fbpx

 

Hoe krijg je jouw hond rustig als er bezoek komt?

tips om je hond rustig te krijgen als er bezoek komt

Tips om je hond rustig te krijgen als er bezoek komt

Ken je dat er komt visite, verwacht of onverwachts. De bel gaat en je hond wordt helemaal gek, rent als het dolle door naar de deur en gaat daar uitbundig staan blaffen. De vraag die dan meestal als eerste door je heen gaat is, Help, hoe krijg je jouw hond rustig!

Als de visite dan binnen komt, als dat al mogelijk is, bij mij wel, mijn maltezer is maar 3 kilo, maar heb je een grotere hond dan is het wat lastiger, dan gaat je hond hele maar door het dolle heen rennen, springen, blaffen en piepen van blijdschap.

Best irritant eigenlijk, of niet dan?

Hieronder wat tips en trucs om je hond rustig te krijgen als je visite krijgt:

 • Wat wil je dat je hond doet als er visite komt?
  Dat moet je eerst besluiten, wil je dat je hond rustig zit, of wil je dat hij naar zijn plaats of mand gaat. Mag jouw hond van jou blaffen of helemaal niet.
  Ik wil dat Yara rustig gaat zitten en wacht zodat de visite kan binnenkomen. Blaffen als de bel gaat mag ze wel, maar niet heel lang.
  Dit heb ik getraind door bezoek te vragen om geduld te hebben en Yara met het commando “Zit” te laten zitten en wachten.
 • Beloningssnoepjes, neem degene die jouw hond echt super lekker vindt. 
  Een hond wil alles leren voor snoepjes, maar dan moeten ze wel echt lekker zijn 🙂 Yara is gek op deze snoepjes van Proline boxby strips for dogs
  deze kan je gemakkelijk in kleine stukjes breken en werken bij Yara erg goed om haar dingen te leren. Deze strips ruiken sterk en eigenlijk ook best lekker, dat soort snoepjes moet je ook gebruiken, die echt een goede geur afgeven, Rodiworst is ook super om in stukje te snijden en je hond mee te trainen.
 • Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.
  Goed je weet nu wat je van je hond wilt als er bezoek komt, nu ga je dit oefenen en oefenen en nog eens oefenen. Onthoudt niet te lang, ongeveer 5 a 10 minuten per oefening of training, het moet wel leuk blijven voor jullie allebei. We gaan er in dit voorbeeld van uit dat je wilt dat je hond rustig zit of op zijn plaats zit of ligt.

  Spreek bijvoorbeeld met een vriend(in) of familielid af dat deze aanbelt bij je en oefen dan het commando “zit” of “plaats” zodat jij de deur open kan doen en de visite rustig naar binnen kan komen. Laat de visite weten dat het misschien iets langer duurt voordat je open doet omdat je je hond aan het trainen bent.
  Leg de visite ook uit dat ze jouw hond pas mogen begroeten als deze rustig blijft zitten. Oefen dit een aantal keer en het liefst met verschillende personen
 • Doe gehoorzaamheidstraining met jou hond
  Je hond hoort de basis commando’s te kennen zoals, zit, kom. blijf en af. Waarschijnlijk heb je een puppy cursus gedaan met jouw hond dus dan kent hij deze basis commando’s in ieder geval. Kent jou hond deze niet train ze dan. Geloof me jouw hond zal veel gelukkiger worden als hij meer leert wat er van hem verwacht wordt.

Andere Tips om je hond rustig te krijgen zijn:

 • Klop vaker op de deur of laat iemand, de buren bijvoorbeeld gewoon aanbellen als ze langlopen, of doe dit zelf, zodat je hond het geluid wat meer als gewoon gaat beschouwen en er niet zo op gefocust is.
 • Gebruik een diervriendelijke anti blaf band.
 • Reageer zelf niet heel overdreven als je thuis komt van je werk, dan leert jouw hond ook om kalmer te reageren.
 • Vraag visite om ook niet heel uitbundig als eerste jouw hond te begroeten
 • Zet je hond in een andere kamer of in een bench met een lekkere Kong ofzo als er visite komt
 • Lees het boek “Door de Ogen van de Hond” van Jos Oosting. Het boek heeft mooie foto’s en geeft een hele duidelijke uitleg op de meest voorkomende hondengedragsproblemen. Het leert je ook de Hondentaal beter te begrijpen.
Door de ogen van de hond

Heb je vragen of misschien nog meer tips, ik hoor ze graag, laat ze achter in de commentaren onder deze blog.

Groetjes Simone, Yara & (Nikita)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.