Hond Stinkt uit zijn bek? 5 Tips voor Frisse Geur!

hond stinkt uit zijn bek

Help mijn hond stinkt uit zijn bek. Ken je dat gevoel? Je trouwe viervoeter komt vrolijk naar je toe, gooit zijn kop in je nek en nestelt zich knus naast je. Je voelt de warmte van jullie band terwijl hij gelukzalig begint te hijgen, en dat is heerlijk… totdat die onaangename geur uit zijn bek je bijna doet walgen.

Herinneringen aan de tijd dat Yara nog een ondeugende puppy was, die af en toe een hapje honden- en kattenpoep meepikte, zorgen voor een rilling. Op die momenten waren kusjes van Yara geen optie, om eerlijk te zijn. Maar gelukkig zijn we die fase ontgroeid.

Ruikt jouw hond ook af en toe of zelfs altijd uit zijn bek? Nou, goed nieuws! Er is iets aan te doen. Hier zijn vijf tips om ervoor te zorgen dat jouw harige vriend voortaan weer fris en fruitig ruikt.

Mijn hond stinkt uit zijn bek

Hond stinkt uit zijn bek, tandplak kan de boosdoener zijn

Jouw hond stinkt uit zijn bek? Een slechte adem bij je hond kan veelal te wijten zijn aan een veelvoorkomend probleem: tandplak. Tandplak ontstaat als er achtergebleven voedselresten, speeksel en bacteriën zich ophopen op de tanden van je harige vriend. Hierdoor kunnen onaangename geurtjes ontstaan.

Gelukkig is een bacteriële ontsteking, ook wel bekend als gingivitis, in de vroegere stadia goed te genezen. Door regelmatig en zorgvuldig de mondgezondheid van je hond te onderhouden, kun je de ontsteking verminderen en een frissere adem bevorderen.

Echter, als de tanden van je hond los beginnen te raken en er sprake is van vergevorderde tandproblemen, kan dit wijzen op parodontitis. Helaas is parodontitis niet meer te genezen. In deze gevallen is een grondige gebitsreiniging door een dierenarts vaak noodzakelijk om verdere schade te voorkomen en de gezondheid van je huisdier te waarborgen. Het is daarom van groot belang om regelmatig de mondverzorging van je hond te controleren en, indien nodig, professionele hulp in te schakelen om tandproblemen te voorkomen of tijdig aan te pakken.

Stinkt jouw hond uit zijn bek, klik hier voor meer informatie over Gingivitis en Paradontitis bij honden!

 

tandenpoetsen hond

Hond stinkt uit zijn bek – 5 tips voor een fris ruikende adem

Natuurlijke en frisse adem voor je hond hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om de mondgezondheid van je harige vriend te verbeteren en een slechte adem te bestrijden. Regelmatig tandenpoetsen met speciale tandpasta voor honden, het aanbieden van kauwspeeltjes en gezonde snacks, en het controleren op tandproblemen zijn enkele van de vijf natuurlijke methoden die kunnen bijdragen aan een fris ruikende hondenmond.

Door deze praktische stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat help mijn hond stinkt uit zijn bek, binnen no time verleden tijd is.

