Royal Canin Hondenvoer. Is het echt goed hondenvoer? [2023]

Royal Canin hondenbrokken

Als hondenliefhebbers begrijpen we dat de gezondheid van onze harige metgezellen van het grootste belang is. Het juiste voer kan een aanzienlijke impact hebben op het welzijn van jouw hond, en een van de merken die eruit springt als het gaat om voedingskwaliteit is Royal Canin. In dit uitgebreide artikel zullen we de voordelen van Royal Canin hondenvoer grondig onderzoeken en waarom het de beste keuze is voor de gezondheid van jouw hond.

Selectie van de Best beoordeelde hondenbrokken van Royal Canin.

Royal Canin heeft een enorm uitgebreid assortiment, hondenbrokken voor kleine honden, middelgrote en grote honden. Ze hebben zelfs hondenras specifieke hondenbrokken, maar ook brokken voor honden die last hebben van allergieën en brokken die speciaal passen bij de leeftijd van jouw hond.

Onderstaande hondenbrokken zijn verkrijgbaar voor honden van verschillende formaten en ook de inhoud is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden.

Onderstaande lijst is samengesteld uit de best beoordeelde Royal Canin hondenvoer bij Bol.com.

Lijst met Royal Canin Speciaal hondenvoer

Royal Canin hondenvoer is er ook voor honden met verschillende aandoeningen. Hieronder hebben wij een lijst samengesteld met de speciale hondenbrokken voor specifieke aandoeningen.

Onderstaande hondenbrokken zijn verkrijgbaar voor honden van verschillende formaten en ook de inhoud is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden.

Veel gestelde vragen over Royal Canin hondenvoer

Nu we een beetje een indruk hebben gekregen aan de vele verschillende soorten hondenvoer van Royal Canin, begrijpen wij het dat er nog best wat vragen zijn over dit merk hondenvoer.

Over Royal Canin

Royal Canin werd in 1968 opgericht door dierenarts Jean Cathary. Jean Cathary is in 1927 geboren in het kleine Franse plaatsje Puy-en-Velay.

Jean Cathary was er van overtuigd dat voedels de gezondheid van onze honden en katten kon beïnvloeden. En dat is de missie van Royal Canin een betere wereld maken voor onze honden en katten.

Waarom Royal Canin hondenvoer kopen?

Royal Canin stemt hun voeding af op de behoeften van de hond of kat. Dit is waarom ze voer hebben voor alle leeftijdscategorieën, voor speciale hondenrassen, maar ook voer voor allergische honden en honden misschien wel op dieet moeten.

Royal Canin werkt samen met dierenartsen, wetenschappelijk experts en gedragsdeskundigen. Ook hebben ze nauw contact met hondeneigenaren om zo altijd de beste kwaliteit honden- en kattenvoer te kunnen leveren.

Royal Canin houdt met de ontwikkeling van hun hondenvoer rekening met onder andere de volgende verschillen bij honden Is jouw hond een:

 • Is jouw hond pup, junior, volwassen, senior,
 • Heb jij een grote eter of een kleine eter.
 • Heeft jouw hond kleine tanden of grote tanden
 • Is de neus van jouw hond plat of spits.
 • Hoe actief is jouw hond. Heel actief of iets minder actief.

Welke ingrediënten moeten er zitten in Royal Canin Hondenvoer

Wanneer je goede hondenbrokken zoekt, zo ook het Royal Canin hondenvoer, dan moeten ze de onderstaande ingrediënten bevatten:

 • vitamines en mineralen – zoals
  • calcium en fosfor voor de ondersteuning van de botten en het skelet.
  • Koper en zink zorgen voor de aanmaak van bindweefsel en bindweefsels en ze dragen ook bij aan de pigmentvorming van de vacht en een goed afweersysteem.
  • IJzer zorgt er voor dat het lichaam van jouw hond goed van zuurstof wordt voorzien. Vooral voor puppy’s is ijzer belangrijk. puppyvoer bevat dan ook meer ijzer dan hondenvoer voor oudere honden.
 • Eiwitten – Hondenbrokken moeten 20 tot 30% eiwitten bevatten, met een maximum van 40%. Eiwitten zijn een energieleverancier, ze helpen spiermassa op te bouwen en behouden. Ze zorgen voor een sterke immuniteit en helpen bloedcellen aan te maken. Ze dragen bij aan een gezonde groei en ontwikkeling.
 • Vetten – Dierlijke en plantaardige vetten zijn ook een energie leverancier voor de hond, zoals Omega 3 en Omega 6 vetzuren. Ze houden de huid van jouw gezond, de vacht glanzend en ze leveren de smaak aan de hondenbrokken. Verder helpen ze bij het opnemen van belangrijke vitamines.
 • Koolhydraten – Groenten, fruit, rijst, mais, tarwe, aardappelen, bietenpulp zijn voorbeelden van koolhydraten in hondenvoer. Koolhydraten zijn een onmiddellijke energie leverancier. Ze ondersteunen de gezondheid en darmflora van het spijsverteringskanaal en ze geven een verzadigd gevoel.
Er mogen niet meer dan 50% koolhydraten in goede hondenbrokken zitten. dit kun je ook zelf uitrekenen door het etiket te lezen en onderstaande berekening toe te passen: 
100 – % eiwit -% vet -% – % ruwe vezel/celstof – vocht -% as = % koolhydraten

