Hondentunnel kopen? Bekijk de 15 beste Agility tunnels van 2022

hondentunnel

Hondentunnel gezocht? Agility training is geweldig om jouw hond te stimuleren om meer te bewegen en het is nog eens super leuk om te doen ook.

8x de Beste Hondentunnel voor jouw hond bij Bol.com

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde agility tunnels voor jouw hond van 2022 bij Bol.com te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste hondentunnel voor jouw hond kunt kopen.

1. Nieuwe agility hondentunnel 500×60 Met Draagtas – Blauw 401225 2. Speelgoed voor dieren – Agility voor de hond – agility set- hondentunnel – slalom set – horde – startveld – honden behendigheidsset – 15 delig – tunnel – slalom – horde – agility set voor de hond – agility set 3. Speelgoed voor dieren – Agility voor de hond hondentunnel – agility set – honden behendigheidsset – tunnel – speeltunnel – agility set voor de hond – agility set 4. KARLIE Dog Agility Hondentraining – Tunnel large 5. Speelgoed voor dieren – Trixie Dog Activity Agility Basis Tunnel Blauw – 60 CMX5 MTR 6. Speelgoed voor dieren – Agility-tunnel nylon 500×60 cm, blauw/zwart. 7. Speelgoed voor dieren – Dog Agility Tunnel met opbergzak 8. Speelgoed voor dieren – BEEZTEES BZ AGILITY TUNNEL MET ZAK 500X60X60

7x de Beste Hondentunnel voor jouw hond bij Amazon.nl

We hebben ons product onderzoek naar de beste hondentunnel hond van 2022 ook gedaan op de website van Amazon.nl. Onderstaande lijst is samengesteld door te letten op de kwaliteit, de prijs en de ervaringen van andere hondeneigenaren.

Dibea-Hondentunnel

Dibea Hondentunnel speeltunnel hondenhok Agilitytunnel blauw maat (M) 300 x 50 cm


4,3 van 5 sterren 499 beoordelingen

€24,95

Callieway® Dog Agility Tunnel

Callieway® Dog Agility Tunnel Profi/Honden Tunnel 5m lang / 60cm Ø Behendigheidssysteem (5m, fuchsia)


4,5 van 5 sterren 33 beoordelingen

€199,90

PawHut Hond Agility Set

PawHut Hond Agility Set Slalom Hürde Tunnel Training incl. Draagtas Oefening Blauw/Geel


4,2 van 5 sterren 119 beoordelingen

€87,90

Hond Agility Tunnel

Hond Agility Tunnel – Hondentunnel speeltunnel behendigheidstunnel hond grot incl. haringen en transporttas. (200 cm)


4,2 van 5 sterren 384 beoordelingen

€27,90

CHEERING PET Hond Agility

CHEERING PET Hond Agility Apparatuur, 28-delige hond Obstakel cursus voor training en interactief spel inclusief hond behendigheidtunnel, verstelbare horden, stangen, fluitje, touwspeelgoed met draagtas


4,4 van 5 sterren 469 beoordelingen

€181,08

Callieway Hoopers Agility Tunnel Set

Callieway Hoopers Agility Tunnel Set “Profi” – Orig tunnelset (2 stuks) voor Hoopers Hondensport (incl. 2 tunnelzakken) (80cm Ø 100cm lengte, blauw/blauw)


4,9 van 5 sterren 24 beoordelingen

€219,90

Anaterra Hondentunnel

Anaterra Hondentunnel blauw, Agility voor de hond, 5 meter lang, 60 cm hoog, Met ramen, agility tunnel


5 van 5 sterren 5 beoordelingen

€39,95

De beste hondentunnel, onze Top 5 favoriete keuzes.

Onderstaande lijst hebben wij samengesteld door de best beoordeelde hondentunnels voor jouw hond van 2022 te bekijken. We hebben hierbij gelet op de kwaliteit, de prijs en de beoordelingen van andere hondeneigenaren, zodat jij de beste hondentunnel voor jouw hond kunt kopen.

1. Tectake – Nieuwe agility hondentunnel 500×60 Met Draagtas

De Tectake hondentunnel is gemaakt van nylon en heeft een lengte van 5 meter en een diameter van ongeveer 60sm. De Agility tunnel wordt geleverd met een handige draagtas en 12 haringen om de tunnel op zijn plaats te houden.

Een super tunnel voor jouw hond, die garant staat voor vele uren speelplezier.

