Honden Vakantiepark Drenthe: 3x Echt Heerlijk Samen Genieten

Honden vakantiepark Drenthe

Natuurliefhebbers en hondenouders opgelet! Welkom in het betoverende honden vakantiepark Drenthe, waar avontuur en ontspanning samenkomen te midden van de weelderige bossen en glooiende heidevelden. Hier in het hart van Nederland, kunnen jij en je trouwe viervoeter samen genieten van onvergetelijke momenten te midden van de herfstachtige pracht van Drenthe.

Laat de dagelijkse drukte achter je terwijl je de sfeervolle natuur verkent, en ontdek waarom ons honden vakantiepark in Drenthe dé bestemming is voor jouw volgende onvergetelijke reis met je harige metgezel.

3x een Top Landal Honden vakantiepark Drenthe

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid en Landal GreenParks heeft enkele geweldige honden vakantieparken in Drenthe.

Hier zijn drie top Landal honden vakantieparken Drenthe:

Honden vakantiepark Drenthe Landal Hof van Saksen: Dit is een luxe honden vakantiepark dat de perfecte balans biedt tussen comfort en natuurpracht. Met specifieke accommodaties voor honden en talloze hond vriendelijke voorzieningen, kun je met je viervoeter genieten van de schitterende Drentse omgeving. Het park biedt wandel- en fietspaden, hondenlosloopgebieden en andere speciale voorzieningen voor je huisdier, waardoor het de ideale bestemming is voor natuurliefhebbers.

Honden vakantiepark Drenthe Landal Hunerwold State: Dit park ligt midden in het schilderachtige Drentse landschap en biedt comfortabele accommodaties en uitgestrekte wandelmogelijkheden voor jou en je hond. Met de Drentse heidevelden, bossen en hunebedden in de buurt, is er genoeg te ontdekken. De hond vriendelijke sfeer van het park zorgt ervoor dat jij en je harige metgezel een ontspannen en avontuurlijke vakantie beleven.

Honden vakantiepark Drenthe Landal PUUR Exloo: PUUR Exloo is een bijzonder honden vakantiepark waar huisdieren echt worden verwend. De accommodaties zijn speciaal ontworpen met het comfort van je hond in gedachten. In de omgeving vind je wandel- en fietsroutes, natuurgebieden en andere activiteiten waar je samen met je hond van kunt genieten. Het park biedt tevens speciale hondenvoorzieningen en activiteiten, zodat je viervoeter zich net zo welkom voelt als jij.

Deze top Landal honden vakantieparken Drenthe bieden de perfecte gelegenheid om samen met je hond de betoverende natuur en gastvrijheid van de regio te ervaren. Of je nu kiest voor een luxueuze ontsnapping, een rustiek verblijf, of een comfortabel avontuur, deze parken zorgen ervoor dat jij en je harige vriend een onvergetelijke tijd beleven.

Hond vriendelijke uitjes omgeving Honden vakantiepark Drenthe – Landal Hof van Saksen

In de omgeving van Landal Hof van Saksen in Drenthe zijn er tal van hond vriendelijke activiteiten en plekken die je kunt verkennen met je trouwe viervoeter.

Hier zijn enkele suggesties voor gezellige uitjes in de omgeving Honden vakantiepark Drenthe – Landal Hof van Saksen:

 • Wandelen en Fietsen: Er zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en wandelpaden in de omgeving van Hof van Saksen waar je prachtige wandelingen kunt maken met je hond. Fietsen is ook populair in Drenthe, en sommige paden zijn geschikt om met je hond te verkennen.
 • Hondvriendelijke Natuurgebieden: Drenthe heeft verschillende natuurgebieden waar honden zijn toegestaan. Enkele voorbeelden zijn de Drentsche Aa, het Balloërveld, en de Gasterse Duinen.
 • Hunebedden: Bezoek de hunebedden in Borger, waar honden vaak welkom zijn. Het is een fascinerende archeologische bezienswaardigheid.
 • Losloopgebieden: Informeer bij de lokale autoriteiten of er speciale losloopgebieden zijn waar je hond vrij kan rondrennen en spelen.
 • Drentsche Golf & Country Club: Als je van golfen houdt, kun je een rondje golfen met je hond op deze golfbaan in de buurt van Hof van Saksen.
 • Zwemmen: Op warme dagen kun je samen met je hond zwemmen in recreatieplassen zoals ’t Nije Hemelriek en ’t Loomeer.
 • Hondenstranden: Als je van de kust houdt, kun je naar een van de hondenstranden in Nederland rijden. Sommige bevinden zich op redelijke afstand van Hof van Saksen.
 • Bezoek aan dorpen en steden: Verken de omliggende dorpen en steden, waar je vaak hondvriendelijke restaurants en winkels zult vinden. Emmen en Borger zijn enkele nabijgelegen plaatsen die een bezoek waard zijn.
 • Culinair genieten: Sommige restaurants in de buurt van Hof van Saksen zijn hondvriendelijk en bieden zelfs speciale menu’s voor huisdieren.

Het is altijd een goed idee om te informeren bij de receptie van Hof van Saksen voor de meest recente informatie over hondvriendelijke activiteiten en voorzieningen in de omgeving, omdat de regels en beschikbare faciliteiten in de loop der tijd kunnen veranderen.

Hond vriendelijke uitjes omgeving Honden vakantiepark Drenthe – Landal Hunerwold State


In de omgeving van Landal Hunerwold State in Drenthe zijn er verschillende hondvriendelijke uitjes en activiteiten die je kunt ondernemen met je trouwe viervoeter.

Hier zijn enkele suggesties voor gezellige uitjes in de omgeving Honden vakantiepark Drenthe – Landal Hunerwold State:

 • Wandelingen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold: Dit nationale park ligt vlakbij Landal Hunerwold State en biedt talloze wandelpaden waar honden zijn toegestaan. Verken de uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen samen met je hond.
 • Drentse hunebedden: Bezoek de hunebedden in Borger, waar honden vaak welkom zijn. Het is een historische en archeologische bezienswaardigheid die je kunt verkennen met je harige metgezel.
 • Losloopgebieden: Vraag bij de receptie van het vakantiepark of bij de plaatselijke VVV naar aangewezen losloopgebieden waar je hond vrij kan rondrennen en spelen.
 • Emmen: Verken de stad Emmen, waar je vaak hondvriendelijke restaurants en winkels vindt. Maak een wandeling door het stadscentrum en geniet van de sfeer.
 • Ballooërveld: Dit natuurgebied biedt prachtige heidevelden en wandelpaden. Het is een ideale plek om met je hond te genieten van de natuur.
 • Hondenstranden: Als je van de kust houdt, kun je naar een van de hondenstranden in Nederland rijden. Sommige hondenstranden zijn op redelijke afstand van het vakantiepark te vinden.
 • Culinair genieten: Er zijn restaurants in de omgeving van Borger waar honden welkom zijn op de terrassen. Geniet van een maaltijd in de buitenlucht samen met je huisdier.
 • Paardrijden: Er zijn maneges in de buurt waar je paardrijtochten kunt maken. Sommige van deze maneges staan ook toe dat honden meegaan.

Zorg er altijd voor dat je je aan de regels en voorschriften houdt met betrekking tot honden op openbare plaatsen en natuurgebieden. Het is ook een goed idee om vooraf contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten of de receptie van het vakantiepark voor de meest recente informatie over hond vriendelijke activiteiten en voorzieningen in de omgeving.

Honden vakantiepark Drenthe labrador
Honden vakantiepark Drenthe

Hond vriendelijke uitjes omgeving Honden vakantiepark Drenthe – Landal PUUR exloo

In de omgeving van Landal PUUR Exloo in Drenthe zijn er diverse hondvriendelijke uitjes en activiteiten die je kunt ondernemen met je viervoeter.