Wat zijn de voordelen van Royal Canin Hondenvoer?

Royal Canin hondenvoer, nat voer en brokken
Voordelen van Royal Canin HondenvoerBeschrijving
1. Zorgvuldige keuze van ingrediëntenIngrediënten worden zorgvuldig gekozen op basis van voedingswaarde en gezondheidsvoordelen voor honden en katten.
2. Lokale bronnen voor grondstoffenGrondstoffen komen zoveel mogelijk van geaccrediteerde leveranciers in de buurt van de fabriek. Dit ondersteunt de lokale economie, garandeert versheid en vermindert CO2-uitstoot.
3. Vertrouwd door dierenartsenRoyal Canin hondenvoer wordt ook door dierenartsen verkocht, wat getuigt van de hoogwaardige kwaliteit en voedingswaarde van het voer.
4. Uitgebreide kwaliteitscontrolesAlle binnenkomende grondstoffen worden geanalyseerd en van elke grondstof wordt twee jaar lang een monster bewaard. Voortdurende kwaliteitscontroles waarborgen de hoogwaardige kwaliteit van het hondenvoer.
5. Specifieke formules voor verschillende behoeftenRoyal Canin hondenvoer is beschikbaar voor honden per leeftijd, ras en speciale voedingsbehoeften, zoals diëten of voer voor honden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen.

Royal Canin Speciaal hondenvoer, waar is het precies voor.

Zoals je hebt kunnen zien heeft Royal Canin ook een uitgebreid assortiment hondenvoer voor verschillende aandoeningen bij jouw hond. Hieronder leggen we uit, waar welk soort hondenbrokken voor is. Dit Speciale Royal Canin hondenvoer wordt vaak geadviseerd door dierenartsen.

 • Light Weight Care – speciaal Royal Canin hondenvoer voor honden die de neiging hebben om aan te komen.
 • Digestive Care – helpen bij de ondersteuning van een gezonde spijsvertering.
 • Skin Care – voor honden met huisproblemen, honden die veel krabben, in de vacht bijten of last hebben van haaruitval.
 • Gastrointestinal – er ondersteuning van een gezonde spijsvertering en passage.
 • Hypoallergenic – voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen.
 • Urinary S/O – ter ondersteuning van de urinewegen. Helpt ook met het oplossen van struvietstenen.
 • Renal – ondersteunt de nierfunctie en de levenskwaliteit van honden met een chronische nierziekte.
 • Mobility Support – helpen om de gewrichten gezond te houden.
 • Neutered – hondenbrokken speciaal voor gecastreerde/gesteriliseerde honden.
 • Diabetic – speciaal voer voor honden met suikerziekte
 • Mature Consult
  • Small = voor kleine honden vanaf 8 jaar – gewicht tot 10kg
  • Medium = voor middelgrote honden vanaf 7 jaar – gewicht 10 tot 25kg
  • Large = voor grote honden vanaf 5 jaar, gewicht vanaf 25kg
 • Cardiac – oor de ondersteuning van de hartfunctie bij chronische hartinsufficiëntie.
 • Moderate Calorie – Deze variant houdt in dat de hondenbrokken minder calorieën bevatten.

Heeft Royal Canin ook natvoer voor honden?

Ja zeker, zo’n beetje alle varianten die je in de hondenbrokken kunt kopen heeft Royal Canin ook in de natvoer variant. Klik hier om al het natvoer te bekijken bij Bol.com

Voor welke hondenrassen heeft Royal Canin specifiek hondenvoer?

