fbpx

Benchtraining HondBenchtraining voor jouw Puppy

Hoe doe je dat eigenlijk, jouw puppy of hond laten wennen aan de bench?

Een bench is echt een geweldig hulpmiddel om te hebben voor je puppy/hond. Voor je hond wordt het echt een veilig plekje, helemaal als je ook kleine kinderen in huis hebt. Het is ook prettig dat als je puppy er aan gewend is en je wilt even boodschappen gaan doen, dat je weet dat je puppy veilig is, want hij zit veilig in de bench.

In het begin stond de bench bij ons open in de woonkamer, zo kon Yara wennen aan de bench. We hadden er lekker een kleed in gelegd, er staat een mand in en uiteraard een aantal knuffels en speeltjes. Yara's Benchwij hebben ook een waterbakje gekocht wat je op kan hangen in de bench. Dat is erg handig, want Yara gooide het staande bakje vrij snel om. We leggen er ook botjes in en hondensnoepjes of rodiworst, hierdoor gaat ze de bench steeds leuker vinden en gaat ze er ook zelf in.

Vaak vinden mensen het zielig om een hond in een bench te doe, ze zien het als een soort gevangenis. Nou het tegenovergestelde is waar, een bench is voor een hond echt een veilige plek, waar hij helemaal tot rust kan komen. Daarom moet je er als hondeneigenaar ook voor zorgen dat de bench altijd leuk is, zorg dat je puppy goed went aan de bench. Doe het deurtje ook pas dicht als je hond echt lekker kalm en ontspannen is. En je mag je puppy/hond NOOIT voor straf in de bench zetten, dit moet echt zijn veilige relax plekje zijn.

Benchtraining tips

  • Zet de bench op een rustige, tochtvrije plek neer, de voorkeur gaat uit naar de woonkamer, maar de keuken of de hal kan ook. Het is voor je puppy/hond prettig als hij contact met je kan maken. Yara vindt het prettig als en een kleed ver de bench ligt, dit geeft haar een nog veiliger gevoel dat de bench aan één kant zeg maar afgesloten is, maar dat moet je even aankijken bij je eigen puppy.
  • Zet een mand of leg een hondenkussen in de bench, je kan ook degene gebruiken die je al had en anders kan je er eentje kopen. Hondenmand
  • Geef je puppy wat hele lekker snoepjes of worst in the bench, zodat hij de bench echt gaat associëren met een leuke plek waar hij graag is. The bench staat voor relaxen, slapen en plezier
  • Geef je puppy te eten in de bench
  • Als je puppy goed gewend is aan de bench en hij gaat er zelf al in en uit, dan kan je gaan beginnen met het sluiten van het deurtje voor een paar minuten ofzo
  • Zorg dat je een bench hebt of koopt die groot genoeg is voor jouw hond, hij moet er natuurlijk wel comfortabel in kunnen liggen. Honden bench

 

 

 

 

 

 

  • sommige honden, zoals Yara, vinden het prettig als je een kleed over de bench legt, maar je kan ook een gesloten bench kopen, vaak zijn dat nylon benches of je kan een hoes komen voor om je bench, maar gewoon een fleece kleedje, die je bij de blokker ofzo kan kopen voldoen ook heel goed en zijn goedkoper.

Succes met de bench training en mocht je vragen hebben, of het lukt het niet helemaal. Je mag altijd een opmerking achterlaten onder deze blog en dan kijk ik of ik je kan helpen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.