12x de Beste Drinkfontein voor Honden van 2022 [Korting]

Beste Honden drinkfontein

Een drinkfontein hond heb je die echt nodig voor jouw hond? Water is een van de belangrijkste levensbehoeftes van honden en mensen.

Lijst met de 12 Beste Drinkfonteinen voor honden bij Bol.com

Onderstaand een lijst met 12x de beste drinkfontein voor honden van 2022. We letten hierbij op de prijs, de kwaliteit, ervaringen van andere gebruikers en we kijken ook naar de voor- en nadelen van het product, zodat jij de beste beslissing kunt nemen voor de juiste honden drinkfontein.

€66,04
€89,99
Bol.com

5x de beste drinkfontein hond

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor de beste honden drinkfontein, na het zien van de bovenstaande lijstjes. Nog niet geslaagd? bekijk dan onze Top 5 favoriete honden drinkfonteinen. We hebben de onderstaande selectie samengesteld, door te letten op de prijs, de kwaliteit en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

1.Toivo honden Drinkfontein – Hond/Kat – 2.5 Liter- Incl. 4 filters en cleaning tool

Materiaal: ABS Plastic. Afmetingen: 18cm x 18cm x 15cm. Energieverbruik: 2W

Pluspunten

 • inhoud water reservoir: 2.5 liter
 • 3 verschillende standen
 • BPA vrij
 • wordt geleverd met 4 koolstoffilters
 • Stil qua geluid

Minpunten

 • kan niet in de vaatwasser

De Toivo is de meest gewilde drinkfontein voor honden op dit moment. Het apparaat heeft een waterreservoir van maar liefst 2.5 liter en heeft 3 verschillende standen, waaronder de waterval, de bloemenfontein en de zachte bubbelstand.

Het stromende water stimuleert het drinken en het koolstoffilter houdt het water schoon, hygiënisch en vrij van vuil. Je krijgt er 4 koolstoffilters bijgeleverd inclusief een schoonmaaksetje. De filters moeten elke 2 tot 4 weken vervangen worden. Voor Extra koolstoffilters klik hier.

Houd je hond gezond met de fluister stille Drinkfontein voor honden van Toivo.

2. Petsafe Drinkfontein Drinkwell 3,8 Liter Rvs Zilver 3-deligdrinkfontein hond

Materiaal: RVS 360. Afmetingen: 31.2 x 31.2 x 24.5. Gewicht: 1,59 kg

Pluspunten

 • inhoud water reservoir: 3,8 Liter
 • 5 verschillende stromingen
 • BPA vrij
 • Stil qua geluid

Minpunten

 • Geen

De Petsafe roestvrijstale drinkfontein voor honden heeft een waterreservoir van maar liefst 3,8 liter en dus ook uitermate geschikt voor grote hondenrassen.

Het verwisselbare koolstoffilter en schuimstoffilter van deze fontein levert zuurstofrijk water, zonder vuil, geur en slechte smaak.

Je krijgt er 4 verwisselbare tuitringen bij waardoor je 5 verschillende stromingen kunt creëren. Het stromende water wordt constant gefilterd en belucht. Zo is het water altijd rijk aan zuurstof en vers.

Het apparaat kan zonder de pomp gewoon in de vaatwasser. Gebruikers zijn allemaal enthousiast over de Petsafe Drinkfontein.

Koop de PetSafe Drinkwell 360 bij Amazon.nl

3. JC Pets Premium Drinkfontein voor Katten en Honden – Inclusief 3 filters – drinkfontein hond – Onze Favoriet

Materiaal: Kunststof. Afmetingen: 15,3 x 20 cm. Energieverbruik: 18 kW/h per jaar

Pluspunten

 • inhoud water reservoir: 2,5 Liter
 • Nieuwste design en BPA-vrij plastic
 • 3 gratis koolstoffilters
 • fluisterstil
 • premium circulerende pomp 
 • mooi design

Minpunten

 • Geen

JC Pets komt met mooi design drinkfontein voor honden en katten. De fontein is gemaakt van 100% BPA-vrij plastic! De premium circulerende pomp zorgt er voor dat jouw hond of kat altijd hygiënisch stromend en koelwater heeft . Voorop zit een transparant venster waardoor je altijd goed kunt zien of er nog voldoende water in zit.

