Hondenkoekjes: Deze 25 zijn extreem lekker [Voordeel]

hond met hondenkoekje

Hondenkoekjes en hondensnoepjes zijn af en toe een lekker tussendoortje voor jouw hond. Let altijd wel op dat je niet te veel geeft, want anders loopt jouw hond het risico om te dik te worden.

De Top 25 Lekkerste hondenkoekjes van 2023

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste hondenkoekjes, hier bij hebben zij gelet op ingrediënten, de kwaliteit en ook op de reviews van andere mensen.

€46,27
3 new from €27,48
as of november 26, 2023 12:27 pm
Amazon.nl
as of november 26, 2023 12:27 pm
Amazon.nl

Mijn Top 5 Lekkerste hondenkoekjes en hondensnoepjes

Hieronder onze Top 5 keuze voor lekkere hondenkoekjes en hondensnoepjes. We letten hierbij op de ingrediënten, de reviews en de reacties van onze eigen honden.

1.) Proline Boxby Strips – Hondensnack 3 zakjes van 100gr – hondenkoekjes

De strips van Boxby zijn echt de nummer 1 favorieten hondenkoekjes van mijn hondjes en van de hondjes in de buurt 🙂 Ik breek de strips wel altijd in kleine stukjes, anders is het teveel voor mijn kleine hondjes.

Deze snacks van Boxby zijn

 • 100% natuurlijk en dit heeft eigenlijk altijd mijn voorkeur.
 • Graan- & glutenvrij: ook geschikt voor honden met allergieën of intoleranties
 • 46% kip & 13% vis: rijk aan eiwitten & zeer smakelijk
 • Vetarm: geen onnodige calorieën, slechts 2% vet
 • Extra hoge hoeveelheid eiwitten: dankzij vlees & vis
 • Met mineralen
 • vrij van kunstmatige stoffen

Analyse Proline® Boxby Strips: Ruw eiwit: 28,0%, Ruw vet: 2,0%, Ruwe as: 3,5%, Ruwe celstof: 0,4%, Vocht: 35,0%

Samenstelling: Vlees en dierlijke bijproducten (100% kip); Vis en bijproducten (90% koolvis); Plantaardige eiwitextracten; mineralen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "De chiuachiua vind het heerlijk. Producten op tijd geleverd. goede kwaliteit honden vinden het heerlijk"

2.) Pedigree Koek Multi Biscrok Kip/Rund/Merg – hondenkoekjes

Heerlijke krokante hondenkoekjes van Pedigree, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

 • Omega 3 helpt hem in goede conditie te blijven
 • Vitaminen helpen zijn natuurlijk afweersysteem te versterken
 • Mineralen, waaronder calcium, helpen zijn botten sterk te houden

Honden vinden deze hondenkoekjes echt heerlijk.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Woef woef... De beste reden om het bij bol.com te kopen,snelle perfecte levering en goedkoop,bedankt.
"

Het is voor jouw hond echt smullen met deze koekjes van Beeztees, omdat er om de koekjes heen ook nog eens heerlijke gedroogde kippenborst zit.

 • Glutenvrij 
 • Geen kleur- en smaakstoffen
 • Biscuit 65%, Kip 35%

Analytische bestandsdelen: Vochtgehalte <22%; Eiwit 20%; Ruwe vet 8%; Ruwe as max. 5%; Ruwe celstof <3%

Zelfs de meest kieskeurige hondjes kunnen deze hondenkoekjes niet weerstaan.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Ze willen niets anders. Onze hondjes zijn zeer kieskeurig. Maar deze cookie wraps vinden ze zalig. Zodra het keukenkastje opengaat springen ze al uit het mandje. Helaas zijn ze moeilijk te krijgen in de gangbare winkels. Gelukkig vond ik ze bij Bol.com tegen een redelijke prijs."

4.) Vitakraft Treaties Bits Bacon Style met Kip – Hondenkoekjes – 3 x 120 gr

Onweerstaanbare lekkere zachte hondenkoekjes met een hoog vleesgehalte. Deze Vitakraft Treaties zijn lekker zacht, dus ook ideaal om te gebruiken tijdens een training met jouw hond.

