Benchtraining Puppy

Benchtraining Hond

Benchtraining puppy, hoe doe je dat eigenlijk.

In deze blog gaan we laten zien hoe je een goede bench training doet met jouw puppy.

Wanneer gebruik ik de bench?

Benchtraining kan helpen bij het zindelijk maken van je puppy. De bench kan dienen als een veilige plek voor je puppy om te rusten en te slapen.

Als je weggaat of niet in staat bent om toezicht te houden op je puppy, kan de bench voorkomen dat hij schade aanricht aan je huis en spullen. De bench kan ook helpen bij het voorkomen van destructief kauwen en ander ongewenst gedrag.

Het is belangrijk om de bench niet te gebruiken als straf voor je puppy. Je moet de juiste maat bench kiezen die groot genoeg is voor je puppy om comfortabel in te kunnen staan, liggen en draaien.

Door middel van benchtraining kun je je puppy leren om de bench als een veilige en comfortabele plek te zien. Dit kan helpen bij het verlichten van angst en stress bij je puppy. Het is belangrijk om de benchtraining op een positieve manier te benaderen en je puppy te belonen wanneer hij goed gedrag vertoont in de bench.

Zorg er ook voor dat je puppy voldoende beweging en aandacht krijgt buiten de bench om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen en onrustig wordt. Met de juiste aanpak kan benchtraining een nuttige tool zijn bij het opvoeden van je puppy.

Maak de benchtraining van je puppy leuker met deze tips

Om de benchtraining van je puppy leuker te maken, zijn er verschillende manieren om de bench aantrekkelijker te maken voor je pup.

Het is belangrijk om te zorgen voor een comfortabele en gezellige omgeving in de bench. Dit kan door een zacht kussen of dekentje toe te voegen aan de bench. Daarnaast kunnen speeltjes ook helpen bij het creëren van een positieve associatie met de bench.

Ook is het belangrijk om je puppy te belonen wanneer hij in de bench zit. Dit kan door af en toe een lekkere beloning te geven, zoals een snack of speeltje. Ook kun je ervoor kiezen om zelf af en toe in de bench te gaan zitten, zodat je puppy went aan de aanwezigheid van mensen in de bench.

Daarnaast is het belangrijk om de bench onderdeel te maken van de dagelijkse routine van je puppy. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het eten of slapen. Op deze manier zal je puppy wennen aan de bench en zal hij het als een veilige en vertrouwde plek gaan zien.

Tot slot is het belangrijk om je puppy te trainen om op commando in de bench te gaan. Dit kan door het gebruik van beloningen en positieve bekrachtiging. Door je puppy te leren om op commando in de bench te gaan, zal hij sneller gewend raken aan de bench en zal de benchtraining een stuk makkelijker verlopen.

benchtraining puppy, hond in bench

Benchtraining puppy, hoe train je jouw puppy om in de bench te blijven.

Hieronder vind je een lijst met stappen om je puppy te leren om in de bench te blijven:

 1. Begin geleidelijk aan en bouw het langzaam op, zodat je puppy niet overweldigd wordt.
 2. Maak de bench positief voor je puppy door er beloningen en speeltjes in te leggen.
 3. Houd korte trainingsessies en beloon je puppy telkens als hij rustig in de bench blijft.
 4. Gebruik geduld en geef je puppy de tijd om te wennen aan de bench.
 5. Straf je puppy niet voor fouten tijdens de benchtraining.
 6. Creëer een routine waarbij de bench een veilige en comfortabele plek is voor je puppy.
 7. Blijf consistent en herhaal de training dagelijks totdat je puppy comfortabel is in de bench.

Door deze stappen te volgen, zal je puppy leren om comfortabel te zijn in de bench en er graag in te blijven.

Benchtraining puppy Yara, hoe deden wij dat?

In het begin stond de bench bij ons open in de woonkamer, zo kon Yara wennen aan de bench.

We hadden er lekker een kleed in gelegd, er staat een mand in en uiteraard een aantal knuffels en speeltjes.

Wij hebben ook een waterbakje gekocht wat je op kan hangen in de bench. Dat is erg handig, want Yara gooide het staande bakje vrij snel om.

We leggen er ook botjes in en hondensnoepjes of rodiworst, hierdoor gaat ze de bench steeds leuker vinden en gaat ze er ook zelf in.

Yara's Bench

Vaak vinden mensen het zielig om een hond in een bench te doe, ze zien het als een soort gevangenis.

Het tegenovergestelde is waar, een bench is voor een hond echt een veilige plek, waar hij helemaal tot rust kan komen. Daarom moet je er als hondeneigenaar ook voor zorgen dat de bench altijd leuk is, zorg dat je puppy goed went aan de bench.

Doe het deurtje ook pas dicht als je hond echt lekker kalm en ontspannen is. En je mag je puppy/hond NOOIT voor straf in de bench zetten, dit moet echt zijn veilige relax plekje zijn.