Royal Canin heeft een aantal hondenvoer producten die geschikt zijn voor een specifiek hondenras. Elke hond is uniek daarom ontwikkelen zij voeding op maat, die voldoet aan de ras specifieke behoeften van de hond.

Royal Canin hondenvoer op maat is er voor de onderstaande hondenrassen.

– Beagle
– Bichon Frisé
– Boxer
– Cavelier King Charles Spaniël
– Chihuahua
– Dalmatiër
– Duitse Herder
– Dwergschnauzer
– Engelse Bulldog
– Engelse Cocker Spaniël
– Franse Bulldog
– Golden Retriever

– Jack Russell Terriër
– Labrador Retriever
– Maltezer
– Mopshond
– Poedel
– Pomeriaan/Dwergkees
– Rottweiler
– Shih Tzu
– Teckel
– West Highland Terriër
– Yorkshire Terriër

Waarom heeft Royal canin hondenvoer voor specifieke hondenrassen?

Royal Canin hondenvoer is een bekend merk dat voedingsproducten aanbiedt voor verschillende hondenrassen. Het is opmerkelijk dat Royal Canin hondenvoer specifieke voedingsproducten heeft ontwikkeld voor elk ras.

Specifieke behoeften van verschillende rassen
Verschillende hondenrassen hebben verschillende lichaamsbouw, grootte, activiteitsniveaus en gevoeligheden voor bepaalde ingrediënten. Om tegemoet te komen aan deze specifieke behoeften, heeft Royal Canin hondenvoer ontwikkeld dat is afgestemd op elk ras.

Voorkomen van gezondheidsproblemen op de lange termijn
Het voeren van een dieet dat is afgestemd op het ras van uw hond kan helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen op lange termijn. Royal Canin biedt voedingsschema’s en -advies op maat voor elk specifiek ras, waardoor u ervan verzekerd bent dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bijdragen aan een gezondere levensstijl en langere levensduur
Het gebruik van Royal Canin hondenvoer kan bijdragen aan een gezondere levensstijl en langere levensduur van uw hond. Door het voeden van uw hond met voeding die is afgestemd op zijn ras, krijgt hij precies wat hij nodig heeft om gezond te blijven en te gedijen.

Kortom, Royal Canin hondenvoer is ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende hondenrassen. Het gebruik van deze voedingsproducten kan bijdragen aan een gezondere levensstijl en langere levensduur van uw hond. Door het volgen van het voedingsschema en -advies op maat voor elk specifiek ras, kunt u ervan verzekerd zijn dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond te blijven.

Hoeveel Royal Canin hondenvoer mag ik mijn hond per dag geven?

De hoeveelheid Royal Canin hondenvoer die jij jouw hond mag geven, hangt ook af van het energie niveau van jouw hond. Volg in ieder geval de Royal Canin voedingstabel die op de verpakking staat, dit zijn goede richtlijnen.

Heb jij een hond waar weinig beweging in zit, dan kan je iets minder geven dan de aanbevolen hoeveelheid. Is jouw hond daarentegen super actief dan kan je weer iets meer hondenbrokken geven.

Beloon je jouw hond overdag met snoepjes, dan geef je minder hondenvoer dan de aanbevolen hoeveelheid.

Kom je er niet helemaal goed uit, overleg het dan met jouw dierenarts.

Royal Canin Hondenvoer

Welk soort Royal Canin hondenvoer voor welke leeftijd?

Royal canin heeft zijn hondenvoer op de volgende manier ingedeeld:

Puppy – van 0-1 jaar
Volwassen – van 1 tot 7 jaar
Oudere hond – 7 jaar en ouder

Hoe stap je over naar andere hondenvoer?

Overstappen naar ander hondenvoer moet geleidelijk aan gebeuren, maar het kan al binnen een week. Wanneer je je aan onderstaand schema houdt, gaat het zeker goed.

DagOude voedingNieuwe voeding
Dag 1 en 275%25%
Dag 3 en 450%50%
Dag 5 en 625%75%
Dag 7 100%
Bron schema Royal Canin.nl

Wanneer stop ik met het geven van puppy voer?

Om goed te begrijpen wanneer je kunt overstappen van puppy voer naar volwassenvoer wil ik je verwijzen naar mijn blog: Wanneer moet je stoppen met puppyvoer?

Mijn hond bedelt, heeft hij honger?

