Hondenbot: 15 Extreem lekkere hondenbotten [Sale]

hond-met-hondenbot

Een hondenbot is voor veel honden een echte traktatie. Daarnaast heeft het kauwen op een gezond bot ook nog eens vele voordelen voor jouw hond.

In dit artikel bespreken we de 10 beste, lekkerste en gezondste hondenbotten van 2023. We leggen uit waarom ze gezond zijn en laten zien wat de honden van andere hondeneigenaren van deze botten vinden.

15x Het lekkerste Hondenbot van 2023

Er zijn veel verschillende goede hondenbotten te koop. Daarom hebben we onderstaande lijst samen gesteld door te kijken naar het best beoordeelde hondenbot te bekijken. We hebben bij ons product onderzoek gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren.

Onderstaande lijst is gesorteerd op prijs van laag naar hoog.

€13,67
2 new from €13,67
as of november 26, 2023 4:32 pm
Amazon.nl
€16,79
as of november 26, 2023 4:32 pm
Amazon.nl

5x het Beste hondenbot van 2023 – Onze Favorieten

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor het beste hondenbot na het zien van de lijst hierboven. Heb je nog geen keuze kunnen maken? Hieronder laten wij jou onze Top 5 best beoordeelde keuzes zien voor een lekker en gezond voor jouw hond.

1. Petstyleliving Geknoopt HondenBot met Kip 20-21cm – 6 Stuks

De geknoopte botten van Petstyle Living bevatten weinig vet en veel eiwitten. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke kip en runderhuid. Hierdoor bevatten ze geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen, conserveringsmiddelen en zijn vrij van maïs, graan en soja.

Deze hondenbotten houden het gebit schoon, verminderen tandplak en zijn 100% verteerbaar.

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "Lekkere kauwsnack. Hond is er zeer tevreden mee en is er ook even mee bezig."

2. MAIKAI Hertengewei voor honden (XL 180-225 g) – hondenbot

MAIKAI Hertengewei hondenbot. Hertengewei is zeer goed voor de gezondheid van de botten en gewrichten van je hond. Het is een 100% natuurlijke bron van calcium, fosfor, mangaan en zink.

Dit bot van Makai wordt aanbevolen door dierenartsen omdat het een zeer duurzaam en veilig bot is. Het houdt de tanden schoon, gaat tandplak tegen en draagt bij aan gezond tandvlees en een frisse adem.

Samenvatting ⭐⭐⭐⭐⭐ Reviews van Amazon: Klantenbeoordelingen op Amazon van het MAIKAI Hertengewei voor honden (XL 180-225 g) zijn over het algemeen positief. Klanten prijzen de kwaliteit en duurzaamheid van het product, evenals de natuurlijke oorsprong ervan. Het gewei wordt geschikt bevonden voor grote hondenrassen en honden lijken er dol op te zijn om erop te kauwen, wat hen bezig houdt en kan helpen bij het reinigen van hun tanden. Klanten waarderen ook de beschikbaarheid van verschillende maten, met name de XL-maat voor grotere honden. Al met al kunnen deze positieve beoordelingen potentiële kopers helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

3. Abany antlers hertengewei hondenbot

Abany’s ANTLERS is een hondenbot gemaakt van 100% natuurzuiver hertengewei en is dus vrij van toevoegingen.

De randen van deze botten worden afgerond, zodat er geen scherpe kanten aan zitten.

Dit hondenbot is verkrijgbaar in 4 verschillende groottes:

 • S (minder dan 73 gram);
 • M (73 – 125 gram);
 • L (126 – 230 gram);
 • XL (231 – 325 gram)
⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "De beste knauw vriend voor jouw hond. Ik ben tevreden omdat mijn honden tevreden zijn. En daar gaat het om. Ze kunnen heerlijk spelen en knauwen op die stukken"

4. Groot hondenbot – Half Gebakken Ham – 100% natuurlijk

Het hondenbot van Gespetfood is 100% natuurlijk en gemaakt van half gebakken varkens ham. Dit bot is geschikt voor de grote hondenrassen. Deze botten helpen jouw hond om een tandsteenvrije en gezondere mond te krijgen.

Deze kauwkluif wordt gemaakt in Spanje. Het bot wordt vacuüm verpakt geleverd, hierdoor wordt de houdbaarheid verlengd en alle voedingseigenschappen blijven intact.

