Help mijn hond stinkt uit zijn bek
Verzorging & Gezondheid

Help, mijn hond stinkt uit zijn bek!

Mijn hond stinkt uit zijn bekHelp, mijn hond stinkt uit zijn bek!

Ken je dat, komt je grote harige vriend of vriendin, je maatje lekker bij je zitten gooit zijn kop in je nek en gaat dan heerlijk happy een beetje liggen hijgen omdat hij het zo naar zijn zin heeft. Maar die lucht die dan uit zijn bek komt, bah, dat stinkt daar wordt je bijna onpasselijk van. Toen Yara nog een echt puppy was at ze helaas ook hondenpoep en kattenpoep, gatver, nou dan even geen kusjes van Yara hoor, bah, maar goed die fase zijn we gelukkig voorbij. Stinkt jouw hond ook weleens uit zijn bek of eigenlijk altijd? Nou ik heb goed nieuws, daar kunnen we iets aan doen!

5 natuurlijke en makkelijke manieren voor een fris ruikende hondenmond.Tandenborstel voor hond

  1. Minder koolhydraten en minder suiker, zorgt voor minder bacteriën in de mond. Plakkerig en zoet voedsel zorgen ervoor dat bacteriën goed kunnen gedijen in de mond van jouw hond, dus geeft dit liever niet, of poets daarna de hond zijn tanden.
  2. Poets regelmatig de tanden van je hond. In het begin zal hij hier erg aan moeten wennen en vindt hij het echt niks, maar met een beetje training en doorzettingsvermogen gaat je hond er aan wennen en ook al beseft hij het zelf niet, hij zal je er enorm dankbaar voor zijn. Want het lijkt me een stuk prettiger dan een schoonmaakbehandeling bij de dierenarts en een stuk goedkoper ook.
  3. Geef je hond een wortel, ja echt waar niet alleen voor mensen en konijnen zijn wortels gezond, maar ook voor je hond, het is een natuurlijke vitaminebron en tegelijkertijd en tandenborstel voor je hons zijn gebit
  4. Geef je hond een bot, dit wisten we natuurlijk al, lekker op een botje kauwen houdt het gebit gezond en de tanden schoon. Al wordt er gezegd dat je op moet passen met het splinteren van botten en al heb je tegenwoordig ook van die kunststof kauwbotten, maar die gebruiken wij nooit. Yara krijgt altijd echte botten en als ik twijfel over het bot dan haal ik het bot gewoon weg als wij er niet bij zijn.
  5. Gebruik ProDen PlaqueOff, PlaqueOff is een puur natuurlijk preparaat en werd oorspronkelijk voor gebruik bij mensen ontwikkeld, voordat het effect ook bij dieren werd ontdekt en PlaqueOff Animal ontwikkeld werd. Ik geef dit nog niet aan Yara maar Nikita kreeg het wel toen ze ouder werd, toen Nikita minder op botjes begon te kauwen hebben we haar PlaqueOff gegeven en het werkt echt super moet ik zeggen, wij poetste Nikita haar tanden ook.
    ProDen PlaqueOff

 

Ook waterdrinken draagt bij aan een goede mondhygiëne voor je hond, etensresten en bacteriën worden door het drinken namelijk weggespoeld en als de hond voldoende en regelmatig drinkt gedurende dag, dan hebben deze bacteriën ook minder kans om te gedijen in de mond.

Een goede mondhygiëne is echt heel belangrijk voor je hond, als jonge honden kauwen ze heel veel op botjes eten nog vaak brokken waardoor ze hun tanden goed schoonhouden. Als ze wat ouder worden wordt het kauwen op botjes minder en hierdoor kan het gebit achteruit gaan, meestal verteld je dierenarts dit ook wel, maar je kan het zelf ook zien en ruiken.

Om problemen zoals gaatjes, tandvleesontstekingen e.d. te voorkomen raad ik je echt aan om de tanden van je hond te gaan poetsen en PlaqueOff te gaan gebruiken, de meeste honden vinden PlaqueOff ook gewoon lekker, je kan het gewoon door hun voer doen. Dit voorkomt echt gebitsproblemen op latere leeftijd maar het voorkomt ook dure dierenartsrekeningen.

Succes met het poetsen van de tanden van je hond, maar dat gaat zeker lukken, maak het leuk door hem te belonen met een lekker snoepje 🙂

cooltext147198044957300

 

Dit vind je misschien ook leuk...