Nee, bedelen wil niet zeggen dat jouw hond honger heeft. Honden bedelen vaak omdat ze aandacht willen, of omdat ze er vaak in slagen toch iets van jouw eten te krijgen.

Let op het gewicht van jouw hond, valt jouw hond af, dan moet je hem misschien meer Royal Canin hondenvoer geven.

Blijft jouw hond naar eten zoeken en bedelen en denk je dat er wat anders aan de hand is, maak dan een afspraak bij de dierenarts.

Een aantal 5 sterren reviews van Bol.com over Royal Canin Hondenvoer.

Ik wil jullie nog graag een aantal positieve beoordelingen laten zien over Royal Canin hondenvoer. De meeste honden vinden het voer van Royal Canin erg lekker, mijn eigen honden zijn er ook gek op.

⭐⭐⭐⭐⭐ review Royal Canin Maxi adult: "Aanrader. Prettig voer. Hond doet het er goed op en eet ook graag zijn brokken. Het is een moeilijke eter maar niet bij deze brokken."
⭐⭐⭐⭐⭐ review Royal Canin Bhn Chihuahua Adult: "Smakelijk goed voor kleine hondjes. Hondje vind het lekker doet ook goed voor ze vacht zelf de poes eet het
Goede ontlasting gewoon prima."
⭐⭐⭐⭐⭐ review Royal Canin Mini Puppy: "Voedzame krokante brokjes. Mijn hond vindt ze lekker en de vacht van mijn hond glanst"
⭐⭐⭐⭐⭐ review Royal Canin Hypoallergenic: "Top Product. Mijn hond heeft geen last meer van diarree sinds hij de hypoallogeen versie van Royal Canin eet. Ontzettend fijn! Ook de levering is altijd erg vlot!"

Waarom zou je jouw hond Royal Canin hondenvoer geven?

✔ Samengesteld door dierenartsen en voedingsdeskundigen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van honden.
✔ Gebruikt hoogwaardige ingrediënten om gezond en voedzaam voer voor honden te garanderen.
✔ Geschikt voor verschillende rassen en leeftijden, waardoor het een veelzijdige optie is voor hondenbezitters.
✔ Verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals voor specifieke gezondheidsproblemen, waardoor het ook geschikt is voor honden met speciale behoeften.
✔ Positieve ervaringen van hondenbezitters die tevreden zijn over het voer van Royal Canin.
✔ Goede smaak en wordt goed geaccepteerd door honden, wat betekent dat het gemakkelijk is om honden te laten wennen aan het voer.

Al met al lijkt Royal Canin hondenvoer een goede keuze te zijn voor hondenbezitters die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardig voer voor hun huisdieren.

Waarom raden dierenartsen Royal Canin aan?

Dierenartsen raden Royal Canin aan vanwege de hoge kwaliteit ingrediënten die worden gebruikt in het hondenvoer.
Het merk heeft een wetenschappelijk onderbouwde benadering voor het ontwikkelen van voeding, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van verschillende hondenrassen en levensfasen.
Dit resulteert in een voeding die goed verteerbaar is voor honden en geen kunstmatige toevoegingen bevat.
Daarnaast biedt Royal Canin een breed assortiment aan voeding die geschikt is voor verschillende levensfasen en rassen. Zo is er voeding voor puppy’s, volwassen honden en senior honden, maar ook speciale voeding voor bijvoorbeeld kleine rassen of honden met gevoelige spijsvertering.
Al met al is Royal Canin hondenvoer een goede keuze voor hondeneigenaren die op zoek zijn naar voeding van hoge kwaliteit die aansluit op de specifieke behoeften van hun hond.
Door de aanbeveling van dierenartsen kan er vertrouwd worden op de kwaliteit en effectiviteit van het voer.

Royal Canin hondenvoer

Waarom is Royal Canin zo duur?

Hieronder vindt u een lijst met de belangrijkste redenen waarom Royal Canin bekend staat om zijn hoge kwaliteit hondenvoer:

 • Hoogwaardige ingrediënten: Royal Canin maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit die op de juiste manier verwerkt worden.
 • Wetenschappelijk onderzoek: er wordt veel onderzoek gedaan naar de voedingsbehoeften van verschillende rassen en leeftijden, waardoor Royal Canin specifieke voeding kan aanbieden voor verschillende honden.
 • Kwaliteitscontroles: om de kwaliteit te waarborgen, worden er uitgebreide kwaliteitscontroles uitgevoerd op het productieproces.
 • Duurzaamheid: het voer wordt duurzaam geproduceerd en er wordt rekening gehouden met het milieu.
 • Gespecialiseerde verkoopkanalen: Royal Canin heeft gespecialiseerde verkoopkanalen, waardoor het voer niet overal verkrijgbaar is.