Honden- en katteneigenaren zijn zeer tevreden want de gemiddelde beoordeling is 5 van de 5 sterren bij Bol.com

5 sterren review van bol.com:

Top-aankoop, voldoet volledig aan omschrijving. Ik heb puur de aankoop gedaan op basis van de vele positieve reviews. En ze waren terecht! Je hoort de drinkfontein helemaal niet.echt heel geruisloos. Het is echt zuiver gekoeld water. Ik bestelde ineens extra filters erbij. Top-aankoop!

4. LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Hondendrinkfontein hond

Materiaal: Plastic. Afmetingen: 18cm x 18cm x 15cm. Energieverbruik: 2W

Pluspunten

 • inhoud water reservoir: 2 Liter
 • BPA-vrij
 • 3 laags filtersysteem
 • Stil in geluid
 • 3 stroominstellingen
 • 4 filters gratis meegeleverd

Minpunten

 • Niet vaatwasserbestendig

De Lifegoods drinkfontein voor honden is gemakkelijk in gebruik en geruisloos, je hoort hem alleen als het water bijna op is. De fontein heeft 3 standen de Bloem watervalstand, deze is geschikt voor zowel honden als katten, de Bloemfontein, deze is geschikt voor honden en de Zachte fontein, deze is geschikt voor kleine dieren en knaagdieren.

Deze waterautomaat is gemakkelijk schoon te maken met een sopje. Het filter en de pomp moeten elke 2 weken even schoongemaakt worden. En het filter moet 1 keer per maand vervangen worden. Het koolstoffiltersysteem en de pomp houden het water schoon, vers en zuurstofrijk.

De filters kan je hier bestellen.

5. Finez Premium Drinkfontein Kat & Hond – Finez – Incl. Herbruikbare Filter – Topper!

Materiaal: Plastic. Energieverbruik: 1,4 W. Herbruikbaar filter

Pluspunten

 • Intelligente pomp ( Dryburn-bescherming )
 • 3 verschillende standen
 • BPA vrij
 • Met LED verlichting
 • Fluisterstil & laag energieverbruik
 • Herbruikbaar filter

Minpunten

 • Niet vaatwasserbestendig

De Finez drinkfontein voor honden heeft net als alle andere fonteinen 3 standen voor de waterstromingen en LED verlichting. Hiernaast is hij super zuinig in gebruik en de waterpomp is voorzien van een Dry Burn bescherming. Dit houdt in dat de pomp stopt met werken als het water op is, dus doorbranden kan dan niet, wel zo veilig.

De waterautomaat is gemakkelijk schoon te maken er wordt ook een schoonmaaksetje bij geleverd wordt om de buisjes goed te reinigen. De 2 transparante venster aan de voorkant geven aan wanneer je het apparaat schoon moet maken en wanneer je het water bij moet vullen.

Ook later de Finez duidelijk zien wanneer je het filter schoon moet maken of vervangen. De Finez navul filters – Herbruikbare filters bestel je hier

Gebruikers zijn echt laaiend enthousiast over de Finez.

Review van Bol.com: Dit was wat ik reeds lang zocht. Deze drinkfontein voor je huisdieren, is wat je MOET in huis halen!! Had dit reeds jaren in huis moeten hebben. Had ik veel kunnen besparen op de filters, moet slechts na weeeeeken veranderd worden. Prachtig modern design, want het oog wil ook wel wat deftigs zien. Geen aankoop van dure filters, de filter gaat heel lang mee, en spoelt zeer gemakkelijk uit. Wanneer de filter zeer vuil zou zijn, kan je het merken aan het rode level die dit aan geeft. Je hoort deze drinkfontein niet eens,, ze is compleet geruisloos. Als het water niveau te laag staat veranderd de led verlichting, van blauw naar rood. En uitermate zeer gemakkelijk te reinigen, met de bijgevoegde reiningings borstels en spons Wordt gebruikt door een Jack Russell en Duitse Herder

Veel gestelde vragen over een Honden Drinkfontein

Aangezien het aanbod aan honden drinkfonteinen best groot is, begrijpen wij dat er nog wel wat vragen zullen zijn. De meest gestelde vragen proberen wij hieronder te beantwoorden.

Wat is een Honden Drinkfontein?

Een waterautomaat of een honden drinkfontein is een apparaat met een waterreservoir. Het apparaat werkt op stroom of op batterijen en zorgt er voor dat het water altijd stroomt. Verder is de waterautomaat voorzien van een filter welke vuil en bacteriën er uit filtert.