Samenvatting ⭐⭐⭐⭐⭐ Reviews van Amazon: De klantenbeoordelingen over het "Groot hondenbot - Half Gebakken Ham Bot" variëren sterk. Sommige klanten zijn lovend en prijzen de duurzaamheid en kwaliteit van het bot. Ze geven aan dat hun hond er urenlang plezier aan beleeft en dat het bot geen scherpe randen heeft die de hond kunnen verwonden. Anderen zijn echter minder tevreden. Ze klagen over de geur van het bot, die zij als onaangenaam bestempelen. Ook wordt er genoemd dat het bot snel kapot gaat en dat er kleine stukjes loslaten, wat gevaarlijk kan zijn voor de hond.

5. Beeztees gevuld kauwbot met pens.

De hondenbot van Beeztees is gevuld met 100% rund. Het bevat geen kunstmatige smaakstoffen en geen kunstmatige kleurstoffen en is glutenvrij.

Aangezien dit bot gevuld is, moet je jouw hond wel iets minder eten geven, want anders kan jouw hond snel wat te dik gaan worden.

⭐⭐⭐⭐⭐ Review van Bol.com: "Heel Goed. Ze geven zelf aan dat het prijzig is per stuk in de verpakking wat ik op zich niet erg vind. Mijn hond is 12 en kan er uren lang van genieten, niet te hard voor hem en kan ook nog genieten van de kleine dingen.


Wat is een hondenbot?

Een hondenbot is een kauwstaaf speciaal voor honden om lekker op te kauwen. Hondenbotten zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit onder andere de onderstaande smaken:

 • Vis
 • Gevogelte
 • Vlees
 • Orgaanvlees

Het liefst kies je voor een bot dat geen kunstmatige kleur-, geur- en/of smaakstoffen bevatten.

Naast de natuurlijke botten heb je tegenwoordig ook synthetische botten zoals de Nylabone botten.

Wat zijn de voordelen van een hondenbot?

Hondenbotten hebben vele voordelen voor een hond. We zullen hieronder een aantal van deze voordelen bespreken.

 • Tandgezondheid – kauwen op een bot masseert het tandvlees van de hond en helpt de tanden schoon te maken en houden. Door te kauwen op een bot wordt tandplak en tandsteen verminderd, wat kan leiden tot een gezonder gebit. Dit kan op lange termijn problemen voorkomen en de hond besparen van vervelende tandheelkundige behandelingen. Regelmatig kauwen op een botje draagt bij aan een beter algehele mondgezondheid bij jouw hond.
 • Gezonde spijsvertering – Door te kauwen op een bot wordt er meer speeksel geproduceerd, wat kan helpen bij het afbreken van voedsel in de maag. Dit kan de spijsvertering bevorderen en de hond helpen om voedingsstoffen beter op te nemen.
 • Gaat verveling tegen – je kunt niet de hele dag met je hond bezig zijn. Een lekker bot houdt hem even bezig, kauwen maakt jouw hond rustig en moe. Na het kauwen op een lekker bot is de kans groot dat jouw hond even heerlijk en voldaan een dutje gaat doen.
 • Voedingstoffen – hondenbotten bevatten belangrijke voedingsstoffen en mineralen zoals: fosfor en calcium, evenals eiwitten
 • Verminderd stress en angst – kauwen maakt honden rustig, dus wanneer jouw hond bang of angstig is kan je hem een lekker bot geven, zodat hij even lekker tot rust kan komen.
 • Verminderen van destructief kauwgedrag – Als een hond niet genoeg kauwspeelgoed heeft, kan hij gaan kauwen op meubels, schoenen of andere spullen in huis. Het geven van een hondenbot kan de hond helpen om zijn kauwbehoefte te vervullen en destructief gedrag te verminderen.

Door lekker op een bot te kluiven maakt een hond endorfine aan en dit zorgt er voor dat een hond zich blij en gelukkig voelt.

hondenbot

Hondenbot kopen? let even op de onderstaande punten

Wanneer je een hondenbot wilt gaan kopen is het verstandig om de onderstaande punten even goed door te nemen. Zo weten we zeker dat je met het beste bot voor jouw hond thuis komt.

Grootte van jouw hond

Botten zijn er in verschillende maten. Je begrijpt dat een hondenbot voor een Rottweiler een stuk groter is dan een bot voor een Maltezer. Let dus op de maat van het bot en of dit past bij de grootte van jouw hond.