Hondeneigenaren zijn ook enthousiast over de Tectake agility tunnel en beoordelen deze met gemiddels 4,9 van de 5 sterren bij bol.com.

5 sterren review van Bol.com: "Fantastisch. Ik heb het nu al een tijdje. En mijn hond vind het helemaal geweldig, ze speelt er de hele dag mee dus zeker een aanrader!"

2. CHEERING PET Hond Agility Apparatuur, 28-delige hond Obstakel cursus inclusief hondentunnel

CHEERING PET Hond Agility

€181,08

De Agility set van Cheering Pet is geweldig om de behendigheid van jouw hond te trainen. Je ontvangt een complete starters agility set, met slalom stangen, een verstelbare horde, een hondentunnel, een pauzebox, fluitje, 3 opbergzakken en nog meer.

Al met al een geweldige set om actief met jouw hond bezig te zijn. Wist je dat samen spelen de onderlinge band versterkt?

De agility set is gemaakt om lang mee te gaan, het materiaal is ‎Polyetheen Polyester. Je zet de set gemakkelijk in elkaar, de instructies worden er bijgeleverd.

Hondeneigenaren zijn ook zeer goed te spreken over de Cheering Pet Agility set en beoordelen deze met gemiddeld 4,4 van de 5 sterren bij Amazon.

5 sterren review van Amazon: "Bella vindt het geweldig!Bella houdt absoluut van haar nieuwe behendigheidskit! Ze was eerst een beetje bang voor de tunnel, maar besefte al snel hoe leuk het was om er doorheen te zoomen!
Het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt, evenals duidelijke instructies en tips om je hond te trainen om door de obstakels te gaan. De sprong is niet super stevig, maar werkt nog steeds. Bonuspunten voor snelle en eenvoudige instelling/opslag!"

3. KARLIE Dog Agility Hondentraining – hondentunnel large

Houdt jouw hond gezond en fit met de Karlie hondentunnel large. De agility tunnel wordt geleverd met een bevestiging set, zodat je de tunnel vast kunt zetten in de tuin. Wanneer jouw hond er dan door heen rent, blijft de tunnel netjes op zijn plaats.

De Flamingo (karlie) hondentunnel is uitermate geschikt voor de middelgrote en grote hondenrassen.

Wil je nog meer speelplezier beleven met jouw hond, bekijk dan hier het Fun Agility assortiment.

Op dit moment heeft 1 hondeneigenaar een review geplaatst voor de Karlie Agility tunnel large en beoordeelt met 5 van de 5 sterren bij bol.com.

5 sterren review van Bol.com: "Tunnel zonder file's?? Kies voor FUN AGILITY. Behalve een heel leuk speelgoed voor je hond, stimuleert het hem ook verstandelijk. Door de vele mogelijkheden die de tunnel biedt (bv. wendbaarheid e.a.), krijgt je hond steeds verschillende prikkels en geef je hem een waaier aan spelmogelijkheden.De verpakking en mogelijkheid tot opbergen van de tunnel zijn super! Wij zijn écht tevreden met deze aankoop over de ganse lijn.

4. Anaterra Hondentunnel blauw

Wil jij met jouw hond in de tuin trainen? Dan is de Anaterra hondentunnel een goed hulpmiddel voor jullie. De Agility tunnel is maar liefst 5 meter land en 60cm hoog en heeft ramen.

Je kunt de tunnel in verschillende richtingen buigen, dit houdt het leuk en uitdagend voor jouw hond.

Dankzij de pop-up functie is de tunnel snel en makkelijk opgezet. Er worden haringen bijgeleverd om de tunnel vast te zetten. Zijn jullie uitgespeeld, dan vouw je de tunnel weer in elkaar en berg je hem op in de meegeleverde draagtas.

Hondeneigenaren zijn ook weg van de Anaterra honden tunnel en beoordelen deze met maar liefst 5 van de 5 sterren bij Amazon.

5 sterren review van Amazon: "Leuk, niet alleen voor honden. Mijn neef houdt ervan om de tunnel te gebruiken.
Het is zo groot dat wij volwassenen er ook doorheen kunnen ravotten en de vele raamopeningen zijn leuk om doorheen te gluren, speelballen erin te gooien, enz. De lengte van 5m is
bijzonder mooi, helaas bieden de conventionele speeltunnels voor kinderen dat niet.
Daarom een absolute aankoopaanbeveling - we gebruiken het zowel in het appartement als buiten in de weide:)"

5. A Sunny Day, 15 delige agility set, hondentunnel

Zoek je naast een hondentunnel een geweldige agility set voor jouw hond? Dan is de 15 delige set van A Sunny Day precies datgene wat je zoekt.

