Hondenhek, bekijk de Top 15 beste hondenhekken van 2022 [Korting]

beste hondenhek

Een hondenhek is super handig om uw hond uit sommige ruimtes te laten. Op deze manier voorkom je dat jouw hond in ruimte komt waar je hem niet wilt hebben.

15x het Beste Hondenhek van 2022

Onderstaand een lijst met 15x het beste hondenhek van 2022. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en we kijken ook naar de voor- en nadelen van het product, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor het perfecte hondenhek.

De Top 10 in de categorie beste hondenhek bij Amazon.nl

Onderstaande lijst bevat de Top 10 beste beoordeelde hondenhekken van 2022 bij Amazon.nl. We hebben bij het samenstellen gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onze Top 5 in het Beste Hondenhek van 2022

In deze blog gaan we kijken naar welk hondenhek de beste reviews hebben en welke van de beste kwaliteit zijn. Je zult zien dat hondenhekken er in verschillende soorten, hoogtes en materialen zijn.

1. Bettacare traphekje met kattenluikhondenhek

Goed aan dit product.

 • Hoogte: 104 cm (extra hoog)
 • Gemakkelijk te monteren zonder schroeven en zonder boren.
 • Breedte verstelbaar van 75 – 84cm
 • Materiaal = Metaal

Minder goed aan dit product

 • drie verlengstukken beschikbaar (los verkrijgbaar): 6,4 cm, 12,9 cm en 32,4 cm.
 • geen Nederlandse beschrijving bij dit traphekje
 • kleine hondjes kunnen misschien ook door het kattenluikje

Het Bettacare traphekje is een gemakkelijk te monteren hondenhek, wat op veel plaatsen gebruikt kan worden. Je kunt hier gemakkelijk de ruimte naar de keuken mee afsluiten maar ook een kamer of de toegang tot de trap.

Met zijn hoogte van 104cm is het voor veel hondenrassen niet mogelijk om hier overheen te springen. Wanneer je ook katten hebt is het kattenluikje echt heel handig. Heb je een bredere ruimte waar je dit hekje wilt plaatsen dan kan je losse verlengstukken aanschaffen. De kwaliteit van dit hondenhek is top, het is gemaakt van duurzaam metaal.

5 sterren review van bol.com: "Absolute aanrader voor kat-hond huishoudens. Aanrader! Het hekje kan in een standaard deurkozijn geklemd worden en dan kan de deur ook nog steeds gesloten worden (de deurklink valt er net boven). Ook fijn is dat het kattenluikje zonder geluid te maken open en dicht gaat. Luikje wel even voordoen aan je kat (met je vinger openen terwijl de kat meekijkt). Heel handig om kat en hond rustig aan elkaar te laten wennen. Makkelijk te monteren."

2. Paws and Claws – Hondenhek – Dog barrier – 154,5 x 61 cm – Opvouwbaar

Goed aan dit product.

 • Algemene afmetingen: B154,5 x T1,8 x H61cm,
 • 3 afzonderlijke delen verbonden door metalen scharnieren, flexibel instelbaar
 • rubberen voetjes aan de onderkant
 • Materiaal = hout

Minder goed aan dit product

 • Geen hoogte verlengingen beschikbaar, dus echt alleen voor kleine hondenrassen

Het Paws en Claws hondenhek is met zijn hoogte van 61cm geschikt voor kleine honden en andere kleine huisdieren. Het hek is gemaakt van robuust gelakt hout en is makkelijk opvouwbaar voor als je het niet wilt gebruiken. De rubberen voetjes aan de onderkant beschermen jouw vloer tegen krassen.

Door de 3 delen met scharnieren kan je het hondenhekje gemakkelijk in elke positie neerzetten die nodig is. De kwaliteit van het hondenhek en de service van het bedrijf zijn super.

5 sterren review van bol.com: "Prima hekje. Prima hekje ziet er leuk uit. Als je hond overal doorheen gaat moet je geen los hekje aanschaffen maar een vaste, ze kunnen het hekje opzij schuiven. Mijn honden doen dat niet. Dus ik ben er blij mee."

3. Caedentes – hondenhek – Inrolbaar – dierenhek -tot 150cm uitrolbaar – zwart

Goed aan dit product.

 • Geschikt voor honden tot 14 kilo
 • Afmeting:  tot 150cm breed en is 85cm hoog
 • Oprolbaar
 • Materiaal = aluminium
 • locksysteem om het hondenhek op slot te zetten

Minder goed aan dit product

 • niet gemakkelijk verplaatsbaar omdat het gemonteerd moet worden.