 • suikervrije receptuur
 • meer dan 70% vleesgehalte

Analytische bestandsdelen: vocht 38,0% , eiwit 24,0%, vetgehalte 12,0%. ruwe vezel 1,5%, ruwe as 6,5%

Deze hondenkoekjes ruiken heerlijk en als we de reviews lezen zijn de meeste honden echt gek op deze onweerstaanbare snoepjes.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Tevreden hondje. Mijn hondje is redelijk kieskeurig, maar deze vindt hij toch lekker. Ook hele zachte koekjes dus makkelijk voor hem om te eten."

5.) Renske Gezonde Beloning Hartjes – Hondenkoekjes – Zalm – 100 g

Heerlijke gezonde zalm hartjes van Renske voor jouw hond, perfect als hondenkoekje voor tussendoor of te gebruiken als trainingssnoepjes

De zalm hartjes van Renske zijn:

 • 100% natuurlijk met toegevoegde vitamines en mineralen
 • Hypoallergeen, één eiwitbron
 • Licht verteerbaar
 • Gluten- en graanvrij
 • Geen zout en suiker
 • Geschikt voor alle hondenrassen vanaf 9 weken oud.
 • 318  kcal per 100 gram

Samenstelling :Zalm (86%), aardappelzetmeel (10%), glycerine (4%). Ruw eiwit 40%, ruw vet 6%, ruwe as 5%, ruwe celstof 3%, vocht 20%.

Een verantwoorde heerlijke beloning voor jouw hond. Honden vinden deze hartjes hondenkoekjes echt heerlijk en je kunt deze hartjes ook goed gebruiken om in een snuffelmat te verstoppen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Zeer goed. Gezonde beloningskoekjes, perfect om te trainen"

Veel gestelde vragen over hondenkoekjes

Hieronder proberen we de meest gestelde vragen over hondenkoekjes te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem gerust in de reacties onderaan dit artikel.

Wat zijn hondenkoekjes?

hondenkoekjes en hondensnoepjes

Hondenkoekjes zijn koekjes die speciaal voor honden zijn gemaakt. Het is een lekkere traktatie voor jouw hond en de koekjes kunnen verschillende ingrediënten bevatten. Hondenkoekjes zijn vaak iets harder dan hondensnoepjes en er zijn ook veel recepten beschikbaar om zelf lekker koekjes voor jouw hond te maken.

Hondensnoepjes zijn ook een lekkernij, speciaal voor honden gemaakt. Je gebruikt ze vaak voor het trainen met jouw hond, maar af en toe als tussendoortje is ook leuk voor jouw hond.

Veel honden weten ook heel snel wat je bedoelt met de vraag: Wil je een Koekjes of een snoepje? 🙂

Hoeveel hondenkoekjes mag ik mijn hond geven?

We weten allemaal dat een hond, net als wij mensen, te dik wordt als hij teveel koekjes eet, maar wanneer is het teveel? 10% van jouw hond zijn dagelijkse voeding mag bestaan uit honden koekjes. Dus al krijgt jouw hond 500gram voer per dag, dan mag 50 gram daarvan bestaan uit honden koekjes.

Hieronder een tabel van Edgar Cooper hoeveel jouw hond mag eten op basis van zijn gewicht

voedingstabel voor hond

Mijn hond heeft overgewicht mag ik hem hondenkoekjes geven?

Ja dat kan wel, zolang je let op hondenkoekjes gezond en caloriearm zijn. Zorg daarnaast voor meer beweging voor jouw hond. Lees ook mijn blog: Help mijn hond is te Dik!

Waar let je op bij het kopen van hondenkoekjes?

Ingrediënten: vermijd chemicaliën, zoek naar koekjes met met herkenbare ingrediënten zoals: fruit, vlees en groenten. Vermijd ook koekjes die kunstmatige kleurstoffen bevatten.

Het merk: grote bekende merken voeren altijd kwaliteitscontroles uit op bacteriële en schimmelverontreinigingen die echt schadelijk kunnen zijn voor uw huisdier

Graanvrij, glutenvrij of hypoallergeen: mocht jouw hond een voedselallergie hebben of intolerant zijn voor bepaalde ingrediënten, kies dan voor graanvrij, glutenvrij of hypoallergene hondensnoepjes.

Hoe vaak mag je een hond een hondenkoekje geven?