Een te klein bot voor een grote hond kan gevaarlijk zijn, jouw hond kan zich er in verslikken of bijt het heel snel in stukjes. Een te groot bot voor een klein hondje kan juist eerder slecht zijn voor de tandjes omdat het waarschijnlijk ook een stuk harder is.

Leeftijd van jouw hond

je kunt hondenbotten kopen voor verschillende levensfase voor jouw hond. Het is verstandig om hier op te letten, omdat je dan weet dat het bot past bij het gebit van jouw hond.

Zo kun je kiezen voor hondenbotten voor:

 • Puppy’s – 1 tot 12 maanden
 • Junior hond – 1-2 jaar
 • Adult hond – 2-8
 • Senior hond – 8 jaar en ouder
 • Geschikt voor alle leeftijden

Ingrediënten

Zorg dat de botten gemaakt zijn van natuurlijk ingrediënten en geen kunstmatige kleur-, geur- en/of smaakstoffen bevatten.

Goede hondenbotten bevatten vaak voedingstoffen zoals eiwitten, ijzer, vitaminen, magnesium en meer.

Smaak van het hondenbot

Zoals je al hebt kunnen zien zijn hondenbotten verkrijgbaar in verschillende smaken, dus voor iedere hond is er wel een geschikt bot.

Wanneer jouw hond een voedselallergie heeft of een gevoelige maag, kies dan voor een hypoallergeen hondenbot.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor het beste hondenbor voor jouw hond. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van het bot. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

Welke soorten hondenbotten zijn er?

Er zijn veel verschillende hondenbotten te koop. Daarom leggen we hieronder uit wat het verschil is tussen de meest voorkomende hondenbotten.

Geperste hondenbotten

Een geperst hondenbot bestaat uit 100% runderhuid. Deze botten worden geproduceerd zonder kleurstoffen, aroma’s of conserveringsmiddelen.

Rauwe botten

Deze botten zijn puur natuur, er is niks mee gedaan. Hierdoor zitten ze boordevol voedingstoffen, maar let wel op, deze botten moeten wel echt vers zijn. Wanneer ze niet vers zijn kan je last hebben van bacteriën op het bot en dat willen we uiteraard niet.

Natuurlijke botten

Deze botten zijn anders dan rauwe botten. Natuurlijk botten worden vaak geroosterd en ondergaan een compleet sterilisatieproces. De kans op bacteriën is hierdoor nihil, maar door dit proces bevatten deze botten ook minder voedingstoffen.

Synthetische hondenbotten

Dit zijn botten die jouw hond niet op kan eten, maar ze geven hem wel heerlijk kauwplezier. Wanneer jouw hond een gevoelige maag heeft of een voedselallergie dan zijn synthetische een hele goede optie om hem toch iets lekkers om op te kauwen te geven.

Hypoallergeen hondenbot

Ik dacht ik benoem hem toch maar apart. Een hypoallergeen hondenbot bevat maar 1 eiwit. Hierdoor is het zeer geschikt voor voedselgevoelige honden. Het ene eiwit wat gebruikt wordt is vaak:

 • Hert
 • Zwijn
 • Lam
 • Paard
 • Vis
 • Konijn of
 • Eend
Hond-ligt-heerlijk-te-kauwen-op-een-hondenbot

Veel gestelde vragen over het hondenbot

We begrijpen het dat er nog wel een aantal vragen zijn over hondenbotten, na het zien van de vele verschillende soorten botten voor honden.

Hieronder zullen wij proberen de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan gerust in de reacties onderaan dit bericht.

Zijn hondenbotten veilig voor honden?

Ja, ze zijn speciaal voor honden. Maar zorg wel altijd dat je het juiste bot voor jouw hond koopt. Dus niet een te groot bot voor een kleine hond en zeker niet een te klein bot voor een grote hond. Het is wel altijd aan te raden om er bij te blijven wanneer je jouw hond een bot geeft. Zo kun je het weg halen mocht er wat van afbreken, waar jouw hond zich in kan verslikken.

Mag ik mijn hond ook de botjes van mijn kippenpoot laten eten?

NEE. Absoluut niet. Kippenbouten die wij zelf eten zijn gekookt en zachter en versplinteren heel snel. Hier kan jouw hond heel gemakkelijk in stikken, dus NOOIT geven!

