Hondenurn Kopen: 20x een echt eerbetoon aan jouw hond

Monello Hondenurn voor grote honden

Een hondenurn of as sieraad kopen om jouw overleden hondje voor altijd bij je te houden. Honden doen ons maar één keer pijn in ons leven zeggen wij altijd. En dat is wanneer zij de regenboogbrug over gaan.

Helaas hebben wij het ook al één keer meegemaakt en ik kan oprecht zeggen dat dat 1 van der ergste dagen van mijn leven was.

In dit artikel laten we jouw zien hoe je op een waardige manier afscheid kunt nemen van jouw hondje. Hoe je hem een mooi plekje kunt geven in huis, of misschien draag je hem wel altijd bij je in een mooie as hanger.

We laten de mooiste urnen voor honden zien in dit artikel.

20x de Mooiste hondenurnen en assierraden van 2023

Onderstaand een lijst met de mooiste hondenurnen en assieraden die we online konden vinden. We hebben hierbij gelet op de beoordelingen van andere hondeneigenaren, de kwaliteit, het materiaal en de prijs van de hondenurn.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog.

€30,00
6 new from €30,00
as of juli 14, 2024 12:45 pm
Amazon.nl

3x de Beste hondenurn van 2023

Het kiezen van een mooie hondenurn kan nog best moeilijk zijn. Emotioneel is het zwaar. Daarom hebben wij hier onder een selectie gemaakt van de 3 urnen voor honden die het beste beoordeeld zijn.

1. Zilverkleurige Mini Urntje Voor Dieren. Mooi klein urntje voor een grote herinnering 

Als je op zoek bent naar een mooie manier om de herinnering aan je geliefde hond te bewaren, kan een honden urn een goede optie zijn. Een zilverkleurig mini urntje is een prachtige keuze voor wie op zoek is naar iets subtiels en stijlvol. Dit kleine urntje heeft een inhoud van 7.5 ML en is speciaal ontworpen voor dieren.

Het zilverkleurige mini urntje is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een mooie afwerking. Het is een kleine, maar krachtige manier om de herinnering aan je hond levend te houden. Het is een mooi aandenken dat je altijd bij je kunt dragen, waar je ook gaat.

Het fijne aan dit mini urntje is dat het klein genoeg is om discreet te zijn, maar groot genoeg om een grote herinnering te bevatten. Het is ideaal voor wie op zoek is naar iets dat niet te opvallend is, maar wel betekenisvol. Het mini urntje past gemakkelijk in je handpalm en kan ook aan een ketting worden gedragen.

Of je nu op zoek bent naar een urn voor hond of een algemene dieren urn, het zilverkleurige mini urntje is een mooie keuze. Het is een subtiele manier om de herinnering aan je huisdier te bewaren en het kan troost bieden in tijden van verdriet. Overweeg dit mooie mini urntje als een manier om de band met je hond te eren en te koesteren.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Hartverwarmend. Bedankt voor het urnetje en bedankt voor het handgeschreven kaartje met enige deelneming ! Bedankt ! Dat gebaar zegt al veel over de persoon die het verstuurd heeft!"

2. Monello Hondendeur Bully Urn voor hond ca. 40 kg ca. 2 ltr. met graveren blad hond in engelenvleugels.

Als trouwe viervoeter verdient je hond het om na zijn overlijden op een mooie en persoonlijke manier herdacht te worden. Een honden urn is hiervoor een geschikte optie. Een van de opties die beschikbaar is, is de Monello Hondendeur Bully Urn. Deze urn is speciaal ontworpen voor honden tot ca. 40 kg en heeft een inhoud van ca. 2 liter.

Kenmerken van de Monello Hondendeur Bully Urn
De Monello Hondendeur Bully Urn is voorzien van een graveren blad met hond in engelenvleugels. Dit maakt het een persoonlijke manier om afscheid te nemen van je trouwe viervoeter. De urn is gemaakt van hoogwaardige materialen en zorgvuldig afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat de urn lang meegaat en een mooie aanvulling is op je interieur.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een mooie en persoonlijke manier om afscheid te nemen van je trouwe viervoeter, dan is een honden urn een goede optie. De Monello Hondendeur Bully Urn is een van de beschikbare opties en biedt een mooie manier om je hond te herdenken. Door de hoogwaardige materialen en zorgvuldige afwerking gaat de urn lang mee en is het een mooie aanvulling op je interieur.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Amazon: "Simpelweg prachtig. Ik koos deze urn voor mijn favoriete schat, die bijna 13 jaar aan mijn zijde stond. Ik koos ze in champagne met regenboogglitter en graveerde ze op het hart. Het is gewoon prachtig en liefdevol ontworpen, waar mijn liefste zijn laatste rust zou moeten vinden. Het werd met de snelheid van het licht afgeleverd en ik dank je uit het diepst van mijn hart
❤️ Ga verder met zoveel liefde."