Hondenkoekjes zijn een populaire snack voor honden. Veel baasjes geven hun hond graag een hondenkoekje als beloning of gewoon als tussendoortje. Maar hoe vaak mag je een hond eigenlijk een hondenkoekje geven?

Overmatige consumptie
Het is belangrijk om te weten dat overmatige consumptie van hondenkoekjes kan leiden tot overgewicht en gezondheidsproblemen bij honden. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel hondenkoekjes je jouw hond mag geven.

Factoren die meespelen
Het aantal hondenkoekjes dat een hond mag hebben, hangt af van verschillende factoren zoals grootte, leeftijd en activiteitsniveau. Een kleine hond heeft bijvoorbeeld minder nodig dan een grote hond. Ook is een jonge, actieve hond in staat om meer hondenkoekjes te verbranden dan een oudere, minder actieve hond.

Aanbeveling
In het algemeen wordt aanbevolen om honden koekjes als traktatie te geven en niet te vaak. Een paar keer per week een hondenkoekje geven is meestal voldoende en kan helpen om het dieet van de hond in balans te houden. Het is belangrijk om het aantal honden koekjes dat je jouw hond geeft goed in de gaten te houden en eventueel aan te passen als dat nodig is. Zo zorg je ervoor dat jouw hond gezond blijft en kan genieten van een lekker hondenkoekje als beloning.

Wanneer geef ik mijn hond honden koekjes?

Hondenkoekjes kunnen op verschillende momenten worden gegeven, afhankelijk van het doel en de situatie. Hier zijn enkele situaties waarin je je hond honden koekjes kunt geven:

 • Training: Honden koekjes zijn een uitstekende beloning tijdens trainingssessies. Wanneer je hond een gewenst gedrag vertoont of een commando goed opvolgt, kun je hem belonen met een hondenkoekje. Dit versterkt positief gedrag en moedigt je hond aan om te leren.
 • Tijdens het aanleren van nieuwe commando’s: Als je je hond nieuwe commando’s of trucjes leert, kunnen hondenkoekjes als motivatie en beloning dienen. Door je hond te belonen met een koekje wanneer hij een nieuwe oefening goed uitvoert, zal hij gemotiveerd blijven om te leren en het gewenste gedrag te herhalen.
 • Als beloning voor goed gedrag: Hondenkoekjes kunnen worden gebruikt als een algemene beloning voor goed gedrag en gehoorzaamheid. Bijvoorbeeld, wanneer je hond rustig blijft tijdens een bezoek aan de dierenarts of wanneer hij netjes aan de lijn loopt tijdens een wandeling, kun je hem belonen met een koekje om het positieve gedrag te versterken.
 • Voor mentale stimulatie: Honden vinden het vaak leuk om te puzzelen en te werken voor hun eten. Je kunt hondenkoekjes gebruiken in interactief speelgoed, zoals voerpuzzels of Kong-speeltjes, om je hond mentaal uitgedaagd te houden en zijn natuurlijke speur- en jachtinstincten te stimuleren.

Het is belangrijk om de hoeveelheid hondenkoekjes die je geeft in de gaten te houden, zodat je hond een gebalanceerd dieet behoudt. Zorg ervoor dat de koekjes voedzaam zijn en van goede kwaliteit, en houd rekening met de voedingsbehoeften en eventuele dieetbeperkingen van je hond. Overmatig gebruik van koekjes kan leiden tot gewichtstoename of gezondheidsproblemen, dus gebruik ze met mate en in overeenstemming met de aanbevelingen van je dierenarts.

Zelf hondenkoekjes bakken?

Ingrediënten:
Voor het maken van hondenkoekjes zijn er verschillende ingrediënten die gebruikt kunnen worden. Vaak worden granen, zoals tarwe of rijst, als basis gebruikt. Daarnaast kunnen er ook vlees- of visproducten aan toegevoegd worden voor extra smaak. Ook groenten, zoals wortels of pompoen, kunnen in het recept verwerkt worden. Het is belangrijk om te kijken naar de voedingsbehoeften van de hond en eventuele allergieën voordat je begint met het maken van de koekjes.