Mijn hond is echt een stevige kauwer, welk bot moet ik dan kopen?

Voor de echte power kauwers zijn rauwe botten een aanrader, deze versplinteren veel minder snel dan andere botten.

Hoe maak ik een hondenbot schoon?

Een hondenbot zoals een nylabone kan je gewoon onder de kraan afwassen. Wanneer je een natuurlijk bot hebt voor jouw hond en deze wordt echt vies, dan is het tijd om een nieuw bot te kopen.

Hoe lang mag een hond op een bot kauwen?

Het is belangrijk om te weten hoe lang een hond op een bot mag kauwen. Over het algemeen kan een hond een bot tot enkele uren kauwen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit afhankelijk is van de grootte van de hond en het bot.
Kleine honden kunnen bijvoorbeeld langer kauwen op kleine botten dan grote honden op grote botten.

Hoe herken je wanneer een bot weggegooid moet worden?

Het is belangrijk om te weten wanneer een bot weggegooid moet worden. Een bot moet weggegooid worden als deze splinters begint te vormen of als er stukken afbreken.
Ook als het bot te klein wordt om veilig op te kauwen, moet het weggegooid worden.
Houd je hond altijd in de gaten wanneer hij op een bot ligt te kauwen.

Hoe pak je een bot af bij een hond?

Soms is het nodig om het bot af te pakken bij jouw hond. Veel honden laten dat gewoon toe, maar het kan ook voorkomen dat jouw hond het er echt niet mee eens is dat je zijn bot af wilt pakken.

Het afpakken van een hondenbot kan soms nodig zijn, bijvoorbeeld als het bot gevaarlijk is voor de hond of als de hond agressief wordt bij het vasthouden van het bot.

Het is echter belangrijk om dit op de juiste manier te doen en nooit zomaar het bot af te pakken. Hieronder een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

 • Ten eerste is het belangrijk om de hond rustig te benaderen en niet te laten schrikken.
 • Vervolgens kan de hond worden afgeleid met bijvoorbeeld een ander speeltje, zodat het bot losgelaten wordt.
 • Het is ook mogelijk om het bot te ruilen voor iets anders wat de hond ook leuk vindt, zoals een lekkere snack.
 • Hierbij is het belangrijk om de hond te belonen als hij het bot loslaat, zodat hij dit gedrag in de toekomst zal herhalen.
 • Tot slot kan er getraind worden om het afpakken van botten te voorkomen, bijvoorbeeld door regelmatig oefeningen te doen waarbij de hond leert om het bot op commando los te laten. Zo kan het afpakken van een hondenbot op een veilige en effectieve manier worden uitgevoerd.

Wat zijn gevaarlijke botten of kluiven voor honden?

Er zijn verschillende botten en kluiven die gevaarlijk kunnen zijn voor honden.

 • Een van de meest bekende zijn gevogeltebotten, zoals kippenbotjes. Deze botten kunnen splinteren en vast komen te zitten in de keel of darmen van de hond.
 • Ook kleine botten, zoals die van konijnen of eendjes, kunnen voor verstikkingsgevaar zorgen.
 • Gekookte botten zijn ook gevaarlijk voor honden, omdat ze makkelijker splinteren dan rauwe botten. Botjes van varkensvlees kunnen ook voor problemen zorgen, omdat ze vaak hard en bros zijn.
 • Lam- en schapenbotten zijn zachter dan andere botten, maar kunnen nog steeds gevaarlijk zijn als ze in grote stukken worden ingeslikt.
 • Tot slot kunnen visgraten ook vast komen te zitten in de keel of darmen van een hond.

Het is daarom altijd belangrijk om goed op te letten welke botten en kluiven je aan je hond geeft en om toezicht te houden tijdens het kluiven.

Waarom LovingYourDog vertrouwen om het Beste Hondenbot te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar het beste hondenbot voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van de beste hondenbotten op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van hondenbotten. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welk bot het beste bij jouw hond past.


We zijn aan het einde van dit artikel. We hopen dat jullie het een leuk artikel vinden en dat jullie een heerlijk bot voor jullie hond hebben gevonden.

Groetjes Simone & nikita
€13,67
2 new from €13,67
as of november 26, 2023 4:32 pm
Amazon.nl
€16,79
as of november 26, 2023 4:32 pm
Amazon.nl
Website | + berichten

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.