Het is belangrijk om te vermelden dat de hoge kwaliteit van het Royal Canin hondenvoer ook zorgt voor een hogere prijs. Maar voor wie het beste wil voor zijn of haar hond, is het de investering zeker waard.

is royal canin een goed merk?

Royal Canin is een merk dat zich richt op het ontwikkelen van voeding voor honden die voldoet aan de specifieke behoeften van verschillende rassen. Dit doen ze door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en een wetenschappelijke benadering bij het ontwikkelen van hun voer. Hierdoor kunnen ze voeding aanbieden die afgestemd is op de behoeften van honden in verschillende levensfasen en met diverse gezondheidsproblemen.

Het merk heeft een goede reputatie en een lange geschiedenis in de markt, wat veel vertrouwen wekt bij hondeneigenaren en dierenartsen. Daarnaast biedt Royal Canin een grote variëteit aan voedingsopties aan, van puppyvoer tot dieetvoeding.

Veel hondeneigenaren en dierenartsen hebben positieve ervaringen met Royal Canin hondenvoer en hondenbrokken. Het merk wordt vaak geprezen om zijn kwaliteit en effectiviteit, en heeft al vele honden geholpen om hun gezondheid te verbeteren.

Al met al kunnen we stellen dat Royal Canin een goed merk is als het gaat om hondenvoer. Door hun focus op kwaliteit, wetenschap en een persoonlijke benadering, bieden ze voeding aan die afgestemd is op de specifieke behoeften van verschillende rassen en levensfasen. Hun goede reputatie en positieve ervaringen van hondeneigenaren en dierenartsen onderstrepen dit alleen maar.

Mijn ervaring met Royal Canin hondenvoer

Yara mijn maltezer heeft diabetes en moet nu speciaal voer eten. Ze krijgt Royal Canin Diabetic hondenbrokken in combinatie met het diabetic natvoer. Elke keer als ik haar eten klaar maken staat ze te trappelen van ongeduld om te mogen eten.

Eind oordeel Royal Canin hondenvoer

Royal Canin levert echt een hoogwaardige kwaliteit hondenvoer. Hun unieke recepten zorgen er voor dat er voor elke hond, van elke grootte en elke leeftijd voeding is die voldoet aan de behoeften van de hond. Wanneer jouw hond een speciaal dieet moet volgen, dan zijn hier speciale brokken voor die hem ondersteunen bij zijn aandoening.

Ik raad Royal Canin Hondenvoer ten zeerste aan!

Waarom LovingYourDog vertrouwen om het Beste Royal Canin Hondenvoer te kopen?

Expertise in hondenproducten

Als je op zoek bent naar het beste Royal Canin hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter, dan is het belangrijk om te vertrouwen op een betrouwbare bron. LovingYourDog heeft een team van experts in huis die zich dagelijks bezighouden met het testen en beoordelen van hondenproducten. Ze weten precies waar ze op moeten letten bij het selecteren van het beste Royal Canin hondenvoer op de markt.

Klantreviews en beoordelingen

Naast de expertise van LovingYourDog, kun je ook vertrouwen op de ervaringen van andere hondenbezitters. Op de website van LovingYourDog vind je talloze klantreviews en beoordelingen van Royal Canin hondenvoer. Hierdoor krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere hondenbezitters en kun je beter bepalen welke Royal Canin hondenvoer het beste bij jouw hond past.


Royal Canin hondenvoer is een toonaangevend merk dat wordt vertrouwd door hondenliefhebbers en dierenartsen over de hele wereld. De voeding op maat voor verschillende levensfasen, ondersteuning van specifieke rassen en voeding voor speciale behoeften maken het tot een uitstekende keuze voor de gezondheid van jouw hond.

Vertrouw op Royal Canin om jouw harige metgezel te voorzien van hoogwaardige, voedzame voeding die zijn welzijn verbetert en zijn levenskwaliteit verhoogt. Als hondenbezitter is het een van de beste beslissingen die je kunt nemen voor de gezondheid van jouw trouwe vriend.

Groetjes Simone & nikita

Simone

Hondenliefhebber, dierenliefhebber. Certified natural dog trainer. Blogger / content Creator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.