Bereidingswijze:
Het maken van hondenkoekjes is relatief eenvoudig. De ingrediënten worden gemengd tot een deeg en vervolgens uitgerold en uitgesneden in de gewenste vorm. De koekjes worden gebakken in de oven op een lage temperatuur, zodat ze langzaam drogen en knapperig worden. Het is belangrijk om de koekjes goed te laten afkoelen voordat je ze aan de hond geeft.

Variatiemogelijkheden:
Er zijn oneindig veel variatiemogelijkheden als het gaat om hondenkoekjes. Zo kun je bijvoorbeeld experimenteren met verschillende soorten granen, vlees- of visproducten en groenten. Ook kun je verschillende vormen en maten maken voor de hond. Je kunt zelfs speciale koekjes maken voor honden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals lever- of nierproblemen.

Opslag en houdbaarheid:
Hondenkoekjes zijn over het algemeen vrij lang houdbaar, mits ze op de juiste manier bewaard worden. Het is belangrijk om de koekjes luchtdicht te verpakken en op een koele, droge plaats te bewaren. Zo blijven de koekjes knapperig en smakelijk voor de hond. Ook kun je de koekjes invriezen voor langere houdbaarheid. Het is wel belangrijk om de koekjes langzaam te laten ontdooien voordat je ze aan de hond geeft.

Onderstaande video van DierenpraatTV laat duidelijk zien hoe je zelf snel en gemakkelijk heerlijke hondenkoekjes bakt voor jouw hond.

Mag mijn hond hondenkoekjes met pindakaas?

Ook honden zijn gek op pindakaas. Pindakaas wordt gemaakt door pinda’s fijn te stampen en daarnaast worden er suiker en of zoetstoffen aan toegevoegd.  Voor honden kun je beter pindakaas zonder toevoegingen gebruiken, dus kijk op het etiket of er geen zout, suiker of zoetstoffen zijn toegevoegd.
Pure pindakaas (zonder xylitol) mag jouw hond dus wel, maar geef niet te veel, want het bevat veel calorieën en we willen niet dat onze honden te dik worden.

Zelfgemaakte versus kant-en-klare honden koekjes

Wanneer het gaat om hondenkoekjes, zijn er verschillende opties beschikbaar: zelfgemaakt of kant-en-klaar. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.
Ingrediënten:
Bij zelfgemaakte hondenkoekjes heb je volledige controle over de ingrediënten die je gebruikt. Zo kun je ervoor zorgen dat je hond alleen gezonde en voedzame ingrediënten binnenkrijgt. Bij kant-en-klare opties is dit niet altijd het geval en kunnen er ongezonde toevoegingen aanwezig zijn.
Versheid:
Zelfgemaakte hondenkoekjes zijn vaak verser dan kant-en-klare opties, omdat je ze direct na bereiding kunt geven. Bij kant-en-klare opties kan het zijn dat ze al een tijdje in de winkel liggen, waardoor de versheid minder is.
Smaak:
Zelfgemaakte hondenkoekjes kunnen worden aangepast aan de smaak van je hond, terwijl kant-en-klare opties vaak maar in een beperkt aantal smaken verkrijgbaar zijn.
Voeding:
Bij zelfgemaakte hondenkoekjes kun je ervoor zorgen dat ze alle voedingsstoffen bevatten die je hond nodig heeft. Bij kant-en-klare opties kan dit minder het geval zijn en kan het zijn dat je hond niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.
Kosten:
Zelfgemaakte hondenkoekjes kunnen goedkoper zijn dan kant-en-klare opties, omdat je alleen betaalt voor de ingrediënten. Bij kant-en-klare opties betaal je ook voor het productieproces en de verpakking.
Tijdsbesteding:
Het maken van zelfgemaakte hondenkoekjes kost wel meer tijd dan het kopen van kant-en-klare opties. Als je weinig tijd hebt, kan het dus handiger zijn om kant-en-klare opties te kopen.
Over het algemeen is het dus een afweging tussen controle over ingrediënten en voedingsstoffen versus gemak en tijdsbesparing.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om de Beste hondenkoekjes te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar de beste hondenkoekjes voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste hondenkoekjes op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van hondenkoekjes. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke hondenkoekjes het beste bij jouw hond past.


We zijn aan het einde van deze blog.

Ik hoop dat je zo kan slagen voor lekker en gezonde hondenkoekjes voor jouw hond.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.