Help, mijn hond stinkt uit zijn bek!

hond stinkt uit zijn bek

Stinkt jouw hond uit zijn bek?

Mijn hond stinkt uit zijn bek

Ken je dat, komt je grote harige vriend of vriendin, je maatje lekker bij je zitten gooit zijn kop in je nek en gaat dan heerlijk happy een beetje liggen hijgen omdat hij het zo naar zijn zin heeft. Maar die lucht die dan uit zijn bek komt, bah, dat stinkt daar wordt je bijna onpasselijk van.

Toen Yara nog een echt puppy was at ze helaas ook hondenpoep en kattenpoep, gatver, nou dan even geen kusjes van Yara hoor, bah, maar goed die fase zijn we gelukkig voorbij.

Stinkt jouw hond ook weleens uit zijn bek of eigenlijk altijd? Nou ik heb goed nieuws, daar kunnen we iets aan doen! Hieronder 5 tips die zorgen dat jouw hond niet meer uit zijn bek stinkt.

Tandplak zorgt er voor dat jouw hond uit zijn bek stinkt.

Achtergebleven voedsel, speeksel en bacteriën veroorzaken tandplak.

  • een bacteriële ontsteking of wel Gingivitis is goed te genezen.
  • komen de tanden los dan hebben we het over Paradontitis en dit is helaas niet meer te genezen, hiervoor moet je een gebitsreiniging bij de dierenarts laten doen.

Stinkt jouw hond uit zijn bek, klik hier voor meer informatie over Gingivitis en Paradontitis bij honden!

 

tandenpoetsen hond

5 natuurlijke en makkelijke manieren voor een fris ruikende hondenmond.

  1. Minder koolhydraten en minder suiker, zorgt voor minder bacteriën in de mond. Plakkerig en zoet voedsel zorgen ervoor dat bacteriën goed kunnen gedijen in de mond van jouw hond, dus geeft dit liever niet, of poets daarna de hond zijn tanden.
  2. Poets regelmatig de tanden van je hond. In het begin zal hij hier erg aan moeten wennen en vindt hij het echt niks. Met een beetje training en doorzettingsvermogen gaat je hond er aan wennen en ook al beseft hij het zelf niet, hij zal je er enorm dankbaar voor zijn. Want het lijkt me een stuk prettiger dan een gebitsreiniging bij de dierenarts en een stuk goedkoper ook.
  3. Laat je hond een wortel eten, ja echt waar niet alleen voor mensen en konijnen zijn wortels gezond, maar ook voor je hond, het is een natuurlijke vitaminebron en tegelijkertijd en tandenborstel voor je hons zijn gebit
  4. Ga over op brokken of andere brokken. Eet jou hond normaal vlees voer dan zal het even wennen zijn, maar brokken houden de tanden beter schoon. Je zou eerst de brokken nog wat kunnen mengen met vlees voer om jouw hond rustig te laten wennen.
  5. Geef je hond een bot, dit wisten we natuurlijk al, lekker op een botje kauwen houdt het gebit gezond en de tanden schoon. Al wordt er gezegd dat je op moet passen met het splinteren van botten en al heb je tegenwoordig ook van die kunststof kauwbotten, maar die gebruiken wij nooit. Yara krijgt altijd echte botten en als ik twijfel over het bot dan haal ik het bot gewoon weg als wij er niet bij zijn.
  6. Gebruik Orozyme Bucco Fresh PlaqueOff , PlaqueOff is een puur natuurlijk preparaat en werd oorspronkelijk voor gebruik bij mensen ontwikkeld, voordat het effect ook bij dieren werd ontdekt en PlaqueOff Animal ontwikkeld werd.
    Ik geef dit nog niet aan Yara maar Nikita kreeg het wel toen ze ouder werd, toen Nikita minder op botjes begon te kauwen hebben we haar PlaqueOff gegeven en het werkt echt super moet ik zeggen. Nikita haar tanden werden ook door ons gepoetst

Let op: gebruik bij het tandenpoetsen van uw hond geen gewone tandpasta die voor mensen bedoeld is.

Waterdrinken draagt bij aan een goede mondhygiëne voor je hond, etensresten en bacteriën worden door het drinken namelijk weggespoeld.
Door voldoende en regelmatig te drinken gedurende de dag hebben bacteriën minder kans om te gedijen in de bek.

Yara heeft een gebitsreiniging gehad

Bij Yara is een gebitsreiniging gedaan door de dierenarts. Helaas moesten er wel een aantal tanden en kiezen getrokken worden. Eten en kauwen kan ze nog als de beste en ze stinkt niet meer uit haar bek.

Maar ja het is niet anders, ontstekingen in het gebit kunnen hele ernstige gevolgen hebben. Je hond kan er zelf hartproblemen door krijgen. Wij zijn blij dat we het gedaan hebben. Natuurlijk is ze nu wat zielig en duf door de pijnstilling en antibiotica, maar dat komt weer goed.

Dan kan ze weer pijn- en ontsteking vrij van haar honden leventje genieten.

Goede mondhygiëne is echt heel belangrijk voor je hond. Pups kauwen vaak op botjes maar later wil dat wel eens minder worden. Botjes verminderen tandplak ook evenals brokken.

Oudere honden kauwen vaak minder op botjes, hierdoor kan het gebit achteruit gaan, meestal verteld je dierenarts dit ook wel, maar je kan het zelf ook zien en ruiken.

Om problemen zoals gaatjes, tandvleesontstekingen e.d. te voorkomen raad ik je echt aan om de tanden van je hond te gaan poetsen en OxyFresh Pet tandpasta te gaan gebruiken.

De meeste honden vinden OxyFresh Pet tandpasta ook gewoon lekker, je kan het gewoon door hun voer doen. Dit voorkomt echt gebitsproblemen op latere leeftijd maar het voorkomt ook dure dierenartsrekeningen.

Succes met het poetsen van de tanden van je hond, maar dat gaat zeker lukken, maak het leuk door hem te belonen met een lekker snoepje 🙂

Hieronder nog een handig instructiefilmpje over hoe je het beste de tanden van je hond kunt poetsen.

Lees ook mijn blog: Honden tanden poetsen, hoe doe je dat?

Deze Blogs vind je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.