Naast de honden tunnel ontvang je namelijk een slalom set, een startveld, een in hoogte verstelbare horde hindernis set en twee draagtassen, om alles makkelijk in op te bergen en mee te nemen.

De set is gemaakt van hoogwaardig kunststof met polyester en is gemakkelijk in elkaar te zetten.

Hondeneigenaren vinden de A Sunny Day Agility set geweldig, want de set wordt beoordeeld met 5 van de 5 sterren bij Bol.com.

5 sterren review van Bol.com: "Complete set van goede kwaliteit. Deze set gekocht voor de behendigheidstraining van onze border collie. De set is zeer compleet en van goede kwaliteit, ook de horde en tunnel zijn groot en met de meegeleverde tassen toch makkelijk mee te nemen. Echt een aanrader"


Veel gestelde vragen over een hondentunnel

We begrijpen dat na het zien van de bovenstaande lijstjes met agility tunnels er toch nog wel wat vragen zullen zijn over een honden tunnel.

Wat is een hondentunnel?

Een hondentunnel of een agility tunnel is een lange ronde koker (buis) welke aan beide kanten open is, zodat jouw hond hier doorheen kan rennen. Deze tunnel wordt gebruikt bij onder andere de hondensport Agility, of wel behendigheidstraining.

Met behulp van een honden tunnel train je op een leuke manier met jouw hond en zal de conditie van jouw hond ook aanzienlijk verbeteren.

Waarvoor gebruik je een hondentunnel?

Een hondentunnel gebruik je om samen met jouw hond sportief bezig te zijn. Je kunt de tunnel buiten in jouw tuin neerleggen en samen met jouw hond trainen om het er doorheen te laten rennen.

Tijdens Agility trainingen, worden er naast honden tunnels ook veel andere behendigheid producten gebruikt. Wanneer je Agility met jouw hond wilt gaan doen, dan zet je een heel parcours uit, van slaloms, tot hoepels en honden tunnels.

Je kunt dit bij een hondensportclub doen, maar je kunt ook een parcours maken in jouw eigen achtertuin.

Samen sportief bezig zijn is goed voor de onderlinge band en goed voor de conditie.

Een Engelstalige video die laat zien wat Agility training precies is.

Wanneer je erover nadenkt om behendigheidstraining te gaat doen, is het leuk om onderstaande video te bekijken. Zo krijg je een goede indruk wat Agility precies is en hoe leuk en intensief het is voor jouw hond en voor jezelf.

Waar let je op bij het kopen van een Hondentunnel?

Wanneer je op zoek bent naar een goede hondentunnel voor jouw hond, dan is het belangrijk om op de onderstaande punten te letten.

De grootte van de hondentunnel

De meeste hondentunnels hebben een diameter (hoogte) van 60cm en dit is goed voor bijna alle hondenrassen. De lengte van de tunnel kan ook verschillen, misschien is het handig dat wanneer je net begint met agility een kortere tunnel beter is. Een lange tunnel is misschien net een te grote uitdaging voor jouw hond.

Materiaal gebruik en duurzaamheid van de hondentunnel

We zoeken de beste hondentunnel, dus we verwachten ook wel hoogwaardige kwaliteit. Kies voor een tunnel die gemaakt is van lichtgewicht, ademend materiaal zoals polyester. De agility tunnel wordt intensief gebruikt, dus de stof moet wel sterk zijn.

Gemakkelijk in elkaar te zetten

Wanneer we behendigheid wil gaan doen met onze hond, dan willen we dat de hondentunnel snel en gemakkelijk in elkaar te zetten is. Gelukkig zijn veel tunnels in een soort pop up systeem gemaakt, dit houdt in dat als je ze uit de tas haalt, ze zich zelf uitvouwen. Anders is het een kwestie van de honden tunnel uit elkaar trekken en neerzetten.

Stabiliteit van de hondentunnel

Wanneer je de hondentunnel neerzet, moet deze wel op zijn plaats blijven liggen wanneer jouw hond er door heen holt. Het vastzetten van de agility tunnel gaat vaak met mee geleverde haringen, maar er zijn ook modellen die verzwaard worden met speciale zandzakken aan de uiteinden.