Hier zijn enkele suggesties voor gezellige uitjes in de omgeving Honden vakantiepark Drenthe – Landal PUUR Exloo:

 • Wandelen in de Drentse natuur: Geniet van de prachtige natuurlijke omgeving van Drenthe door te wandelen op de uitgestrekte paden en in de heidevelden. Er zijn wandelroutes in de omgeving die geschikt zijn voor honden.
 • Drentse hunebedden: Bezoek de hunebedden in Borger, een historische archeologische site waar honden vaak welkom zijn. Het is een fascinerende plek om te verkennen.
 • Hondvriendelijke stranden en plassen: Op warme dagen kun je naar recreatieplassen zoals ’t Nije Hemelriek en ’t Loomeer gaan, waar honden vaak kunnen zwemmen en spelen.
 • Museumdorp Orvelte: Dit historische dorp biedt een kijkje in het Nederlandse plattelandsleven van vroeger. Wandel door de straten en ontdek de lokale cultuur en ambachten.
 • Ballooërveld: Verken dit natuurgebied met je hond en geniet van de prachtige heidevelden en de rustige sfeer.
 • Dineren in hondvriendelijke restaurants: Er zijn verschillende restaurants in de omgeving die honden toelaten op hun terrassen. Geniet van een maaltijd in de buitenlucht samen met je huisdier.
 • Paardrijden: Sommige maneges in de buurt bieden mogelijkheden voor paardrijtochten, en sommige staan ook toe dat honden meekomen.
 • Fietsen: Huur een fiets en verken de omgeving op twee wielen, vaak kun je een fietskar huren voor je hond zodat deze comfortabel met je mee kan reizen.
 • Wildlands Adventure Zoo: Hoewel honden niet zijn toegestaan in de dierentuin zelf, kun je genieten van een dagje uit in Emmen terwijl je huisdier ontspant in het vakantiepark.

Vergeet niet om je aan de regels en voorschriften te houden met betrekking tot honden op openbare plaatsen en in natuurgebieden. Het is ook een goed idee om vooraf contact op te nemen met de plaatselijke autoriteiten of de receptie van het vakantiepark voor de meest recente informatie over hondvriendelijke activiteiten en voorzieningen in de omgeving.

Benodigdheden voor een honden vakantiepark Drenthe met je hond

Voor een geslaagde vakantie op een honden vakantiepark Drenthe met je hond, zijn er een aantal benodigdheden die je zeker moet meenemen om ervoor te zorgen dat zowel jij als je harige metgezel een comfortabel en plezierig verblijf hebben. Hier is een lijst met essentiële benodigdheden:

 • Halsband en riem: Zorg voor een degelijke halsband en riem, bij voorkeur een flexibele lijn om je hond comfortabel mee te nemen tijdens wandelingen.
 • Water- en voerbak: Neem draagbare water- en voerbakken mee voor je hond, zodat je hem gemakkelijk kunt hydrateren en voeden.
 • Voer en lekkernijen: Zorg ervoor dat je voldoende voer meeneemt voor de duur van je verblijf. Vergeet ook niet de favoriete lekkernijen van je hond.
 • Medische gegevens: Neem de medische gegevens van je hond mee, zoals vaccinatiebewijzen en eventuele medicatie die je huisdier nodig heeft.
 • Hondenbed of deken: Voor het comfort van je hond, en om te voorkomen dat hij op meubels ligt, is een hondenmand of hondenkussen handig.
 • Speelgoed: Houd je hond bezig met zijn favoriete speelgoed. Dit kan helpen bij het verminderen van eventuele stress die je huisdier kan ervaren tijdens het reizen.
 • Poepzakjes: Zorg ervoor dat je voldoende poepzakjes bij je hebt om de uitwerpselen van je hond op te ruimen. Het is belangrijk om de omgeving schoon te houden.
 • EHBO-kit voor honden: Neem een EHBO-kit voor honden mee met basisbenodigdheden, zoals verband, ontsmettingsmiddel en pincetten.
 • Kleedjes of handdoeken: Neem extra kleedjes of handdoeken mee om je hond schoon en droog te houden, vooral na wandelingen in natte of modderige omstandigheden.
 • Hondenidentificatie: Zorg ervoor dat je hond een identificatiehalsband draagt met je contactgegevens, voor het geval hij per ongeluk verdwaalt.
 • Speciale voorzieningen voor je hond: Sommige honden vakantieparken bieden speciale hondenvoorzieningen zoals voerbakken en hondenbedden. Controleer dit van tevoren om dubbele bagage te voorkomen.
 • Hondenverzekering: Overweeg het afsluiten van een hondenverzekering voor noodgevallen tijdens je vakantie.