  1. Minder koolhydraten en minder suiker, zorgt voor minder bacteriën in de mond. Plakkerig en zoet voedsel zorgen ervoor dat bacteriën goed kunnen gedijen in de mond van jouw hond, dus geeft dit liever niet, of poets daarna de hond zijn tanden.
  2. Poets regelmatig de tanden van je hond. In het begin zal hij hier erg aan moeten wennen en vindt hij het echt niks. Met een beetje training en doorzettingsvermogen gaat je hond er aan wennen en ook al beseft hij het zelf niet, hij zal je er enorm dankbaar voor zijn. Want het lijkt me een stuk prettiger dan een gebitsreiniging bij de dierenarts en een stuk goedkoper ook.
  3. Laat je hond een wortel eten, ja echt waar niet alleen voor mensen en konijnen zijn wortels gezond, maar ook voor je hond, het is een natuurlijke vitaminebron en tegelijkertijd en tandenborstel voor je hond zijn gebit
  4. Ga over op brokken of andere honden brokken. Eet jou hond normaal vlees voer dan zal het even wennen zijn, maar brokken houden de tanden beter schoon. Je zou eerst de brokken nog wat kunnen mengen met vlees voer om jouw hond rustig te laten wennen.
  5. Geef je hond een bot, dit wisten we natuurlijk al, lekker op een botje kauwen houdt het gebit gezond en de tanden schoon. Al wordt er gezegd dat je op moet passen met het splinteren van botten en al heb je tegenwoordig ook van die kunststof kauwbotten, maar die gebruiken wij nooit. Yara krijgt altijd echte botten en als ik twijfel over het bot dan haal ik het bot gewoon weg als wij er niet bij zijn.
  6. Gebruik Orozyme Bucco Fresh PlaqueOff , PlaqueOff is een puur natuurlijk preparaat en werd oorspronkelijk voor gebruik bij mensen ontwikkeld, voordat het effect ook bij dieren werd ontdekt en PlaqueOff Animal ontwikkeld werd.
    Ik geef dit nog niet aan Yara maar Nikita kreeg het wel toen ze ouder werd, toen Nikita minder op botjes begon te kauwen hebben we haar PlaqueOff gegeven en het werkt echt super moet ik zeggen. Nikita haar tanden werden ook door ons gepoetst

Let op: gebruik bij het tandenpoetsen van uw hond geen gewone tandpasta die voor mensen bedoeld is.

Waterdrinken draagt bij aan een goede mondhygiëne voor je hond, etensresten en bacteriën worden door het drinken namelijk weggespoeld.
Door voldoende en regelmatig te drinken gedurende de dag hebben bacteriën minder kans om te gedijen in de bek.

Yara heeft een gebitsreiniging gehad – hond stinkt uit zijn bek

yara 2015 1

Mijn hond stinkt uit zijn bek, maar na een gebitsreiniging bij de dierenarts is alles anders. Helaas moesten enkele tanden en kiezen worden verwijderd, maar Yara eet en kauwt nog steeds als de beste en heeft geen last meer van een onaangename geur uit haar mond.

Ontstekingen in het gebit kunnen ernstige gevolgen hebben, zelfs hartproblemen, dus we zijn dankbaar dat we deze stap hebben genomen. Hoewel Yara nu wat suf is door de pijnstillers en antibiotica, weten we dat ze snel weer haar levendige zelf zal zijn.

Een goede mondhygiëne is van vitaal belang voor honden. Terwijl puppy’s graag op botjes kauwen, kan dit gedrag met de tijd afnemen. Botjes en brokken kunnen helpen tandplak verminderen. Oudere honden kauwen vaak minder op botjes, wat het gebit kan verslechteren. Meestal zal je dierenarts dit ook opmerken, maar het is iets dat je zelf kunt waarnemen en ruiken.

OxyFresh Pet Dental Kit – De Geheime Wapen tegen Slechte Adem en Tandproblemen bij je Huisdier

Als huisdierliefhebber weet je hoe belangrijk het is om voor het welzijn van je harige vriend te zorgen, en een gezond gebit is daarbij essentieel. Je hond stinkt uit zijn bek is niet iets wat je wilt horen of ruiken. De OxyFresh Pet Dental Kit is een complete oplossing om de mondgezondheid van je hond of kat te bevorderen. Deze innovatieve kit omvat zowel het OxyFresh Pet Dental water additief als de Pet Dental gel, vergezeld van handige vingertandenborstels. Het is de ultieme strijdmacht tegen slechte adem en tandproblemen, en we zullen je laten zien waarom.