Een pompje in de drinkfontein zorgt dat het water constant stroomt.  Doordat het water stroomt heeft het een hoger zuurstof gehalte en kunnen bacteriën niet broeien.

Jouw hond heeft op deze manier altijd vers en schoon water, dit is gezonder voor jouw hond en doordat het water stroomt zal hij meer gaan drinken. Veel honden drinken, net als wij mensen, te weinig water.

Bekijk hier de product video van de PetSafe® Drinkwell® drinkfontein van 7,5 liter voor honden en katten-NL

Bekijk deze Petsafe drinkfontein hond bij Bol.com

Heb ik een drinkfontein nodig voor mijn hond?

Dat is een goede vraag, over het algemeen drinken honden, in tegenstelling tot katten, wel voldoende. Het voordeel van een drinkfontein is wel dat er altijd vers, koel en schoon hygiënisch water beschikbaar is. Honden houden net als katten wel van het drinken van stromend water, dit is hun instinct. De voorouders van onze honden dronken vroeger in de natuur ook uit stromende beekjes, omdat dat veiliger was. Schoon drinkwater is een van de belangrijkste basisbehoeften voor jouw hond. Het antwoord is dus ja, ook honden hebben een waterfontein nodig.

Waar let je op bij de aanschaf van een waterfontein voor honden?

De grote van het waterreservoir – Heb je 1 of meerdere honden en heb je voor jouw hond meer baat bij een grote watertank, let dan op de grote van het reservoir voordat je het apparaat koopt.

Gemakkelijk in gebruik – een waterfontein is gemakkelijk omdat je niet iedere keer de waterbak hoeft te vullen en je zeker weet dat het water schoon en vers is door de filters. Gemakkelijk schoon te maken is ook prettig voor ons baasjes, maar let ook op het design, of het handig is voor jou formaat hond om hier uit te drinken.

Het materiaal – Roestvrij staal is het meest duurzaam maar ook duurder dan plastic. Let er bij een plastic drinkfontein wel op dat hij BPA vrij is.

Geluidsniveau – Een drinkfontein bevat een pompsysteem en die maakt geluid. Lees goed de beschrijving en de ervaringen van gebruikers, want je wilt geen drinkfontein die te veel herrie maakt, hier kan je hond wakker van worden en jij zelf misschien ook wel.

Honden drinkfontein

Wat is het voordeel van een Drinkfontein voor Honden?

Het stimuleert honden en katten om meer te drinken. Een hond moet gemiddeld 40 tot 60ml per kilo lichaamsgewicht drinken. Een hond van 5 kilo heeft dus gemiddeld 5 x 50ml = 250ml per dag nodig om gezond te blijven. Stromend water stimuleert honden om meer te drinken, je ziet honden ook vaak uit een waterslang drinken in de zomer, dus geef jouw hond gewoon een een goede honden drinkfontein cadeau.

Het kan ook prima samen met zijn gewone drinkbak, maar het geeft jouw de zekerheid dat jouw hond vers en schoon water heeft, als je een keertje later thuis bent dan verwacht.

Waarom is vers en schoon water belangrijk voor honden (dieren)?

Water zorgt er voor dat het voedsel van jouw hond goed verteerd wordt. Het zorgt er ook voor dat de organen optimaal functioneren en voldoende schoon water helpt jouw hond om beter te bewegen, het smeert de gewrichten.

Water voert belangrijke voedingstoffen naar de lichaamscellen en afvalstoffen worden weer afgevoerd tijdens het plassen.

Het voordeel van een drinkfontein is dat het een filter en een pomp heeft die er voor zorgen dat het water constant in beweging is en dat het water altijd schoon en zuurstofrijk is.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een Drinkfontein voor Honden?

Voordelen

 • Er is altijd vers en schoon water
 • Het filter zuivert het water van onzuiverheden
 • Het water is lekker koel
 • Honden geven de voorkeur aan stromend water
 • Je hoeft niet meer bang te zijn dat jouw hond geen water heeft staan.
 • Ze stimuleren jouw hond om meer te drinken

Nadelen

 • Filters vervangen is prijzig
 • De aanschaf is duurder dan een gewone drinkbak

We zijn aan het einde van deze blog. Wil je nog meer drinkfonteinen voor honden bekijken?

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.