Houd er rekening mee dat de benodigdheden kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften van je hond en de voorzieningen die het vakantiepark biedt. Het is altijd verstandig om vooraf contact op te nemen met het vakantiepark voor specifieke richtlijnen met betrekking tot huisdieren en benodigdheden.

?c=20132&m=2262867&a=236388&r=&t=html

Tips voor een stressvrije vakantie met je hond – honden Vakantiepark Drenthe

Hier zijn enkele tips voor een stressvrije vakantie met je hond, van de voorbereiding tot het daadwerkelijke verblijf op een honden vakantiepark Drenthe:

 • Plan en bereid voor: Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg ervoor dat je hond alle benodigde vaccinaties heeft en dat hij gechipt en geregistreerd is. Ook is het handig om een kopie van de medische gegevens mee te nemen voor het geval dat. Zorg dat je hond is geïdentificeerd met een halsband waarop je contactgegevens staan.
 • Training: Voordat je op vakantie gaat, zorg dat je hond enkele basiscommando’s kent, zoals “zit,” “blijf,” en “hier.” Dit helpt bij de gehoorzaamheid en de veiligheid, vooral tijdens wandelingen in onbekende gebieden.
 • Reizen: Als je met de auto reist, maak een paar proefritten met je hond om hem te laten wennen aan de auto. Zorg voor een comfortabele plek voor je hond met zijn favoriete speelgoed en kussen. Neem voldoende pauzes om je hond te laten ontspannen en bewegen. Als je vliegt, informeer dan van tevoren over de procedures voor reizen met huisdieren.
 • Kies het juiste honden vakantiepark: Doe onderzoek naar honden vakantieparken in Drenthe en kies er een die voldoet aan jouw behoeften en die hond vriendelijke voorzieningen biedt, zoals speciale accommodaties en wandelmogelijkheden. Neem contact op met het park voor specifieke richtlijnen en regels met betrekking tot huisdieren.
 • Vertrouwdheid creëren: Neem dekens, speelgoed en andere items mee die vertrouwd zijn voor je hond. Dit kan helpen om een gevoel van thuis te creëren, zelfs wanneer je op een nieuwe locatie bent.
 • Routine handhaven: Probeer de dagelijkse routine van je hond zoveel mogelijk te handhaven, inclusief maaltijden, wandelingen en speeltijd. Dit kan helpen om stress te verminderen.
 • Veiligheid op het vakantiepark: Zorg ervoor dat je je hond altijd aanlijnt op het vakantiepark, tenzij er specifieke losloopgebieden zijn aangewezen. Respecteer de regels van het park met betrekking tot huisdieren.
 • Verken samen: Ga samen met je hond op verkenning in de omgeving. Maak wandelingen en ontdek de natuurlijke schoonheid van Drenthe. Let op de behoeften van je hond, zoals drinkpauzes en schaduw op warme dagen.
 • Sociale interactie: Als je hond sociaal is, laat hem dan kennismaken met andere honden op het vakantiepark. Dit kan leuk en stimulerend zijn voor je huisdier.
 • Ontspan en geniet: De sleutel tot een stressvrije vakantie met je hond is ontspanning. Geniet van quality time met je huisdier en maak mooie herinneringen samen.

Met de juiste voorbereiding en aandacht voor de behoeften van je hond, kun je samen een ontspannen en plezierige vakantie beleven op een honden vakantiepark Drenthe. Het is een geweldige manier om de band tussen jou en je viervoeter te versterken terwijl je de prachtige omgeving verkent.

Honden vakantiepark Drenthe hond
Honden vakantiepark Drenthe

Ervaringsverhalen van hondeneigenaren – Honden vakantiepark Drenthe

Natuurliefhebbers en hondenouders hebben Drenthe al lang ontdekt als een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie met hun trouwe viervoeters.

