Fotoshoot hond: 9 Tips om de Beste foto’s te maken

foto van yara, commando zit

Een fotoshoot van jouw hond maken lijkt makkelijker dan het is, maar ik kan je vertellen het is wel super leuk om te doen.

Wanneer je zelf leuke foto’s wilt maken van jouw hond voor instagram, facebook of wat dan ook, is het handig dat je een goede camera hebt. Je kunt ook hele mooie foto’s maken met je smartphone.

In dit artikel geven we je tips over het maken van de beste foto’s van jouw hond. Je kunt zelf de foto’s maken of je laat het doen door een fotograaf.

Fotoshoot hond Yara

Fotoshoot hond, met deze tips maak je de mooiste foto’s

Maak jij ook graag leuke en mooie foto’s van jouw hond. Ik vind dat ook super leuk om te doen, kijk maar op mijn instagram account met alle foto’s van Yara. Maar wil jouw hond, net zoals mijn Yara ook niet altijd mooi blijven zitten, of kijkt hij de andere kant op net als je de foto wilt nemen?

Hier een 9 tips om jou te laten slagen om zelf super mooi foto’s te maken van jouw hond. 

 1. Lekkere snoepjes: Zorg dat je voldoende echt lekkere snoepjes, beloningen bij je hebt voor je hond. Wees er niet zuinig mee, door haar regelmatig te belonen blijft ze veel meer opletten en kan jij mooiere foto’s maken 
 2. Favoriete Speeltje: Heeft jouw hond een favoriet speeltje, neem dit dan mee als je foto’s wilt gaan maken.  Ze zal hier wat rustiger van worden. 
 3. Hondenkleding: Is jouw hond gewend aan het dragen van kleding of vindt ze het niet erg? Yara heeft er geen moeite mee om kleding te dragen. Dan kan je leuke shirtjes of jasjes aandoen tijdens de fotoshoot van jouw hond.
 4. Focus op de ogen: Je leest net als bij mensen het meeste af aan de ogen, dus daarom ook bij honden probeer op de ogen te focussen voor de mooiste foto’s. Maar niet helemaal met je toestel voor de neus van de hond, want dit zal je hond bedreigend vinden. 
 5. Niet Flitsen: Probeer je foto’s te maken bij natuurlijk licht of voldoende licht binnen zodat je geen flits hoeft te gebruiken. Vaak worden de ogen rood door de flits en honden schrikken van de flits. 
 6. Maak veel foto’s: Je kunt beter teveel foto’s als te weinig maken. Van de 10 foto’s die je maakt zijn er soms maar 1 of 2 goed.
 7. Buitenlicht: Foto’s die je buiten maakt zijn vaak mooier dan binnen vanwege het licht. Natuurlijk licht zorgt vaak voor mooiere foto’s.
 8. Leuke Achtergrond: als je buiten fotografeert kan je zoeken naar een mooie achtergrond, denk aan bomen, water, strand enz. Binnen kan je werken met gekleurde kleden, knuffels van je hond een mooie vaas met bloemen, wat je maar leuk vindt. 
 9. Zak door je knieën: Wat ik daar mee bedoel is neem je foto’s op oogniveau, dit is niet zo bedreigend voor je hond en je begeeft je echt in de wereld van de hond, dus hoe zij dingen ziet, dit levert echt vaak hele mooi plaatjes op 
 10. Heb plezier en geduld: Dit is de key tot alles, zorg dat het een leuk samen zijn is, houdt het relaxt, zorg dat je zelf ook relaxt bent, maak desnoods 10 foto’s of meer waar er maar 1 goed van is.  

Koop een goed boek over hondenfotografie – hond fotograferen

Wil jij gewoon nog meer weten over hondenfotografie, lees er dan over. Onderstaand boek is een echt goed boek wat heel makkelijk te lezen is.

Het boek bevat heel veel tips om de mooiste foto’s van jouw hond te maken, maar ook wat je nou net niet moet doen.

Hondenfotografie

Fotoshoot hond – Huur een echte hondenfotograaf in

Wil jij een prachtige fotoshoot van jouw hond, laat je hond fotograferen door een professionele honden fotograaf. Ook hiervoor heb ik een aantal tips.

 1. Afspraak Trimmer: Gaat jouw hond naar een trimmer, wacht dan met foto’s maken totdat ze net geweest is, of plan de fotoshoot een paar weken na de trimbeurt voor het geval dat de trimbeurt niet zo leuk is geworden als gehoopt. Je kan ook leuke voor en na foto’s van de trimbeurt.
 2. Wasbeurt: Was je hond voordat je een fotoshoot laat doen, je hond neemt het je misschien niet in dank af, maar je hebt wel een mooie schone hond op de foto’s 
 3. Laat je hond de locatie verkennen: Wil je een fotoshoot van jouw hond door een fotograaf laten maken? Is de locatie niet bij jou thuis? Geef jouw hond dan wel even de tijd om de locatie te verkennen, dat vermindert zeker de stress bij hem.
 4. Wandel-/Speeltijd: Ongeveer een uur voordat je aan de fotoshoot hond begint, speel even lekker met je hond, of zorg dat ze een heerlijke wandeling heeft gehad. Ze moet natuurlijk niet te moe zijn, maar een hyperactieve hond tijdens een fotoshoot is ook geen goede combinatie.
 5. Zoek een Hondenfotograaf: misschien overbodig om te zeggen, maar zoek er wel eentje die echt van honden houdt. Een hond fotograferen vereist naast kennis en expertise ook veel liefde en aandacht.

Volg een Online Cursus Hondenfotografie met je smartphone

Fotoshoot hond maken. Je kunt het ook zelf leren door een cursus hondenfotografie te gaan doen. Leer jouw hond fotograferen als een professional.

Deze online cursus bevat:

 • 80 lessen
 • je hebt direct toegang tot de cursus hondenfotografie
 • De cursus is levenslang te bekijken
 • 14 dagen niet goed, geld terug garantie
 • Up to date lessen
 • Te volgen waar en wanneer je wilt, in jouw tempo.
 • en je krijgt nog vele aantrekkelijke extra’s

Koop een goede camera om de mooiste foto’s mee te maken

Jouw hond fotograferen vereist een een goede camera of een goede smartphone. Want de mobiele telefoons van tegenwoordig zijn ook zeer geschikt een prachtige fotoshoot van jouw hond te maken.

Bekijk hieronder de 5 beste fotocamera’s van 2023

Een andere leuke en leerzame cursus die ik heb gevonden is de cursus “Aan de slag met Hondenfotografie” deze wordt gegeven door de photofactsacademy.nl

hondenfotografie
Hondenfotograaf Monica van der Maden. Bron: photofactsacademy

De cursus wordt gegeven door Monica van der Maden: Monica van der Maden is een wereldbekende hondenfotograaf. Honden zijn haar lust en haar leven.

Je kunt hier een individuele cursus aanschaffen maar je kunt ook toegang krijgen voor een heel jaar voor slechts 149 euro

Succes met het maken van super leuke foto’s van jouw hond, ik zou graag foto’s zien, dus aarzel niet en show ze in  de comments hieronder of mail ze naar lovingyourdog@outlook.com

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Shop producten voor honden

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.