Het Caedentes hondenhek is uitrolbaar tot 150cm. Er worden schroeven en wandbevestiging meegeleverd zodat het makkelijk te monteren is. Dit uitrolbare hondenhekje is 85cm hoog en van stevige kwaliteit. Honden tot 14 kilo zitten veilig achter dit mooie uitrolbare hekje met locksysteem waarmee je het hek op slot kunt zetten.

Met het locksysteem staat het uitrolbare scherm strak, kan het niet indeuken en jouw hond kan er ook niet onderdoor kruipen.

5 sterren review van bol.com: "Prima. Een prima hekje voor mijn hond! Het hekje werkt makkelijk & doet goed z’n werk. Bedankt!"

4. Trixie Afsluithek Metaal Wit – 75-85X76 CMhondenhek

Goed aan dit product.

 • eenvoudig te monteren door middel van klemmen, geen schroeven en niet boren.
 • Afmeting: 75-85 x 76 x 5 cm
 • Met een deur en veiligheidssluiting
 • Materiaal = metaal en gepoedercoat in wit

Minder goed aan dit product

 • niet in hoogte verstelbaar

Het Trixie afsluit hondenhek is gemakkelijk te plaatsen in de meeste deuropeningen of bij een trap. Het hek is van hoge kwaliteit en de deur is gemakkelijk met één had te openen en te sluiten.

Je plaatst hem gemakkelijk iets boven de vloer, zo kan jouw hond er niet onder door en je hebt geen krassen op je vloer. Boren is niet nodig, want dit hek is voorzien van klemmen, dus het is super eenvoudig te monteren.

Met zijn hoogte van 76 cm is hij geschikt voor de kleine tot middelgrote hondenrassen.

5 sterren review van bol.com: "Handig traphekje / hondenrekje! Makkelijk zonder boren of schroeven te bevestigen. Let op!! Sluiting komt bij elkaar tijdens bevestigen / klemmen."

5. Flamingo Hondenaccessoire Hondenrek – hondenhek

Goed aan dit product.

 • eenvoudig te monteren niet boren.
 • Afmeting:  75 – 84 cm (verstelbare breedte) x107cm (hoogte)
 • 50 cm brede solide zwaaideur

Minder goed aan dit product

 • er wordt niet vermeld van welk materiaal dit hondenrek is gemaakt.

Dit Flamingo hondenhek is van een zeer stevige kwaliteit, wat zelfs grote sterke honden tegenhoudt. Met zijn hoogte van 107 cm is hij ook uitermate geschikt voor grote hondenrassen. De ruimte tussen de tralies is 5,3 cm dit houdt ook kleine hondjes wel achter het hek.

Het rek is uit te breiden met 3 verlengstukken tot 105cm breed, ideaal voor het barricaderen van bredere doorgangen.

5 sterren review van bol.com: "Stevig, handig in gebruik hek voor grote huisdieren. Stevig hek om ruimtes mee af te sluiten waar je hond niet bij mag komen. ik gebruik het om de gang en keuken van elkaar te scheiden zodat mijn hond niet de keuken in kan. Hij is een sterke hond die andere barricaden gewoon sloopte maar dit hek doet het tot nu toe erg goed. zeker een aanrader voor mensen met grote honden."

Veel gestelde vragen over hondenhekken

Beste hondenhek

Wat is een hondenhek?

Een hondenhek is een hek waarmee je een bepaalde ruimte af kunt sluiten. Je kunt er een aparte ruimte mee creëren waar jouw puppy bijvoorbeeld kan spelen. Je kunt een hondenhek ook gebruiken bij trappen, zodat jouw hond niet naar beneden of naar boven kan, maar ook om jouw hond bijvoorbeeld uit de keuken te houden.

Is een hondenhek echt nodig?

Wanneer je in jouw huis ruimtes hebt waarvan je niet wilt dat jouw hond of puppy daar komt dan is een hondenhek zeker noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, kinderkamer, maar ook de trap kan gevaarlijk zijn voor honden. Voor puppy’s kan het handig zijn om een aparte ruimte te creëren die veel groter is dan een bench, maar wel echt puppyproof, dus geen kabels en/of snoeren en dergelijk.

Hoe hoog moet een hondenhek zijn?

Voor kleine hondjes moet een hondenhek toch wel minimaal 50cm hoog zijn, voor grote hondenrassen zo rond de 70 tot 107cm. Het ligt ook aan de grote van jouw hond, hij moet er niet overheen kunnen springen, want dan heeft het geen effect en het creert juist een onveilige situatie dan.

Waarom moet je een hondenhek kopen?

