocky, daar wil ik wel kennis mee maken. Yara wordt op de grond neergezet en kijkt eens om zich heen zo van waar ben ik nu toch weer en wie zijn die andere honden. Dan komt mama Daisy naar Yara toegelopen. Yara weet nog niet helemaal wat ze daar van moet denken en loopt de andere kant op, maar wat doet Daisy dan? Die kruipt bij de vrouw persoon op schoot, daar is Yara het niet mee eens, want dat is Yara haar vrouwtje, dat kan toch niet zomaar. Yara is vier en een half jaar het enige hondje in huis geweest, dus dat is wel even wennen nu andere hondjes die zomaar bij haar vrouwtje komen.

Yara keert zich om en gromt een beetje naar Daisy, waarop zij snel van de schoot af gaat en Yara kruipt op de schoot van het vrouwtje. Wat gebeurt er hier allemaal denkt Yara. Rocky besluit zich er ook mee te gaan bemoeien en komt even aan Yara snuffelen. Wat is dat voor klein ding zie je Yara denken, maar haar nieuwsgierigheid wint het, ze kruipt van de schoot van het vrouwtje en gaat toch even kennis maken met die kleine. Voorzichtig snuffelt ze een beetje aan Rocky maar loopt dan weer weg om toch ook maar eens bij dat kleine meisje te gaan kijken. Het dochtertje vindt Yara erg leuk en wil haar meteen vastpakken, oeps, dat is teveel voor Yara. Yara loopt snel achteruit, draait zich vlug om en vlucht naar het baasje.

Rocky vindt het allemaal geweldig en begint haar uit te dagen om met haar te spelen. Hij brengt zijn bovenlichaam naar de grond en heeft zijn kont omhoog en een hard kwispelend staartje, kom maar op zegt hij hier mee, we gaan spelen. Maar dat gaat voor Yara nog net te ver, ze wil hem eerst beter leren kennen. Yara vindt dat Rpcky maar erg druk doet en gromt en snauwt af en toe tegen hem. Dit betekent niet dat ze hem niet leuk vindt, ze zegt hem alleen maar dat hij rustiger moet doen. Rocky reageert hier op, maar is nog te jong om meteen goed te luisteren en doet weer een poging om haar tot spelen te verleiden. Yara gaat er nu niet op in, ze is nog teveel bezig met alles wat er in de kamer gebeurd en alle onbekende mensen. Yara vindt mensen die ze niet kent een beetje eng, hondjes vindt ze dan leuker.

We laten de hondjes allemaal even rustig hun gang gaan. Ze lopen rustig rond en snuffelen overal, Yara snuffelt voornamelijk op de grond en aan de speeltjes die er liggen. Ze wordt op de voet gevolgd door Rocky want die vindt haar wel erg leuk. Yara laat Rocky soms even weten dat hij te dicht bij komt maar toont wel steeds meer interesse voor hem. Ze lopen in rondjes om elkaar heen, want zo maken hondjes kennis met elkaar. Wij mensen lopen recht op iemand af, honden vinden dit onbeschoft en begroeten altijd in een bochtje. Daarom kan je zelf ook beter nooit in een rechte lijn op een hond aflopen, dat vinden honden erg eng als je dat doet. Er wordt even goed aan elkaar gesnuffeld en Rocky probeert haar nog een keer te verleiden tot spelen. Deze keer geeft Yara een klein beetje toe en rent even achter hem aan door de kamer.

Dan is het tijd om afscheid te nemen. We overleggen even met de huidige eigenaar en zeggen dat we het snel laten weten. Eenmaal buiten gekomen praten we nog na over Rocky en zijn we beiden eigenlijk al helemaal over stag. Wat een lief klein hondje, zo lekker speels en aanhankelijk en de vader en moeder hond kwamen ook erg goed op ons over. Het is altijd belangrijk als je bij een pup gaat kijken dat je de ouders of tenminste één van de ouders kan zien.

We zijn het er ook over eens dat Yara hem ook wel leuk zal vinden en besluiten om Rocky te kopen, over twee weken komen we terug om hem op te halen. Nu naar huis en vast even wat spullen aanschaffen voor de kleine Rocky. We moeten toch een bench kopen en trainingsmatjes, want hondjes hebben pas volledige controle over hun blaas als ze vijf maanden oud zijn. Botjes voor puppies want pas als Rocky zes maanden oud is heeft hij zijn volwassengebit. Speeltjes hebben we eigenlijk wel genoeg, maar het blijft toch altijd leuk om nieuwe speeltjes te kopen.
Rocky is weer gewoon bij zijn papa en mama en de baasjes waar hij nu nog woont. Hij weet niet dat hij binnenkort gaat verhuizen, net zoals Yara nog geen idee heeft dat dat kleine prulletje straks in haar huis komt wonen en dat ze dikke vriendjes gaan worden, of niet?

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.