3. Dutch Duvall | Ashanger Dieren Sterling zilveren hart met dieren poot

Het verlies van een huisdier kan zeer ingrijpend zijn. Om het dier te eren en als aandenken aan de mooie momenten die jullie samen hebben beleefd, kan een urn voor hond een mooie oplossing zijn.

Dutch Duvall heeft een prachtige ashanger ontworpen in de vorm van een sterling zilveren hart met een dieren poot erop.

Dit is een kwalitatief hoogwaardig sieraad dat geschikt is als aandenken aan overleden huisdier. Het is een mooie manier om het dier altijd dicht bij je te dragen en het te herinneren zoals het was.

De ashanger is geschikt voor het bewaren van een kleine hoeveelheid as van je geliefde huisdier. Het is een troostende gedachte dat je op deze manier altijd een stukje van je huisdier bij je kunt dragen.

⭐⭐⭐⭐⭐ review van Bol.com: "Prachtig, kwaliteittief, mooi verfijnd! De ashanger is exact zoals op de foto, heel erg mooi. Mooi verfijnd en kwaliteittief. Het word helemaal compleet geleverd, dus met vulsetje en kettinkje. Ik heb het vulsetje niet gebruikt, de mensen van het huisdierencrematoriom waren zo lief omdat voor mij te doen. Ik kreeg er ook nog een mooi handgeschreven kaartje bij, heel erg lief, het is tenslotte al moeilijk genoeg. Al met al een zeer goede keus."

Wat is een hondenurn?

Een hondenurn is een object waarin de as van een overleden hond bewaard kan worden. Het is een manier om op een respectvolle manier afscheid te nemen en de herinnering aan de hond te behouden.

verschillende soorten urnen
Er zijn verschillende soorten honden urnen beschikbaar. Zo zijn er keramische urnen, glazen urnen en urnen van natuurlijke materialen zoals hout of steen. De keuze voor een bepaald type urn hangt af van persoonlijke voorkeur en budget.

personalisatie van de urn
Een honden urn kan gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld een naamplaatje of afbeelding van de hond. Dit maakt de urn nog persoonlijker en kan helpen bij het rouwproces.

creëren van een herinneringsplek
Het kiezen van een honden urn kan helpen bij het creëren van een plek om te herinneren. Door de urn een mooie plek te geven in huis, wordt de herinnering aan de hond levend gehouden.

uitstrooien van de as
Sommige hondenbezitters kiezen ervoor om de as van hun hond uit te strooien op een speciale plek in de natuur. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende regels en wetten zijn rondom het uitstrooien van as, afhankelijk van de locatie. Het is daarom verstandig om hier goed onderzoek naar te doen voordat de as wordt uitgestrooid.

Waarom koop je een hondenurn?

Helaas koop je een urn voor een hond alleen wanneer jouw hond overleden is. De reden is dus altijd intens verdrietig, maar het is wel prachtig dat het kan, dat je de as van jouw trouwe viervoeter bij je kunt houden.

Hieronder vind je een lijst met verschillende redenen waarom het kopen van een hondenurn een goede keuze kan zijn:

  1. Het biedt een tastbare herinnering aan je overleden hond.
  2. Het hebben van een speciale plek om de as van je hond te bewaren kan helpen bij het verwerken van het verlies.
  3. Een hondenurn kan dienen als eerbetoon aan je hond en symbool staan voor de liefde en loyaliteit die hij of zij altijd heeft laten zien.
  4. Het geeft je de mogelijkheid om je hond altijd bij je te kunnen houden, zelfs nadat hij of zij is overleden.
  5. Het kopen van een hondenurn kan onderdeel zijn van het afscheid nemen en verwerken van het verlies, wat kan helpen bij het rouwproces.

Er zijn veel verschillende opties beschikbaar als je op zoek bent naar een urn voor je hond ter herinnering, als troost of als eerbetoon.