Voor de veiligheid van jouw hond, jouw kind, of andere huisdieren. Soms hebben honden en kinderen even ruimte nodig, dan biedt een hek echt een oplossing. Misschien heb je een konijn wat ook even lekker rond wil hoppen, maar jouw hond reageert daar niet zo goed op, ook dan gebruik je een hondenhek. In sommige gevallen kunnen twee honden niet meer met elkaar door één deur, dan zou het scheiden van ruimtes door middel van een hek een goede oplossing kunnen bieden.

Waar let je op bij de aankoop van een hondenhek?

Het materiaal waar het van gemaakt is

Heb je een grote hond of een kleine hond. is het materiaal van het hondenhek sterk genoeg om jouw hond tegen te houden.
– Aluminium is stevig, sterk materiaal en niet te zwaar.
– Metaal is supersterk, maar ook een stuk zwaarder
– Hout is ook sterk en ziet er vaak mooi uit.
– Plastic is niet aan te raden, dit is niet sterk, super licht en gaat snel stuk.

Aluminium en metaal zijn ook zeer gemakkelijk schoon te maken. Hout is ook vaak afneembaar maar net iets minder gemakkelijk dan de andere materialen

De Montage

Is het gemakkelijk te monteren, kan je het zo tussen een opening klemmen of moet er schroeven en een boor bij gebruiken. Wil je het hondenhek gemakkelijk kunnen verplaatsen dan is het handig als het zonder schroeven en boren te monteren is. Boven aan trappen is het wel weer aan te raden om een gemonteerd hek te plaatsen voor optimale veiligheid.

De prijs/kwaliteit verhouding van het hondenhek

Je wilt dat jouw hond veilig zit voor een goede prijs. Bekijk dus de opties en wat andere mensen er van vinden. Houdt er ook rekening mee, dat als je het hondenhekje langdurig wil gebruiken dat een iets duurdere keuze dan misschien niet onverstandig is, want goedkoop is echt vaak duurkoop.

Wel of geen deur in het hek?

Heb je een klein hondje en dus een laag hek waar je zo overheen stapt dan is het misschien niet nodig, maar in veel andere gevallen is een deur toch wel handig. Sluit je de keuken af met het hondenhekje dan is het wel prettig als je er zelf gemakkelijk door kan lopen om te koken. Een deur is ook makkelijk als jouw hond er wel zelf in en uit mag lopen op bepaalde tijden, dan hoef je het hek niet helemaal weg te halen. Denk hier dus goed over na als je een hondenhek wilt kopen.

beste hondenhek

Wat is het verschil tussen een baby hekje en een hondenhek?

Er wordt vaak gedacht dat er geen verschil is tussen een baby hekje en een hondenhek, maar dat is er wel degelijk. Ze lijken wel vaak op elkaar en hebben dezelfde functie, ook het gebruikte materiaal is vaak hetzelfde. Maar het belangrijke verschil is dat in babyhekjes vaak lichter materiaal verwerkt zit, hondenhekjes zijn steviger en de kwaliteit is zwaarder. Ook zijn hekken voor honden bestand tegen de tanden en het opspringen van een hond.

Op het eerste gezicht zie je dus niet echt verschil maar dat is er dus wel degelijk. Gebruik dus geen babyhekje voor jouw hond.

Welke soorten hondenhekken zijn er?

Je kunt een hondenhek kopen voor verschillende situaties. Het ligt er aan welke ruimte je wilt afschermen in huis.

Een oprolbaar hondenhek

Een hondenhek wat je op kunt rollen is ideaal voor een deuropening, bij de trap, maar het is ook heel handig om de toegang naar de keuken af te sluiten. Het ligt er natuurlijk wel aan of jouw huis de mogelijkheid biedt om een oprolbaar hek te plaatsen. Een oprolbaar hek is meestal gemaakt van een soort stevig gaas.

Een uitschuifbaar of uitvouwbaar hondenhek

Deze hondenhekjes zijn super handig, want je kunt ze bijna overal plaatsen. Vaak zijn ze geweldig voor kleine hondjes. Wanneer je een grote hond hebt is het wel beter als je het hek kunt bevestigen aan de muur of stevig kunt insluiten tussen de deurpost, zodat het niet gemakkelijk omver wordt gelopen.

Een hondenhek voor buiten

Je kunt een speciaal hondenhek voor buiten kopen, het materiaal is dan bestendig tegen de weersomstandigheden. Let wel op, het moet er wel duidelijk bij vermeld staan dat het hek voor buiten gebruikt kan worden.


We zijn aan het einde van deze blog. Ik hoop dat je een goede keuze hebt kunnen maken. Wil je nog meer hondenhekken bekijken?

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vindt je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.