fbpx

Mijn hond stinkt uit zijn bekHelp, mijn hond stinkt uit zijn bek!

Ken je dat, komt je grote harige vriend of vriendin, je maatje lekker bij je zitten gooit zijn kop in je nek en gaat dan heerlijk happy een beetje liggen hijgen omdat hij het zo naar zijn zin heeft. Maar die lucht die dan uit zijn bek komt, bah, dat stinkt daar wordt je bijna onpasselijk van. Toen Yara nog een echt puppy was at ze helaas ook hondenpoep en kattenpoep, gatver, nou dan even geen kusjes van Yara hoor, bah, maar goed die fase zijn we gelukkig voorbij. Stinkt jouw hond ook weleens uit zijn bek of eigenlijk altijd? Nou ik heb goed nieuws, daar kunnen we iets aan doen! Hieronder 5 tips die zorgen dat jouw hond niet meer uit zijn bek stinkt.

 

5 natuurlijke en makkelijke manieren voor een fris ruikende hondenmond.

  1. Minder koolhydraten en minder suiker, zorgt voor minder bacteriën in de mond. Plakkerig en zoet voedsel zorgen ervoor dat bacteriën goed kunnen gedijen in de mond van jouw hond, dus geeft dit liever niet, of poets daarna de hond zijn tanden.
  2. Poets regelmatig de tanden van je hond. In het begin zal hij hier erg aan moeten wennen en vindt hij het echt niks, maar met een beetje training en doorzettingsvermogen gaat je hond er aan wennen en ook al beseft hij het zelf niet, hij zal je er enorm dankbaar voor zijn. Want het lijkt me een stuk prettiger dan een gebitsreiniging bij de dierenarts en een stuk goedkoper ook.
  3. Geef je hond een wortel, ja echt waar niet alleen voor mensen en konijnen zijn wortels gezond, maar ook voor je hond, het is een natuurlijke vitaminebron en tegelijkertijd en tandenborstel voor je hons zijn gebit
  4. Geef je hond een bot, dit wisten we natuurlijk al, lekker op een botje kauwen houdt het gebit gezond en de tanden schoon. Al wordt er gezegd dat je op moet passen met het splinteren van botten en al heb je tegenwoordig ook van die kunststof kauwbotten, maar die gebruiken wij nooit. Yara krijgt altijd echte botten en als ik twijfel over het bot dan haal ik het bot gewoon weg als wij er niet bij zijn.
  5. Gebruik ProDen PlaqueOff, PlaqueOff is een puur natuurlijk preparaat en werd oorspronkelijk voor gebruik bij mensen ontwikkeld, voordat het effect ook bij dieren werd ontdekt en PlaqueOff Animal ontwikkeld werd. Ik geef dit nog niet aan Yara maar Nikita kreeg het wel toen ze ouder werd, toen Nikita minder op botjes begon te kauwen hebben we haar PlaqueOff gegeven en het werkt echt super moet ik zeggen, wij poetste Nikita haar tanden ook.

Let op: gebruik bij het tandenpoetsen van uw hond geen gewone tandpasta die voor mensen bedoeld is.

Ook waterdrinken draagt bij aan een goede mondhygiëne voor je hond, etensresten en bacteriën worden door het drinken namelijk weggespoeld en als de hond voldoende en regelmatig drinkt gedurende dag, dan hebben deze bacteriën ook minder kans om te gedijen in de mond.

Yara heeft een gebitsreiniging gehad

Yara heeft altijd al een slecht gebit gehad, Ze heeft een overbite waardoor ze zelf haar tanden niet heel goed schoon krijgt. Ik poets wel altijd regelmatig, maar ik kom toch niet echt goed bij de kiezen, dus hebben we besloten dat ons kleine prinsesje een gebitsreiniging moest krijgen.

Yara tanden poetsen

Het is super goed gegaan, ze was heel snel wakker, maar helaas moesten er wel een paar kiezen en tanden getrokken worden.

Maar ja het is niet anders, ontstekingen in het gebit kunnen hele ernstige gevolgen hebben. Je hond kan er zelf hartproblemen door krijgen. Wij zijn blij dat we het gedaan hebben. Natuurlijk is ze nu wat zielig en duf door de pijnstilling en antibiotica, maar dat komt weer goed.

Dan kan ze weer pijn- en ontsteking vrij van haar honden leventje genieten.

Een goede mondhygiëne is echt heel belangrijk voor je hond, als jonge honden kauwen ze heel veel op botjes eten nog vaak brokken waardoor ze hun tanden goed schoonhouden. Als ze wat ouder worden wordt het kauwen op botjes minder en hierdoor kan het gebit achteruit gaan, meestal verteld je dierenarts dit ook wel, maar je kan het zelf ook zien en ruiken.

ProDen PlaqueOff

Om problemen zoals gaatjes, tandvleesontstekingen e.d. te voorkomen raad ik je echt aan om de tanden van je hond te gaan poetsen en PlaqueOff te gaan gebruiken, de meeste honden vinden PlaqueOff ook gewoon lekker, je kan het gewoon door hun voer doen. Dit voorkomt echt gebitsproblemen op latere leeftijd maar het voorkomt ook dure dierenartsrekeningen.

Succes met het poetsen van de tanden van je hond, maar dat gaat zeker lukken, maak het leuk door hem te belonen met een lekker snoepje 🙂

Hieronder nog een handig instructiefilmpje over hoe je het beste de tanden van je hond kunt poetsen.

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.