Tips voor het kiezen van de juiste honden urn

Bij het kiezen van de juiste hondenurn zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een belangrijke factor is de materiaalkeuze. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals keramiek, glas, metaal en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen, dus het is belangrijk om te bedenken welk materiaal het beste past bij de persoonlijkheid van de hond en de smaak van de eigenaar.

Grootte
Een andere belangrijke factor is de grootte van de urn. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat de as van de hond erin past. Het is ook belangrijk om na te denken over waar de urn geplaatst zal worden en of deze groot genoeg moet zijn om op te vallen of juist klein genoeg om discreet te zijn.

Stijl en Ontwerp
Het ontwerp en de stijl van de urn zijn ook belangrijk. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, van klassiek tot modern en alles daartussenin. Het is belangrijk om te kiezen voor een ontwerp dat past bij de persoonlijkheid van de hond en de smaak van de eigenaar.

Personalisatie-opties
Personalisatie-opties zijn ook beschikbaar bij het kiezen van een hondenurn. Dit kan variëren van het graveren van de naam van de hond tot het toevoegen van een foto of speciale boodschap. Het personaliseren van de urn kan helpen om het nog specialer en persoonlijker te maken.

Prijs
Tot slot is het belangrijk om te bedenken wat het budget is voor de urn. Er zijn urnen beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om een budget te bepalen voordat er gezocht wordt naar een urn.

Plaatsing van de hondenurn
Ook de plaatsing van de urn is belangrijk. Een urn kan binnen of buiten geplaatst worden. Binnen kan de urn op een speciaal plekje gezet worden waar de hond vaak was of waar de eigenaar het fijn vindt om de urn te zien. Buiten kan de urn bijvoorbeeld in de tuin geplaatst worden, bij een favoriete plek van de hond. Het is belangrijk om te bedenken waar de urn het beste tot zijn recht komt en waar de eigenaar zich het meest comfortabel bij voelt.

Factoren die de prijs van honden urnen beïnvloeden

Prijsklassen van hondenurnen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de materiaalkeuze. Zo zijn er hondenurnen verkrijgbaar van keramiek, hout, metaal en zelfs glas. De prijzen kunnen hierdoor sterk uiteenlopen.

Een andere factor is de afmetingen van de urn. Hoe groter de urn, hoe hoger de prijs. Ook het design en de stijl spelen een rol bij de prijsbepaling. Zo zijn er hele simpele urnen verkrijgbaar, maar ook zeer gedetailleerde en kunstzinnige exemplaren.

Een persoonlijke gravure of personalisatie kan ook zorgen voor een hogere prijs. Dit kan bijvoorbeeld een naamplaatje zijn, maar ook een foto van de overleden hond op de urn.

Accessoires zoals een standaard of een opbergdoosje kunnen ook bijdragen aan de totale kosten. Daarnaast zijn verzend- en bezorgkosten ook van invloed op de prijsklasse. Het is daarom verstandig om de totale kosten goed in kaart te brengen voordat je een hondenurn aanschaft.

Personalisatiemogelijkheden voor een hondenurn

Een hondenurn kan een prachtig eerbetoon zijn aan een geliefde viervoeter die er niet meer is. Er zijn veel manieren om een honden urn te personaliseren, zodat het echt een uniek en persoonlijk aandenken wordt. Enkele van de belangrijkste personalisatiemogelijkheden zijn de naam van de hond, de datum van geboorte en overlijden, een foto van de hond, een tekst of citaat, de kleur en het materiaal van de urn, en een symbool of afbeelding.

Naam van de hond en datum van geboorte en overlijden
De naam van de hond en de data van geboorte en overlijden zijn belangrijke aspecten van de personalisatie van een honden urn. Dit zijn de basisgegevens die de urn een persoonlijk tintje geven. Door deze gegevens op de urn te plaatsen, wordt het duidelijk dat de urn speciaal is gemaakt voor de betreffende hond.

Foto van de hond
Een foto van de hond is een andere populaire personalisatiemogelijkheid voor een honden urn. Een foto kan op verschillende manieren worden verwerkt in de urn, bijvoorbeeld door middel van een gravure of een afbeelding op de buitenkant van de urn. Een foto kan helpen om herinneringen aan de hond levend te houden en kan een troost zijn voor de eigenaar.

Tekst of citaat
Een persoonlijke tekst of citaat kan ook worden toegevoegd aan een honden urn. Deze tekst kan iets betekenen voor de eigenaar en kan helpen om de herinnering aan de hond levend te houden. Een citaat kan bijvoorbeeld een favoriete uitspraak van de hond zijn, of een inspirerende boodschap die de eigenaar heeft geholpen tijdens moeilijke tijden.