Draagtas bij de hondentunnel

Een hondentunnel die je op kunt bergen in een bijgeleverde draagtas heeft mijn voorkeur. Op deze manier is tunnel makkelijk overal mee naar toe te nemen, maar ook makkelijk op te bergen als je deze niet gebruikt.

Beoordelingen van andere hondeneigenaren

Beoordelingen kunnen je goed helpen bij het maken van de keuze voor de beste hondentunnel. Hondeneigenaren die super tevreden zijn over hun aankoop, laten dit graag weten en benoemen dan ook de pluspunten van de agility tunnel hond. Wanneer er ook minpunten aan het product zijn worden deze meestal ook goed beschreven. Lees de beoordelingen dus even goed door, voordat je een keuze maakt.

agility tunnel

Hoe train je jouw hond om door de hondentunnel te lopen?

Een hond heeft misschien wat aanmoediging nodig om voor het eerst door een hondentunnel te lopen. Instinctief zal jouw hond geneigd zijn om er om heen te lopen.

We kunnen onze hond wel een handje helpen. Onderstaand beschrijven we één van de manieren om jouw hond te trainen om door de agility tunnel te lopen. We beginnen met een rechte tunnel zodat jouw hond duidelijk de uitgang kan zien.

  1. Laat jouw hond eerst wennen aan de tunnel, laat hem maar lekker snuffelen en verkennen.
  2. Is jouw hond gek op balletjes, gooi dan een bal in de tunnel, niet te ver. Wanneer jouw hond de bal gaat pakken, beloon hem dan uitbundig.
  3. Loopt jouw hond niet zo hard voor een balletje, maar doet hij wel alles voor zijn favoriete snoepje, gooi dan een snoepje in de tunnel.
  4. Heb je een partner, vriend of vriendin die mee wil helpen met de training, vraag dan of diegene aan de andere kant van de tunnel wil gaan staan.
  5. De persoon aan de andere kant kan dan de hond roepen om hem de bal te brengen, of snoepjes bij zijn kant neergooien zodat jouw hond die kan op wilt, om de snoepjes op te eten.
  6. Oefen dit net zolang totdat jouw hond zich er comfortabel genoeg bij voelt en het zelf gaat doen.

Oefening voor een gebogen tunnel:

  1. Wanneer jouw hond gewend is aan de rechte tunnel, kun je de tunnel in een bocht neer gaan leggen. Dit is wel een veel grotere uitdaging voor jouw hond, want hij kan nu niet zien waar hij er uit kan.
  2. Indien mogelijk, kruip je nu eerst zelf in de tunnel en geef je jouw hond een commando om jouw te volgen.
  3. Herhaal dit net zo vaak totdat jouw hond er alleen door durft.

Waarom zou je een hondentunnel voor jouw hond moeten kopen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een hondentunnel gewoon een super leuk en uitdagend spel voor jouw hond. Je traint hier mee zijn conditie en zijn hersenen worden ook getraind want hij moet toch uitvinden wat hij met de tunnel moet doen en hoe hij eruit komt.

Met agility houdt je jouw hond gezond en fit. Je kunt beginnen met alleen een honden tunnel, maar je kunt ook direct een agility set aanschaffen voor jouw hond, voor het ultieme speelplezier.

Samen spelen is gewoon onwijs leuk en geweldig voor de band tussen mens en hond.

Is een hondentunnel goed voor elk hondenras?

Ja in principe is een hondentunnel geschikt voor alle hondenrassen. Alleen niet alle honden zijn even actief. Ik heb zelf een vrij luie Maltezer, maar wanneer ik behendigheid spelletjes met haar doe, waar beloningen tegenover staan, is ze toch erg actief en vindt ze het leuk om samen bezig te zijn.

Veel honden vinden het leuk om samen met hun baasje activiteiten te doen. Ze raken overtollige activiteit kwijt en de energie van jouw als baasje is vaak ook erg goed omdat jullie plezier hebben. Welke hond wil dat nou niet, plezier hebben met zijn allerliefst baasje.


We zijn aan het einde van deze blog. We hopen dat we jullie hebben kunnen helpen met het vinden van de beste hondentunnel voor jullie hond.

Groetjes Simone & nikita

Deze blogs vindt je vast ook leuk om te lezen:

Nikita

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.