trainingssnoepjes voor de bench training van jouw puppy

Benchtraining tips

 • Zet de bench op een rustige, tochtvrije plek neer, de voorkeur gaat uit naar de woonkamer, maar de keuken of de hal kan ook. Het is voor je puppy/hond prettig als hij contact met je kan maken. Yara vindt het prettig als en een kleed ver de bench ligt, dit geeft haar een nog veiliger gevoel dat de bench aan één kant zeg maar afgesloten is, maar dat moet je even aankijken bij je eigen puppy.
 • Zet een mand of leg een hondenkussen in de bench, je kan ook degene gebruiken die je al had en anders kan je er eentje kopen.
 • Geef je puppy wat hele lekker snoepjes of worst in de bench, zodat hij de bench echt gaat associëren met een leuke plek waar hij graag is. De bench staat voor relaxen, slapen en plezier
 • Geef je puppy te eten in de bench
 • Gooi speeltjes in de bench zoals een balletje die je hond er dan uit kan gaan halen, dit zorgt voor positieve bench training
 • Als je puppy goed gewend is aan de bench en hij gaat er zelf al in en uit, dan kan je gaan beginnen met het sluiten van het deurtje voor een paar minuten ofzo
 • Koop een bench die groot genoeg is voor jouw hond, hij moet er natuurlijk wel comfortabel in kunnen liggen.
 • Sommige honden, zoals Yara, vinden het prettig als je een kleed over de bench legt. Je kan ook een gesloten bench kopen, vaak zijn dat nylon benches of je kan een hoes komen voor om je bench. Een fleece kleedje, die je bij de blokker ofzo kan kopen voldoen ook heel goed en zijn goedkoper.
 • De eerste keer dat je jouw hond echt in de bench laat, doe dit dan voor een korte periode.
 • Koop een camera of een huisdierencamera zodat je op je mobiel kunt zien hoe het gaat en desnoods nog meer honden training kan doen.
Een hondencamera

Een hond hoort volledig uitgestrekt te kunnen liggen om te ontspannen!

Veelvoorkomende fouten bij benchtraining

Bij het trainen van een puppy met behulp van een bench, zijn er verschillende veelvoorkomende fouten die gemaakt worden. Een van deze fouten is het gebruik van een bench die niet de juiste grootte heeft. Het is belangrijk om te zorgen voor een bench die groot genoeg is voor de puppy om comfortabel in te kunnen liggen en bewegen, maar niet zo groot dat de puppy erin kan plassen of poepen zonder dit als oncomfortabel te ervaren.

Een andere veelvoorkomende fout is het plaatsen van de bench op de verkeerde locatie. De bench moet zich op een rustige en veilige plek bevinden waar de puppy zich op zijn gemak voelt en niet gestoord wordt door andere huisdieren of mensen.

Onvoldoende training en introductie van de bench kan ook leiden tot problemen bij benchtraining. Het is belangrijk om de puppy geleidelijk aan te laten wennen aan de bench en hem te belonen wanneer hij erin gaat liggen. Als de puppy gedwongen wordt om in de bench te gaan, kan dit angst en stress veroorzaken.

Het negeren van signalen van de puppy kan ook leiden tot problemen bij benchtraining. Als de puppy ongemak of stress ervaart in de bench, kan hij dit laten zien door te piepen, blaffen of krabben. Het is belangrijk om deze signalen serieus te nemen en de puppy uit de bench te halen als dat nodig is.

Onregelmatige of inconsistente training kan ook problemen veroorzaken bij benchtraining. Het is belangrijk om de puppy regelmatig te trainen en hem te belonen als hij goed gedrag vertoont in de bench. Als de training onregelmatig is, kan de puppy in de war raken en niet begrijpen wat er van hem verwacht wordt.

Tot slot kan te langdurig gebruik van de bench ook leiden tot problemen. Het is belangrijk om de puppy niet te lang in de bench te laten zitten en hem regelmatig uit te laten om te bewegen en te spelen. Als de puppy te lang in de bench zit, kan dit leiden tot angst, stress en gedragsproblemen.

Waarom jouw puppy jankt in de bench en wat je eraan kunt doen

Bij het trainen van een puppy om in de bench te blijven, kan het voorkomen dat de puppy overdag begint te janken. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit gedrag, zoals angst, verveling of het missen van de eigenaar.
Om het janken te verminderen zijn er diverse oplossingen mogelijk, zoals het geven van voldoende beweging en afleiding, het creëren van een veilige en comfortabele omgeving in de bench en het geleidelijk wennen aan het alleen zijn.
Een goede routine voor de puppy is hierbij van groot belang, zodat de puppy weet wat er van hem wordt verwacht en wat hij kan verwachten.
Tips voor het wennen aan de bench zijn onder andere:
– het introduceren van de bench op een positieve manier,
– het belonen van gewenst gedrag en
– het gebruiken van positieve bekrachtiging.
Wanneer deze maatregelen niet helpen en het janken aanhoudt, kan het inschakelen van professionele hulp nodig zijn. Het is immers belangrijk dat de puppy zich veilig en comfortabel voelt in zijn bench, zodat hij zich kan ontwikkelen tot een gezonde en gelukkige hond.

Benchtraining: de bench is géén strafplek

Benchtraining is een effectieve manier om een puppy zindelijk te maken. Het is belangrijk om de puppy langzaam aan de bench te laten wennen.

Een goed formaat bench biedt voldoende ruimte voor de puppy om te staan, liggen en draaien. Dit zorgt ervoor dat de puppy zich comfortabel voelt in de bench en deze als veilige plek gaat zien. Het mag nooit gebruikt worden als strafplek, want dan kan de puppy angstig worden en de bench gaan associëren met iets negatiefs.

Het is daarom van belang om de puppy regelmatig uit de bench te halen om te spelen en te trainen. Op deze manier zal de puppy het verblijf in de bench als iets positiefs gaan ervaren.


Succes met de benchtraining voor jouw puppy of al oudere hond.

Mocht je vragen hebben, of het lukt het niet helemaal. Je mag altijd een opmerking achterlaten onder deze blog en dan kijk ik of ik je kan helpen.

Groetjes Simone & nikita

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.