Kleur en materiaal van de urn
De kleur en het materiaal van de urn kunnen ook worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar. Er zijn veel verschillende soorten urnen beschikbaar, gemaakt van verschillende materialen zoals keramiek, glas, metaal, hout en steen. Er zijn ook verschillende kleuropties beschikbaar, variërend van neutrale tinten tot felle kleuren.

Symbool of afbeelding
Tot slot kan een symbool of afbeelding worden toegevoegd aan de honden urn. Dit kan bijvoorbeeld een symbool zijn dat iets betekent voor de eigenaar, of een afbeelding die de persoonlijkheid van de hond weerspiegelt. Een symbool kan ook helpen om de urn te identificeren als een honden urn, in plaats van een gewone urn.

Een respectvol afscheid van je hond: gedenkstenen en sieradendoosjes als alternatief voor een urn

Als alternatief voor een hondenurn zijn er verschillende opties beschikbaar.

Een daarvan is een gedenksteen.
Er zijn verschillende soorten gedenkstenen beschikbaar, zoals een natuursteen of een kunstmatige steen. Een gedenksteen kan gepersonaliseerd worden door er de naam van de hond en een speciale boodschap op te graveren. Dit maakt het een uniek en persoonlijk aandenken aan de overleden hond.

Een ander alternatief voor een hondenurn is een sieradendoosje.
Er zijn verschillende soorten sieradendoosjes beschikbaar, van eenvoudige houten doosjes tot luxe zilveren doosjes. Een sieradendoosje kan ook gepersonaliseerd worden door er de naam van de hond op te graveren. Bovendien is het mogelijk om een haarlok of pootafdruk van de hond in het sieradendoosje te bewaren.

Kortom, er zijn verschillende alternatieven voor een hondenurn beschikbaar, zoals een gedenksteen of sieradendoosje. Beide opties bieden de mogelijkheid tot personalisatie en maken het mogelijk om op een mooie en respectvolle manier afscheid te nemen van de overleden hond.

Veel gestelde vragen over een hondenurn

Hieronder zullen wij proberen de meest gestelde vragen over de hondenurn te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen stel deze dan gerust in de reacties onderaan dit artikel.

Kan ik zelf een hondenurn maken?

Ja, bekijk onderstaande video: Maak zelf onder begeleiding van Astrid Bosveld van As Art een unieke urn

Hoe groot moet een urn zijn voor een hond?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe groot een urn moet zijn voor een hond.
✔ Ten eerste is de grootte van de hond van belang. Een kleine hond heeft uiteraard minder ruimte nodig dan een grote hond.
✔ Daarnaast speelt het type urn een rol. Er zijn bijvoorbeeld urnen in de vorm van een pootafdruk of een hart, maar ook klassieke urnen.
✔ Het materiaal van de urn kan ook van invloed zijn op de grootte. Zo zal een urn van keramiek vaak dikker zijn dan een urn van metaal.
✔ Persoonlijke voorkeur is natuurlijk ook belangrijk. De ene eigenaar geeft de voorkeur aan een subtiele urn, terwijl de ander juist graag een opvallende urn wil.
✔ Het aantal asresten is ook een factor. Als er meerdere honden in één urn worden geplaatst, moet de urn uiteraard groter zijn.
✔ Tot slot kan er gekozen worden voor toevoegingen zoals een foto of naamplaatje.
Het is dus belangrijk om goed na te denken over al deze factoren bij het kiezen van de juiste honden urn.

Kan de honden urn ook buiten geplaats worden?

Dit hangt af van het materiaal van de urn en de weersomstandigheden. Over het algemeen zijn metalen en stenen urnen geschikt voor buiten, terwijl keramische en glazen urnen beter binnenshuis geplaatst kunnen worden.

Hoeveel as past er in een honden urn?

Dit hangt af van de grootte van de urn. Vaak wordt er aangegeven hoeveel inhoud de urn heeft in milliliters.


Een honden urn biedt een mooie manier om afscheid te nemen van je trouwe viervoeter en hem of haar te herdenken. Het kan helpen bij het verwerken van het verlies en het creëren van een plekje waar je hond altijd aanwezig is. Het is een persoonlijke keuze en er zijn veel verschillende opties beschikbaar.

Heel veel sterkte met het verlies van jouw lieve trouwe viervoeter.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.