Hier zijn enkele inspirerende ervaringsverhalen van mensen die hun vakantieavonturen in Drenthe hebben gedeeld, waarbij hun honden deel uitmaakten van elk prachtig moment:

 • Honden vakantiepark Drenthe – Wandelen over de Hondsrug: Joris en zijn golden retriever Max hebben Drenthe verkend door te wandelen over de Hondsrug. Ze deelden avonturen op de heidevelden en bossen, terwijl Max genoot van het rennen en spelen in de natuur. Joris merkte op: “Drenthe is echt een paradijs voor honden en hun eigenaren. Max voelt zich hier zo levend!”
 • Honden vakantiepark Drenthe – Hunebedverkenning met Bella: Lisa en haar border collie Bella bezochten de hunebedden in Borger. Lisa deelde: “Het was geweldig om Bella naast die eeuwenoude stenen te zien zitten. Het voelde alsof we samen door de geschiedenis reisden.”
 • Honden vakantiepark Drenthe – Ontspanning aan ’t Nije Hemelriek: Mark en zijn labrador Daisy brachten een ontspannende dag door aan het recreatiegebied ’t Nije Hemelriek. Mark herinnerde zich: “Daisy zwom in het meer terwijl ik aan de oever ontspande. Het was zo vredig.”
 • Honden vakantiepark Drenthe – Drentse Dorpen en Hondvriendelijke Terrassen: Sophie en haar Yorkshire terriër Charlie verkenden de charmante dorpen in Drenthe. Ze vertelde: “We genoten van de schilderachtige dorpjes en konden op veel terrassen samen met Charlie lunchen.”
 • Honden vakantiepark Drenthe – Hondenvriendelijke Vakantieparken in Drenthe: Alex en zijn herdershond Luna verbleven in een honden vakantiepark in Drenthe. Hij zei: “Het vakantiepark bood alles wat we nodig hadden: speciale voorzieningen voor honden, wandelroutes en zelfs een hondendouche!”

Deze inspirerende verhalen illustreren de bijzondere band tussen huisdieren en hun eigenaren en laten zien hoe Drenthe de perfecte plek is voor avonturen en onvergetelijke momenten. Het is een plek waar honden echt deel uitmaken van het vakantieplezier.

Veel gestelde vragen over een honden vakantiepark Drenthe

We hebben een lijst samengesteld van de meest gestelde vragen over een honden vakantiepark Drenthe, en we staan open voor nog veel meer vragen! Aarzel niet om jouw vraag met ons te delen in de reacties onderaan dit artikel.

Zijn er beperkingen voor bepaalde hondenrassen op vakantieparken?

Sommige vakantieparken kunnen beperkingen hebben voor bepaalde hondenrassen. Het is raadzaam om dit van tevoren te controleren.

Zijn honden toegestaan op een honden vakantiepark Drenthe?

Ja, veel honden vakantieparken in Drenthe staan huisdieren toe, waaronder honden. Het is echter altijd verstandig om van tevoren te controleren bij het park van je keuze of ze huisdieren accepteren.

Zijn er regels voor honden op het vakantiepark? honden vakantiepark Drenthe

Ja, vakantieparken hebben vaak specifieke regels met betrekking tot huisdieren, zoals aanlijngebieden en opruimplicht voor honden. Het is belangrijk om je aan deze regels te houden.

Kan ik mijn hond achterlaten in de accommodatie als ik eropuit ga?

Dit varieert per vakantiepark. Sommige vakantieparken staan toe dat je je hond in de accommodatie achterlaat, terwijl anderen specifieke voorzieningen voor hondenopvang bieden.


Kortom, een honden vakantiepark Drenthe biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring voor jou en je trouwe viervoeter. De prachtige natuur, hondvriendelijke voorzieningen en talloze avonturen wachten op jullie beiden.

Dus, waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je vakantie en creëer mooie herinneringen met je hond in dit betoverende deel van Nederland. Samen genieten van de rust, de natuur en elkaars gezelschap maakt van je vakantie een onvergetelijk avontuur.

Groetjes Simone & nikita
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.