OxyFresh Pet Dental Kit - Tegen slechte adem en tandsteen bij honden en katten

★★★★★
21,95
Bol.com
as of november 27, 2023 6:23 am

Revolutionaire Mondverzorging voor je Huisdier

Parodontitis is een veelvoorkomend probleem bij huisdieren, waarvan maar liefst 80% van de honden en 70% van de katten vanaf hun derde levensjaar last kan krijgen. Deze aandoening kan leiden tot ontstekingen in de mond, tandbederf en zelfs het verlies van tanden en kiezen. Dit gaat gepaard met ongemak, verminderd welzijn en een verkorte levensduur van je geliefde metgezel. De OxyFresh Pet Dental Kit stelt je in staat om deze problemen effectief en veilig aan te pakken.

De Kracht van Oxygene en Zink

De OxyFresh Pet Dental Kit is gebaseerd op een gepatenteerde formule met Oxygene en zink als actieve bestanddelen. Deze krachtige combinatie bestrijdt de schadelijke bacteriën die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen in de bek en een onaangename ademgeur. Door het tandvlees en de tanden van je huisdier te verzorgen, helpt het de opbouw van tandplak te verminderen en hun gebit te beschermen.

Eenvoudige en Doeltreffende Mondverzorging

De OxyFresh Pet Dental Kit is buitengewoon eenvoudig te gebruiken. Voeg gewoon het OxyFresh Pet Dental water additief toe aan het drinkwater van je huisdier om een dagelijks mondspoelingseffect te creëren. Daarnaast bevat de kit de Pet Dental gel, die je kunt aanbrengen met de meegeleverde vingertandenborstels. Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld voor zowel honden als katten.

Met de OxyFresh Pet Dental Kit geef je je huisdier de best mogelijke mondzorg, zonder schadelijke of agressieve ingrediënten. Zorg ervoor dat je harige metgezel zich comfortabel en gezond voelt, terwijl jij geniet van hun frisse adem en stralende glimlach. Maak van mondverzorging een eenvoudige en plezierige routine voor jou en je huisdier met deze doeltreffende kit. Samen op weg naar een stralend gezond gebit voor je trouwe vriend!

Hieronder nog een handig instructiefilmpje over hoe je het beste de tanden van je hond kunt poetsen.

Veel gestelde vragen over mijn hond stinkt uit zijn bek

Zit je nog met wat brandende vragen over mijn hond stinkt uit zijn bek en wat kan ik er aan doen? Maak je geen zorgen, we zijn hier om ze stuk voor stuk te beantwoorden!

Mijn hond stinkt uit zijn bek, hoe komt dat?

De geur kan verschillende oorzaken hebben, zoals tandproblemen, tandplak, tandvleesontstekingen, voeding, of zelfs onderliggende gezondheidsproblemen.

Is een slechte adem bij honden altijd gerelateerd aan gebitsproblemen?

Nee, niet altijd. Terwijl tandproblemen vaak een belangrijke oorzaak zijn, kunnen sommige ziekten of voedingsgewoonten ook bijdragen aan slechte adem.

Mijn hond stinkt uit zijn bek, moet ik naar de dierenarts?

Ja, het is verstandig om je dierenarts te raadplegen als de slechte adem aanhoudt of plotseling verergert. Dit kan een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen.

Mijn hond stinkt uit zijn bek, kan ik zelf zijn tanden poetsen?

Ja, je kunt de tanden van je hond poetsen met speciale tandenborstels en tandpasta voor honden. Het is echter belangrijk om de juiste techniek te leren en consistent te zijn.


In de wereld van huisdieren draait alles om liefde en zorg, en dat geldt zeker voor de gezondheid van onze harige metgezellen. De ongemakkelijke realiteit van “mijn hond stinkt uit zijn bek” kan met de juiste aandacht voor mondverzorging en regelmatige controles worden aangepakt. Het verhaal van Yara, met haar frisse adem en hernieuwde levenslust, herinnert ons eraan dat de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren voorop moeten staan.

Door te investeren in goede mondhygiëne en de juiste veterinaire zorg, kunnen we ervoor zorgen dat onze geliefde metgezellen niet alleen genieten van een frisse adem, maar ook van een lang en gezond leven vol vreugde. Help, mijn hod stinkt uit zijn bek is dan voorgoed verleden tijd.

Groetjes
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.